Το πρόβλημα του ΟΦΗ δεν είναι επιθετικό…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στο πρώτο blog για το 2016, ο Μανώλης Σαρρής αναφέρεται στους μεταγραφικούς στόχους του ΟΦΗ και στο που λαθεύει ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ιανουαρίου.

Αντιλαμβάνομαι και το δέχομαι τελείως ότι υπάρχουν αρκετά εμπόδια για να προσελκύσει καλούς παίκτες ο ΟΦΗ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Όχι τόσο λόγω της δυναμικής του και του ότι η ομάδα δεν αντιμετωπίζει οικονομικά ζητήματα. Για αυτούς τους λόγους έρχονται όλοι όμως η δυσκολία που παρουσιάζεται έχει να κάνει με την βαθμολογική θέση του ΟΦΗ. Γιατί αλλιώς ένας ποδοσφαιριστής σκέφτεται το ενδεχόμενο να παίξει στον ΟΦΗ της Γ Εθνικής που “καλπάζει” για την άνοδο και αλλιώς το σκέφτεται για να έρθει στον ΟΦΗ που είναι στην μέση της βαθμολογίας και ο στόχος της ανόδου βρίσκεται μακρυά.

Όλα αυτά τα καταλαβαίνω όμως δεν καταλαβαίνω την επιμονή του να βρεθεί ένας καλός επιθετικός και να δοθεί εκεί όλο το βάρος. Τόσο ο Περογαμβράκης, όσο ο Σαχινίδης αλλά και ο Τζέκος ακόμα είναι καλοί επιθετικοί. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΟΦΗ διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση έχοντας έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν υποστηρίζεται ούτε από τους κεντριικούς μέσους του αλλά ούτε και από τους εξτρέμ (που δεν έχει).

Όποιος έχει παρακολουθήσει τα παιχνίδια του ΟΦΗ θα έχει αντιληφθεί ότι το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι επιθετικό αλλά δημιουργικό. Όποτε έχει σκοράρει ο ΟΦΗ, έχει σκοράρει είτε από τις εμπνεύσεις που δημιουργούνται από τα ατομικά χαρίσματα παικτών του, είτε επειδή ο Περογαμβράκης μπορεί να σκοράρει από εκεί που δεν το περιμένει κανένας και να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Ο ΟΦΗ βγάζει φάσεις με το σταγονόμετρο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει έναν ποδοσφαιριστή με δημιουργικές ικανότητες και χαρίσματα για να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα. Ειδικά από την στιγμή που ο ΟΦΗ γνώριζε τι θα αντιμετωπίσει στο φετινό πρωτάθλημα (κλειστές άμυνες, παθητική στάση αντιπάλων), θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι ώστε να πάρει έναν τέτοιο παίκτη.

Κατά συνέπεια και βάση όλων όσων αναφέρω παραπάνω, ένας επιτελικός μέσος έπρεπε να είχε έρθει ήδη από… χθες και όχι να τον αναζητάει ακόμα σε μια – ούτως ή άλλως – δύσκολη μεταγραφική περίοδο για μια ομάδα Γ Εθνικής.

Τον καλύτερο επιθετικό της Ελλάδας να φέρει ο ΟΦΗ, αν δεν αποκτηθεί ένας κεντρικός χαφ ή εξτρέμ με δημιουργικά καθήκοντα, εκείνος δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Ο ΟΦΗ σε πολλα παιχνίδια, αν όχι σε όλα, είχε την φλύαρη κατοχή της μπάλας, ο αντίπαλος δεν την άγγιζε καθόλου αλλά φάσεις δεν… Και αυτό δεν ήταν πρόβλημα των επιθετικών αλλά των ποδοσφαιριστών που παίζουν από πίσω και οι οποίοι αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα. Αντιθέτως, κατά συνέπεια, γίνονται μέρος του προβλήματος που αγωνιστικά συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΠΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ..ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΤΖΕΚΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ…ΚΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ (ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ) ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΟΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ…ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΙΣ ΦΑΝΕΛΑΣ…ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΟΦΗ…ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΗ (ΚΥΡΙΟΣ ΕΞΤΡΕΜ) ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΛ (ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΠΟΣΑ ΓΚΟΛ ΕΒΑΛΕ) ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΛΟΥ…Ο ΤΖΕΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΝΑ Σ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΑ ΦΑΟΥΛ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΧΙ…ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΖΕΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ…….

