Ο Νιόπλιας, ο Χαντί και το βαθύ ρόστερ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του και κάνει μια πρώτη αποτίμηση της δουλειάς του Νιόπλια αλλά και τον άνεμο αλλαγής που έφερε ο τελευταίος μήνας.

Το κρίνω ως άσκοπο έως αχρείαστο να συζητάμε για την διαφορά επιπέδου του ΟΦΗ με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Ειδικά τώρα, έναν μήνα και κάτι, που έχουμε δει τα δείγματα γραφής του κανονικού ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ του 2016 δεν είναι μόνο μια ομάδα που βγάζει πειθώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά επί της ουσίας προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια στον κόσμο που τον παρακολουθεί.

Θυμηθείτε μόνο, τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, πως σκεφτήκατε όταν ισοφάρισε η Γλυφάδα ή όταν προηγήθηκε ο Κρουσώνας και πως νιώσατε όταν προηγήθηκε ο Ερμής στα Ζωνιανά και όταν ισοφάρισε η Βάρη μέσα στο “Γεντί Κουλέ”. Τα καρδιοχτύπια που περάσαμε, αποτελούν πλέον παρελθόν και κρίνοντας από εμένα προσωπικά ο τωρινός ΟΦΗ βγάζει σιγουριά και ασφάλεια.

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει τίποτα ούτε προϋποθέτει πανηγυρισμούς από τις αρχές του Μάρτη. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και όποιος μπει σε διαδικασία πανηγυριών τότε θα έχει χάσει τον δρόμο του.

Ο ΟΦΗ είναι τυχερός που σε αυτήν την κρίσιμη καμπή της ιστορίας του έχει στον πάγκο έναν προπονητή όπως ο Νιόπλιας που όχι μόνο γνωρίζει τις κακοτοπιές του αθλήματος αλλά παράλληλα τον διακατέχει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα για να περάσει στους ποδοσφαιριστές του το σύνθημα ότι “μάγκες, καλά τα πάμε αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα”.

Η παρουσία του Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ διακατέχεται από μια υπεύθυνη στάση της ομάδας, κάτι που δεν είδαμε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Εκεί, όπου ο ΟΦΗ εμφανίστηκε αφελής και ανεύθυνος με αποτέλεσμα να την πατήσει σε ουκ ολίγα παιχνίδια.

Ωστόσο πέραν της παρουσίας του Νιόπλια, ο ΟΦΗ είναι τυχερός ή έστω λόγω της παρουσίας της διοίκησης, να έχει την πολυτέλεια να διαθέτει παίκτες όπως ο Χαντί και ο Καλέ που με μια ενέργεια τους μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω. Απλά, θυμηθείτε το 2-1 κόντρα στην Γλυφάδα στα τέλη του ημιχρόνου ή το 1-2 με τον Κρουσώνα όταν από προσωπικές ενέργειες τους άλλαξε η ροή του αγώνα.

Η πληρότητα που υπάρχει πλέον στο ρόστερ του ΟΦΗ είναι τέτοια που του δίνει την δυνατότητα να γίνεται αλλαγή ο Φραγκουλάκης, να μπαίνει ο Μπουρσέλης, και να μην αλλάζει η δομή της μεσαίας γραμμής. Όταν σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο ο Φραγκουλάκης κόντεψε να παίζει με μπουκάλα οξυγόνου στην πλάτη του βγάζοντας συνεχόμενα 90λεπτα. Το βαθύ ρόστερ που έχει ο ΟΦΗ, του δίνει την δυνατότητα πλέον να διαχείριζεται ανάλογα τα παιχνίδια και παράλλληλα να μην αισθάνεται ανασφάλεια για το τι θα γίνει στην περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος παίκτης. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μετράει σε τεράστιο βαθμό όσο μπαίνουμε στην τελική ευθεία και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από την ζημιά που έπαθε ο Φωστήρας όταν έλειψαν δύο εξαιρετικοί, για τα δεδομένα της κατηγορίας, και βασικοί παίκτες (Δωροβίνης, Λάσκαρης).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. Δυστυχώς ομάδα δεν έχουμε γίνει ακόμα.
    Ατομικές ενέργειες παικτών πολυτελείας
    για Γ εθνική δίνουν τις νίκες.
    Καλύτερος παίκτης ο Κιασσος,πρέπει να παίζει
    περισσότερο ο Μπούρσελης δεν κάνουν για τον
    ΟΦΗ οι Φαζος-Κοιλιαρας.

    1. Θα διαφωνήσω. Το ζήτημα δεν είναι να κάνεις ΟΜΑΔΑ, ούτε να παίξεις μπαλάρα, αλλά να ανέβεις κατηγορία. Αυτός είναι ο στόχος.

    2. Ο Φαζός δεν κάνει για τον ΟΦΗ; Τι άλλο θα διαβάσουμε; Ας παίζουμε τότε με Μανωλα και Μορα μόλις λύσουν τα συμβόλαια τους…

  2. 12 sta 12 αρχικοσ στοχος ουτε η μπαρτσελονα δεν σκεφτεται ετσι η αλαζωνεια σας δεν εχει οριο .ο νομπλιας την περασμενη εβδομαδα στην συνεντευξη θεωρησε την ητα του φωστηρα ως θειο δωρο αφ ενος αλλα αφ ετερου ειπε οτι δεν τον ενδιαφερουν τα αποτελεσματα τησ αντιπαλης ομαδας αυτα μεταξυ τους αποτελουν αντιφαση.Δεν πειραζει και εμεις και εσεις μεχρι τι τελος θα παλεψουμε και οποιος αντεξει εμεις ως ομαδα ιστορικη και εσεις ως grand φαβορι λογω ονοματος και κοσμου………F O R Z A—F W S T H R A R A

    1. Νίκο δεν είμαστε αλαζωνες απλά τόσα γνωρίζουμε από ποδόσφαιρο τόσα λεμέ. Αν έμπαινες και παλιότερα θα καταλαβαινες τι σου λέω. Εμείς κάνουμε συνέχεια 4 στα 4 ,5 στα 5, 11 στα 11. Και από Δευτέρα θα κάνουμε 9 στα 9. Άσχετα αν στο τέλος παίρνουμε πάντα τα… 3 στα 3.

      1. Χαχαχαχα… Τα 3 στα 3….. Αυτό θα πει να χουμε το γνώθι σ εαυτόν…. στοιχείο οπαδών μιας μεγάλης ομάδας. Τώρα, για το φίλο Νίκο που μιλά για αλαζονεία για θύμησέ μου ποιοι φωνάζανε για πρωτάθλημα στο Γεντί Κουλέ από την αρχή του δεύτερου γύρου…. Βέβαια αν το αξίζετε στο τέλος χαλάλι σας (θα σας το χουμε χαρίσει φυσικά με τις δικές μας μ@λ@κίες αλλά δεν πειράζει, φτάνει να διορθωθούνε)…. Το να βλέπουμε το όνομα του ΟΦΗ να εξακολουθεί να τσούζει ακόμα και αν πέσουμε Γ ΕΠΣΗ αυτό μας φτάνει, είναι ο πιο γλυκός τίτλος.

    2. ΕΛΑ ΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ…ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ??????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × one =