Το πρωτάθλημα ξεκινάει τώρα…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του για το νέο ΟΦΗ που έχει δημιουργηθεί μετά τις προσθαφαιρέσεις του Ιανουαρίου και για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι πως την φετινή σαιζόν, όλοι μας, έχουμε χορτάσει από λόγια και από υποσχέσεις για την πορεία του ΟΦΗ. “Ευκαιρίες”, “νέα ξεκινήματα” και άλλες πολλές “γλυκανάλατες” ατάκες που έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι. Από παίκτες και προπονητές μέχρι τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο φετινός ΟΦΗ έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες που στην συνέχεια τις πέταξε στα σκουπίδια. Να μην τις αναφέρουμε τώρα γιατί το έχουμε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Επί της ουσίας, η πραγματικότητα είναι ότι το έργο του ΟΦΗ είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο όπως είπε και ο Νιόπλιας την προηγούμενη Παρασκευή. Ο Νιόπλιας είπε αυτό που λέμε όλοι μας και το οποίο πρέπει να φανεί στην πράξη από εδώ και στο εξής. Ότι ναι η διαφορά των 9 βαθμών από την κορυφή είναι ένας παράγοντας που δυσκολεύει τα πράγματα ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ δεν μπορεί να τα καταφέρει. Το κακό είναι ότι πλέον εξαρτάται περισσότερο από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων παρά από τα δικά του.

Ωστόσο, η ανάποδη ανάγνωση, της τελευταίας πρότασης, λέει ότι ο ΟΦΗ είναι ο ρυθμιστής της δικής του τύχης. Στον ΟΦΗ έδειξαν με πράξεις (πρόσληψη Νιόπλια, έλευση παικτών από το “πάνω ράφι”) ότι πιστεύουν στην ανατροπή και μένει αυτή η πίστη να περάσει εντός του αγωνιστικού χώρου. Το πρωτάθλημα ξεκινάει τώρα για τον ΟΦΗ που θα πρέπει να κάνει μια αγωνιστική υπέρβαση (αν σκεφτούμε τα αποτελέσματα του στον πρώτο γύρο) προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητες ανόδου που του δίνονται.

Το παιχνίδι που “κυκλώνουν” όλοι είναι αυτό με την Κηφισιά καθώς αποτελεί, βάσει προγράμματος, και το πιο δύσκολο (θεωρητικά) που θα δώσει ο ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος αφού παράλληλα υποδέχεται στο “Γεντί Κουλέ” όλες τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης τετράδας (Φωστήρα, Τριγλία Ραφήνας, Ιάλυσος). Εφόσον ο ΟΦΗ καταφέρει να περάσει νικηφόρα από την Κηφισιά τότε όλα γίνονται αφού βάσει προγράμματος (όλων των πρωτοπόρων) εκείνος θεωρητικά έχει το πιο βατό. Το να κάνουν πολλές γκέλες οι υπόλοιποι είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά και από τα δικά του αποτελέσματα.

Στον ΟΦΗ γνωρίζουν καλά και πιστεύουν ακόμα περισσότερο ότι μπορεί να έρθει η ανατροπή. Η παρουσία παικτών υψηλότερου επιπέδου που μπορούν να κάνουν την διαφορά είναι ένα στοιχείο που ασφαλώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο – αρκεί ο ΟΦΗ να πάρει το διπλό στην Κηφισιά.

Όμως μέχρι εκείνη την ημέρα, έχουμε ακόμα να συζητήσουμε αρκετά ακόμα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό και μαζί με την έλευση του Νιόπλια θα παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο!
    Ναι μπορεί να κερδίσει και τα 14 υπόλοιπα παιγνίδια που αυτό θα σημαίνει σίγουρα και τη κατάληψη της 1ης θέσης!
    Βλέποντας το τωρινό ρόστερ της ομάδας καταλαβαίνουμε πόσο φτωχό ήταν πριν τις τελευταίες προσθήκες και ίσως οι 30 βαθμοί είναι ένα καλό νούμερο τηρουμένων των αναλογιών και των ειδικών συνθηκών που βρέθηκε η ομάδα!(νέα άπειρη διοίκηση,μέτριο ρόστερ και προπονητές,άγνωστη και ειδικών συνθηκών κατηγορία)
    Πιστεύω ότι τώρα έχουν τεθεί οι βάσεις ανεβαίνοντας η ομάδα κατηγορία με λίγες προσθήκες να έχει και εκεί πρωταγωνιστικό ρόλο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − one =