Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής καταπιάνεται από τον γνωστό μύθο του Αισώπου και το παραλληλίζει με την φετινή περιπέτεια του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Τον γνωστό μύθο του Αισώπου τον γνωρίζουμε όλοι μας. Από τον πιο μικρό, μέχρι και τον πιο μεγάλο. Θα μου πείτε τι σχέση έχει το ηθικό δίδαγμα του με τον ΟΦΗ αλλά διαβάστε το κείμενο παρακάτω και θα καταλάβετε. Απλά τα γράφω νωρίς γιατί τώρα είναι που “καίει” αυτό το ζήτημα. Και από την στιγμή που την Κυριακή, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο, είδαμε έναν πολύ καλό ΟΦΗ, καλό είναι να ασχοληθούμε με κάποια άλλα ζητήματα.

Στον ΟΦΗ δεν πρόκειται να χαριστεί τίποτα και κανένας. Νομίζω ότι το έχουμε καταλάβει όλοι μας, πολύ περισσότερο εκείνοι που βρίσκονται εντός της ομάδας. Είναι κάτι που θα το διαπιστώνουμε συνεχώς, όσο θα προχωράει αυτό το πρωτάθλημα και αυτή η περίπετεια στην οποία μπήκαμε όλοι μας. Από την διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες, μέχρι τον κόσμο και τους δημοσιογράφους. Ο ΟΦΗ θα πρέπει να κοπιάσει πάρα πολύ προκειμένου να μπορέσει να κόψει πρώτος το νήμα και είναι βέβαιο ότι δεν θα του χαριστεί κανένας.

Ο ΟΦΗ μπήκε στον φετινό μαραθώνιο της Γ Εθνικής με πολλά προβλήματα. Και τα οποία φάνηκαν στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στον ΟΦΗ προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ομάδα με αρκετά αγωνιστικά ζητήματα που του βγήκαν ωστόσο στα δύο πρώτα 90λεπτα. Η εικόνα του ΟΦΗ στο παιχνίδι με την Κηφισιά ήταν μια εικόνα ενός… πραγματικού ΟΦΗ. Ενός ΟΦΗ που όλοι θέλουν να τον βλέπουν και να τον χαίρονται προκειμένου αυτό το ταξίδι να έχει ως τελικό προορισμό την Football League. Πολλοί από εμάς το θεωρούμε δεδομένο, δεν γίνεται και αλλιώς γιατί είμαστε ΟΦΗ όμως θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι.

Η αντιμετώπιση που έχει ο ΟΦΗ από την διαιτησία στις τρεις πρώτες αγωνιστικές δείχνει ότι υπάρχουν πολλά… “τζιτζίκια” που τόλμησαν να προετοιμάσουν το έδαφος από το ξεκίνημα της περιόδου ώστε να πετύχουν ξεκούραστα κάτι που δεν θα το άξιζαν. Γνωρίζοντας ότι ο ΟΦΗ υπερέχει σε όλα τα βασικά κομμάτια της φετινής περιόδου, απέμενε μόνο το αγωνιστικό για να αναδειχθεί αυτή η ανωτερότητα του συλλόγου. Το αγωνιστικό δεν συνοδεύτηκε από τα ανάλογα αποτελέσματα όμως τα συγκεκριμένα “τζιτζίκια” είχαν δείξει τον δρόμο. Αρχικά, φρόντισαν την διαιτησία: Η διαιτησία των τριών πρώτων αγωνιστικών, χωρίς να αποτελεί άλλοθι για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αιχρή και ύπουλη. Δυστυχώς για τον ΟΦΗ πέρασε στο “ντούκου” λόγω των εμφανίσεων της ομάδας σε Μοσχάτο και Νέο Ηράκλειο.

Πλέον με τις κινήσεις του τελευταίου 10ημέρου (αλλαγή προπονητή, έλευση Κώτσιου, Βιγιαφάνε αλλά και στόχο για να γίνει ακόμα μια με δύο σημαντικές προσθήκες), ο ΟΦΗ δείχνει ότι γνωρίζει πως πρέπει να τα βάλει και με το παρασκήνιο που θέλουμε, δεν θέλουμε, συνεχίζει να υπάρχει. Και όσο παραμένει ενωμένος και δυνατός, τόσο πιο ισχυρός θα φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Η παραβολή του μύθου του Αισώπου δείχνει ότι ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να πάρει τίποτα ξεκούραστα. Μπορεί να διαθέτει μια υγιή διοίκηση με ανθρώπους που λύνουν κάθε πρόβλημα πριν καν δημιουργηθεί και ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που, πλέον, βρίσκεται προς αφύπνιση όμως στον μικρόκοσμο του ελληνικού πρωταθλήματος δεν αρκούν αυτά. Όλα φαίνεται ότι παίρνουν τον δρόμο τους και στον ΟΦΗ δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να πάνε χαμένοι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Ούτε είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να παίξει οποιοσδήποτε με τον ΟΦΗ, τους παίκτες και τον κόσμο του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Πολιτικό σχόλιο: έχουμε εκλογές δεν το ξέρετε!!!

    Τόση Δημοκρατία δεν αντέχεται ρε μπάρμπα Μήτσο..

    Κάθε κεφάλι έχει έναν πονοκέφαλο.. λέει μια Αραβική παροιμία. Εξαρτάται όμως και από το κεφάλι. Εγώ βολεύτηκα με ένα παυσίπονο πρωί – πρωί, αλλά μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες που ‘λεγε κι ο παππούς μου…

    Για τον πονοκέφαλο του Μαξίμου ο λόγος, με κάτι φακέλους για το (πόθεν έσχες) δύο υπουργών. Συκοφαντίες του κίτρινου τύπου… Η Αριστερά, άλλωστε, έχει εξ ορισμού της το ηθικό πλεονέκτημα…(Φλαμπουλάρης Σταθάκης λέει ο κίτρινος τύπος είναι οι ξεχασιάρηδες να δηλώνουν κάτι εκατομμυριάκια )

    Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια… Το είπε και ο κ. Αλεξιάδης: (Δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε, δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους που τους άρεσε, αυτή είναι η πολιτική μας διαφορά).. Κι ένα κυβερνητικό δάκρυ έσταξε στη γωνία του – αριστερού πάντα – ματιού του.

    Σύντροφε Τρύφωνα, η Μάργκαρετ Θάτσερ από ‘κει ψηλά που βρίσκεται πια, θα κρυφογελάει με τις πολιτικές σας διαφορές…

    Αλλά κάπου έχει και δίκιο… Εμείς είμαστε Αριστεροί… Τι εννοείς και ο Κοτσακάς;.. Δεύτερος μαθαίνω σε ψήφους στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ… Ευτυχώς που ο Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή…

    Ο άλλος ο Νικολόπουλος πάλι, αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα, γιατί τα άλλα παιδάκια εκεί στη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνηση δεν αναγνώρισαν την πολιτική διαδρομή του, με ένα υπουργείο, μια θεσούλα, μια καρεκλίτσα, κάτι βρε αδερφέ να ‘χει να πορεύεται κι αυτός…

    Αν και πιο πολύ με νοιάζει πως θα πορευτώ εγώ μ’ αυτή την ανασφάλεια στην αγορά εργασίας. Πάνω που πόνταρα σε μια πιθανή καριέρα σκουπιδιάρη, μαθαίνω πως καταργείται το καθεστώς συνταξιοδότησης τους με βαρέα και ανθυγιεινά… (ΔΙΌΤΙ και αυτά τα θέλουν οι πολυεθνικάροι αλλά με ξεχαρβαλωμένα εργασιακά και μισθούς )….Ε ναι, αμάν πια με τους προνομιούχους… Περιβάλλον ευχάριστο και απόλυτα υγειές, δουλειά πρωί – πρωί με την αυγούλα που κάνει κρύο και τσιτώνει και το δέρμα. Σκάνδαλο ήταν…Σε άλλα σκάνδαλα: Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη όσοι αναπτύσσουν εμπορική δραστηριότητα σε ακίνητα που έχουν παραχωρήσει το δημόσιο, το ΤΑΙΠΕΔ και οι δήμοι… Παίρνει ο επενδυτής το φιλέτο του ΟΛΠ πχ, ή δυό τρία αεροδρόμια και ο δήμος παίρνει αέρα κοπανιστό…ΚΑΙ Πλήρωνε δημοτικά τέλη εσύ μπάρμπα Μήτσο…

    Και να σου πω… Μην τρέχεις να συμμετέχεις στη διαβούλευση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα… Αναρτήθηκε Σάββατο βράδυ κι έληξε Δευτέρα πρωί η διαδικασία… Και πολύ μας ήτανε…. Τόση Δημοκρατία δεν αντέχεται ….

    Ξέρετε ότι στης φυλακές τις Σκανδιναβίας το φαγητό σερβίρετε ΖΕΣΤΌ.

    Τώρα Ποιος οι ποιοι υπουργοί και πρωθυπουργοι ρε παιδιά !! Οι άνθρωποι αυτοί νυν και προηγούμενοι είναι απλά τεκμηριωτές εδώ και χρόνια ..

    Οι πολυεθνικές ασφάλειες θέλουν ΌΛΟ το πακέτο του Ασφαλιστικού .. Και Να ξέρετε ότι στις ιδιωτικές ασφαλιστικές ΥΠΆΡΧΟΥΝ και δικές επιτροπές ΚΕΠΑ… Εκεί που τα ΑΜΕΑ τα έχουν έτοιμα για τους φούρνους, η ζητιάνους σε επιχορηγούμενες Μ.Κ.Ο και εκκλησίες όλων τον δογμάτων…

    ΒΛΈΠΕΤΕ καμιά διαφορά από τον ΦΑΣΙΣΜΌ !!!…..ΚΑΙ ποια Δεξιά κυβέρνηση θα περούσε ΑΥΤΆ τα μέτρα;;;ΘΑ γινόταν της ΠΟΥΤ@Ν@Σ …Ομως έφεραν τους αριστερούς του κώλ@υ να μας λένε σήμερα ότι ΝΑΙ ΜΕΝ περνάνε αυτά τα δύσκολα μέτρα ΑΛΛΑ πονάνε..δηλαδή με πόνο ψυχής μας γ@μ@νε μπάρμπα Μήτσο….ξέρεις κανε βιαστή πάρμπα Μήτσο. να βιάζει και μετά να λέει στο ΘΎΜΑ του έχει δίκιο άλλα τι να κάνει Είχε καύλες… Σαν τον Άνθιμο που στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο βίαζαν παιδάκια και ήξεραν όλοι άλλα τα έβαζαν κάτω από το χαλί σήμερα αντί να τους κόψουν τον κώλο λέει να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της ..δηλαδή;;;;

    ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΊΔΙ τις ζωής του ανθρώπου είναι καλά στημένο από αυτούς που διοικούν την ΦΥΛΑΚΉ ΤΗΣ ΖΩΉ ΜΑΣ –ΣΑΣ ..

    Κρίμα πήγε και ο φαρμακοποιός που έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και αυτοκτόνησε ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ήταν και φίλος της Σακοράφας ..ΑΝ όμως ΤΌΤΕ σκότωνε και καμιά δεκάρια και μετά αυτοκτονούσε ΔΕΝ θα είχε και νόημα η πράξη του;.. ΣΉΜΕΡΑ ούτε που τον θυμάται κανείς πλην το στενό κύκλο του ….

    Αν θέλετε να γυρίσει το ΜΑΤΣ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΎΜΕ με οποία πράξη μας–σας νόμιμη η παράνομη για το σύστημα ..Μόνο αν φοβηθεί λίγο το ΣΎΣΤΗΜΑ ίσως να γλυτώσουν μερικοί , διαφορετικά θα μας λιώσει…

    ΣΉΜΕΡΑ θέλει αγωνιστές –όχι του κ@λ@υ στιλ Κ.Κ.Ε, βόλτες πάνω κάτω — Η ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που δολοφονεί αθώους και παραπλανά τον κόσμο με αυτά που λέει τις μ@λ@κίες τους…

    Αγώνας Κρήτης…Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος:…

    Αφιερωμένο σε αυτούς που με κατηγόρησαν κάποτε γιατί λέει χτύπησα έναν αθώο πριν τα μνημόνια που είχαν και έχουν κάνει το κράτος τσιφλίκι τους ….

    https://www.youtube.com/watch?v=QIkYeWJmitY

    Αγώνας Κρήτης…Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος:..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 1 =