Οι δύο ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ δρόμοι του οργανισμού που λέγεται ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μετά από ένα δύσκολο 24ωρο, για όλους μας, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει σε τεράστιο βαθμό. Ή κατεβάζεις σβέρκο και σε πλακώνουν στις σφαλιάρες ή συνεχίζεις, δυναμώνεις και πας μέχρι το τέλος. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Όταν αναφέρομαι στον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ, ασφαλώς και δεν μιλάω μόνο για τους παίκτες ή το τεχνικό τιμ. Μιλάω για ολόκληρο τον ΟΦΗ. Από τον πρώτο και τον τελευταίο οπαδό μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο που εργάζεται στον σύλλογο. Ο ΟΦΗ είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος όσο και αν προσπάθησαν ορισμένοι ώστε να τον κατακερματίσουν και να τον αποδυναμώσουν. Γιατί τα κάστρα πέφτουν από μέσα και στην περίπτωση του ΟΦΗ που είναι ιδιαίτερα ευάλωτος, στην παρούσα φάση, δεν είναι και εύκολο να πέσει. Και δεν μιλάω βαθμολογικά, να υποβιβαστεί αλλά να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα που δεν τα έχουμε φανταστεί καν.

Θέλοντας λοιπόν να σκεφτώ λίγο το χθες, το σήμερα και το αύριο αυτό που σκέφτομαι είναι πως όλα πάνε σκατά. Πιο σκατά δεν μπορούσαν να πάνε όμως με τα “αν” και την μιζέρια, δουλειά δεν γίνεται.

Ο ΟΦΗ έχει να χαράξει δύο δρόμους από εδώ και στο εξής και θεωρώ, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι δεν υπάρχει μεσοβέζικη λύση. Ακόμα και αν με πείτε γραφικό ή σαχλό – συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ΟΦΗ δεν πρέπει να πέσει σε μια κατάσταση άβολη και τραυματική για την ιστορία του. Το να λέμε πως ο ΟΦΗ μπορεί να πέσει και άλλες τέτοιες μαλακίες, δεν βγάζει αποτέλεσμα. Και οι οπαδοί μπορούν να λένε οτιδήποτε γιατί είναι οπαδοί. Όμως δεν δέχομαι να ακούω τέτοιες κουβέντες από ανθρώπους εντός του ΟΦΗ.

Ο ένας δρόμος είναι ο εξής: Να υπάρξει το αποτέλεσμα στην υπόθεση του -6 και στην συνέχεια ο ΟΦΗ να ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ βαθμό τον ερχόμενο Γενάρη. Όχι με δευτεροτρίτες λύσεις αλλά με παίκτες που θα κάνουν την διαφορά στην κατηγορία και θα φορέσουν την φανέλα του ΟΦΗ με σκοπό να την ανεβάσουν επίπεδο. Και όχι να “λιγοψυχήσουν” μέσα στο γήπεδο. Και στην συνέχεια ο ΟΦΗ να παλέψει μέχρι το τέλος. Γιατί ακόμα και αν το πάρουμε απόφαση ότι η άνοδος χάθηκε, απλά να σας υπενθυμίσω το τι συνέβη πέρυσι με τον Άρη. Τερμάτισε δεύτερος, έπρεπε να ανέβει και δεν ανέβηκε ποτέ επειδή έγινε πραξικόπημα.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Η παραπάνω άποψη δεν αναιρεί τίποτα από όσα έχω γράψει τις τελευταίες ημέρες και κυρίως δεν αναιρεί τίποτα από τα λάθη που έχουν γίνει από το προηγούμενο καλοκαίρι. Όμως ο ΟΦΗ είναι ΟΦΗ και δεν πρέπει να καταθέσει τα όπλα σαν να είναι καμια ομάδα της γειτονιάς. Αν το κάνει αυτό, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι ακόμα μεγαλύτεροι. Ο κόσμος θα απογοητευτεί ακόμα περισσότερο, το “Γεντί Κουλέ” θα είναι μονίμως άδειο (πέραν από αυτούς τους δύο χιλιάδες που συνεχίζουν να πηγαίνουν) και μέσα σε όλα αυτά, το dna του ΟΦΗ θα αλλοιωθεί.

Ο άλλος δρόμος είναι πάλι ο εξής: Εάν στον ΟΦΗ, διοικητικά, έχουν δεχτεί ότι η ομάδα δεν ανεβαίνει, τότε από τώρα κιόλας – να μην χαθεί καμία ημέρα – θα πρέπει να κάνουν τον σχεδιασμό για την επόμενη σαιζόν. Και όλοι εντός ποδοσφαιρικού τμήματος (προπονητές, τεχνικό τιμ) θα πρέπει να δουλεύουν για τους επόμενους. Να γίνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς μια αξιόλογηση παικτών και στελεχώ και όσοι είναι ικανοί να παραμείνουν στην ομάδα. Να δουλεύουν για τους επόμενους που θα έρθουν – οι οποίοι θα πρέπει να έχουν βρεθεί δύο και τρεις μήνες πριν ολοκληρωθεί η σαιζόν.

