Παράδειγμα η ΑΕΚ, ΑΝΤΙ-παράδειγμα ο Άρης…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule γιατί πρέπει να παραδειγματιστεί ο ΟΦΗ από θετικά και αρνητικά σημάδια της πρόσφατης ιστορίας.

Στην ζωή μας δεν πρέπει να είμαστε μίζεροι και κακοί. Όταν βλέπουμε το σωστό να το λέμε και το λάθος να το κατακρίνουμε ακόμα και αν είναι κάποιο… αντίπαλο δέος. Ο ΟΦΗ μπαίνει λοιπόν στην περιπέτεια της Γ Εθνικής και των κατηγοριών που δεν ανήκει σε καμία περίπτωση. Χθες, μετά από 2 χρόνια (αλήθεια πως πέρασαν έτσι γρήγορα / θα διαβάσετε παρακάτω γιατί το λέω), η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που ανήκει στην Σούπερ Λιγκ. Αντίθετα, ο Άρης θα συνεχίζει να το παλεύει για κάμποσο καιρό από την στιγμή που δεν βγήκε φέτος στην Football League. Όπως και ο ΟΦΗ δεν ανήκει στις κατηγορίες που πάει να παίξει, έτσι και ο Άρης δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή εμάς μας ενδιαφέρει ο ΟΦΗ και κανένας άλλος, όλοι μας πρέπει να δούμε τα δύο παραδείγματα πως λειτούργησαν στα 2 τελευταία χρόνια. Η ΑΕΚ, ένας καταχρεωμένος και χρεοκωπημένος σύλλογος, οδηγήθηκε μέσα σε 2 χρόνια στην Σούπερ Λιγκ δείχνοντας τεράστια βελτίωση σε όλους τους τομείς – και όχι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι.

Υπάρχει και το παράδειγμα του Άρη που για τον ΟΦΗ πρέπει να λειτουργήσει ως αντι-παράδειγμα: Μια μεγάλη ομάδα που φαγώθηκε στις εσωτερικές διαμάχες της και σε ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα που τελικά της στέρησε την (αυτονόητη) άνοδο για την Football League.

Δύο παραδείγματα λοιπόν για τον ΟΦΗ: Ένα καλό και ένα κακό.

Πλέον, όλοι μας έχουμε συνδυαστεί με την ιδέα και ας μας πονάει τόσο πολύ, ότι ο ΟΦΗ θα παίξει στην Γ Εθνική όμως αυτό το ζήτημα επειδή το έχουμε θίξει κατ’ επανάληψη, είναι στο χέρι του συλλόγου να το ξεπεράσει γρήγορα και ανώδυνα. Όπως έγινε και με την ΑΕΚ. Ούτε κατάλαβαν πότε πέρασαν 2 χρόνια και εκείνη βρέθηκε ξανά στην Σούπερ Λιγκ.

Ο ΟΦΗ έχει μπροστά του μια μεγάλη ανηφορά δύο ολόκληρων χρόνων. Θα έρθουν και οι αναποδιές, οι κακές στιγμές – αυτό συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως από την στιγμή που ο ΟΦΗ θα βάλει υγιείς και στέρεες βάσεις είναι δεδομένο πως θα αφήσει τα πάντα πίσω του και δεν θα κοιτάξει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Ούτε θα προβληματιστεί για το τι πέρασε για να φτάσει εδώ. Όλα αυτά ανήκουν ήδη στο χθες και για τον ΟΦΗ προέχει το… σήμερα και το αύριο. Τίποτα άλλο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × one =