Ανασκόπηση 2018 | Pics+Vds | Mπαλάρα, ομαδάρα, κερκιδάρα: Παναχαϊκή-ΟΦΗ 0-3

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγες ώρες πριν το τέλος του 2018, το Gentikoule συνεχίζει την ανασκόπηση της χρονιάς και κάνει focus σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια του ΟΦΗ όχι μόνο για φέτος αλλά και στα τελευταία χρόνια.

Σάββατο 31 Μαρτίου
Το τρένο έχει μπει στις ράγες στον δρόμο για την Σούπερ Λιγκ. Το εμφατικό 4-2 επί του Εργοτέλη μια εβδομάδα πριν αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ανέτρεψε το εις βάρος του αποτέλεσμα, έδειχνε πως η ομάδα δεν είχε αντίπαλο στην κατηγορία.

Μια εβδομάδα αργότερα ακολουθεί το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, ο ΟΦΗ έχει ήδη ένα “μαξιλαράκι” 10 βαθμών – οπότε όλοι γνωρίζουν πως με νίκη στην Πάτρα καθαρίζει την άνοδο μια και καλή.

Ο καιρός είναι καλός, σχεδόν καλοκαιρινός και πέραν της αρμάδας του ΟΦΗ, στην Πάτρα έχουν καταφτάσει και 600 οπαδοί του που γνωρίζουν καλά πως τα πέτρινα χρόνια φτάνουν στο τέλος τους.

Ούτως ή άλλως, φαινόταν ξεκάθαρα πως κανένας δεν μπορούσε να αντισταθεί στον ΟΦΗ κατά την διάρκεια της Football League όμως χρειαζόταν ένα εμφατικό χτύπημα, μια νίκη που θα έστελνε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. 600 οπαδοί του ΟΦΗ αψήφησαν καράβια, θάλασσες και δουλειές πηγαίνοντας στην Πάτρα για να δείξουν το μεγαλείο του κόσμου του συλλόγου.

Το ματς ξεκινάει με τον (περίφημο πια) Γρατσάνη να μην δίνει αποβολή στην ανατροπή του Βουό όμως ο περσινός ΟΦΗ ήταν χαλκέντερος, μια ομάδα από ατσάλι που χτυπούσε ακόμα και τους διαιτητές.

Όλα άρχισαν στο 13′ με τον Δημήτρη Μάνο να ευστοχεί σε πέναλτι. Πριν από το πέναλτι στο καθαρό χέρι του Μπουτζίκου είχαμε τον διαιτητή Γρατσάνη να μην αφήνει το πλεονέκτημα σε φάουλ πάνω στον Μάνο την στιγμή που ο Κουτσιανικούλης έφευγε μόνος του σε κενό τέρμα.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ κάνει το 0-2 με τον Κουτσιανικούλη ενώ στο 44′ έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα. Ο Κουτσιανικούλης έφυγε σαν σίφουνας στον αιφνιδιασμός, πάσαρε την τελευταία στιγμή στον Μάνο και αυτός με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-3 μέσα σε αποθέωση.

Πλέον ο ΟΦΗ έχει ξεφύγει 13 βαθμούς, όλα έχουν τελειώσει και η ομάδα επιστρέφει στον φυσικό της χώρο μετά από απουσία τριών χρόνων όμως η Ελλάδα έχει αντιληφθεί την απώλεια του ποδοσφαιρικού μεγέθους που απουσίαζε από την Σούπερ Λιγκ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook