Ούτε το κουκούτσι να μην φτύνει…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με αφορμή την μεταγραφή του Γιάννη Δερμιτζάκη, ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για το παιδομάζωμα που επιχειρεί ο ΟΦΗ.

Έβλεπες το ρόστερ του Εργοτέλη όταν εκείνος διαλυόταν και έλεγες ποιοι είναι οι παίκτες με την μεγαλύτερη προοπτική: Μπουρσέλης, Φουκαράκης, Δερμιτζάκης, Κούτρης. Ο ΟΦΗ πήρε τους τρεις από τους τέσσερις και τους έφερε στην αγκαλιά του και του ξέφυγε μόνο ο τελευταίος που πήγε στον ΠΑΣ.

Το παιδομάζωμα που έκανε ο ΟΦΗ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήταν άνευ προηγούμενου γιατί ασφαλώς και καλοί είναι οι Χαντί, Καλέ, Γουόρντεν αλλά όταν βάζεις στην ομάδα Κρητικούς ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο τότε περνάς και ένα μήνυμα προς το υπόλοιπο νησί. Ότι είτε παίζεις στην Σούπερ Λιγκ, είτε στην Γ Εθνική, εσύ είσαι το αφεντικό του νησιού και σε εσένα πρέπει να έρχονται οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Κρήτης.

Η Διοικούσα κινήθηκε πάνω σε αυτό το μοτίβο παίρνοντας παίκτες με πλούσιο ταλέντο και μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον, προχωρώντας είτε σε κινήσεις με ποδοσφαιριστές που τους γνώριζε ο κόσμος (Μπουρσέλης), είτε με παίκτες που έχουν πλούσιο ταλέντο αλλά δεν είχαν γίνει ευρέως γνωστοί (Φουκαράκης, Δερμιτζάκης). Ειδικά για τον τελευταίο με λίγα λόγια δεν έπρεπε να χαθεί με τίποτα από τον ΟΦΗ.

Ναι, στο ρόστερ υπάρχουν πλέον πέντε τερματοφύλακες αλλά δεν μπορείς να είσαι ασυγκίνητος για έναν γκολκίπερ 22 ετών και με ύψος 2 μέτρα! Οπότε καλύτερα να τον πάρει ο ΟΦΗ, να τον βελτιώσει και να τον αναπτύξει από το να τον πάρει ο κάθε Πλατανιάς. Άλλωστε, ο ΟΦΗ έχει την δυναμική που επιβεβαιωμένα δεν έχει καμία άλλη ομάδα της Κρήτης και αυτό πρέπει να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Ναι, χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι δύο Γιακουμάκηδες αλλά από εδώ και στο εξής θα πρέπει να γίνει ολοκληρωτικό παιδομάζωμα. Άλλωστε, δικαιολογίες δεν μπορούν να βρεθούν, είτε από την ομάδα – είτε από τους ενδιαφερόμενους ποδοσφαιριστές…

Ο ΟΦΗ πρέπει να τους κάνει δικούς του με κάθε κόστος και είναι ευχής έργον για τον σύλλογο ότι έχει στο ρόστερ του έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και πως να τους βελτιώσει. Άλλωστε, ο Νιόπλιας έχοντας δουλέψει στις εθνικές ομάδες νέων και ελπίδων – έχει καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήρια του για την δουλειά που κάνει με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που κάποια στιγμή θα πρέπει να αναδειχθούν μέσα από τον ΟΦΗ.

Γιατί ασφαλώς και είναι ωραίο πράγμα να βλέπεις να αναδεικνύονται παίκτες μέσα από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ (Φαζός, Μπολάκης) αλλά εξίσου ωραίο είναι να δείχνεις ότι θα παίρνεις όποιον παίκτη γουστάρεις και όποιον παίκτη σου κάνει που βρίσκεται εντός του νησιού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ.

