Την άλλη εβδομάδα μπαίνει ο Ιούνης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ που ήταν “Άρης” στον πρώτο γύρο και που έγινε “ΑΕΚ” στον δεύτερο αλλά πήρε την άνοδο επειδή έγινε ΟΦΗ την κατάλληλη στιγμή. Ο Μανώλης Σαρρής αφήνει στην άκρη τα πανηγύρια και ασχολείται με την επόμενη σεζόν.

Είμαι υπέρ της άποψης ότι ο ΟΦΗ έφυγε από ένα πρωτάθλημα που μπορεί να είναι χαμηλότερης κατηγορίας αλλά πιο δύσκολο από αυτό της Football League. Και ο λόγος δεν έχει να κάνει τόσο με την δυναμικότητα των ομάδων, όσο με τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν την κατηγορία. Κακοί αγωνιστικοί χώροι, απαξιωμένοι γήπεδα και ομάδες που ο στόχος τους, όπως πρέπει να συμβαίνει, είναι να μπαίνουν μέσα και να ΜΗΝ κερδίζουν αλλά να καταστρέφουν.

Πέρυσι, τέτοιον καιρό σε αυτό το blog, έγραφα ότι ο ΟΦΗ έπρεπε να σχεδιαστεί ανάλογα με το στήσιμο της ΑΕΚ του 2013 και όχι με αυτό του Άρη του 2014. Σημείωνα επίσης ότι ο ΟΦΗ έπρεπε να κάνει έναν γρήγορο και σωστό προγραμματισμό προκειμένου να μην περάσει τα ίδια. Από την μια η απειρία της νυν διοίκησης, από την άλλη το γεγονός ότι το “αγωνιστικό τιμόνι” του ΟΦΗ δόθηκε σε λάθος άνθρωπους με αποτέλεσμα να περάσουμε έναν εφιαλτικό πρώτο γύρο. Η συνέχεια είναι γνωστή. Τα λάθη του καλοκαιριού διορθώθηκαν με τις προσθήκες ενός προπονητή όπως ο Νιόπλιας αλλά και των μεταγραφών που έγιναν τον Γενάρη. Γιατί ναι μεν, ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με την πλειοψηφία των παικτών που ήρθαν το καλοκαίρι όμως είναι γεγονός ότι ήρθαν ποδοσφαιριστές που έδωσαν άλλο αέρα και πληρότητα στο ρόστερ της ομάδας.

Η φετινή χρονιά ήταν πράγματι ένα μεγάλο “σχολείο” για όλους όσους βρίσκονται στον ΟΦΗ και είμαι πολύ χαρούμενος που έγινε, ότι έγινε. Που ήρθαν “σφαλιάρες” και ηχηρές μάλιστα που τα πράγματα στην συνέχεια άλλαξαν και ο ΟΦΗ έκανε αυτήν την πορεία πρωταθλητισμού στα τελευταία 15 παιχνίδια.

Το φετινό “σχολείο” πρέπει να γίνει άκρως διδακτικό για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς που από αυτήν την εβδομάδα θα πρέπει να μπουν στον ΟΦΗ σε ρυθμούς Football League. Γιατί μην νομίζετε ότι χρόνος υπάρχει αφού την άλλη εβδομάδα μπαίνουμε στον Ιούνιο και κατά συνέπεια χρόνος δεν… υπάρχει. Ναι, υπάρχει μια “μαγιά” ποδοσφαιριστών πάνω στην οποία μπορεί να υπάρξει μια βάση για τη νέα χρονιά όμως υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα.

Και χρόνος δεν υπάρχει. Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του Νίκου Νιόπλια. Εφόσον παραμείνει ο Νιόπλιας τότε αλλάζουν όλα και τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Γιατί θα παραμείνει ο προπονητής που ξέρει την ομάδα, οπότε τόσο για την διοίκηση όσο και για τον ίδιο το Νιόπλια όλα θα είναι πιο εύκολα.

Εάν όμως δεν παραμείνει, τότε όλα αρχίζουν από την αρχή. Νέος σχεδιασμός, νέες σχέσεις και όλα ξεκινούν από το μηδέν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Πολύ καλά τα λες πρέπει άμεσα να κλείσουμε προπονητή (Νοπλιας δε το συζητώ) Και μετά στις θεσεις που χρειαζεται παίκτες σουπερ λιγκ και δεν εχουμε να φοβηθούμε τιποτα του χρονου

  2. Ούτε για αστείο δεν πρέπει να λέγετε οτι η παραμονή του Νόπλια στον πάγκο είναι υπό συζήτηση…

    κανονίστε τα τυπικά το συντομότερο για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς…

  3. ΜΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΟΚΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ!ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 + ten =