Ομάδα με πολλά κιλά…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για μάτια που γυαλίζουν, γροθιές που υψώνονται στον αέρα και μια ομάδα που στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς προσαρμόστηκε στα, τραγικά, δεδομένα της κατηγορίας.

Από την ημέρα που ο ΟΦΗ έκανε το… restart με το Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του, τον έχω δει διαφορετικό σαν τον “χαμαιλέοντα”: Να παίζει μπάλαρα στην Κηφισιά και να περνάει αέρας από το Ζηρίνειο αλλά να παίζει την ίδια μπάλα και να μην κερδίζει επειδή… κοιμήθηκε ο Θεός, όπως συνέβη με τον Ιαλυσό. Αλλά το σημαντικότερο στα δικά μου μάτια είναι ότι πλέον ο ΟΦΗ δεν κωλώνει από τα πλαστικά γήπεδα, δεν κόπτεται για το που παίζει σε γήπεδα… 8Χ8. Τον ενδιαφέρει μόνο η νίκη και τίποτα άλλο.

Ναι, ο ΟΦΗ δεν έπαιξε κάποιο τρομερό ποδόσφαιρο στην Επισκοπή και στην Βάρη, αλλά τι έμεινε; 2 νίκες και έξι βαθμοί και χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ. Έξι βαθμοί στο σακούλι και η διαφορά στο -3, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό μετράει, αυτό μένει στο τέλος που πανηγυρίζει ο κόσμος του ΟΦΗ. Και στο σημείο που είμαστε, εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ούτε να δω την… Μπαρτσελόνα – όπως σωστά είπε ο Φραγκουλάκης – ούτε την Ρεάλ Μαδρίτης. Όποιος θέλει θέαμα, 4αρες και 5αρες ξέρει τον δρόμο. Δόξα τον Θεό υπάρχουν δύο συνδρομητικά κανάλια και ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Είδα εγώ και τι πήρε ο ΟΦΗ με τον Ιάλυσο όπου εκεί – ναι – έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν: Έναν βαθμό και ξενέρωμα.

Εγώ όμως θέλω να σταθώ κάπου αλλού, ερχόμενος απευθείας από το Ρέθυμνο. Ότι αυτός, ο τωρινός, ΟΦΗ δεν είναι η soft ομάδα που βλέπαμε στον πρώτο γύρο. Η ομάδα που πήγαινε στα Ζωνιανά και δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση, η ομάδα που έπαιζε με την Βάρη, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα και ενώ είχε το προβάδισμα – όμως και πάλι δεν κατάφερνε να κερδίζει. Δεν είναι η soft ομάδα που βλέπαμε στον πρώτο γύρο και η οποία “λιγοψυχούσε” στην πρώτη στραβή.

Ο ΟΦΗ που εγώ είδα στην Επισκοπή ήταν μια ομάδα Γ Εθνικής. Ναι, δεν έπαιξε ποδόσφαιρο περιωπής όμως πήρε αυτό που ήθελε και χωρίς να απειληθεί. Έπαιξε με τσαμπουκά, πάθος και ψυχή και αφού σκόραρε, μετά διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι. Το γήπεδο ήταν μικρό, ο Νιόπλιας κατάλαβε ότι η Επισκοπή θα έπαιζε με καμινάδες και δίνοντας στην άμυνα ακόμα περισσότερο ύψος με την τοποθέτηση του Νάστου έλυσε όλα τα προβλήματα.

Πέραν όλων των άλλων όμως αυτός ο ΟΦΗ δείχνει ότι είναι ομάδα με πολλά κιλά… (ξέρετε εσείς). Και δεν είναι μόνο η νίκη που με κάνει να νιώθω κατ αυτόν τον τρόπο. Είναι ο τσαμπουκάς και το ασταμάτητο πάθος του 40αρη Κιάσσου και του Κώτσιου, του 20χρονου Φαζού του Νιόπλια και του Κολιτσιδάκη που δίνουν άλλο παλμό από τον πάγκο. Όλα αυτά εμένα με κάνουν να νιώθω εντελώς διαφορετικά. Βλέπω μια ομάδα που πλέον δίνει και την ψυχή της μέσα στο γήπεδο. ΟΛΟΙ πέφτουν και ΟΛΟΙ σηκώνονται. Και πέραν του αγωνιστικού, που θα το αναλύσω την Παρασκευή, αυτή η μαγκιά που βγάζει ο ΟΦΗ μέσα στο γήπεδο είναι αντάξια της φανέλας, της ιστορίας και του κόσμου του…