    1. Νίκο σχετικά με το ποδόσφαιρο και τους παίκτες, ο καθένας έχει την άποψη του που είναι καθαρά υποκειμενική. Δεν αφορά μόνο τον ΟΦΗ αλλά γενικότερα το ποδόσφαιρο.

      1. ΑΠΛΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ…ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΑΛΟ…ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ…ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ (ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ) ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΣ..ΤΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ SITE ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ…

        Υ.Γ. Η ‘ΚΡΙΤΙΚΗ’ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

  2. Ο ΟΦΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ Γ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ Γ ΜΕ ΚΟΡΔΕΡΟ, ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΕΑ, ΡΟΒΑ, ΜΑΝΤΑΛΟ, ΠΛΑΤΕΛΑ, ΝΤΑΚΟΛ, ΤΣΙΡΙΛΟ, ΠΕΝΤΑΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΟΥ ΟΦΗ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΤΗΝ Δ/ΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ , ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΧΑΝ, ΑΥΤΑ ΕΒΑΛΑΝ, ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ(ΜΜΕ) ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΦΗ(ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ), ΟΤΙ Ο ΟΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟ! ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ, ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ…. ΟΙ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΠΕΡΟ, ΜΑΡΤΣΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΠΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙΣ ΣΤΟΝ 40ΧΡΟΝΟ ΚΙΑΣΟ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ… ΜΑΚΑΡΙ….

  3. Η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία εγκληματούν με το να πηγαίνουν με ρυθμούς ωσάν να είμαστε πρώτοι με δέκα βαθμούς διαφορά από το δεύτερο!! ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΉΤΑΝ ΉΔΗ ΕΔΏ. Βλαστός και Γκουλής κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, εκτός αν το πήραν απόφαση ότι η ομάδα θα μείνει άλλη μια χρονιά στη Γ΄. Ας βγουν όμως να το πουν και σε μας τους μα%^^$^κες που αγωνιούμε για το μέλλον της ομάδας.

    1. Εσύ που αγωνιάς για το μέλλον της ομάδας, κάτσε καλύτερα να αγωνιάς για το μέλλον το δικό σου. Έλεος πια με την ομάδα. Στην τελική ας διαλύσει, ΟΦΗ είμαι κι εγώ, με κούρασε η ομάδα, συμφέροντα δεν έχω οπότε ας κάτσουν να σκάσουν αυτοί που εξαρτώνται απ αυτήν. Γιατί έχει καταντήσει να σκάει ο κόσμος για την ομάδα κι όσο θα έπρεπε να σκάνε γι αυτήν να κάνουν τους κινέζους.

  4. Φτασαμε στα μεσα της χρονιας,εχουμε επαγγελματιες παιχτες που δεν μπορουν να κερδισουν ερασιτεχνικες ομαδες και…παρακαλαμε τωρα για μεταγραφες!Ελεος! Συμφωνω παραπανω με τον Τασο.

  5. Ξυπνησετε
    Το καράβι αλλού αρμενίζει!!!
    Δανδαλη τι γινεται με την συμφωνία?
    Οι 9 έγιναν ένας και τρεις απ’εξω…ποιος διοικεί την ομάδα?
    Τι ρόλο παίζεις Βλαστε?
    Τι ρόλο παίζεις Σερπετζιδακη?
    Γιατι οι 9 δεν έβαλαν τα λεφτά?
    Ο Βατσινας παίρνει τις εκλογές του ερασιτέχνη δηλ. Απο τον Μαρτη αποφασίζει αποκλειστικά για την ομάδα?
    Πάντως πολλές επιλογές στην ομάδα εχουν άρωμα Βατσινα γιατι να το κρυψωμεν άλλωστε!!
    Τωρα με τον Βέλιτς θα δέσει το γλυκο!!
    Τελικα ποιον συμφέρει να μη βγει κατηγορία η ομάδα?
    Ψάξε ολα αυτα Μανολη Σαρρη μήπως ξύπνηση καμία φορα ο κόσμος και καταλάβει τι γίνετε επιτέλους…………!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + 7 =