Όταν ματώνεις, ικανοποιείσαι περισσότερο…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τη νίκη στην Βάρη, το παιχνίδι – μισός τίτλος – στην Επισκοπή και το ότι στο τέλος της χρονιάς κανένας δεν θα θυμάται τις εμφανίσεις αλλά τα τρίποντα.

Η μπάλα είναι ένα σπορ που όταν υπάρχει ανωτερότητα, θεωρούμε ότι όλα είναι εύκολα. Δεν σας κρύβω ότι με τον φετινό ΟΦΗ, σε κάποια παιχνίδια, έχω το ίδιο συναίσθημα. Λειτουργώντας κατ αυτόν τον τρόπο, ενεργώ επαγγελματικά με το συναίσθημα της ανωτερότητας. Προσέξτε, όχι της αλαζονείας και της έπαρσης αλλά της ανωτερότητας. Κάτι από την μια η παρουσία του Νιόπλια, κάτι από την άλλη το ρόστερ που υπάρχει και είναι ανώτερο της Γ Εθνικής, όλα αυτά μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι ο ΟΦΗ μπορεί να παίρνει όλα τα παιχνίδια.

Τελικά φαίνεται πως δεν μπορεί να παίρνει όλα τα ματς και πως θα συνεχίσει να “ματώνει” μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ, συνεχίζει ακόμα, να παίρνει μαθήματα στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Πήρε ένα μάθημα κόντρα στον Ιαλυσό, πήρε άλλο ένα κόντρα στον Αστέρα Βάρης. Κόντρα στους Ροδίτες “έμαθε” ότι δεν πρέπει να απαντάει σε οποιεσδήποτε προκλήσεις και κόντρα στην ομάδα της Βάρης ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Αλλά το αντίθετο. Όλα είναι δύσκολα και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το παιχνίδι της Βάρης ήταν το πρώτο αυτού του, νέου, ΟΦΗ που έδωσε σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα. Και η αλήθεια είναι πως δεν πήρε και καλό βαθμό με βάση την εικόνα που παρουσίασε μέσα στο γήπεδο. Αν και η πραγματικότητα είναι ότι παρουσιάστηκε διπρόσωπος. Μέτριος έως κακός στο πρώτο ημίχρονο, ανεκτός έως καλός στο δεύτερο. Στο πρώτο 45λεπτο ο ΟΦΗ στάθηκε τυχερός στην φάση του 45′ που το δοκάρι δεν έγινε γκολ αλλά και σε κάποιες φάσεις που ο Δερμιτζάκης – δεν βρέθηκε σε καλή μέρα – έκανε κάποια λάθη.

Πράγματι, στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ βελτιώθηκε και κατάφερε να πάρει μέτρα στο γήπεδο βάζοντας τον Αστέρα μέσα στην περιοχή του. Η νίκη ήρθε από το πανέμορφο γκολ του Μιχάλη Φραγκουλάκη που ήρθε από τον πάγκο και έκανε, απλά, την διαφορά.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, και δικαιώνομαι απόλυτα, ότι ο Φωστήρας είναι ικανός να μην κάνει “σεφτέ” στα εκτός έδρας παιχνίδια, ο ΟΦΗ συνεχίζει να κρατάει τις τύχες του. Όλα όμως εξαρτώνται από εκείνον και αυτό δεν αλλάζει. Ο ΟΦΗ είναι εκείνος που πρέπει να κάνει το απόλυτο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και δεν έχει κανένα περιθώριο για απώλειες βαθμών. Έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα της αγωνιστικής, ο ΟΦΗ πάει στην Επισκοπή για να δώσει ένα παιχνίδι – μισό τίτλο! Το παίρνει και παραμένει καβάλα στο άλογο. Βάσει προγράμματος, το παιχνίδι της Επισκοπής θεωρείται το πιο δύσκολο και εφόσον καταφέρει να το πάρει τότε θα επαναφέρει την διαφορά στο -3 και παράλληλα θα σκέφτεται πως ακολουθεί ένας μήνας όπου πάει σε ένα ματ στην Αττική (με Ατρόμητο Πειραιά) και την ίδια ώρα θα φιλοξενήσει την Τριγλία Ραφήνας με στόχο να συνεχίσει την πορεία του.

