Σαν μια ακόμα ημέρα στην δουλειά…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τους 12 τελικούς που δίνει ο ΟΦΗ και πως το άγχος με την πίεση αυξάνονται για τους αντιπάλους του και όχι για τον ίδιο.

Ο άσος της Τριγλίας δεν ήρθε την Κυριακή – έστω το Χ βρε αδερφέ – και ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο -6 (και όχι στο -9) μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής περιμένοντας να δει τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής. Το ότι ο ΟΦΗ είναι ΤΩΡΑ η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ωστόσο το κακό είναι ότι ενδεχομένως αυτό δεν θα είναι αρκετό για να του δώσει την δυνατότητα να κόψει πρώτος το νήμα.

Η αλήθεια για την μετέπειτα πορεία του ΟΦΗ βρίσκεται στα λόγια του Νίκου Νιόπλια όταν εκεινος μίλησε στους ποδοσφαιριστές του λίγα δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα με την Κηφισιά. Και επί της ουσίας αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να σκέφτονται άπαντες μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Το τι θα κάνει αποκλειστικά και μόνο ο ΟΦΗ και όχι ο Φωστήρας ή η Τριγλία Ραφήνας.

Είναι πραγματικά απίστευτο το να βλέπω την συγκέντρωση με την οποία μπήκαν οι παίκτες του ΟΦΗ στο γήπεδο για το παιχνίδι με την Κηφισιά. Η αποφασιστικότητα, το πάθος και η δύναμη ήταν τα στοιχεία που εμφανίστηκαν από το 1 μέχρι το 90. Το ότι έχουν πέσει με τα μούτρα δεξιά και αριστερά οι “μπαχαλάκηδες” για να τον κάνουν να σκεφτεί πως το καλύτερο είναι να σκέφτεται τον Φωστήρα, και όχι τον ΟΦΗ, είναι κάτι που ουδόλως πρέπει να ενδιαφέρει τον οργανισμό. Άλλωστε, υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος να καταλογίσει ευθύνες στον οποιονδήποτε, εάν η ομάδα κάνει το 12Χ12 και δεν βγει; Δεν θα μπορεί να πει και τίποτα γιατί ο ΟΦΗ έκανε αυτό που έπρεπε. Και θα έχουν όλοι ήσυχη την συνείδηση τους. Όπως την έχουν από το απόγευμα της Κυριακής.

Η προσήλωση που παρουσιάζουν παίκτες και τεχνικό τιμ για την επίτευξη του στόχου είναι κάτι που αναμφίβολα δεν περνάει απαρατήρητο. Ο ΟΦΗ προχωράει συγκεντρωμένος, όλοι γνωρίζουν ότι για να έρθει η άνοδος θα πρέπει να γίνει το 12Χ12 και κανένας δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Το βλέπετε μέσα από τις συνεντεύξεις που δίνουν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Δεν είναι ούτε αλαζονεία, ούτε αμετροέπεια όπως κάποιοι “τρίτοι” βιάστηκαν να κατηγορήσουν τον σύλλογο. Και στο κάτω – κάτω πως ο ΟΦΗ μπορεί να δείξει αλαζονεία όταν παίζει σε μια κατηγορία που πρέπει να κάνει το αυτονόητο για να επιβιώσει;

Το ότι στον Φωστήρα και φαίνεται από τις δηλώσεις τους, καλλιεργούν ένα κλίμα του στυλ “εμείς φοβόμαστε μόνο τον εαυτό μας και τίποτα άλλο” – είναι κάτι που ουδόλως απασχολεί τον ΟΦΗ. Στον ΟΦΗ κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουν ως “μια ακόμα ημέρα στην δουλειά”. Ξυπνούν και κοιμούνται με το πως θα κάνουν την δουλειά τους και θα πάνε στα σπίτια τους μετά. Ούτε άγχος, ούτε πίεση.

Γιατί άγχος και πίεση θα νιώσει ο αδύναμος και όχι ο ισχυρός…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. Το θέμα είναι η δεύτερη θέση μπορεί να δώσει κάτι;η όχι; και εάν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις;

  2. Την ίδια ερώτηση με τον Γιώργο ρε συ Μάνο έχω και
    Εγω.μπορείς να μας πεις ρε Μανώλη?

    1. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά το είδα τώρα το μήνυμα. Εγώ πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα “ανοίξει” και η δεύτερη θέση. Μακάρι να διαψευστώ αλλά δεν το βλέπω.

  3. Εμάς μας βολεύει να κάνουν οι παίκτες του Φωστήρα τέτοιου είδους αλαζονικές δηλώσεις και να αισθάνονται ήδη 12 παιγνίδια πριν το τέλος πρωταθλητές!!!!
    Πίσω όμως από αυτές τις δηλώσεις κρύβεται μεγάλη ταραχή, γιατί κατάλαβαν ότι ο οργανισμός που λέγεται ΟΦΗ ξύπνησε και ξέρουν πολύ καλά ότι οι 6 βαθμοί σε 11 παιγνίδια καλύπτονται εύκολα,οπότε καθόλου περίεργο να τους ακούσουμε να λένε ότι αν χρειαστει θα ρθουν να κερδίσουν και στο Ηράκλειο για να πάρουν το πρωτάθλημα!!!
    Η ομάδα μας φίλοι ομιλίτες χρειάζεται ψυχραιμία, όχι πολλά λόγια, χαμηλούς τόνους, σοβαρότητα,
    πολύ δουλειά και στο τέλος η χρονιά θα τελειώσει αντιστρόφως ανάλογα από τον τρόπο που ξεκίνησε!

