Ο Στρατηγός και η σκακιέρα…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το ερέθισμα που παίρνει ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ από το Νιόπλια είναι το κάτι διαφορετικό. Και η ομάδα το επιστρέφει στον προπονητής στον πολλαπλάσιο βαθμό. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είναι γεγονός πως τούτη την ώρα μπορούμε να κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για αυτό το απίστευτο ντεμαράζ του ΟΦΗ στις 11 αγωνιστικές του δευτέρου γύρου. Όμως επειδή οι αριθμοί είναι αρκετοί για να μιλούν από μόνοι τους, όταν ο ΟΦΗ έχει κάνει 10 νίκες και 1 ισοπαλία σε 11 αγωνιστικές τότε δεν έχουμε να πούμε τίποτα απολύτως. Δεν μπορούμε καν να σχολιάσουμε το πως ο ΟΦΗ συνεχίζει να κερδίζει κάθε παιχνίδι και να παραμένει ακόμα στο -1. Απλά το αναφέρω αυτό για να καταλάβετε ότι μια ισοπαλία έκανε ο ΟΦΗ σε 11 αγωνιστικές (!!) και του στέρησε την δυνατότητα να είναι πρώτος από τώρα.

Πλέον, είναι πασιφανές ότι ο ΟΦΗ ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του που σε αυτήν την ιδιότυπη σκακιέρα παίζει μια… διαφορετική μπάλα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στο σημερινό παιχνίδι, ο Νιόπλιας είχε τεράστια συμβολή στην διαμόρφωση του αποτελέσματος καθώς οι αλλαγές του επηρέασαν το παιχνίδι του ΟΦΗ, του έδωσαν το κάτι διαφορετικό και η νίκη τον δικαίωσε.

Ο σωστός στρατηγός γνωρίζει στο έπακρον τους στρατιώτες του: Γνωρίζει τις αδυναμίες τους, τα πλεονεκτήματα τους και με βάση αυτές τις πληροφορίες φροντίζει να τους αξιοποιεί μέσα στην “μάχη”. Οι τρεις αλλαγές που έκανε, άλλαξαν πάρα πολύ την εικόνα του ΟΦΗ και τον βοήθησαν να βελτιώσει το αγωνιστικό του πρόσωπο στο τελευταίο 20λεπτο. Ο Κοιλιάρας έδωσε φρεσκάδα και ταχύτητα στην αριστερή πλευρά παίρνοντας την θέση του (mvp του πρώτου μέρους) Μηνά Πίτσου, ο Φαμπίνιο κέρδισε προσωπικές μονομαχίες και έβγαλε μπροστά τον ΟΦΗ ενώ ο Σαχινίδης πέτυχε ένα γκολ που είναι σήμα κατατεθέν του και θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Ο ΟΦΗ είναι πολύ τυχερός που στην παρούσα φάση έχει στο δυναμικό του έναν εξαιρετικό προπονητή αλλά και ποδοσφαιριστές με τεράστια μεταδοτικότητα που φροντίζουν να εισπράττουν σαν “σφουγγάρια” όλα όσα τους μεταφέρει ο Νιόπλιας. Άλλωστε, η βοήθεια είναι αμφίδρομη και κανένας δεν χάνει. Ούτε ο μεν, ούτε οι δε. Ο Νιόπλιας με το τεχνικό επιτελείο του ΟΦΗ φροντίζουν να παρέχουν στους παίκτες όλα όσα εκείνοι πρέπει να έχουν και οι τελευταίοι από την πλευρά τους δείχνουν ότι ξέρουν πως να τα μεταφράζουν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΜΑΝΟ,Ο ΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ!

  2. Ο ΟΦΗ έκανε άλλο ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης,αυτό που είναι και το ζητούμενο από την αρχή της χρονιάς!
    Θα ήθελα όμως να κάνω καλοπροαίρετα κάποιες επισημάνσεις όσο αφορά το χθεσινό παιγνίδι:
    Η νίκη ήρθε στο 90,πράγμα που σημαίνει ότι το παιγνίδι θα μπορούσε κάλλιστα να έληγε και ισοπαλία.
    Σε αυτή τη περίπτωση Μανώλη θα έγραφες όλα αυτά που γράφεις στο σχόλιο σου,περί στρατηγού,σκακιέρας, στρατιωτών κ.λ.π.?
    Εσύ δεν είδες ότι το στήσιμο της ομάδας στο χθεσινό παιγνίδι ήταν ανορθόδοξο και της έλλειπε η φρεσκάδα απέναντι σε μια ομάδα που δίνει συνεχώς παιγνίδια Τετάρτη-Κυριακή???
    Δεν αμφισβητείται σε καμμία περίπτωση η προσφορά των παλιών παικτών(Κιάσσος,Κωτσιος, Πιτσος, Ποποβιτς, Φραγκουλακης) αλλά δεν γίνεται να χρησιμοποιούνται όλοι μαζί στην αρχική 11δα!
    Δεν γίνεται να παίζεις στην έδρα σου,να θέλεις αποκλειστικά τη νίκη και να παίζεις με ένα επιθετικό(Περογαμβράκης)!
    Ευτυχώς τέλος καλά, όλα καλά, αλλά το παραλίγο πάθημα ας γίνει μάθημα για τα επόμενα 4 παιχνίδια!

    1. Γιώργο τα ίδια θα έγραφα και μάλιστα απόδειξη αποτελούν τα σχόλια μου στο LIVE του παιχνιδιού. Ο ΟΦΗ έκανε, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, μια εξαιρετική εμφάνιση και κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Γιατί το έλεγα από την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Τριγλία θα είναι η καλύτερη ομάδα που θα ερχόταν στο Ηράκλειο και δικαιώθηκα στο τέλος. Θα έγραφα τα ίδια γιατί ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πέραν όλων των άλλων θα μπορούσε να έχει καθαρίσει νωρίτερα το ματς.

  3. Εγω απλα να παρακαλεσω τα παιδια που ηταν στην 4 η στην 5 … Δεν υπηρχε λογος να πεταχτουν οι Κροτιδες στον τερματοφυλακα της Τριγλιας … Κακο στην ομαδα μας κανουμε δε το καταλαβαινουμε ; Δεν ειναι ωρα για τιμωριες … Περα απο αυτο παντα ενα μεγαλο μπραβο στα παιδια για την ατμοσφαιρα και το παλμο που δινουν στο γηπεδο ….

  4. Παιδιά το ματσάκι χθες ήταν βγαλμένο από άλλη κατηγορία. Τέτοια ματς στην Γ εθνική είναι διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για κάποιον που δεν θα είχε το άγχος του αποτελέσματος ήταν οτι πρέπει για να χαρεί ποδόσφαιρο. Μερικά συμπεράσματα από χθες είναι.
    1) Ο ΟΦΗ δεν έχει αντίπαλο όταν αυτός παίζει ανοιχτά και αφήνει χώρους πίσω. Εάν είχαν καθαρό μυαλό οι του ΟΦΗ θα είχαν καθαρίσει το ματς από το ημίχρονο.
    2) Η τριγλια είναι πολύ καλή και δουλεμενη ομάδα αλλά έχει σοβαρό θέμα στην άμυνα. Είναι αυτό που δεν την άφησε να κάτσει στο σβέρκο του φωστήρα και του ΟΦΗ μέχρι το τέλος.
    3) Από την στιγμή που η τριγλια έκανε αλλαγές για να κλέψει το ματς υπέγραψε την ήττα της. Ευτυχώς που ήθελε μόνο νίκη. Γιατί με το άγχος που είχαμε πήγαμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας.
    4) Κάποιος να πει στον καλέ να γίνει πιο απλός στο παιχνίδι του έλεος πια με το κάτι παραπάνω και την τελική του πάσα.
    5) Σαχινιδης, ο άνθρωπος το έχει τέλος. Εκεί που οι άλλοι χάνουν τα αχαστα αυτός κάνει απλά αυτό που ξέρει χωρίς λιγοψυχιες και πανικό απλά εκτελεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 + 3 =