Θα είναι “έγκλημα” η καθυστέρηση…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του για το παράδειγμα των Τρικάλων, την καθυστερημένη αντίδραση του ΟΦΗ αλλά και την καθυστέρηση που δεν πρέπει να υπάρξει στο θέμα των μεταγραφών.

Βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη με τον ΟΦΗ να δίνει σε 20 ημέρες τον τελικό των τελικών. Το αν θα παρεξηγηθεί αυτή η έννοια είναι κάτι που δεν πρέπει να προβληματίζει κανέναν σας και μιλώντας πάντα καλοπροαίρετα πρέπει να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά ότι ο ΟΦΗ παίζει στην Γ Εθνική. Άρα το ματς με τον Φωστήρα πρέπει να κερδηθεί όπωσδηποτε γιατί μετά από αυτό το αποτέλεσμα γυρίζουν όλα τούμπα. Ή πας και κερδίζεις – οπότε παραμένεις στην λίστα των φαβορί ή πας και χάνεις – οπότε αποχαιρετάς τον στόχο της ανόδου από τον Γενάρη. Απλά τα πράγματα και κλείνω την παρένθεση.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην υπόθεση μεταγραφών του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ δεν είναι πρώτος με βαθμολογικό χάντικαπ, ικανό να δώσει κίνητρο σε κάποιον παίκτη να παίξει στην Γ Εθνική γνωρίζοντας, εκ των προτέρων, ότι του χρόνου θα παίζει στην Football League. Αφενός όσο και αν υπολογίζεται, που υπολογίζεται, το όνομα του ΟΦΗ στην ποδοσφαιρική Ελλάδα θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν έρχεται εύκολα παίκτης που θα κάνει την διαφορά στην Γ Εθνική.

Όμως επειδή τις παραπάνω δυσκολίες τις γνωρίζουμε και δεν τις μάθαμε τώρα, για αυτό θεωρώ ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση υπάρξει στην μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ, θα είναι εγκληματική. Θα μου πει τώρα κάποιος “καλά ποιος είναι ο Φωστήρας και θες τον Μέσι για να κερδίσεις;” Όμως δυστυχώς για εμάς που ασχολούμαστε με τον ΟΦΗ ο προβληματισμός είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο θεωρούμε.

Ο ΟΦΗ δίνει μια δυάδα αγώνων με Φωστήρα, Εθνικό που δεν θα είναι καθόλου εύκολη ενώ εν πολλοίς η πορεία του εξαρτάται από το απόλυτο των έξι βαθμών. Καθυστέρηση δεν πρέπει να υπάρξει και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πιστεύω όσα ακούγονται περί αναμονής για την απόφαση της ΕΠΟ και το ότι το ενδεχόμενο να γίνουν μεταγραφές θα εξαρτηθεί από το αν θα είναι θετική ή αρνητική.

Η οποιαδήποτε καθυστέρηση υπάρξει θα είναι εγκληματική γιατί οι μεταγραφές δεν είναι θέμα πρεστίζ αλλά επειδή ο ΟΦΗ έχει, πραγματικά, ανάγκη την ενίσχυση του ρόστερ του. Η ομάδα “πονάει” στα άκρα της επίθεσης, “πονάει” και στο δημιουργικό κομμάτι όπου η έλλειψη ενός επιτελικού μέσου φωνάζει από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Βέβαια, επειδή υπάρχει και αντίλογος σε όλα τα παραπάνω, το ότι πρέπει να γίνουν άμεσα μεταγραφές δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ πρέπει να πάρει “γουρούνι στο σακί”, ούτε και να πανικοβληθεί – όπως έγινε εν πολλοίς το προηγούμενο καλοκαίρι. Όμως με τον χρόνο και τις ανάγκες του ΟΦΗ να είναι ήδη γνωστές, πρέπει να πω ότι περίμενα καλύτερα αντανακλαστικά από τους ιθύνοντες.

Και επειδή για κάθε κατάσταση που αφορά τον ΟΦΗ, υπάρχει και ένα παράδειγμα εδώ θέλω να αναφέρω τα Τρίκαλα. Οι Θεσσαλοί έχουν στόχο την άνοδο και ήδη πριν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος έχουν κάνει 6-7 μεταγραφές προκειμένου το 2016 να τους βρει πανέτοιμους.

Πέραν του ότι ο ΟΦΗ έχει ήδη καθυστερήσει, οι ομάδες που βάζουν ψηλά τον πήχη πρέπει να λειτουργούν κατ αυτόν τον τρόπο. Και εδώ τίθεται ένα άλλο θέμα; Τι να το κάνουμε αν ο ΟΦΗ πάει στον Ταύρο και χάσει και μετά από 12 ώρες κάνει 6-7 μεταγραφές;

Το πουλάκι θα έχει πετάξει και μετά δεν θα πιάνεται με τίποτα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Καλησπέρα Μανώλη. Μην ξεχνάς ότι το περασμένο καλοκαίρι (αν δεν κάνω λάθος) είχε φτάσει η ομάδα των Τρικάλων στο σημείο να μην μπορεί να κατέβει στην Football League, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές είχαν αποχωρήση από την ομάδα με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς στα Τρίκαλα αν η ομάδα θα κατέβει στο πρωτάθλημα ή όχι. Θέλω να πω που είχαν φτάσει οι Θεσσαλοί, και βλέπετε τώρα ότι διεκδικούν την άνοδο τους. Και εμείς είχαμε 6 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ μήνες μπροστά μας και βλέπετε τα αποτελέσματα…

  2. Μανώλη το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτά που γράφεις είναι ότι μεταγραφικά δεν έχει προχωρήσει ακόμη τίποτα!Αλήθεια έχουν καταλάβει ότι μένοντας η ομάδα 2η χρονιά στη γ’εθνική θα τους κοστίσει πολύ περισσότερο από ότι θα κοστίσουν τώρα 3-4 παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στη κατηγορία;;Σίγουρα αυτή η μεταγραφική περίοδος είναι πιο δύσκολη,αλλά αν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα θα βρουν τους παίκτες που χρειάζεται η ομάδα,είτε Ελληνες είναι αυτοί είτε ξενοι, που θα την ανεβάσουν επίπεδο!Αν πάλι περιμένουν να δουν την έκβαση της υπόθεσης με τους 6 βαθμούς και μετά ανάλογα να κινηθούν είναι τελείως λάθος και δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι η ομάδα σε 17 παιγνίδια μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με ή χωρίς τους 6 βαθμούς!Πιστεύω ότι θα γίνουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες τουλάχιστον 2 ποιοτικές προσθήκες, μαζί με αυτούς θα ανέβει αγωνιστικά όλη η ομάδα και στο τέλος όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι και θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για να επανέλθει η ομάδα εκεί που ανήκει! ΚΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

  3. Ας πάρουν τον σισιτς ελεύθερος ειναι, γουστάρει να έρθει οφη αναμφίβολα και σίγουρα θα κάνει τη διαφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + seventeen =