Την Κυριακή τελειώνει το παραμύθι…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για το κλίμα που επικρατεί στον ΟΦΗ, το ματς με τον Ιάλυσο και το τρίποντο που πρέπει να έρθει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Η νίκη επί του ΠΑΟ Κρουσώνα ήρθε με σβηστές μηχανές, έτσι όπως έπρεπε να έρθει απέναντι σε μια ομάδα που έχει στόχο την παραμονή. Και άλλο ΠΑΟΚ, άλλο ΟΦΗ – κάτι που φάνηκε για 10 λεπτά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν οι παίκτες του Νίκου Γκουλή ανέβασαν ταχύτητα, σε τέτοια ένταση που οι αντίπαλοι του ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν. Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει και στις 2 πρώτες αγωνιστικές, εκεί όπου ο ΟΦΗ έχασε στην πρεμιέρα και σήμερα ο Εθνικός έφαγε τρία γκολ από τον Ιωνικό. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι γιατί πονάνε και ο ΟΦΗ έχασε τζάμπα τρεις ολόκληρους βαθμούς.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΟΦΗ παρουσίασε την Κυριακή ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση και κυρίως δείχνει πως πλέον είναι σε θέση να κερδίσει παιχνίδια χωρίς να φορτσάρει, στηριζόμενος στα ατομικά χαρίσματα των παικτών του που είναι αρκετά να κάνουν την διαφορά στην Γ Εθνική. Ο τρόπος που “σκούπισε” τον ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου είναι αυτός που πρέπει να τον επαναλάβει καθ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πάμε τώρα και στο ματς της Κυριακής: Ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Ιάλυσο έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη και τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από το τρίποντο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Χάρηκα, αν και το περίμενα, όταν σε συζητήσεις με παίκτες του ΟΦΗ μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ διαπίστωσα ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι την Κυριακή πρέπει να παίξουν μπάλα, όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και η ιστορία, η βαρύτητα και ο χαρακτήρας αυτής της φανέλας.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το 5Χ5 που έχει κάνει ο Ιάλυσος, έχει επισκιάσει την παρουσία του ΟΦΗ στην Γ Εθνική αλλά όλα εξαρτώνται από τα πόδια των παικτών του Γκουλή. Χωρίς κανέναν βαθμό υποτίμησης, το αντίθετο θα έλεγα, μιλάμε για μια ομάδα… τοπικού αφού οι περισσότεροι από τους παίκτες που στελεχώνουν την 11αδα του Ιαλυσού αγωνίζοταν και πέρυσι στο τοπικό πρωτάθλημα Δωδεκανήσων. Άρα, μιλάμε για μεγάλο βαθμό ποιότητας ανάμεσα στον Ιάλυσο και τον ΟΦΗ.

Δεν γνωρίζω τι θα γίνει με το -6 αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο ΟΦΗ με νίκη την Κυριακή, στέλνει το πλέον ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, μειώνει την διαφορά από την κορυφή στους 2 βαθμούς (θα επιμένω εκεί μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση) και παράλληλα οι παίκτες του δείχνουν μέσα στο γήπεδο ότι είναι οι καλύτεροι όλων στην κατηγορία. Από την άλλη, το γράφω σήμερα, επίτηδες για να μην θεωρηθώ μετά Χριστόν προφήτης, δεν πιστεύω ότι χάθηκε η άνοδος αν δεν έρθει η νίκη. Το λέω και το υπογραμμίζω για να μην εμφανιστούν όλοι οι καταστροφολόγοι. Όμως μια νίκη έχει όλα τα παραπάνω καλά που δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + seventeen =