Mea culpa η απόλυση Σεροπιάν

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η απόλυση του Μουράτ Σεροπιάν αποτελεί και την παραδοχή, από πλευράς διοίκησης, ότι το προηγούμενο καλοκαίρι έγινε λάθος με την πρόσληψη του. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule.

Η βραδινή ανακοίνωση του ΟΦΗ για το διαζύγιο με τον Μουράτ Σεροπιάν ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενη μετά το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα – και κυρίως μετά την ήττα στο Μοσχάτο. Γιατί, για τους παροικούντες την Ιερουασαλήμ, ήταν κάτι δεδομένο: Ότι στην πρώτη στραβή, ο Σεροπιάν θα έφευγε. Ακόμα και αν κέρδιζε ο ΟΦΗ στο Μοσχάτο και έχανε την δεύτερη αγωνιστική, θα υπήρχαν πάλι τα ίδια αποτελέσματα.

Ουσιαστικά, η απόφαση απόλυσης του Σεροπιάν από την διοίκηση του ΟΦΗ αποτελεί και την παραδοχή των δικών της λαθών που έφεραν αυτήν την εικόνα. Και αφού δεν μπορούν να φύγουν 24 – 25 ποδοσφαιριστές, αποφασίστηκε να φύγει ο προπονητής. Ουσιαστικά, η απόλυση του Σεροπιάν ήταν η κορυφή του παγόβουνου για όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια δύο μηνών προετοιμασίας. Τα ράβε – ξήλωνε στο ρόστερ, οι παίκτες που έρχονταν και έφευγαν και η ασυνεννοησία που παρατηρήθηκε σε ορισμένα ζητήματα έφεραν και αυτό το αποτέλεσμα.

Όμως σε καμία περίπτωση εκείνοι που έχουν τα ηνία του ΟΦΗ δεν πρέπει να το βάλουν κάτω ή να πουν “τελειώσαμε”. Το αντίθετο, εκείνοι είναι που πρέπει να δώσουν το έναυσμα για την αντεπίθεση του ΟΦΗ και χρόνος δεν υπάρχει. Οι αλλαγές προπονητών, όσο δύσκολες και αν είναι, εφόσον γίνουν οι σωστές επιλογές τότε μπορούν να επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Θυμηθείτε τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ο Αναστόπουλος πήρε την θέση του Χατζηνικολάου ή τον Οκτώβριο του 2013 όταν ο Σα Πίντο αντικατέστησε τον Δερμιτζάκη παίρνοντας τον από την τελευταία θέση και οδηγώντας τον στην έκτη και στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει πίκρα και απογοήτευση στην διοίκηση του ΟΦΗ όμως το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Και εδώ που έφτασε ο ΟΦΗ, ένα λάθος δεν πρέπει να διορθωθεί με ένα… άλλο λάθος. Κατά συνέπεια, η επιλογή προπονητή πρέπει να είναι η πλέον κατάλληλη και ας καθυστερήσει 2-3 ημέρες. Από το να αποκτηθεί προπονητής, εντός 24 ωρών, καλύτερα να υπάρξει μια καθυστέρηση ολίγων ημερών προκειμένου να παρθεί σωστή αλλά κυρίως ψύχραιμη απόφαση. Και ας είναι το παιχνίδι της Κυριακής ιδιαίτερα κομβικό αφού σε περίπτωση ήττας ο ΟΦΗ θα έχει απομακρυνθεί 12 ολόκληρους βαθμούς (μην ξεχνάμε και το -6). Αυτήν την στιγμή, το ρόστερ του ΟΦΗ θέλει μια ψυχολογική τόνωση γιατί κακά τα ψέμματα, ο Μουρίνιο ο ίδιος να έρθει δεν πρόκειται να προλάβει τίποτα απολύτως μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − six =