Η άνοδος περνάει από τον Πειραιά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής εξηγεί στο blog του στο Gentikoule γιατί στον Πειραιά παίζονται οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς τονίζοντας ότι με νίκη γίνεται το απόλυτο φαβορί για την άνοδο.

Θα ξεκινήσω κάνοντας έναν πρόλογο για να αποφύγω τα… αυτονόητα: Κάθε παιχνίδι που δίνει ο ΟΦΗ έχει την δική του χροιά και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Ασφαλώς και τα παιδιά του Νιόπλια δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν ούτε ένα βαθμό και είδαμε όλοι τι ζημιά έπαθε με τον Ιαλυσό (από την πλευρά του ότι τώρα θα μπορούσε να είναι στο -1) όμως ευτυχώς τα διπλά σε Βάρη, Επισκοπή διέγραψαν την ισοπαλία με τους Ροδίτες.

Ωστόσο το παιχνίδι της Κυριακής έχει την δική του σημασία, θεωρώ την μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα πέντε που θα δώσει ο ΟΦΗ μέχρι το τέλος της σεζόν. Και εξηγώ: Κόντρα στον Φωστήρα, είτε έτσι – είτε αλλιώς, θα θέλει μόνο τη νίκη, το ίδιο και με την Ραφήνα παρότι την άφησε τρεις βαθμούς πίσω. Με τον Φωστήρα θα θέλει μόνο τη νίκη γιατί αυτό θα επιβάλλει η κατάσταση και με την Τριγλία για να της κόψει μια και καλή τις όποιες ελπίδες έχει για την άνοδο.

Όμως την Κυριακή, διεξάγεται η πιο σημαντική αγωνιστική μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο λόγος είναι απλός: Τα ζευγάρια Ατρόμητος Πειραιά – ΟΦΗ και Κηφισιά – Φωστήρας ενδέχεται να κρίνουν και την μάχη του τίτλου. Και ο λόγος που έγινε ροντέο το πρωτάθλημα είναι η χθεσινή νίκη του Αστέρα Βάρης επί του Εθνικού αφού το τρίποντο αυτό ευνοεί σε μεγάλο βαθμό τον ΟΦΗ καθώς αύξησε την πίεση στην Κηφισιά που θέλει μόνο τη νίκη προκειμένου να μην μπλέξει περισσότερο (γιατί έχει μπλέξει ήδη). Κατά συνέπεια η ομάδα του Γιαννακόπουλου δεν έχει την πολυτέλεια ούτε για την ισοπαλία οπότε το κίνητρο που έχει για την Κυριακή είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι αν έχανε ο Αστέρας Βάρης. Άρα με λίγη βοήθεια από την Κηφισιά και σε συνδυασμό με δική του νίκη, ο ΟΦΗ μπορεί να είναι και πρώτος το απόγευμα της Κυριακής.

Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ θα δίνει την δική του μάχη στον Πειραιά κόντρα στον Ατρόμητο που αν και σχεδόν υποβιβασμένος, θα παίζει το τελευταίο του χαρτί για να παραμείνει ζωντανός. Ο ΟΦΗ καλείται να κερδίσει σε ένα γήπεδο που αποδεδειγμένα αλλοιώνει την αγωνιστική του κατάσταση ωστόσο το βάθος του ρόστερ που διαθέτει του δίνει την δυνατότητα να πιστεύει πως όλα θα εξαρτηθούν από εκείνον και μόνο εκείνον.

Με νίκη την Κυριακή, ο ΟΦΗ γίνεται το πρώτο φαβορί για την άνοδο γιατί στην συνέχεια το μοναδικό παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικών συνθηκών είναι αυτό με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Κατά συνέπεια, στις πέντε εναπομείναντες αγωνιστικές όχι μόνο θα είναι το πρώτο φαβορί αλλά πλέον θα είναι σε θέση να ευελπιστεί σε μια γκέλα του Φωστήρα ώστε να αποκτήσει και βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Στον Πειραιά τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα και είναι σίγουρο πως ο ΟΦΗ θα πρέπει να βγάλει τα χαρακτηριστικά που έβγαλε σε Βάρη, Επισκοπή προκειμένου να φύγει νικητής. Ρόστερ έχει, δυνατότητες διαθέτει αρκεί να τα καταθέσει μέσα στο γήπεδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. μανο δυο ερωτησεις:
    1)Αν ερθει εδω ο Φωστηρας και ειναι ακομα στο +3 και τον κερδισουμε 2-1..Απ τη στιγμη που εχουμε χασει εκει 1-0..τι γινεται??Με δεδομενο βεβαια οτι εχουμε και καλυτερη αμυνα και επιθεση συνολικα στο πρωταθλημα
    2)Με την ενσταση του Φωστηρα τι παιζει??Εχεις πληροφορηση?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen − 11 =