Κερδίζει και γίνεται ξανά μεγάλο φαβορί

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι που δίνει την Κυριακή ο ΟΦΗ και που το τρίποντο έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από όσο πιστεύει κάποιος.

Το είχα γράψει την επομένη του αγώνα με τον Αστέρα Βάρης ότι οι τελικοί ξεκίνησαν νωρίς για τον ΟΦΗ. Και δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Έστω και αν ο ΟΦΗ παρουσίασε την ίδια εικόνα στα Ζωνιανά, πλέον γίνεται κατανοητό ότι την ερχόμενη Κυριακή δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Τριγλία. Τι σχέση έχουν τα Ζωνιανά με την Ραφήνα; Ότι ο ΟΦΗ παίζει ξανά σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα και αν εξαιρέσουμε τη νίκη επί της Γλυφάδας, μετράει μόνο αρνητικά αποτελέσματα σε παρόμοιους αγωνιστικούς χώρους. Άρα, τι θα δούμε την Κυριακή; Ξανά τα ίδια ή έναν διαφορετικό ΟΦΗ;

Το σίγουρο είναι πως το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής είναι εξόχως σημαντικό και θεωρώ πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Αφενός γιατί ο ΟΦΗ δίνει ένα παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα και αφέτερου γιατί αυτή η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Άρα αν κερδίσει ο ΟΦΗ, αποκτά ψυχολογία και παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα προς τις υπόλοιπες ομάδες.

Πιστεύω και δεν κάνω πίσω πως ο ΟΦΗ με νίκη στην Ραφήνα γίνεται ξανά το μεγάλο φαβορί και με τρίποντο “σβήνει” από τον σκληρό του δίσκο όλους τους βαθμούς που έχει πετάξει μέχρι τώρα. Γιατί; Τα πράγματα είναι απλά: Με την διαφορά από την κορυφή να έχει μειωθεί στους 8 βαθμούς (χωρίς το -6) και την πεποίθηση ότι αυτός ο “βραχνάς” θα φύγει, η ομάδα έχει την ευκαιρία να πάει στον Γενάρη χωρίς απώλειες βαθμών και παράλληλα να τρέξει να διορθώσει όλες τις ανορθογραφίες του καλοκαιριού. Να έρθουν παίκτες, επιτέλους ανώτερου επίπεδου, που θα είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά και τότε να ξεκινήσει η αντεπίθεση.

Από την άλλη, αν ο ΟΦΗ χάσει τότε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα. Το ποδοσφαιρικό τμήμα θα συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα σε ένα κλίμα εσωστρέφειας και μόνιμης γκρίνιας με αποτέλεσμα και η ψυχολογία με την πίεση να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο.

Επιμένω ότι την Κυριακή ο ΟΦΗ δίνει μεγάλο παιχνίδι και εύχομαι εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος να έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα του. Ότι δεν τίθεται άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης και πως την Κυριακή ο ΟΦΗ πρέπει να πάει στην Ραφήνα με το μαχαίρι στα δόντια για να αποδείξει – για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ – ότι είναι μεγάλη ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − sixteen =