Το πρώτο μεγάλο στοίχημα της νέας διοίκησης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule τις εκλογές του Ερασιτέχνη και το μεγάλο στοίχημα που οφείλει να κερδίσει ο Γιάννης Δανδάλης.

Όταν σε μια εκλογική διαδικασία του διαμετρήματος του ΟΦΗ, φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε να ψηφίζουν μόνο 38, εκ των οποίων οι 15 είναι υποψήφιοι, τότε αντιλαμβανόμαστε πλήρως το τέλμα που έφτασε το σωματείο. Δεν πρόκειται να σταθώ στις παπαριές που άκουσα δεξιά και αριστερά (και συγνώμη για την λέξη) ότι φταίει η… οικονομική κρίση που δεν ήταν άλλοι παρόντες γιατί αυτά αποτελούν δικαιολογίες για τα παιδάκια και τους χαζούς ή και τους στημένους (όπως θέλετε πάρτε το).

Η εξευτελιστική (για τα δεδομένα του σωματείου) παρουσία του κόσμου οφείλεται στην πολιτική που ακολούθησε ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Ασφαλώς και ευθύνες έχει ο Δανδάλης – και είμαι από τους ελάχιστους στο Ηράκλειο που του έχουν ασκήσει σκληρή αλλά δίκαιη κριτική – όμως η πραγματικότητα είναι ότι κράτησε όρθιο τον Ερασιτέχνη με ένα μεγάλο προσωπικό και οικονομικό κόστος. Σε τέτοιο βαθμό που πιστεύω πως αν δεν υπήρχε εκείνος, ο Ερασιτέχνης θα είχε βάλει “λουκέτο” ως απόρροια της κακής οικονομικής πολιτικής των προηγούμενων χρόνων.

Τουλάχιστον τώρα, ο Δανδάλης φρόντισε να διώξει κάποια βαρίδια που υπήρχαν στο Δ.Σ. και τα οποία δημιουργούσαν πολλά εσωτερικά προβλήματα δημιουργώντας ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους που έχουν την διάθεση να βοηθήσουν οικονομικά, γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα, για το μέλλον. Στον Δανδάλη πολλά μπορούν να καταλογιστούν όμως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι αυτήν την 3ετία την πλήρωσε ακριβά, με μεγάλες οικονομικές θυσίες και πως τα λάθη που έκανε δεν τα έκανε από δόλο αλλά από λάθους χειρισμούς.

Είχα τονίσει και πριν από αρκετούς μήνες ότι αν ο κόσμος του ΟΦΗ θέλει έναν δυνατό και αντάξιο του ονόματος του, Ερασιτέχνη οφείλει να στηρίξει τον Γιάννη Δανδάλη και το συμβούλιο του.

Το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η νέα διοίκηση είναι η αγκαλιά ολόκληρου του κόσμου του ΟΦΗ που θα κριθεί από πράξεις και όχι από λόγια. Nα επιστρέψει μαζικά ο κόσμος και να του δοθεί το κίνητρο να στηρίξει τη νέα προσπάθεια με πολύ μεγαλύτερη θέρμη από ότι τώρα.

Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ έχασε το δέσιμο του με τον κόσμο γιατί ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν του δόθηκε η δυνατότητα να γίνει συμμέτοχος μιας νέας προσπάθειας που θα προσφέρει όραμα και ελπίδες για το μέλλον.

Θεωρώ πως εφόσον γίνουν πράξεις όλα όσα έχουν ειπωθεί την τελευταία εβδομάδα, ο κόσμος θα πειστεί και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ερασιτέχνη. Θα μπορέσει να δει ότι γίνεται κάτι διαφορετικό και όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν δεν πρόκειται να κωλώσει στα 30 και στα 40 ευρώ, εφόσον του δοθεί το έναυσμα για να αποτελεί μέλος του σωματείου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven + twelve =