Το “τσαλάκωμα” κάνει καλό…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής κάνει μια άλλη ανάγνωση των κακών εμφανίσεων του ΟΦΗ καταγράφοντας την άποψη του στο blog του στο Gentikoule.

Ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς προπονητές, έστω και αν δούλεψε ελάχιστα στο ΝΒΑ, του μπάσκετ, του Ρικ Πιτίνο είχε πει για τις ήττες πως “η ήττα είναι σαν την κοπριά. Βρωμάει αλλά κάνει καλό λίπασμα”. Οι ήττες πονούν, στενοχωρούν τον κόσμο, πολλές φορές τον κάνουν να παρεκτρέπεται αλλά σχεδόν πάντα οδηγούν σε σωστά συμπεράσματα. Δεν αφήνουν κανέναν να εφησυχάζεται αλλά αντιθέτως τον οδηγούν σε ένα συναίσθημα αυτοσυντήρησης και να νιώθει σαν ένα πληγωμένο ζώο που για να επιβιώσει γίνεται ακόμα πιο άγριο.

Το “τσαλάκωμα” του προφίλ του ΟΦΗ, έχω την αίσθηση, πως του έχει κάνει πολύ μεγάλο καλό. Περισσότερο από όσο θα περιμέναμε μέχρι τώρα γιατί τα πλάνα έχουν αναπροσαρμοστεί πλήρως και οδηγούν σε διαφορετικά δεδομένα. Θυμηθείτε τι έλεγαν στον ΟΦΗ πριν την έναρξη των φιλικών: “Έναν – δύο παίκτες θα πάρουμε και τέρμα”. Θυμηθείτε τι είπαν μετά το φιλικό με τα Ζωνιανά: “Θα πάρουμε ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές”.

Για θυμηθείτε τι ειπώθηκε, επίσημα, πριν το φιλικό με τον ΠΟΑ: “Μια μεταγραφή και τέλος”. Ε, ξεχάστε το και αυτό γιατί φαίνεται πως θα γίνουν παραπάνω από μια προσθήκες.

Ο ΟΦΗ δεν τρομάζει στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είναι πασιφανές. Το βλέπει ο κόσμος, το βλέπουν και οι αντίπαλοι του που τον παίζουν χωρίς θράσος και με μεγάλη ελπίδα ότι θα τον κερδίσουν. Αυτό το “τσαλάκωμα” του προφίλ του όμως ενδεχομένως να κάνει καλό στον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ: Σε διοίκηση, προπονητή και παίκτες προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους και να την… δουν διαφορετικά. Εάν ο ΟΦΗ κέρδιζε, τότε όλοι θα ήταν μέσα στο “ροζ συννεφάκι” τους με τα αποτελέσματα, στην πορεία, να ήταν ενδεχομένως καταστροφικά.

Τώρα όμως “ροζ συννεφάκι” δεν υπάρχει, άπαντες είναι προσγειωμένοι (και μάλλον ανώμαλα) και κατά συνέπεια είναι υποχρεωμένοι να δουν διαφορετικά την συνέχεια. Γιατί ημίμετρα στην πορεία της Γ Εθνικής δεν χρειάζονται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χτιστεί η ομάδα με ημίμετρα. Και οι ήττες αυτό το καλό έχουν: Πως αναδεικνύουν την αλήθεια και απογειώνουν τα ημίμετρα με σκοπό να τα εξαφανίσουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. POY EINAI TA KRITIKOPOYLA POU ELEGAN OTI THA STELEXOSOUN TON OFI STHN G ETHIKI,AN ENOHTE AUTOUS TOUS KSOFLIFENOUS POU DEN TOU XERI OUTE I MANA TOS OK,ALLA PIOS FTEH?PROTA O PROPONITHS KAI META I DIHKISH

    1. Καταρχήν είσαι άδικος γιατί ο ΟΦΗ έχει αρκετούς Κρητικούς ποδοσφαιριστές και κατά δεύτερον δεν είναι και τόοοοσο πολλοί εκείνοι που μπορούν να αντέξουν το βάρος της φανέλας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 5 =