“Σαν σήμερα, που έφυγε ο Ευγένιος…”!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το μεσημέρι της 2ας Ιανουαρίου 2018 έμελλε να είναι το πιο θλιμμένο και πένθιμο στην σύγχρονη ιστορία του ΟΦΗ.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήρθε στον ΟΦΗ το 1985, χωρίς ωστόσο να φανταστεί κανείς την μεγάλη προίκα που θα άφηνε στην ομάδα ακόμα και σήμερα.

Ο “Μίστερ” ήταν 15 ολόκληρα χρόνια στο… τιμόνι του ΟΦΗ, έχοντας καταφέρει να αναμορφώσει την ομάδα και να την κάνει μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Ο Ολλανδός αποτέλεσε μάλιστα και τον εμπνευστή για την δημιουργία του ΒΑΚ δείχνοντας την διορατικότητα και το όραμα που είχε για έναν ΟΦΗ μεγάλο και τρανό.

Η πολύχρονη θητεία του στον ΟΦΗ σταμάτησε το καλοκαίρι του 2000, ωστόσο τα κατορθώματα του και οι επιτυχίες του θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά του κόσμου της ομάδας και όχι μόνο.

Ο Ευγένιος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών, κάνοντας έτσι το μεγάλο ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων αφήνοντας ένα κενό στην οικογένεια του ΟΦΗ που είναι δυσαναπλήρωτο.

Λίγους μήνες πριν κάνει το μεγάλο ταξίδι και συγκεκριμένα στις 17 Νοέμβρη κατάφερε να ζήσει μοναδικές στιγμές, όταν είδε όλα το του τα παιδιά να έρχονται από κάθε γωνιά της γης για να τον χαιρετήσουν και να τον τιμήσουν με ένα φιλικό, κάνοντας όλο το Ηράκλειο να “δακρύσει” εκείνη την νύχτα.

Την ημέρα του θανάτου του στο Ηράκλειο κηρύχθηκε πένθος, ενώ την επόμενη ημέρα που έγινε η κηδεία του στο χωριό που έμενε μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του την Ελιά “βούλιαξε” από κόσμο, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν στην τελευταία τους κατοικία.

Ο “Μίστερ” μπορεί να έφυγε από την ζωή, ωστόσο η ιστορία του τα έργα του και η παρακαταθήκη που άφησε στον ΟΦΗ θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην καρδιά των φιλάθλων της ομάδας και στην ιστορία του συλλόγου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook