Το ΑΠΟΛΥΤΟ στο “Γεντί Κουλέ” τον στέλνει στην άνοδο…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog για το δεύτερο παιχνίδι του “Γεντί Κουλέ” και κάνει μια πρώτη, αν και πολύ νωρίς, μαθηματική καταγραφή των φετινών δεδομένων του πρωταθλήματος.

Θα ξεκινήσω αυτό το σημείωμα με δύο διαφορετικές κατευθύνσεις:

  • Σε περίπτωση που δεν ισχύσει το -6: Ο ΟΦΗ έχει πάρει 7 βαθμούς. Έχει ακόμα 14 παιχνίδια στο “Γεντί Κουλέ” και δεδομένων των αντιπάλων που έχει στο πρωτάθλημα, μοναδικός στόχος είναι το απόλυτο. Άρα, παίρνει 42 βαθμούς + 7 = 49. Οπότε, με δεδομένο ότι μια ομάδα παίρνει την άνοδο στους 65 – 70 βαθμούς, αρκεί στον ΟΦΗ να κάνει 7 – 8 νίκες εκτός έδρας. Με 7 νίκες ξεπερνάει το “μαξιλαράκι” των 70 βαθμών και τελειώνει το παραμύθι.
  • Σε περίπτωση που ισχύσει το -6: Ο ΟΦΗ έχει 1 βαθμό μέχρι τώρα. Κατά συνέπεια παίρνουμε ως δεδομένο το γεγονός ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει το απόλυτο εντός του “Γεντί Κουλέ”. Άρα, η νίκη επί της Κηφισιάς πάει στα “σκουπίδια” και πλέον χρειάζονται 14 νίκες Χ 3 = 42. Και έναν που έχει, πάει στους 43 βαθμούς. Κατά συνέπεια, στα 12 εκτός έδρας παιχνίδια που απομένουν, ο ΟΦΗ ψάχνει περισσότερες από 8 νίκες.

Κοινή συνισταμένη και στις δύο περιπτώσεις είναι να γίνει το απόλυτο μέσα στο “Γεντί Κουλέ”. Να μην χαθεί ούτε ένας βαθμός προικειμένου η παραπάνω βαθμολογική “προίκα” να είναι τόσο δυνατή που θα αποτελέσει έναν οδηγό για τον φετινό ΟΦΗ.

Για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι για τον ΟΦΗ να πετύχει το απόλυτο εντός του “Γεντί Κουλ”, απλά να σας πω ότι ο Κισσαμικός στο προηγούμενο πρωτάθλημα πήρε την άνοδο συγκεντρώνοντας 54 βαθμούς – έστω και αν έδωσε 4 παιχνίδια λιγότερα. Ακόμα και αν έκανε το απόλυτο στα επόμενα 4 παιχνίδια, θα έφτανε τους 66 βαθμούς.

Ο ΟΦΗ θα πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τα παιχνίδια στα Καμίνια, να σκέφτεται μόνο τη νίκη και εκτός έδρας του αρκεί να παρουσιαστεί απλά σαν… ΟΦΗ για να πάρει τις νίκες που απαιτούνται για την άνοδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × four =