Υ.Γ. Έλεγα να μην ασχοληθώ με τον Φωστήρα και να τον αφήσω στην ησυχία του αλλά θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ. Οι αφιλότιμοι έχουν καταλάβει ότι η θηλιά σφίγγει με το ροκάνισμα της διαφοράς και άρχισαν τα κόλπα. Ένσταση στον Εθνικό, αλά Ιάλυσος, για να πάρουν – λέει – το ματς στα χαρτιά. Οπότε από την στιγμή που μιλάνε τα γεγονότα από μόνα τους, εγώ τι να πω;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

20 σχόλια

  1. αφιλοτιμοι εισται εσεις πρωτοι διοτι εσεις αρχικα πηρατε πισω τους -6 βαθμους η καθε ομαδα προσπαθει να κερδισει βαθμουςκαι εξωαγωνιστικα οπως μπορει με τον ΟΦΗ πρωτο διδαξαντα γι αυτο χαρακτηρησε πρωτα την ομαδα σου αφιλοτιμη Κε σαρρη.κολπατσης υπηρξε φετος αρχικα η ιδιαα σου η ομαδα εξ ιδιον κρινεις.Με φιλικους χαιρετισμους ενας γνησιος Φωστηριωτης.

    1. Πότε ζήτησε να πάρει πίσω ο ΟΦΗ βαθμούς που έχασε στο γήπεδο? Μην συγκρίνεις τις 2 περίπτωσεις αγαπητέ Νίκο φωστηριώτη.Τους βαθμούς τους στερηθήκαμε αντισυνταγματικά – εκτός των γηπέδων – και δικαίως τους πήραμε πίσω.
      Ποιός είναι λοιπόν κολπατζής και αφιλότιμος? Να βουτάμε την γλώσσα μας στο μυαλό πριν πούμε κάτι.

    2. Καλα στα λεει ο Σαρρης. Οι βαθμοι κερδιζονται στο γηπεδο δε κερδιζονται στα δικαστηρια.Εμεις σε αντιθεση με εσας και τον Ιαλυσσο δε παμε να κλεψουμε κανενος τους βαθμους αλλα δε θα αφησουμε και κανενα τσουτσεκι να κλεψει τους δικους μας. Δε φτανει που δε παιζετε μπαλα ξεφτιλιζετε το αθλημα και εκτος γηπεδων με ενσταδεις και βλακειες.΄Αμα σ αρεσει αυτη η καταστασημαλλον δεν πρεπει να σ αρεσει το ποδοσφαιρο..

    3. Ο ΟΦΗ πείρε πίσω τους βαθμούς που του έκλεψαν παράνομα και αντισυνταγματικά. Είχε κερδίσει τα ματς στο γήπεδο και πήγαν να του πάρουν τους 6 βαθμούς ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

      Ο Φωστήρας προσπαθεί με νομικά τερτίπια να πάρει βαθμούς από ματς που έχασε δικαιότατα, γιατί δεν έπαιξε μπάλα, πατώντας σε μια ηλίθια δικαιολογία.
      Αν εσύ τα βρίσκεις όμοια αυτά τα δυο τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Γίνε γαυρος πιο πολύ σου ταιριάζει.

  2. Έκανε κι η μύγα κ…ο και χ…ε τον κόσμο όλο….σιγά τα αίματα γειτονιά ε γειτονιά

  3. Tous vathmous autous tou pirame sto ghpedo mesa kai mas tous eklepsan …. den teliwsan ta mats xasame h hrthame isopalia kai tous anazitisame opws eseis …. ekei einai h megalh diafora mas … file niko

  4. η αφαιρεση των 6 βαθμων εγινε αν θυμαστε λογω της οικιοθελους αποχωρισης της ομαδασ του ΟΦΗ απο την SL. με βαση τον νομο ο οποιος σ αυτη την περιπτωση καταστρατηγηθηκε απο τις ομαδες που ειχαν ενομο συμφερον δεν αποτελουν αυτοι οι 6 βαθμοι κλοπη αλλα εφαρμογη του νομου ο οποιος δεν εφαρμοστηκε ως συνηθως οταν εχει αποτελεσμα σε ομαδες με ονομα και πολυ κοσμο αν υπηρχαν αυτοι οι -6 βαθμοι τον ιανουαριο δεν θα κανατε αυτες τις μςταγραφες ενισχθσης σας διοτι το πουλακι της ανοδου θα ειχε πεταξει αλλα μπηκατε και παλι απο το παραθυρο με την επιστροφη των βαθμων και αλαξε ολη η ψυχολογια της ομαδασ σας. ολα αυτα τα αναφερω καλοπροερετα .η καθε ομαδα προσπαθει να γατσονεται απο οπου προκυπτει οπως και εσεισ απο ΤΟ -6.

    1. Η ποινή αυτή δεν υπήρχε όταν την έδωσαν σε ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Όταν έγινε η τελική εκδίκαση, δεν ίσχυε ο νόμος αυτός, ψηφίστικε μέρες μετά και δεν μπορούσε να ισχύσει καθώς προσέκρουε με την απαγόρευση της αναδρομικότητας, καθώς έπρεπε να υπήρχε έστω και σαν διάταξη πριν βγάλουν την απόφαση. Αφού λοιπόν αυτός ο νόμος ψηφίστηκε μετά τις αποφάσεις εναντίον ΟΦΗ και Νίκης Βόλου, θα ισχύσει ΜΟΝΟ μετά. Πχ Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου αν επιλέξουν την Γ Εθνική του χρόνου θα έχουν το -6, συν ότι άλλο ψηφιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Απο που κι ως που λοιπόν κρίνεις “¨δίκαιη” την αφαίρεση των 6 βαθμών, εφόσον όταν έπεσε ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου δεν υπήρχε καν τέτοιος νόμος?

    2. Παιξ τε μπαλα Νικο να παιξουμε και μεις να παιξει κ η Τριγλια να δουμε ποιος θα το παρει μεσα στις 4 γραμμες ολα τ αλλα ειναι μλκς και
      μονο κακο στο ποδοσφαιρο κανουνε

  5. ΗΜΑΣΤΕ Ο.Φ.Η ρε νικολακη και κάνουμε οτι γουσταρουμε ;;;οταν γίνεις Ο.Φ.Η θα το κατάλαβης !!!!γι ´υτο αντε στον ταύρο για κανα καφεδάκι και στο τελος θα πάρετε τα Α……..μας μες στο ΓΕΝΤΙ ΓΚΟΥΛΕ

  6. ευτυχως που υπαρχουν και φιλαθλοι-οπαδοι που ΜΠΟΡΟΥΝ και κανουν διαλογο πολιτισμενο ενω εσυ ”Mike” δεν εχεις αυτο το προτερημα και για να μη με θεωρεις μαλακα και οτι δενμπορω και εγω να μιλησω στην γλωσσα σου σε εσενα προσωπικα λεω ενα σαλτα και γα…ου σκατομακακα.

  7. Προς οπαδους-φιλαθλους του Φωστηρα, Ιαλυσου αλλα κ αλλων ομαδων.
    Δεν κλεψαμε καποιο “παρανομο” βαθμο απο κανεναν.
    Βγαινει ενας νομος για αφαιρεση βαθμων μισο χρονο μετα απο την στιγμη που εχουμε αποσυρθει απο την σουπερλιγκ. Επομενως το λογικο ειναι να ισχυσει στις ομαδες που θα αποσυρθουν απο φετος και μετα. Οταν εμεις πεσαμε ειχε αλλη νομοθεσια, αρα τιμωρουμαστε με τα τοτε δεδομενα και νοομους και οχι με αυτους που βγηκαν μετα. Σας φαινεται παραλογο ή θα επρεπε να ντρεπομαστε.
    Περαν τουτου, παραδεχτειτε το οτι ο ΟΦΗ εχει την καλυτερη ομαδα της κατηγοριας (μετα τον ΑΡΗ), στον ομιλο μας εχουμε την καλυτερη επιθεση, την καλυτερη αμυνα, τον πρωτο σκορερ αλλα κ συνολικα παιζουμε το ομορφοτερο ποδοσφαιρο στο γκρουπ που ειμαστε.
    Αυτα για εσας, προς συν-οπαδους του ΟΦΗ μας, μην λετε μεγαλα λογια και κυριως μην βριζετε. Εδω μιλαμε πολιτισμενα και δεν ειρωνευομαστε. Μην λετε μεγαλα λογια γιατι θα βαλει κανα πουλμαν ο Φωστηρας κ θα παιζει με συστημα 8-1-1 στο Γεντι κουλε και θα παρει κανα Χιναρι και θα ψαχνομαστε. Ειμαστε καλυτεροι, παμε σεμνα και ταπεινα με θεληση και παθος για την ανοδο.

  8. Μίλησε και ο φωστηρας που έκανε ένσταση να πάρει τον αγώνα με τον εθνικό στα χαρτιά και κάθονται και λένε για βαθμούς που πήρε ο οφη πίσω. Τους βαθμούς που έχει τα πήρε μέσα στο γήπεδο. Δεν φτάνει που δεν ξέρουν τους νόμους λένε βλακεια για δήθεν βαθμούς στα χαρτιά ενώ οι ίδιοι έκαναν ένσταση για να πάρουν τον αγώνα στα χαρτιά με τον εθνικό που έχουν χάσει! Μα μπορεί να είναι κάποιος τόσο ηλιθιος?

  9. σου επιστρεφω την ιδιοτητα του”τοσο ηλιθιος” εξυπνε εσυ …..Εσυ ως νομοθετης… τα ξερεις ολα

  10. Μάνο τι θα γίνει με την αδειοδότηση για την Β Εθνική που όπως φαίνεται εκτός απροόπτου θα ανέβουμε. Λέγονται πολλά για εμάς και τον Άρη για την εκκαθάριση της ΠΑΕ που δεν έχει τελειώσει

  11. Μανώλη χθες ήμουν και εγώ σ’αυτό το γηπεδάκι της επισκοπής και πέρα από τη νίκη χάρηκα για το πάθος το τσαμπουκά, την αποφασιστικότητα που είδα να βγαζει η ομάδα, στοιχεία που δυστυχώς της έλειπαν, ειδικά στο α’ γύρο!
    Η ομάδα δείχνει τη πιο κατάλληλη στιγμή να έχει προσαρμοστεί πλήρως στις συνθήκες αυτής της κ@..κατηγορίας και νομίζω ότι εδώ που φθάσαμε η άνοδος δεν χάνεται με τίποτα!!!
    Υ.Γ. Ο Νιόπλιας τόσα χρόνια έχει δείξει την αξία του και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής, δεν πρέπει όσο και αν προκαλείται
    να χάνει τη ψυχραιμία του,δεν πρέπει να πέφτει στο τρυπάκι αυτών που ψάχνουν φτηνές δικαιολογίες για να καλύψουν την δικιά τους ανυπαρξία, προκαλώντας και υποβαθμίζοντας την ανωτερότητα του ΟΦΗ!!!

  12. Εγω ειμαι μονο Ο.Φ.Η και τίποτε άλλο νικολακη…ενώ εσυ φωστήρακος και πιος ξέρει τι άλλο …τιποτένιε ε τιποτένιε εμεις αν πεζαμε τελευταία αγωνιστική στον ταύρο θα ερχόμασταν γιαυτο σας περιμένουμε και γω εσενα προσωπικά ;;;αντε για καμία ένσταση . ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ;;;

  13. Όσο περνάνε οι αγωνιστικές και πλησιάζει το τελευταίο ματς στο γεντι Κουλέ τόσο σας πιάνει πανικός και φόβος.ο ΟΦΗ έχει και την ομάδα και τα άντερα να ανέβει κατηγορία.και την τελευταία αγωνιστική θα το νιώσετε στο πετσί σας εσείς του φωστηρα τι σημαίνει ΟΦΗ….λίγο υπομονή μόνο….Η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που τις αρμόζει και είναι η θέση της……

  14. Άντε ρε παιδιά συζήτηση με τα χωρια θα κάνουμε? H ουσία είναι να ανέβει ο ΟΦΗ και τίποτε άλλο….

  15. ερχεται η ωρα να πληρωθουν ολα!μεσα στο γηπεδο και στα ισα.!ολα ταλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε!!!βγαλτε γλωσσα,πειτε κι αλλα,…κακο του κεφαλιου σας.παρακαλατε μοναχα να μην ειμαστε σε αποσταση βολης!!γιατι τοτε ο πονος θα ειναι δυνατος.οπως τρυπαει ο σουβλατζης το γυρο στο μυτερο σιδερενιο κονταρι…χα χα.οι φιλοι απο γιαννενα και λιβαδεια ξερουν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × one =