Η δίψα του κόσμου δείχνει το νέο στόχο: Την κατασκευή ενός νέου “Γεντί Κουλέ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Όταν οι 8.000 δεν φτάνουν για ένα παιχνίδι Γ’ Εθνικής, τότε τι θα συμβεί όταν ο ΟΦΗ βρεθεί ξανά εκεί που ονειρεύονται οι χιλιάδες οπαδοί του; Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για το νέο όραμα που πρέπει να δοθεί στον σύλλογο.

Αν πω ότι περίμενα αυτόν τον παροξυσμό από την πλευρά του κόσμου και το αναμενόμενο, όπως εξελίχθηκε, sold out θα ήμουν ψεύτης και λαϊκιστής. Και επειδή δεν είμαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο θα πω ότι δεν περίμενα πως θα έφυγαν 6.000 εισιτήρια. Όμως αυτή είναι η ζωή, για να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να μας φέρνει μπροστά από ευχάριστα μηνύματα.

Η δίψα του κόσμου για ένα παιχνίδι Γ’ Εθνικής, έστω και αν είναι ένα 90λεπτο που κρίνει τα πάντα, αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός ότι δεν έφτασαν 6.000 εισιτήρια – είναι στοιχεία που δεν μπορεί να τα αρνηθεί κανένας. Γιατί, αποδεικνύεται ότι ακόμα και αν υπήρχαν 2 και 3 χιλιάδες εισιτήρια, δεν θα έφταναν για να στεγάσουν την δίψα και την ανυπομονησία του κόσμου του ΟΦΗ.

Το “Γεντί Κουλέ” είναι το σπίτι μας. Και αυτό είναι κάτι που δεν το αρνείται κανένας. Όμως, καλώς ή κακώς, είναι ένα σπίτι που θέλει ανακαίνιση προκειμένου να στεγάσει τα όνειρα του λαού. Είναι το σπίτι μας αλλά είναι ένα παλιό σπίτι και μεγαλύτερη απόδειξη δεν υπάρχει από όσα ζούμε τώρα εν όψει του αγώνα με τον Φωστήρα.

Αποδείχθηκε ότι το γήπεδο του ΟΦΗ είναι πολύ μικρό για να στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του κόσμου σε τέτοιες συνθήκες. Και φανταστείτε ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι Γ’ Εθνικής!! Τι θα συμβεί στο μέλλον όταν ο ΟΦΗ επιστρέψει στην εποχή που τον έμαθε ο κόσμος του και όλη η Ελλάδα; Όταν θα φτάσει, με το καλό, στο σημείο να διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη και οι ανάγκες του κόσμου θα είναι πολύ μικρές για να καλυφθούν; Ή ότι το “Γεντί Κουλέ” θα είναι ένα γήπεδο που θα χρειάζεται γερή ανακαίνιση για να τον φιλοξενήσει;

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται πολύ μακρινά όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Από την στιγμή που ο ΟΦΗ διαθέτει μια ισχυρή, οικονομικά, διοίκηση που θα τον οδηγάει για τα επόμενα χρόνια, καλό είναι να το έχουν στο μυαλό τους και αυτό το ενδεχόμενο.

Γιατί τα όνειρα όλων ταβάνι δεν έχουν…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Δεν χρειαζόμαστε καινούργιο γήπεδο απλά πρέπει να επεκτείνουμε τις θύρες 2-3-6 και ίσως την 1 αυτές οι θύρες χαντακώνουν την χωρητικότητα του Ναού μας!!! Η διοίκηση τόσα χρόνια έπρεπε ήδη να έχει κάνει κάτι δε νομίζετε;;

    1. Νίκο, δεν έχεις άδικο όμως μην ξεχνάς ότι το γήπεδο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και επομένως υπάρχουν περιοριστικοί όροι για την ανάπτυξη του.

      1. να φυγουν τα σπιτια… να μεγαλωσει το γηπεδο..χαχαχα

  2. ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΙΑΖΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ?ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΚΑΦΙΔΑΡΑ?

    1. Μύρωνα είναι πολύπλοκο το θέμα.

  3. Κατά τη γνώμη μου παιδιά, μια και πιάσαμε τη συζήτηση, όταν έρθει με το καλό η ώρα για νέο γήπεδο, τότε θα πρέπει να μιλάμε ΜΟΝΟ για νέο γήπεδο. Μη συγχέουμε την ιστορία με την πρακτικότητα. Ένδοξο, καυτό και βαρύ όνομα το Γεντί Κουλέ αλλά δε συμβαδίζει πλέον με την εποχή μας. Ήδη κάθε λίγο βγάζει προβλήματα τόσο κατασκευαστικά, λειτουργικά όσο και δικονομικά σκεφτείτε αμα παλιώσει κι άλλο τι θα γίνεται. Ειδικότερα αν είναι να ρίξεις ένα σοβαρό ποσό τότε ένα νεο γήπεδο (πρότζεκτ πχ τύπου Ξάνθης) έχει όλο το πακέτο. Φτηνό σε κατασκευή, απολύτως πρακτικό (ικανοποιητική χωρητικότητα, θεα γηπέδου, απολύτως ποδοσφαιρικό, ασφαλές σε περίπτωση κινδύνου, ανετο πάρκιγκ, χώροι αναψυχής) και βέβαια θέλγητρο για μετέπειτα ενασχολήσεις ατόμων με την ομάδα (νέοι οπαδοί, νέοι επενδυτές, διαφημήσεις, μεταγραφές κλπ).

  4. Το γήπεδο αυτό έχει μεγάλη ιστορία,η ομάδα έχει ζήσει ένδοξες στιγμές σ’αυτό,αλλα είναι τελείως απαρχαιωμένο και αυτό που αναφέρεται για επεκτάσεις κερκίδων κ.λ.π. είναι το λιγότερο αστείο!
    Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και αυτό το γήπεδο έχει κάνει το κύκλο του και ΧΡΗΖΕΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ,σε άλλο χώρο βέβαια και το οποίο θα αναβαθμίσει όλο τον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ!
    Νομίζω ότι οι διοικούντες το ξέρουν αυτό καλύτερα από τον καθένα, αφού είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και άνθρωποι με ανοικτό μυαλό και είμαι σίγουρος ότι μαζί με την αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας επεξεργάζονται και τον τρόπο με τον οποίο τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει το νέο της ποδοσφαιρικό “ναό” και αυτό θα είναι και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον της ομάδας!!!

  5. Δεν υπάρχει πουθενά σοβαρή και ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς δικό της σύγχρονο γήπεδο. Ο ΟΦΗ πρέπει γρήγορα να αποκτήσει καινούριο, ασφαλές και άνετο γήπεδο σε άλλο μέρος, για να αποκτήσει πηγές εσόδων και να αναβαθμιστεί σαν σύλλογος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + 9 =