Ανασκόπηση 2018 | Pics+Vds | Η βραδιά που η φωτιά άναψε και ξεκίνησε να μεγαλώνει: ΟΦΗ-Δόξα Δράμας 3-0

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ανασκόπηση του 2018 από το Gentikoule συνεχίζεται με τα κορυφαία παιχνίδια του ΟΦΗ στην χρονιά που φεύγει.

Πριν από λίγες ημέρες ξεκινώντας την ανασκόπηση του 2018 που μας αποχαιρετάει, είχαμε ξεκινήσει την αναφορά μας από το παιχνίδι με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό που δεν ήταν απλά το πρώτο που είχε δώσει αλλά έπαιξε και τον σπουδαίο του ρόλο για να έρθει η αγωνιστική ανάκαμψη. Πλέον, το επόμενο που επιλέξαμε είναι αυτό με την Δόξα Δράμας.

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Το παιχνίδι με τους Δραμινούς επρόκειτο να γίνει τον Δεκέμβρη του 2017 όμως αυτό αναβλήθηκε και έτσι “χώθηκε” μέσα στον Γενάρη. Ο ΟΦΗ προερχόταν από δύο συνεχόμενες νίκες επί του ΑΟΧ/Κισσαμικού και επί του Παναιγιάλειου. Οι παίκτες που είχαν απομείνει ήταν όλοι και όλοι 13 και σε κάθε παιχνίδι έδιναν κατάθεση ψυχής. Η Δόξα Δράμας ήρθε στο Ηράκλειο παίζοντας ένα από τα τελευταία της χαρτιά για να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να διεκδικήσει την άνοδο.

Από την μια πλευρά ήταν ο ΟΦΗ των 13 ποδοσφαιριστών και από την άλλη η Δόξα Δράμας που είχε προχωρήσει ήδη σε 7 μεταγραφές, σε διάστημα 20 ημερών. Όμως άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός. Η βαριά φανέλα του ΟΦΗ και ένα “Γεντί Κουλέ” που κόχλαζε με χιλιάδες κόσμο, ήταν έτοιμο να παρασύρει στο διάβα του και την ομάδα της Δόξας Δράμας.

Οι παίκτες του ΟΦΗ έχουν δώσει ήδη 3 παιχνίδια σε διάστημα 11 ημερών. Δύο για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο και η καταπόνηση είναι πλέον φανερή στα πόδια τους. Όμως ενίοτε η χρησιμοποίηση της λέξης “ψυχή” είναι ικανή να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο ΟΦΗ σφυροκοπάει την Δόξα από το πρώτο λεπτό και το γκολ έρχεται με τον Mvp της χρονιάς, Δημήτρη Μάνο. Στο 30′ ανοίγει το σκορ και το “Γεντί Κουλέ” παίρνει φωτιά.

Είναι η νύχτα που το σύνθημα “ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει” άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά από μια ομάδα που χαρακτηρίστηκε από τις ηρωικές της πράξεις.

Δεν περνούν επτά λεπτά και ο Μάνος πετυχαίνει το γκολ της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν λέξεις για την γκολάρα που βάζει και το βίντεο μιλάει από μόνο του.

Ο ΟΦΗ έχει πάρει φόρα, είναι η απαρχή του περίφημου σερί με τις “τριάρες” και το κερασάκι στην τούρτα βάζει ο Βασίλης Κουτσιανικούλης με ένα πανέμορφο γκολ.

Είναι το βράδυ που ο ΟΦΗ πίστεψε ξανά πως θα βγει νικητής από την επίπονη παρουσία του στις κατηγορίες που για εκείνον αποτελούσαν ένα κακό όνειρο.

Το κλάμα του Παπαδόπουλου

Λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιείται η συνέντευξη τύπου. Ο Νίκος Παπαδόπουλος μπροστά στον άθλο που έχουν ξεκινήσει να κάνουν οι παίκτες του, λυγίζει και ξεσπάει σε κλάματα. Βουρκώνει ευχαριστώντας παίκτες και κόσμο για την συγκλονιστική συμπαράσταση τους κόντρα σε όλους και σε όλα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook