Εσείς συνεχίζετε να παρακαλάτε αλλά… βούρτσα, μπάλα και καράτε

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, τον κλασάτο ΟΦΗ και γράφει για το ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ στον Πειραιά.

Και ο πλέον αδαής ή άσχετος με την μπάλα και τον ΟΦΗ έχει διαπιστώσει πλέον ότι η ομάδα των τελευταίων 45 ημερών δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία και τους συμπαθείς αντιπάλους της Γ Εθνικής. Το ότι υπάρχουν αρκετοί που δεν βλέπουν την πραγματικότητα, προφανώς και το κάνουν επειδή τους διακατέχει αμέτρητο κόμπλεξ, είτε επειδή υπάρχουν κάποιοι που απλά θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους για να τους μάθει όλη η χώρα.

Όπως έγραφα και την Πέμπτη, ο ΟΦΗ πλέον έχει προσαρμοστεί απόλυτα στις συνθήκες του πρωταθλήματος και ανάλογα με το ποιον αντιμετωπίζει, συμπεριφέρεται και ανάλογα. Βάλτε στο μυαλό σας το παιχνίδι της Επισκοπής και το σημερινό με τον Ερμή. Η Επισκοπή που πίστευε ότι έπαιζε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ άρχισε το ξύλο, τον τσαμπουκά και διάφορα άλλα φτηνά κόλπα θεωρώντας ότι ο ΟΦΗ θα κωλώσει. Ε και οι παίκτες του Νιόπλια δεν μάσησαν, έδωσαν και εκείνοι το ξύλο τους και στο τέλος έφυγαν νικητές. Σκεφτείτε και το σημερινό με τον Ερμή. Ο Παπαματθαιάκης, έπαιξε αντρίκεια, δεν έστησε λεωφορείο μπροστά από την εστία της ομάδας του και ο ΟΦΗ για 45 λεπτά χόρευε στο χορτάρι.

Βέβαια τα φτηνά κόλπα των αντιπάλων του, δεν έχουν τελειώσει εδώ. Ο ΟΦΗ πάει την Κυριακή στον Πειραιά, σε ένα γήπεδο – στρούγκα όπου είναι σίγουρο ότι το κλίμα και το περιβάλλον θα είναι ιδιαίτερα εχθρικό. Πολύ περισσότερο επειδή οι συνθήκες του αγώνα θα είναι πολύ μυστήριες για τον ΟΦΗ, η ομάδα πάλι θα μεταλλαχθεί, θα φανερώσει την ανωτερότητα της μέσα στο γήπεδο και θα πάρει το παιχνίδι.

Το παιχνίδι της Κυριακής είναι κατά την γνώμη μου το παιχνίδι της χρονιάς. Εφόσον ο ΟΦΗ καταφέρει να το πάρει, και την ίδια ώρα ο Φωστήρας δεν περάσει από την Κηφισιά που θα καίγεται για τους βαθμούς προκειμένου να μην πέσει, τότε μπορεί από αυτήν την Κυριακή να έχει μπει στο κάστρο καβάλα πάνω στο ασπρόμαυρο άλογο του. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με (μεγάλες) ιδιαιτερότητες και κακές συνθήκες: Το γήπεδο θα είναι πολύ μικρό, ο τάπητας μόνο πλαστικό δεν θα θυμίζει αλλά κάτι άλλο και κάπως έτσι ο ΟΦΗ θα πρέπει να παρουσιαστεί όπως στο Ρέθυμνο.

Να σας πω όμως κάτι; Δεν τον φοβάμαι τον ΟΦΗ. Αυτός ο ΟΦΗ μου βγάζει μεγάλη σιγουριά και πάστα ομάδας άλλης κατηγορίας. Ένα κεφάλι του κόβεις, δέκα του ξεφυτρώνεις. Το ρόστερ του είναι πλούσιο και στον πάγκο του είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πως να διαχειριστεί όλες τις συνθήκες που δημιουργούνται.

Κάτι τελευταίο: Επειδή στα αυτιά μου έχουν φτάσει κάτι περίεργα, για τηλέφωνα – παρακάλια σε τρίτους για να… κάτσουν να χάσουν εγώ θα τους προτείνω να περιμένουν να απολαύσουν το θέαμα που έρχεται. Και πως όταν είσαι δυνατός και σίγουρος, δεν παρακαλάς κανέναν. Απλά προχωράς, κερδίζεις και τους… ξεχνάς στο δευτερόλεπτο τους ασήμαντους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Προχωράμε σεμνά και ταπεινά, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Τα κεφάλια κάτω γιατί ακόμα παίζονται 18 θαθμοί.

  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΙΤΕΣ,ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ ΧΘΕΣ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΤΟΠΙ!ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ 15 ΜΑΪ́ΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ!ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

  3. Προσοχή στην ένσταση του Φωστήρα.Έχουμε έννομο συμφέρον να παρέμβουμε αφού ο Εθνικός είναι αδιάφορος.Πρέπει να πατήσουμε στο ότι ο νόμος αναφέρει τηλεοπτική μετάδοση γεγονός που σημαίνει τηλεοπτικούς σταθμούς και όχι βέβαια ιστοσελίδες και διαδικτυακές μεταδόσεις.Ως γνωστόν το κενό και η ασάφεια λειτουργούν υπέρ του καταγγελλόμενου.Οι καλοί νομικοί του ΟΦΗ γνωρίζουν.

  4. 5 αγωνιστικές μείνανε μέχρι να συναντηθούμε με το Φωστήρα στο Ηράκλειο…

    Τα σενάρια είμαι σίγουρος τα σκεφτόμαστε όλοι μας αλλά εγώ θέλω να γράψω το κατ’εμε πιο ρεαλιστικό από όλα αυτά …

    Αν ήταν τώρα η τελευταία αγωνιστική και είχαμε αυτή τη βαθμολογία τότε θα έπρεπε ο ΟΦΗ να κερδίσει τον Φωστήρα είτε 1-0 είτε 3-1 4-2 και πάει λέγοντας για να ανέβει κατηγορία. Αν ο Φωστήρας καταφέρει να έχει μόνο +1 βαθμό διαφορά (η +2) τότε ο ΟΦΗ θα πρέπει απλά να κερδίσει…

    Μένουν λοιπόν 5 ματς από τα οποία 5 ο Φωστήρας έχει 2 εντός και 3 εκτός … Ακριβώς το ίδιο έχει και ο ΟΦΗ…

    Εντός για τον Φωστήρα είναι ο ΑΟ Γλυφάδας και ο Ιάλυσος, ενώ εκτός περιμένουν οι Κηφισιά, ΠΑΟ Κρουσώνα και Επισκοπή…

    Για τον ΟΦΗ έχουμε εντός Τριγλία Ραφήνας και Ηλυσιακό ενώ εκτός Ατρόμητος Πειραιά, Ιωνικός και Τράχωνες Αλίμου ….

    Στα χαρτιά ο Φωστήρας ελπίζει να μπορέσει να κάνει 1 βαθμό παραπάνω από τον ΟΦΗ ώστε να έρθει με +4 στο Ηράκλειο και να έχει ήδη ανέβει …

    Στην πραγματικότητα όμως σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των 5 τελικών είναι πολύ δύσκολο ο Φωστήρας να πάρει πολλούς βαθμούς … Ακόμα και αν πούμε ότι οι Ροδίτες πάνε για να χάσουν με κάτω τα χέρια και πάρει και τον ΑΟ Γλυφάδας τα εκτός έδρας ματς είναι αδύνατο να τα πάρει όλα … Απέναντι σε Κηφισιά και 2 ομάδες της Κρήτης τα βλέπω πολύ σκούρα τα πράγματα…

    Αυτό που δεν θέλει βέβαια με τίποτα είναι να έρθει στο Ηράκλειο στην 2η θέση …

    Ο μόνος που μπορεί να “ηρεμήσει” τον Φωστήρα είναι ο ΟΦΗ … Γιατί κάθε φορά που θα κερδίζει ο ΟΦΗ προσθέτει πίεση τώρα στον Φωστήρα.

    Και ο ΟΦΗ έχει δύσκολα παιχνίδια αλλά η δυναμική του είναι εντελώς διαφορετική… Αγώνα τον αγώνα νομίζω ότι ο ΟΦΗ θα πάει να τα χτυπήσει όλα …. Καταρχάς δεν βλέπω να χάνει κανένα από αυτά τα 5 ματς … Και αν κάνει μια ισοπαλία θα είναι πάλι κάποιο ματς που απλά η μπάλα δεν μπαίνει μέσα … Στην χειρότερη περίπτωση λοιπόν ο ΟΦΗ θα κάνει 4-1-0 και 13 βαθμούς στα επόμενα 5 …

    Από την άλλη ο Φωστήρας στην καλύτερη θα κάνει 3 νίκες, κάπου θα χάσει και κάπου θα κάνει μια ισοπαλία … 3-1-1 στην καλύτερη πιστεύω λοιπόν και 10 βαθμούς για τον Φωστήρα …

    Μακάρι θα μου πείτε, αλλά να πω την αλήθεια και πολλούς βαθμούς δίνω στον Φωστήρα … Νομίζω ότι αν ο Φωστήρας κάνει τη πραγματική γκέλα στα επόμενα 2 ματς και δει τον ΟΦΗ ισόβαθμο ή στον πόντο μπορεί να καταρρεύσει … Επίσης καθόλου απίθανο ο ΟΦΗ να πάρει και τα 5 ματς .. Κάθε ματς που θα κερδίζει στο επόμενο θα μπαίνει πιο ορεξάτος … Αν ο ΟΦΗ δηλαδή πάρει τα 2 επόμενα ματς τότε θα πάρει και τα υπόλοιπα ….

    Και αναρωτιέμαι πραγματικά αυτές οι 4 ισοπαλίες και 4 ήττες …. ελπίζω να μην κοστίσουν τίποτα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − four =