“Κόπηκε” στο πρώτο δύσκολο μάθημα…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο αδιάβαστος ΟΦΗ και το πρώτο δύσκολο τεστ που τον άφησε “μετεξεταστέο”. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule και σχολιάζει καθαρά ποδοσφαιρικά.

Ο ΟΦΗ έδωσε το πρώτο δύσκολο τεστ της φετινής χρονιάς, δεν πιάνεται το παιχνίδι με την Κηφισιά στο “Γεντί Κουλέ”, και απέτυχε οικτρά. Γιατί η χθεσινή ισοπαλία είναι σαν ήττα για τον ΟΦΗ και αυτό όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί. Ο ΟΦΗ αντιμετώπισε μια ομάδα που ήδη έχει κάνει την υπέρβαση της, γιατί είναι υπέρβαση για τον Ιάλυσο το 5Χ5, και όμως δεν έκανε τίποτα για να αποδείξει εντός αγωνιστικού χώρου ότι εκείνος είναι το αφεντικό στην κατηγορία.

Καθαρά ποδοσφαιρικά να το δούμε το παιχνίδι, ο ΟΦΗ δεν έκανε τίποτα απολύτως για να κερδίσει το παιχνίδι. Ο Ιάλυσος του έδωσε πολύ χώρο, πολύ περισσότερο από όποιο παιχνίδι έχει δώσει μέχρι τώρα, ωστόσο οι παίκτες του Γκουλή αντί να επιτεθούν σωστά και με καθαρό μυαλό, είδαμε στο πρώτο 45λεπτο 11 “ασπρόμαυρες” φανέλες που έκαναν βόλτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δίχως να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Ο ΟΦΗ είχε τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών του και έδειχνε να φοβάται τον Ιάλυσο (;;) που έπαιζε αμυντικά και με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η μπάλα πήγε 2 φορές στον Πόποβιτς και εκείνος βρέθηκε ανάμεσα σε τέσσερις αντιπάλους του, ολομόναχος, με όλους τους συμπαίκτες του να βρίσκονται στα 10 μέτρα – ο κοντινότερος!

Πέραν όλων των άλλων, φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι ο βαθμός συγκέντρωσης ήταν πολύ χαμηλός. Οι μέσοι του ΟΦΗ δεν βοήθησαν καθόλου και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαν καθόλου στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να γίνουν πάρα πολλά λάθη, ατομικά και ομαδικά.

Ουσιαστικά το παιχνίδι χάθηκε στο πρώτο 45λεπτο όταν και ο ΟΦΗ παρότι είχε το συντριπτικό ποσοστό κατοχής της μπάλας δεν κατάφερε να κάνει ούτε φάση, πέραν αυτής του Πόποβιτς, ενώ η επόμενη καθαρή φάση που έβγαλε ήταν στο 83′ (!!) με το σουτ του Σαχινίδη που κόντραρε ένας παίκτης του Ιάλυσου.

Επιπλέον, αυτό που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα το Νίκο Γκουλή είναι το γεγονός ότι οι παίκτες του έδειξαν αγχωμένοι και με τεράστια πίεση. Ποιοι; Εκείνοι που έχουν δώσει δεκάδες περισσότερο σημαντικά παιχνίδια σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ από ότι το χθεσινό. Είναι ένα στοιχείο αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε παίκτες έμπειρους, φτασμένους και όχι σε πιτσιρίκια που έδιναν ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ματς όπως το χθεσινό, απέναντι σε ομάδες επιπέδου Γ Εθνικής, ο ΟΦΗ πρέπει να τα παίρνει και να τα καθαρίζει. Μόνο νίκες στο Ηράκλειο δεν θα φέρουν την άνοδο και πολύ περισσότερο θα ζορίσουν ακόμα περισσότερο τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Με αυτές τις εμφανίσεις το μόνο που θα περιμένουμε είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ας σοβαρευτούν παίχτες και προπονητής γιατί τα λάθη δεν είναι εύκολο να τα διορθώσεις μια και ή βγαίνεις πρώτος ή ξανά μανά του χρόνου στη Γ. Και ξανά άλλα 700- 800 χιλιάρικα που δεν βρίσκονται εύκολα. Αν θέλουμε άνοδο, από εδώ και στο εξής πρέπει να κάνουμε μόνο νίκες, άντε το πολύ 2 ισοπαλίες.

  2. Re Sarri, ti tha ginei me thn parth sou? Toso polu se ponaei o ialusos? Fapa sou riksame, kai mesa sto genti koule tha erthoume na sou grapsoume ton epilogo. Prin to paixnidi egrafes ena swro aidies gia ton Ialuso. Twra ti mas les? ANTE GEIA. -5. Diabase kai auto na ksestravwtheis.

    http://www.xxsports.gr/football-league-2/ialisos/vre-tous-erasitechnes/

    1. Ρε… Κίτσο, τι να με πονέσει ο Ιάλυσος; Ο ένας πανηγύριζε την ισοπαλία σαν να πήρε Τσάμπιονς Λιγκ και ο άλλος στενοχωριόταν που δεν κέρδισε. Όσον αφορά το link που μου παραθέτεις, αυτή είναι η πραγματικότητα. Στενοχωριόμαστε που δεν κερδίσαμε τους ερασιτέχνες που έπαιζαν άμυνα επί 95 λεπτά.

