Η συνέντευξη Γκέραρντ δικαίωσε τον αγώνα αξιοπρέπειας του κόσμου του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τα “απόνερα” της συνέντευξης του Ευγένιου Γκέραρντ που όποτε μιλάει, πάντα μας διδάσκει κάτι για τον ΟΦΗ.

Πολλά από αυτά που διαβάσαμε στην χθεσινή συνέντευξη του “Ολλανδού” στο sport24 και τον καλό φίλο, Δημήτρη Σαμόλη, είναι η αλήθεια πως ο Ευγένιος Γκέραρντ τα έχει ξαναπεί στο παρελθόν. Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός και της μοναδικότητας που είχε η χθεσινή τοποθέτηση του Γκέραρντ. Ο 76χρονος, πλέον, Ευγένιος Γκέραρντ έχει την διαύγεια, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, να βγάλει στο φως σημαντικές λεπτομέρειες του σπουδαιότερου χρονικού διαστήματος στην ιστορία του ΟΦΗ. Άλλωστε, η 15ετία 1985 – 2000 ήταν η πιο πετυχημένη στα 91 χρόνια ιστορίας του συλλόγου και ήταν το χρονικό διάστημα που κατέταξε τον ΟΦΗ σαν ίσο μεταξύ των μεγάλων.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι όποτε μιλάει ο Γκέραρντ, πάντα μας δίνεται η δυνατότητα να μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα πράγματα για το παρελθόν του ΟΦΗ. Πράγματα που είτε λόγω δημοσιογραφικού φόβου δεν γράφτηκαν ανοικτά ποτέ, είτε επειδή κανένας δεν ήθελε να πειράξει την θεία οικογένεια. Μια οικογένεια, που όπως αποδεικνύεται συνεχώς, μόνο ένα μέλος της αγάπησε τον ΟΦΗ και αυτό δεν ήταν άλλο από τον συγχωρεμένο Θόδωρο Βαρδινογιάννη. Και η πραγματικότητα είναι ότι αποδεικνύεται ξανά πως όταν πέθανε ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης, “πέθανε” οριστικά και ο ΟΦΗ που γνωρίζαμε. Πέραν της χρονιάς 1999 – 2000 που αποδείχθηκε μια φωτεινή εξαίρεση ο ΟΦΗ δεν πέταξε ποτέ ξανά στα υψηλά στάνταρ που τον είχε μάθει ο κόσμος του.

Όμως, κατά την ταπεινή μου προσωπική άποψη, το σημαντικότερο αποτέλεσμα της χθεσινής συνέντευξης είναι ένα: Ότι ο Γκέραρντ με τα λεγόμενα του ΔΙΚΑΙΩΣΕ απόλυτα τον κόσμο που πάλευε χρόνια για να αποτινάξει από πάνω του τον “ζυγό” του καθεστώτος. Ένα καθεστώς αρρωστημένο με πρόστυχα πάρε – δώσε, τοποτηρητές της οικογένειας που έρχονταν στο Ηράκλειο (βλ. Παπαδοσπυριδάκης) μόνο και μόνο για να κάνουν το αγροτικό τους στον ΟΦΗ. Όλα όσα, σημαντικά, είπε ο Ευγένιος Γκέραρντ στο sport24 δικαίωσαν έναν αγώνα χρόνων ολόκληρου του λαού του ΟΦΗ που δεν άντεχε να βλέπει τον ΟΦΗ να μετατρέπεται από ιστορικός και κραταιός σύλλογος σε “γιουσουφάκι” των εκάστοτε διοικήσεων του.

