Τα κορόιδα τελείωσαν εδώ και καιρό…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule την εικόνα του ΟΦΗ στα πλαστικά και αναρωτιέται ποιοι είναι τελικά τα κορόιδα και ποιοι οι “έξυπνοι” της κατηγορίας.

Θυμηθείτε τον ΟΦΗ του πρώτου γύρου και φέρτε στο μυαλό σας τον ΟΦΗ των τελευταίων 20 ημερών. Ναι, ξέρω ο Νιόπλιας δεν ανέλαβε πριν από 20 ημέρες όμως το τελευταίο 20ημερο είναι εκείνο που κάνει την διαφορά στην κατηγορία. Τρεις νίκες, τρία “σκουπίσματα” σε έδρες δυσκολοκατάβλητες και ανυπόφορες για τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Μέχρι και το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Βάρη, ο ΟΦΗ δεν είχε παίξει – επί Νιόπλια – σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα. Όλα τα παιχνίδια που έδωσε, τα έδωσε σε γήπεδα με φυσικό χορτάρι. Και εκεί δεν παίζεται από οποιαδήποτε ομάδα αυτής της κατηγορίας.

Στην Βάρη ήρθε το πρώτο μήνυμα του σκληρού ΟΦΗ. Οι παίκτες του Νιόπλια έστειλαν το μήνυμα τους και όλοι φρόντισαν να το πάρουν: “Τέρμα αυτά που ξεχάσατε. Είμαστε ΟΦΗ, περνάμε από εδώ πέρα ο κόσμος να χαλάσει”. Ακολούθησε ακόμα μια άλωση, αυτήν την φορά στην Επισκοπή, και η τρίτη σημειώθηκε στο Περιστέρι. Τρία δύσκολα παιχνίδια, τρεις νίκες που ισοδυναμούν με το 75% των πιθανοτήτων για την κατάκτηση του τίτλου.

Ξέρετε πόσα παιχνίδια θα δώσει ο ΟΦΗ, μέσα στα επόμενα πέντε, σε γήπεδα με πλαστικό; Μόλις σε ένα, στο παιχνίδι με τον υποβιβασμένο Άλιμο. 4 παιχνίδια σε γήπεδο με φυσικό χόρτο και ένα σε γήπεδο με πλαστικό – αριθμοί που αναδεικνύουν την τεράστια σημασία των νικών που πέτυχε ο ΟΦΗ σε Βάρη, Επισκοπή και Καμίνια. Για αυτό σας λέω παραπάνω ότι αυτός που θα δώσει τον τίτλο στην ομάδα είναι ο ΟΦΗ του τελευταίου 20ημέρου. Επί της ουσίας η νίκη στην Κηφισιά άνοιξε τον δρόμο και τα διπλά σε Ρέθυμνο και Αττική τον έστρωσαν με τα ροδοπέταλα της επιτυχίας.

Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ να παίρνει νίκες ακόμα και στην μέτρια του ημέρα. Να αντιλαμβάνεται ο αντίπαλος πως ότι και αν κάνει, θα χάσει και ότι θα του μείνει η προσπάθεια. Το ότι στα δύο παιχνίδια με Επισκοπή, Ατρόμητο έπαιξε τους αντιπάλους του σαν την γάτα με τα ποντίκια καταλαβαίνετε πως θα έχει και συνέχεια. Ο Νιόπλιας δεν σταματάει να επαναλαμβάνει ότι έχει την καλύτερη ομάδα και κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτά τα… mind games που εξαπλώνονται μέσω των ΜΜΕ μόνο καλό κάνουν. Η πίεση που υπάρχει βγαίνει σε καλό στην ομάδα και εκείνη το μετουσιώνει εντός αγωνιστικού χώρου.

Όμως το σημαντικότερο είναι ότι ο ΟΦΗ έστειλε το μήνυμα προς τους αντιπάλους του ότι τα κορόιδα έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Όταν πήγαινε σε κάθε έδρα και αφού τον υποδέχονταν με ευχολόγια και λουλούδια, τον τάραζαν στην σφαλιάρα.

Τώρα όμως;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Μανωλη η τριτη σημειωθηκε στον πειραια οχι στο περιστερι.. Μπερδεψες τους ατρομητους.. Με αυτη την ομαδα παντως απο την αρχη της χρονιας θα ειχε τελειωσει το πρωταθλημα με 20 βαθμους διαφορα. Γιναν λαθη και αν δεν γινονταν οι αλλαγες που εγιναν τον ιανουαριο φοβαμαι πως οι σφαλιαρες θα συνεχιζονταν αλλα αφου προλαβε η ομαδα να σωσει την παρτιδα σημασια εχει μονο η ανοδος.

    1. χαχαχα! Έχεις δίκιο, έχω συνηθίσει στην Σούπερ Λιγκ!!

  2. ΜΑΝΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 5 =