Αυτά παθαίνει μια Ασόβαρη ομάδα…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τι να πεις για ένα παιχνίδι όπου όλα σου πάνε δεξιά από την αρχή, και δεν το κερδίζεις γιατί εσύ είσαι ασόβαρος και ανάξιος αναφοράς. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

  • Σκοράρεις πολύ νωρίς, στο 6′ (έστω και με αυτογκόλ) και ο αντίπαλος υποχρεώνεται να σου ανοιχτεί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.
  • Παρότι δεν βλέπεσαι, ο αντίπαλος παίζει με 10 παίκτες για περισσότερα από 30 λεπτά και εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως.
  • Ισοφαρίζεσαι από μια ομάδα που παλεύει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και πάλι σου δίνεται η ευκαιρία να πάρεις το παιχνίδι. Και εσύ τι κάνεις; Σκοτώνεις την ευκαιρία και πετάς στα σκουπίδια 2 βαθμούς που αργότερα θα τους ψάχνεις και δεν θα τους βρίσκεις.

Όταν όμως είσαι ασόβαρος τότε δεν μπορείς να δικαιούσαι τίποτα. Ακόμα και αν το παιχνίδι σου πάει από το πρώτο λεπτό. Όταν έχεις μπροστά σου 84 ολόκληρα λεπτά και εσύ δεν εμφανίζεσαι σοβαρός, μετρημένος και πειθαρχημένος τότε καλά να πάθεις. Το ότι ο ΟΦΗ μένει μακρυά από την βαθμολογία, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Ακόμα και να κέρδιζε εκείνος, από την στιγμή που κερδίζουν όλοι οι άλλοι, τι 11 – τι 13 οι βαθμοί της διαφοράς από την κορυφή.

Όμως αυτό που εξαγριώνει τους πάντες και που πραγματικά σε βγάζει από τα ρούχα σου, είναι η νοοτροπία που έχει αυτή η ομάδα. Μια πολύ κακή νοοτροπία που την είδαμε στην Ρόδο, την είδαμε και στο “Γεντί Κουλέ”. Άντε, να βγάλω από την εξίσωση τα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Τώρα, γιατί; Ούτε βέβαια συμμερίζομαι την άποψη του Νίκου Γκουλή ότι είναι θέμα αποτελεσματικότητας. Γιατί, για να υπάρχει αποτελεσματικότητα, πρέπει να γίνουν και φάσεις. Και φάσεις από τον ΟΦΗ δεν είδαμε. 

Γιατί για να δούμε φάσεις, πρέπει να δούμε και μπάλα. Οπότε, ούτε μπάλα είδαμε από τον ΟΦΗ που έχασε τζάμπα δύο βαθμούς. Το μάθημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν έγινε πάθημα για τον ΟΦΗ. Γιατί και τότε είδαμε την ίδια εικόνα στο πρώτο 45λεπτο όταν και οι Κρουσανιώτες ισοφάρισαν αλλά επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είναι Αστέρας Βάρης δεν μπόρεσε να υπάρξει ανάλογο αποτέλεσμα.

Το τι γίνεται από εδώ και πέρα, είναι κάτι που θα το συζητήσουμε από Δευτέρα οπότε και θα έχουμε μια κάπως καλύτερη ψυχολογία) αν και δεν το βλέπω…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. ti na peis kai ti na grapseis….ta leme ta 3analeme….fianotan to prama 8a ginotan ekei me thn m..@ tou viallafane alla na nai kala o kasmeridis..(pou einai o kaluteros paixths tis omadas kai ton ianouario 3afnika 8a ton doume ston pago..giati? giati o allos einai o daskalakis…oti na nai) sthn fash ths isofariseis o paixths pragmatika einai OLOMONAXOS tragiko…
    Y.G. ta penalty o pero den ta ektelh?Vlepontas kai kanontas pleon…

  2. Εγω παντος με το που ειδα τον φραγκ να πηγαινει να εκτελεσει το πεναλτι περιμενα…τι να λεμε τωρα αφου το παιδι δεν το εχει…

  3. Τι να σχολιάσεις. Δεν είναι ασόβαρη μόνο η ομάδα. Δυστυχώς αποτελείται από άτομα που δεν έχουν φιλοδοξίες. Ήρθαν να πάρουν εγγυημένα τα λεφτά που τους έταξαν και να πάνε στο καλό. Ένα περιστατικό που έγινε στο ΟΦΗ-Επισκοπή την περασμένη Κυριακή είναι χαρακτηριστικό. Στο 4ο γκόλ του ΟΦΗ αντί ο πολύς Φραγκουλάκης να πάει να πανηγυρίσει και να συγχαρεί τους συμπαίκτες του παραπονιόταν στους κεντρώους γιατί δεν του έδωσαν πάσα για να βάλει εκείνος το γκολ. Με αυτά τα μυαλά δεν πάμε πουθενά. Γιατί να κτυπήσει ο Φραγκουλάκης το πέναλντυ; Έχει προσφέρει τίποτα μέχρι σήμερα για να τον επιβραβεύσουμε να εκτελέσει το κρίσιμο αυτό πέναλντυ; Προπονητής υπάρχει γιατί εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω δει απολύτως τίποτα. Με τις μαγκιές και τους ψευτοτσαμπουκάδες τα ματς δεν κερδίζονται. Κάποιοι πάικτες του ΟΦΗ πιστεύουν ότι θα παίξουν οι φανέλες μόνες τους και θα πάρουν τα ματσάκια. Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά είναι χαμένη όχι γιατί δεν υπάρχει χρόνος αλλά γιατί ο ΟΦΗ φέτος δεν είναι ομάδα και το σύνολο που παρουσιάζει αποτελείται από παίκτες που έχουν πάνω απ όλα το εγώ τους και όχι το καλό της ομάδας.