Α, και κάτι τελευταίο. Ας πάρει ο ΟΦΗ όλα τα ματς με 1-0 μέχρι το τέλος της χρονιάς και ας μην ξαναπαίξει μπάλα! Και όταν το τελικό αποτέλεσμα δικαιώσει την ομάδα τότε είμαι σίγουρος πως στο τέλος της χρονιάς κανένας δεν θα θυμάται τις εμφανισεις αλλά το τελικό αποτέλεσμα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. Δεν παίρνει ο ΟΦΗ μόνο μαθήματα. Κι εσύ παίρνεις μαθήματα. Ότι δεν πρέπει να απαντάς στις προκλήσεις κι ότι δεν υπάρχουνε απόλυτα σερί και υπεροχές στα λόγια.

    Και κυρίως ότι ο ΟΦΗ δε χρειάζεται ιδεολογικό ινστρούκτορα.

    Καλά τα πας τώρα τελευταία, συνέχισε και θα προβιβαστείς!

    1. Δεν έχω τέτοιο στόχο ρε φίλε. Μην με μπερδεύεις με άλλους.

      1. Μια ζωή στον πάτο δηλαδή θέλεις να είσαι κ. Σαρρή !

        1. Δημοσιογραφικά και κατά τη γνώμη μου πάντα, έτσι; Δε σε κρίνω ως άνθρωπο, μην το παρεξηγήσεις.

  2. Παιδιά η χθεσινή εμφάνιση ήταν βγαλμένη από τον πρώτο γύρο. Χάλια μαύρα. Αυτή δεν ήταν επαγγελματική νίκη μάνα εξ’ουρανού ήταν. (Απογοήτευση) Με τέτοιες εμφανίσεις άνοδο δεν έχει. Αν εχθές καθόταν το χ η τρώγαμε κανένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο σήμερα όλοι θα λέγαμε για την άθλια εμφάνιση. Καλό θα ήταν στον ΟΦΗ να μην μείνουν στην νίκη αλλά να δουν την εμφάνιση και να προβληματιστουν να δουν τι φταίει και να βρουν λύση. Αυτή είναι η Ταπεινή μου άποψη.

    1. Φιλε μου αυτο ακριβως εξηγει παραπανω ο Μανος(αν και αργησε λιγο να το συνειδητοποιησει). Οτι αυτες ο κατηγοριες εχουνε ενα συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου οι ομαδες παιζουνε σκληρα ειδικα τις τελευταιες αγωνιστικες που παλευουν για τη παραμονη και παντα με τον ΟΦΗ θα χουν ενα κινητρο παραπανω να παιξουν δυνατα λογο της προβολης. Δεν ειναι για να τους κοιταμε με υπεροψια γιατι δεν ειμαστε Μπαρτσελονα να καθαριζουμε ολα τα παιχνιδια σε 10 λεπτα. Ηδη εχουμε πληρωσει πολυ ακριβα το οτι ηρθαμε στη Γ Εθνικη εντελως αδιαβαστοι.
      Προσωπικα με τα τοσα λαθη που εχουν γινει φετος θα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος αν η ομαδα καταφερει να παρει την ανοδο και τιποτα παραπανω. Τα υπολοιπα καποια αλλη στιγμη σε καποια αλλη..κατηγορια η Γ Εθνικη δεν προσφερεται για πολλα πολλα!!

  3. Αγαπητέ φίλε, είμαι οπαδός του Φωστήρα τα τελευταία 44 χρόνια. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλο και ιστορικό σωματείο, δεν του αξίζει σε καμία περίπτωση να παίζει στην Γ Εθνική. Είναι θλιβερό ο ΟΦΗ να συγκρίνεται και να παρακολουθεί ανταγωνιστικά το τι θα κάνει ο Φωστήρας… Ο Φωστήρας δεν έχει ούτε το ρόστερ, ούτε τον κόσμο του ΟΦΗ… σας εύχομαι ειλικρινά να βγείτε γρήγορα από τις περιπέτειες της Γ και της Β Εθνικής και να πάτε πάλι εκεί που σας αξίζει να είσαστε. Στην Α Εθνική… Αφήστε τον Φωστήρα στο παιχνίδι του, στα νέα παιδιά που φοράνε την φανέλα του και παίζουν σχεδόν χωρίς καμία αμοιβή, αφήστε μας – που έχει πει και ένας ωραίος φίλαθλος του ΟΦΗ – να έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Φαντάσου μια ομάδα που το καλοκαίρι δεν είχε ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα δελτίο, ούτε φανέλες, ούτε κάλτσες… και φαντάσου την άλλη με Περογαμβράκη, Φραγκουλάκη, Πατηνιώτη, Κοιλιάρα κτλ. Κανονικά δεν έπρεπε να γίνεται καν αυτή η συζήτηση περί ΟΦΗ και Φωστήρα… καλή σας πορεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 + 12 =