Μεσοβέζικες λύσεις για τον ΟΦΗ δεν υπάρχουν τούτη την ώρα. Ούτε να καθόμαστε να κλαίμε την μοίρα μας και να μαλώνει ο ένας με τον άλλον επειδή έχει διαφορετική άποψη. Γιατί αν γίνει αυτό τότε ο ΟΦΗ που ξέραμε θα χαθεί ακόμα περισσότερο (και δεν μιλάω για το αγωνιστικό, ούτε για το διοικητικό κομμάτι).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Το να χαθη η χρονια δεν ειναι τοσο τραγικο…θα βγουμε του χρονου…Τραγικο ειναι το αδειο γηπεδο..δηλαδη οφη ειμαστε μονο στην Α εθνικη? ντροπη….Για τον ΟΦΗ παμε στο γηπεδο…με το να μην πας στο γηπεδο κακο κανεις στην ομαδα πυ αγαπας…ουτε στον σηφακη ουτε στον πουλινακη ουτε που8ενα…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΑΝΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΙ 9 ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..και οταν θα ανεβουμε ξανα στην Α τοτε δεν θα χρωσταμε και δεν θα ξαναζησουμε τα ιδια…

  2. Μανο για να γινουν ολα τα παραπάνω και να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να βαλουν λεφτά στην ομάδα ωστα να δυναμωσουν την ομάδα πρεπει να γινει η εκκαθάριση και να υπογραφεί το συμβόλαιο με τον ερασιτέχνη….αλλιως μην περιμένουμε τιποτα. Ουτε παικτες θα ερθουν ουτε τιποτα. και με το δικιο τους που δεν επενδύουν απο τιν στιγμή που τα πραγματα ειναι ακομα και σημερα μπερδεμένα…γιατι καποιοι δεν θελουν να προχωρήσει η εκκαθάριση και βαζουν εμπόδια.

  3. Μανώλη συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση σου!Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, προκαλεί λύπηση και οι οπαδοί του νιώθουμε αηδία και ντροπή για την κατάντια του και την ανυποληψία που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια!Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να αρχίσει να ξεκολλάει σιγά-σιγά από τον πάτο που έχει πιάσει! Οι άνθρωποι που είναι στη διοίκηση να κάνουν την αυτοκριτική τους,να μάθουν από τα λάθη τους και να ξεκινήσουν άμεσα σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα!Η ομάδα πρέπει να θωρακιστεί από άτομα που έχουν πρόσβαση σε πόστα που παίρνονται αποφάσεις, θα πρέπει να διώξει τουλάχιστον τους μισούς από τους τωρινούς παίκτες και σε 2η φάση την πλειοψηφία των εναπομείναντων γιατί απλά είναι παίκτες χαμηλών δυνατοτήτων, τους πέφτει απλά βαριά η φανέλα του ΟΦΗ!Άμεσα πρέπει να γίνει και αντικατάσταση του προπονητή, ειλικρινά δεν ξέρω με τι κριτήρια πήραν τον Γκουλή,συμπαθής μεν αλλά λίγος για τον ΟΦΗ,δεν είναι ο άνθρωπος που θα εμπνεύσει τους παίκτες και θα τους βγάλει το 100%!Αν γίνουν όλα αυτά και δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση και υπομονή ο ΟΦΗ σιγά-σιγά θα αρχίσει να είναι ξανά ΟΦΗ και οχι κάποια ομάδα που χάνει από τα Ζωνιανά και τη Τριγλια Ραφήνας!!!!

  4. Ωραία γλώσσα χρησιμοποιείς για δημοσιογράφος..

    1. Καλά ρε Τάσο, από ένα κείμενο 600 λέξεων, εσύ κράτησες αυτό μόνο;

      1. Μετά τις πρώτες λέξεις δε χρειαζόταν να διαβάσω και τα υπόλοιπα, ήδη είχες ρίξει το επίπεδο και δε θα τα έπαιρνα στα σοβαρά έτσι κι αλλιώς..

  5. Αντε να τελειωσει το 2015..η χειροτερη χρονια του οφη μας..εγω πιστευω οτι πιασαμε τον πατο,δεν παει πιο κατω,αρα μονοδρομος ειναι απο εδω και περα η αγωνιστικη ανακαμψη της ομιλαρα μας…κατι μου λεει μεσα μου οτι στο τελος της χρονιας θα πανυγηριζουμε…το ξερω σας ακουγετε τωρα τρελο και παραλογο…πρεπει να το πιστεψουμε ομως ολοι..απο την διοικηση μεχρι και τον τελευταιο φιλαθλο[ο ομιλων]..

  6. Συμφωνώ με την ανάλυση. Βλέπω όμως ως ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ το χτίσιμο της ομάδας φέτος στη Γ Εθνική και διεκδίκηση της ανόδου ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Ο ΟΦΗ που θα ανέβει να είναι υγιής οικονομικά, ελπιδοφόρος επενδυτικά και σταθερός αγωνιστικά, ώστε να μπορεί να μείνει στη Β και να ανέβει στην Α, χωρίς τον κίνδυνο να ξαναπέσει. Η πρεμούρα να ανέβουμε φέτος πάση θυσία δεν είναι, νομίζω, ωφέλιμη για την ομάδα. Την ξαναπατήσαμε άλλωστε με αυτή τη λογική. Θυμηθείτε τα τεράστια χρέη που δημιουργήθηκαν από την αγωνία να μη χαθεί το “τρένο” της ανόδου. Τα χρέη αυτά μας κατέστρεψαν στο τέλος – τέλος. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 5 =