    1. Πολυ ευστοχο σχολιο φιλε πολυ σωστος!!!

  4. Οι δυνατότητες αυτής της ομάδος ,αυτού του προπονητή και αυτής της διοίκησης είναι ακριβώς για αυτά που βλέπουμε …τόσο μπορούν ,τόσο παίζουν και τόσο θα παιζουν…

    1. ΕΓΩ ΛΕΩ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η Δ/ΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΑΝ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ , ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…. ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ? ΦΑΓΑΔΑΚΗ ΝΟΜΙΖΩ? ΕΛΕΟΣ!!!

  5. Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ +6 , ΕΙΤΕ ΜΕ -6 ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΚΩΟΥΤΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΛΕΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙΣ, ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ, ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΜΠΑΛΛΕΣ, ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΖΕΣΑΙ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΛΠ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΤΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Β ΜΕ ΕΝΑ ΚΩΟΥΤΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ. ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ Β, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ? ΜΕ ΤΟΥΣ 30ΦΕΥΓΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗ, ΤΖΕΚΟ, ΣΑΧΙΝΙΔΗ, ΚΩΤΣΙΟ, ΦΑΜΠΙΝΙΟ Η ΜΕ ΤΟΝ …. ΚΙΑΣΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ Ο ΟΦΗ ΜΕΙΝΕΙ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Γ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ, ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΟΜΑΔΑ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΓΚΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΟΡΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΟΙΟ ΜΕΤΡΙΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

  6. Προβληματιζόμαι,αυτούς τους παίκτες,αυτούς τους προπονητές, άραγε ποιος τους διάλεξε?
    Σίγουρα κάποιοι με καβουρια στην τσέπη,η διαφορετικά τζάμπα μάγκες…
    Και ένα ερώτημα : Γιατί ο Παπακαλιάτης απεχώρησε ?

  7. οχι ρε παιδια οτι μας φταιει ο γκουλης οταν δεν μπορεις να κερδισεις τον αστερα.οτι με τη πρωτη φαση μας βαζεις γκολ ,οταν παιζεις με παιχτη παραπανω οταν εχεις διαιτησια 70 30 (κ λιγο λεω)οταν χανεις πεναλτι κ οταν δεχεσαι γκολ με τη πρωτηνφαση αντε γεια….ααα καλη αναρωση στο κασμεριδη αλλα δυο φορες χρειαστηκε την μια χτυπησε κ την αλλη το εφαγε ,γιατι στο γκολ φταει 100% η μπαλα ερχεται αργα απο ενα παιχτη που πεφτει για την προλαβει κα αυτος αντι να βγει κανει μια βουτια προς τα πισω ηρωισμοι δεν χρειαζοταν κ αν δε μπορουσε να εβγαινε εξω ,τοτε ειχαμε ακομα αλλαγες.
    το παραδειγμα του αρη ειναι τρανο με παιχτακια τυπου τζεκου κ παπατζικου κ κοιλιαρα πηγε να την κανει περυσι αλλα δεν ..φετος επειδη την καταλαβε την δουλεια κανει παρτι.κ μην εχουμε αυταπατες ξερουμε πολυ καλα οτι οι γειτονιες την Αθηνας τα μοιραζονται τα παιχνιδια (βλεπε περυσι με ηροδοτο)οποτε κ τρενο να πας απο εδω κ περα δεν προλαβαινεις

  8. Oi paixtes plhrwnonte nai..alla skefthke kaneis oti an den vgei h omada fetos..tou xronou 8a xreiasth oi kurioi tis doihkhseis na valoun to xeri pio va8ia sthn tseph? einai diate8hmenoi? kai meta sthn B’ ti? oikonomia gia na kaluf8oun ta e3oda>?asto…Otan diwxnhs proponhth thn prwth agwnistikh NAI eisai asovaros ( eite giati ton ediw3es..eite giati ton phres..) …..Oso gia ton goulh…re paidia auton den ton eixame kai ton diw3ame san apotuxhmeno??? giati ton 3anaphrame?? ferte kai ton dermitzaki an einai….

  9. Όταν η διοίκηση είναι για τα πανηγύρια, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά απ’ τον προπονητή και τους παίχτες.

  10. Λεφτά κύριοι..αν δεν βάλεις λεφτά στο σημερινο ποδόσφαιρο είσαι ενα μεγάλο τίποτα. Πιστεύει κανεις το αντίθετο?

    1. Έτσι είναι όπως τα λες, αλλά πιστεύω ότι φέτος δεν έχει άνοδο. Όταν χάνεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι στο οποίο παίζεις με παίχτη παραπάνω κι έχεις την ευκαιρία να το πάρεις με το πέναλτυ αλλά το χάνεις (και δεν παίζεις και με καμία φοβερή και τρομερή ομάδα), τότε δεν μπορείς να μιλάς για άνοδο. Το κακό ξεκίνησε απ’ τη διοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + eleven =