Ζητούμενο η αμυντική σταθερότητα και η βελτίωση στην επίθεση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σιγά – σιγά αποκρυσταλλώνεται η εικόνα για τον ΟΦΗ. Η βελτίωση του αγώνα με τον Πλατανιά και οι σταθερές που αρχίζουν να δημιουργούνται. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule.

Το έχουμε γράψει πριν καν ξεκινήσει να δίνει φιλικά ο ΟΦΗ. Οι αμυντικοί που διαθέτει αλλά και η φιλοσοφία του Σεροπιάν αναδεικνύουν μια αμυντική λειτουργία που θεωρώ ότι όμοια της, σε επίπεδο, δεν θα υπάρχει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Με αυτούς τους αμυντικούς, ο ΟΦΗ κάλλιστα διέθετε ομάδα υψηλού επιπέδου στην Football League – πόσο δε μάλλον στην κατηγορία που θα αγωνίζεται. Τα στημένα είναι πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα γιατί η ομάδα έχει δεχτεί και τα 3 γκολ από στημένες φάσεις. Και είναι ένα ζήτημα αυτό που καλείται να λυθεί.

Όσον αφορά την επίθεση; Εκεί είναι και θέμα παικτών αφού ο ΟΦΗ “φωνάζει” ότι θέλει ενίσχυση στο μεσοεπιθετικό αλλά και το δημιουργικό κομμάτι. Με τον Πλατανιά υπήρξε βελτίωση, η ομάδα έβγαλε φάσεις τόσο από τα άκρα – όσο και από τον άξονα ενώ η είσοδος του Γκούμα ανέβασε… level την μεσαία γραμμή. Το πρόβλημα βέβαια είναι πως αν ο Φραγκουλάκης παίξει ως “10αρι” τότε ο ΟΦΗ χάνει έναν παίκτη που θα κουβαλήσει την μπάλα και θα δημιουργήσει φάσεις.

Η βελτίωση στην επίθεση δεν αφορά τον Τζέκο ή τον Περογαμβράκη. Γιατί και οι δύο είχαν θετική εικόνα στον Πλατανιά. Ο πρώτος τα έβγαλε πέρα με το θηρίο, τον Μπανανά, έφαγε πολύ ξύλο όμως έδειξε συνέπεια και ως προς το πως πρέπει να σπάει την μπάλα δεξιά και αριστερά αλλά και πως πρέπει να την κρατάει για να δώσει χρόνο και χώρο στους συμπαίκτες του.

Το μέχρι τώρα πρόβλημα του ΟΦΗ παρουσιάζεται στα άκρα αφού η ομάδα “φωνάζει” ότι θέλει εξτρέμ που να έχουν μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Τόσο να εκτελούν, όσο και να δημιουργούν φάσεις για τους υπόλοιπους. Από τα φιλικά με Πλατανιά, Κισσαμικό απουσίασε παντελώς η δημιουργία φάσεων από τα άκρα και σε αυτό βέβαια δεν φταίει η ομάδα αλλά το γεγονός ότι δεν έχουν αποκτηθεί ακόμα παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen − four =