Ο αγώνας της ανεξαρτησίας είχε πόνο και μεγάλες συνέπειες για τον ΟΦΗ. Κάτι που το γνωρίζουμε όλοι μας και πολύ καλά μάλιστα. Όμως, όπως αποδείχθηκε στην πορεία αυτός ο αγώνας δεν ήταν ένας αγώνας ανεξαρτησίας αλλά ένας αγώνας αξιοπρέπειας του κόσμου του και όλων όσων προσβεύει ο σύλλογος που λέγεται ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. “Απετάξω τω Σατανά; Απεταξάμην…”

    μήν έχει επιστρέψει μόνο έ…;

  2. Ο Ολλανδός γιατί δεν τα έλεγε αυτά όταν ήταν στην ομάδα; Τώρα τα θυμήθηκε; Ή μήπως ζούμε σ΄ ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο και όλα λειτουργούσαν (και λειτουργούν) τέλεια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και μας πειράζει τόσο πολύ η (λέμε τώρα) σχέση ΟΦΗ ΠΑΟ. Ο ίδιος ο Θόδωρας έλεγε στους παίχτες να κερδίσουν τον αδελφό του, από εκεί και πέρα αν ένας δυο κολαούζοι έλεγαν άλλα, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ηγέτης άρα ο Θόδωρας. Όση προσπάθεια κι αν κάνουν ορισμένοι να αμαυρώσουν την ιστορία της ομάδας αυτή θα πέσει στο κενό γιατί είτε τους αρέσει είτε όχι ΑΥΤΗ είναι η ιστορία του ΟΦΗ, οι μεγαλύτερες επιτυχίες Κύπελλο, Ευρώπη ξανά και ξανά παραλίγο πρωτάθλημα ήρθαν επί εποχής Βαρδινογιάννη. Αυτά έχουμε να λέμε στα παιδιά μας σήμερα,τσούζει ορισμένους αλλά τι να κάνουμε αυτή είναι η αλήθεια.

  3. Βαρέθηκα όποτε μιλάει κάποιος να του λέμε “ναι, αλλά γιατί δεν τα ‘λεγες αυτά τότε”.

    Φαντάζομαι τον Μωυσή να παίρνει τις δέκα εντολές απ’ τον Θεό και να του λέει με υφάκι: “άσε μας ρε Θεέ, γιατί δεν τα ‘λεγες αυτά τότε που υποφέραμε στην Αίγυπτο”.

    Ήμαρτον ρε.

  4. Μάνο γιατί στον ΟΦΗ δεν διοργανώνουν ένα φιλικό αγώνα με τους παίκτες που προπονούσε ο Γκεραρντ, Μαχλα, Τσινο,Γκουλη,ισης,βερα,Νιομπλιας, χανιωτακη.κτλ. Με κόουτς τον Ολλανδο; τιμής ένεκεν, πιστεύω τα συναισθήματα θα ξεχειλιζαν και για αυτούς και για εμάς που είχαμε την τύχη να τους καμαρώνουμε τότε. Εκτός και αν η υγεία του Ολλανδου δεν το επιτρέπει.

  5. μονο οσοι εζησαν αυτη την εποχη μπορουν νακαταλαβουν τι εστι γκεραντ!ο ανθρωπος αυτος ειναι θρυλος!επιανε τα καρβουνα και τα κανε χρυσαφι!!!μιδας μαγγες!!!βαλτε στο μυαλο σας οτι η μιση εθνικη τοτε ηταν παιχτες δικοι του!κονομησανε ολοι απο τις μεταγραφες!!!μαχλας,μαρινακης,πουρσανιδης,βερα,μεχρι κι ο αναστασιου πηγε στην αντερλεχτ!!!,ο ντιαρα στη ρεαλ!!!!τι να λεμε!!!και πιστευω πως η πικρια του οφειλεται στο πρωταθλημα που επρεπε ναχε παρει και του το στερησε η παραγκα του καπετανιου τοτε με τον τιποτα τον πακερτ!!!οσοι θυμουνται καταλαβαινουν……..τελος παντων,καλο ειναι οσοι τολμουν να μιλησουν για αυτο το ιερο τερας της προπονητικης να πλενουν πρωτα το στοματακι τους με ισχυρη χλωρινη!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten − 2 =