      1. Αυτά είναι, να σε τρολάρει και το τελευταίο χωριό. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι στο Ηράκλειο γιατί ο ΟΦΗ μετά από τέτοια παιχνίδια μικραίνει πολύ επικίνδυνα…

  3. Καταρχήν ειμαι ιαλυσος , εγω θελω να πω οτι ο ΟΦΗ δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία , κ. Σαρη λες απο εχθές οτι η ομάδα της ιαλυσου ειναι ομάδα συνοικίας οτι πανηγύριζαμε σαν να έχουμε παρει προταθλημα και οτι εκει ειναι η διαφορά της φανέλας !! Εμείς φιλε για να σε ενημερώσω να ξέρεις πανηγυρίζαμε γιατι παίζαμε με έναν αντίπαλο με μεγάλη ιστορία που διαθέτει δεκαπλάσιο μπατζετ απο εμάς με παίκτες που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν σούπερ λίγκα , πανυγηριζαμε γιατι διατιριθηκαμε στην 1 θεση χωρίς ακόμα ήττα και χωρίς να έχουμε φάει γκολ!!! Ελπίζω μια μέρα να ξανα βρεθεί ο ΟΦΗ εκει που του αξίζει !!

  4. τα παιδια που γραφουν απο τη Ροδο θεωρω οτι εχουν απολυτο δικιο.εχθες εγω ειδα μια ομαδα που ναι μεν επαιζε αμυνα90 λεπτα αλλα ηξερε τι ηθελε κ προπαντων πως να παρει αυτο που ηθελε.Μια ομαδα με τσαμπουκα κ πολυ πειθερχημενοι. Εμεις με ενα Βιγιαφανες ανυπαρκτο με Φραγκουλακη που δεν ξερει που πατα κ που βρισκεται σε ολα τα παιχνιδια μεχρι τωρα με το Γκουμα οταν ακουμπησει την μπαλα θελει να την διωξει απο πανω του τι να λεμε τωρα ..

  5. Kirie sarri xthes epeze o Ialisos me ton istoriko ofi. Perimene kapios oti I omada mad tha anixtei Gia na afisei tous paixtes tou ofi na kanoun to paixnidi tous?panigirisame tin isopalia giati para inmate stin korifi Kai den dextikame goal Gia allo ena paixnidi. Exoume dilosei exarhis oti stoxos mad einai I grigori paramoni stin katigoria… Opios leei Gia anodo apla den kserei ti leei…. Kai ena sxolio Gia ton ofi…. To 2 to 6 to 10 Kai Dio treis alloi einai amartia na forane auti tin fanella… Tin exoun valei paixtarades kai einai Krima…. Isos kapios na diafonisei alla ego auto eida… Kali sinexeia ston ofi Kai grigora stin a ethniki ekei pou tou armozei!!!!

  6. Η ομάδα έχει άγχος. Αν ηρεμήσει έστω και με αυτούς τους μέτριους κατά το πλείστον παίκτες που έχει, θα “ανέβει”.

  7. ο φιλος απο την ροδο ειπε ολη την αληθεια για την ομαδα μας. πραγματι ο σχεδιασμος του καλοκαιριου αλλα και η ολη συμπεριφορα της περιφημης ¨”διοικουσας” δειχνουν οτι ειναι αναξιοι να διοικουν αυτο τον συλλογο.Η υποθεση Σεροπιαν και οι επιλογες παικτων φανταζει πλεον μακρινη οταν η τακτικη της αφραγκιας συνεχιζεται με γκουληδες και κιασσους…απλα να περασει η σαιζον και του χρονου εχει ο θεος…

    1. αγαπητέ Ομιλήτη, όλοι έχουν πίκρα, αλλά η ισοπέδωση δεν βοηθάει. Ο Γκουλής έχει σαν προπονητής του ΟΦΗ τα καλύτερα στατιστικά από όλους τους προπονητές που έχουν περάσει στην μετά Γκέραλντ εποχή ( περισσότερες νίκες ). Ακόμη και όταν απολύθηκε την περασμένη φορά από την ομάδα μας, στην Β’ εθνική, αν θυμάσαι, έφυγε γιατί δεν παίζαμε ωραίο ποδόσφαιρο και όχι γιατί δεν παίρναμε αποτελέσματα. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, ακόμη και όταν ανέβουμε κατηγορία. Όσο αφορά τα αποτελέσματα σε καταλαβαίνω. Η διοικούσα δεν είχε την εμπειρία να κάνει αυτό που έπρεπε από την αρχή και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αλλά τώρα πιστεύω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Επίσης όσο ο χρόνος μας επιτρέπει να μιλάμε για άνοδο, δεν πρέπει να κατακρίνουμε μόνο, αλλά και να στηρίζουμε. Άλλωστε αυτή δεν είναι η δουλεία μας σαν οπαδοί; όσο αφορά τους φίλους από την Ρόδο τους καταλαβαίνω. Δεν έχουν χάσει ακόμη, δεν έχουν δεχτεί γκόλ, και υποδέχονται τον ΟΦΗ… με ότι συνεπάγεται αυτό για τον κάθε ένα από εμάς. Πάλι δεν χάνουν, πάλι δεν δέχονται γκόλ. Εσύ στην θέση τους τι θα έκανες; Εγώ πάντως τους δικαιώνω. Υπομονή… δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. επίσης τον Ιανουάριο με τις νέες προσθήκες, και ενδεχομένως και κάποιες μεταγραφές, αν γίνουν, θα έχουμε καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Σου θυμίζω ότι εκτός τα αποτελέσματα, σπουδαία είναι και η διάρκεια σε ένα πρωτάθλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 1 =