  2. Εχουμε μπερδεψει τους ορους .Ποια παιδια μιλαμε ? Ο Δερμιτζακης ειναι 22 ετων , το ιδιο καιο Μπουρσελης. ΜΟνο στην Ελλαδα τετοιες ηλικιες θεωρουνται ταλεντα. Εκει που ξερουν πποδοσφαιρο , στην ηλικια αυτη η εισαι ολοκληρωμενος αθλητης ή παιζεις στη Γ Εθνικη. Δειτε αγγλικο , γερμανικο Ισπανικο Βελγικο κλπ πρωταθλημα. Καθε κυριακη μπαινουν κατι 18 19 ετων που βγαζουν ματια. Μη προσπαθειτε να χρυσωσερε χαπια. Τα παιδια του ΘΦη παιζουν στο Κρουσσωνα, Στον Ερμη Ζωνιανων, στη Λαρισακλπ, και σην ομαδα εχουν μαζευτει καποιοι μεσηλικες παικτες, γιατι ειναι εμπειροι!. Νεοι παικτες πχ Ροβυθης, Δαμιανακης, Λογοθετης, που ειναι?? Ο Δερμιτζακης του 193 για να ειμαστε και σωστοι, τι παραπανω εχει απο Γιαγκιοζη που ειναι στο Κισσαμικο, Αγριμακη που ειναι επισης εκει και ειναι και μικροτεροι σε ηλικια , η το Γιαννόπουλο που επισης ειναι 192 και τον βλεπω να πηγαινει κατα Επισκοπή μεριά? Αυτη ειναι η μοιρα των απιδιων του ΟΦη τα τελευταια χρονια, να φευγουν και να παιζουν σε αλλες ομαδες , ενω στην Μητρικη μαζευονται παικτες-μισθοφοροι με καλούς ατζεντηδες-

    1. Επειδή ζούμε όμως στην Ελλάδα, σταθμίζω αυτά τα δεδομένα και με βάση αυτά αναφέρομαι. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου όμως γιατί έχει μεγάλη βάση. Πέραν όλων των άλλων. Το τι καλύτερο έχει ο Δερμιτζάκης από τον Γιαγκιόζη ή τον Αγριμάκη θα φανεί στο μέλλον.

  3. Μανώλη συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γραφεις,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι συμφωνείς σ’αυτά που γράφει ο προηγούμενος?
    Να είναι σίγουρος ότι αν τα ονόματα που αναφέρει άξιζαν πραγματικά,θα ήταν παίκτες του ΟΦΗ!
    Οι μεγάλες ομάδες κάνουν αυτό ακριβώς που κάνει τώρα ο ΟΦΗ,ότι κινείται και ξεχωρίζει το παίρνει!Αν ο ενας στους τρεις από αυτούς τους νέους παίκτες του βγει,το κέρδος θα είναι μεγάλο για την ομάδα!
    Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι η ομάδα σιγά σιγά αρχίζει να αποκτά τη χαμένη της αίγλη και να θέτει τις βάσεις για να φθάσει ξανά εκεί που επιβάλλει η ιστορία της και το dna της!!!

    1. Γιώργο συμφωνώ ως προς αυτό που αναφέρει: Ότι στον υπόλοιπο κόσμο, ένας ποδοσφαιριστής δεν θεωρείται ταλέντο στα 21 και στα 22 αλλά στα 17 και στα 18 του. Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό δεν συμβαίνει.

  4. ο Αγριμακης και ο Γιαγκιοζης μετα απο την θητεια τους στον ΟΜΙΛΟ ,οπου μαζυ με τον αληστου μνημης Γουναριδη,οτι πηγαινε μεσα γενικως “εγραφε”,νομιζω οτι βρισκονται μεταξυ παγκου και εξεδρας και στο χωριο δυτικα των Χανιων…

  5. Άμα σταματήσει και το κάπνισμα ο Δερμιτζάκης, καλά θα είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + 11 =