  4. “Το ότι ο ΟΦΗ είναι ΤΩΡΑ η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ωστόσο το κακό είναι ότι ενδεχομένως αυτό δεν θα είναι αρκετό για να του δώσει την δυνατότητα να κόψει πρώτος το νήμα.”
    “Το ότι στον Φωστήρα -και φαίνεται από τις δηλώσεις τους- καλλιεργούν ένα κλίμα του στυλ «εμείς φοβόμαστε μόνο τον εαυτό μας και τίποτα άλλο», είναι κάτι που ουδόλως απασχολεί τον ΟΦΗ.
    Με βάση, φίλε Μάνο, τα δύο παραπάνω αποσπάσματα του δημοσιευμένου κειμένου σου, εάν προσπαθεί κάποιος να τα συνδυάσει, να τα αναλύσει και να εμβαθύνει βλέποντας λίγο πιο μακριά ή και πίσω απ’ αυτά που αναφέρεις, για τα οποία εγώ συμφωνώ απολύτως, θα μπορέσει να αντιληφθεί ότι δυστυχώς, ακόμη και στη Γ΄ Εθνική, το ποδόσφαιρο δεν παίζεται στον αγωνιστικό χώρο αλλά στο παρασκήνιο. Απλά και μόνο να αναφέρω την περίπτωση της “πνιγμένης” φάσης με το χέρι του Φωστήρα, μέσα στην περιοχή της Τριγλίας, στον αγώνα της Κυριακής. Ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια, άφησε να συνεχιστεί το παιχνίδι και ο Φωστήρας πήρε στις καθυστερήσεις το διπλό! Τυχαίο??? Δε νομίζω. Το θέμα είναι ότι από ‘δω και πίσω, δυστυχώς για εμάς, θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Οι λαμογιές, οι ίντριγκες οι κομπίνες, οι λοβιτούρες, οι διαπλοκές και οι κάθε λογής παρασκηνιακές εξωγηπεδικές ενέργειες θα δίνουν και θα παίρνουν, για να περάσουν τελικά στην επόμενη κατηγορία οι ομάδες που τα γνωστά σε όλους μας κέντρα έχουν προαποφασίσει εδώ και καιρό.

  5. Μανο,ειμαστε οπαδοι του ΟΦΗ,απο εκει και περα βλεπω οτι υποτιμας πολυ τους αντιπαλους και ταυτοχρονα υπερτιμας τις πιθανοτητες για 12χ12.Εχω μιλησει με προπονητες ποδοσφαιρου και μου λενε οτι ειναι μεγαλο στοιχημα να μην κανεις ΚΑΜΙΑ γκελα για 12 ματς.
    Και ταυτοχρονα να κανει ο Φωστηρας γκελες,οταν παιζει ενα σωρο ματς μεσα στο λεκανοπεδιο.Στις μικρες κατηγοριες,πεφτουν ”πακετα” οταν καποιος θελει οπωσδηποτε βαθμους και ειμαι σιγουρος οτι θα του τα δωσουν,τουλαχιστον να παρει τους βαθμους που θελει.
    Επισης θελουμε ενα 2-0 στο τλευταιο ματς,αν κριθει η πρωτη θεση εκει.
    Τελος,θα σου προτεινα να μην φορας τοσο πολυ τα ασπρομαυρα γυαλια αλλα να βλεπεις πιο ρεαλιστικα και ποδοσφαιρικα.
    Δυστυχως οι ατυχεις επιλογες της διοικησης συνεβαλαν σ’αυτο.Απο εκει και περα η προσπαθεια θα γινει και φυσικα κανεις δεν θα καταλογισει ευθυνες στον προπονητη.

    Μακαρι βεβαια να διαψευστω

    1. Καλημέρα. Με όσα έχουμε δει φέτος δεν είμαι σε θέση να υποτιμήσω κανέναν αντίπαλο του ΟΦΗ που έχει χάσει 2 βαθμούς μέσα στο Ηράκλειο από τον Αστέρα Βάρης και την ΑΕ Ηρακλείου. Αυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι το ότι ο ΟΦΗ ΤΩΡΑ έχει ομάδα επιπέδου Football League ενδεχομένως και Σούπερ Λιγκ. Η λειτουργία και η αγωνιστική οργάνωση του δεν έχει σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Βάσει προγράμματος είμαι αισιόδοξος και βλέπω τα πράγματα εντελώς ρεαλιστικά. Αν θέλω να φοράω ασπρόμαυρα γυαλιά τότε δεν θα κάνω καλά την δουλειά μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 2 =