Συμπεράσματα από το “Καραϊσκάκη”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τα πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν από την εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Θα ξεκινήσω από το σκορ  που  για εμένα είναι σαν να μην υπάρχει. Το 0-0 είτε ήταν 5-0 είτε ήταν 0-5 το ίδιο και το αυτό θα έκανε για εμένα. Δεν θα άλλαζε τίποτα και δεν θα έδειχνε και τον πραγματικό ΟΦΗ γιατί πολύ απλά η ομάδα δεν θα είχε καμία σχέση με αυτό που θα δούμε στην συνέχεια. Αυτό το γράφω, τόσο για εκείνους που τυχόν πήραν “αέρα” τα μυαλά τους επειδή ήρθε… ισοπαλία το ματς αλλά και για αυτούς που φρόντιζαν να σχολιάζουν πριν από το παιχνίδι ότι ο ΟΦΗ θα… “φάει” 5 γκολ στο Φάληρο.

Είναι τέτοια η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΦΗ που αν και βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν μπορεί να βγουν οριστικά συμπεράσματα για την αξία του και την εικόνα που θα παρουσιάσει στο πρωτάθλημα. Βασικά κομμάτια του παζλ αρχίζουν και μπαίνουν τώρα στην θέση τους (Μάντζιος, Τζόρντι Λόπεζ) άλλα δεν έχουν μπει ακόμα (Χόρχε Λόπεζ) και γίνεται κατανοητό ότι ο ΟΦΗ της… Παρασκευής θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερος.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια στοιχεία που έκαναν την εμφάνιση τους και αξίζει να τα σχολιάσουμε. Το πρώτο αφορά την ομοιογένεια και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα. Το είπε ο Ρόβας μετά το ματς και αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. “Όλοι παίζουμε για όλους” είπε ο Καρδιτσιώτης μέσος σαν άλλος… Ντ’ Αρτανιάν! Μόνο που αυτή η αλήθεια. Ακόμα και ο Κάταϊ που δεν έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες στον ΟΦΗ παίζοντας την Παρασκευή αντίπαλος της ομάδας που ανήκει, τον συνέλαβε ο φακός να αγκαλιάζει τον Κάρολ για τις επεμβάσεις του.

Αυτό το momentum που έχει ο ΟΦΗ σαν σύλλογος είναι ικανό να τον μετατρέψει σε μια ομάδα πρώτου ρόλου, πρωταγωνιστή όπως ακριβώς έχει μάθει να είναι τόσα χρόνια..

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο ΟΦΗ δείχνει ότι και φέτος θα είναι ομάδα που πολύ δύσκολα θα δέχεται γκολ. Όχι, επειδή παίζει “κατενάτσιο” όπως φρόντισαν κάποιοι να το παρουσιάσουν αλλά επειδή η μεσαία γραμμή θα “τρώει σίδερα”. Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Λόπεζ είχαν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους, έτρεξαν ασταμάτητα, έκλεισαν τους χώρους δείχνοντας ότι ο ΟΦΗ θα ξεκινάει την άμυνα από το κέντρο. Η συνοχή που έχει αποκτήσει ο ΟΦΗ στην μεσαία γραμμή είναι ικανή να τον κάνει αφεντικό στα παιχνίδια, ειδικά μέσα στο Ηράκλειο.

Από εκεί και πέρα, συστάσεις για τον Κάρολ δεν μπορούν να γίνουν αφού η αξία του είναι γνωστή και μόνο αυτοί που τον είχαν… “τελειωμένο” εξεπλάγησαν. Ο Σουμπίνιο έδειξε στο πρώτο ημίχρονο ότι δεξιά χάνεται και στον άξονα αξιοποιεί την μεγάλη ικανότητα του στο να παίζει ένας εναντίον ενός…

Η ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ πήρε άριστα απέναντι σε παίκτες που είναι πανέτοιμοι και οι οποίοι αντιμετώπιζαν το παιχνίδι σαν πρόβα τζενεράλε εν όψει της Μαρσέιγ…

Όσον αφορά τα αρνητικά στοιχεία του ΟΦΗ, το αξιοσημείωτο είναι ότι και αυτά έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Όπως, η δημιουργία φάσεων αλλά και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα για αρκετή ώρα. Το γιατί, το λέμε στον πρόλογο.

Το σίγουρο είναι ότι ο φετινός ΟΦΗ έχει δημιουργηθεί για μεγάλα πράγματα και πολλοί θα είναι αυτοί που θα χάσουν τον ύπνο τους…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΘΡΟ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ..ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΣΑΙΤ,Ο ΟΦΗ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ..ΠΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ..ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΞΑΝ ΠΕΖΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ,Ο ΜΑΤΖΙΟΣ Ο ΖΟΡΝΤΙ ΛΟΠΕΖ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ..ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΙΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΙΑ 3Σ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΘΕΩΡΟ..ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ..ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑ ΞΟΦΛΙΜΕΝΟΥΣ!!!!

  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ…ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ…ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟ….ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΥΝΑΜΟΝΟΥΜΕ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

  3. Παιδια και εγω συμφονω με εσας παραπανω ! Εχουμε πολλα περιθορεια βελτιωσης και ας ειναι καλα ο θεος που μας βοηθησε και ηρθαν ετσι τα πραγματα και δεν παιξαμε αυτους τους αγωνες για να τους παιξουμε οσο καλητερα προετοιμασμενοι μπορουμε γιατι τωρα αυτες οι ομαδες ηταν πιο ετοιμες! Ας κανουμε λοιπον το σταυρο μας να προσαρμοστουν οι νεοι παιχτες οσο ποιο συντομα γινετε και τοτε πιστευω και εγω οτι θα δουμε αλλη ομαδα και πολλοι που μας ειχαν πρωτο φαβορι για υποβιβασμο θα πεσουν απο τα συνεφα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × one =