Ακόμα είναι νωρίς ΑΛΛΑ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ποιος είναι ο πραγματικός ΟΦΗ; Αυτός που είδαμε με τον Απόλλωνα και τον ΠΑΟ ή εκείνος που παρακολουθήσαμε στα υπόλοιπα ματς; Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule την απαράδεκτη εικόνα του ΟΦΗ στα Τρίκαλα.

Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά: Από όπου και αν το πιάσεις το χθεσινό παιχνίδι, δικαιολογία για την αισχρή εμφάνιση του ΟΦΗ δεν πρόκειται να βρεις. Και να καταλαβέτε ότι πριν από μια εβδομάδα, οι ίδιοι παίκτες κέρδισαν τον Παναθηναϊκό παίζοντας τον στα ίσα και όχι με κάποιον “ανταρτοπόλεμο”.

Τι άλλαξε μέσα σε μια εβδομάδα και ο ΟΦΗ μεταμορφώθηκε προς το χειρότερο; Αυτήν την απάντηση μπορούν να μας την δώσουν μόνο ο Νίκος Νιόπλιας και οι ποδοσφαιριστές του. Ουδείς άλλος! Γιατί και καλή ψυχολογία υπήρχε και δεν έπαιξε με το “θηρίο” (δεν το λέω υποτιμητικά αλλά από την άποψη ότι δεν υπήρχε χαώδης διαφορά δυναμικότητας) και σοβαρές απουσίες δεν υπήρχαν. Ξεκινάμε λοιπόν από τα αυτονόητα και προχωράμε στα υπόλοιπα.

Η χειρότερη λεπτομέρεια του φετινού ΟΦΗ είναι ότι μετά από έξι επίσημα παιχνίδια δείχνει ότι είναι μια ομάδα χωρίς καμία σταθερότητα στην εικόνα της. Παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο ματς με τον Απόλλωνα και μετά “πονάνε” τα ματάκια μας. Έρχεται η καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό και επτά ημέρες αργότερα βλέπεις μια ομάδα που δεν έχει στο παιχνίδι τηςαρχή, μέση και το τέλος.

Ο χθεσινός ΟΦΗ είναι ο χειρότερος ΟΦΗ που έχω δει από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ο Νιόπλιας. Η ήττα είναι το λιγότερο – έτσι όπως ήρθε το ματς. Αυτό που πόνεσε κυριολεκτικά ήταν η αστεία εμφάνιση μιας ομάδας που δεν πέρασε το κέντρο για 70 λεπτά αγώνα και όταν τελικά κατάφερε να το περάσει, δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα. Έβλεπες μια ομάδα που γύριζε την μπάλα δίχως σχέδιο και αγωνιστική ταυτότητα.

Κατ’ εμέ, αυτό είναι το χειρότερο συμπέρασμα του χθεσινού ΟΦΗ. Γιατί, άντε να δεχτούμε πως όταν αμύνεσαι, δεν μπορείς να δημιουργήσεις. Αλλά όταν επιτίθεσαι; Και όταν μιλάμε για τον ΟΦΗ που βάζει ψηλά τον πήχη, η χθεσινή εικόνα είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Εκτός και αν οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν καταλάβει ότι αγωνίζονται στον ΟΦΗ και πως μια νίκη επί του Παναθηναϊκού δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα (δίχως καμία σκέψη υποτίμησης της νίκης του) αλλά μια νίκη κόντρα σε έναν (επίσης) μεγάλο αντίπαλο.

Αν υπάρχει κάτι που με κάνει να είμαι αισιόδοξο μετά το χθεσινό παιχνίδι είναι ότι βρισκόμαστε μόλις στην τέταρτη αγωνιστική και κατά συνέπεια υπάρχουν 30 παιχνίδια ακόμα για να σώσει την παρτίδα και να πάρει την άνοδο.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι χάνεται ο στόχος της ανόδου όμως το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Χρόνος υπάρχει αλλά ο ΟΦΗ μπορεί να πάρει την άνοδο;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. Ακόμη 2-3 τέτοιες εμφανίσεις όπως στα τρίκαλλα και θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε
    <>. Ακόμη ΟΦΗ – ΚΑΛΛΟΝΗ 2-2 ΕΝΩ ΑΡΗΣ- ΚΑΛΛΟΝΗ 5-0 STOP.

  2. Ακόμη 2-3 τέτοιες εμφανίσεις όπως στα τρίκαλλα και θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε
    ο ΟΦΗ πρέπει να γυρίσει εκεί που ανήκε. Ακόμη ΟΦΗ – ΚΑΛΛΟΝΗ 2-2 ΕΝΩ ΑΡΗΣ- ΚΑΛΛΟΝΗ 5-0 STOP.

  3. Όσοι έχουν παίξει μπάλα και είδαν το ματς, ξέρουν ότι ο ΟΦΗ με τα Τρίκαλα δεν ήθελε να πάρει αποτέλεσμα. ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ. Δε θα πω τίποτα άλλο γιατί θα γίνω κακός. Μόνο τούτο: μπορεί οι παίχτες μας να έχουν δυνατότητες αλλά ετσι και μυριστούμε ότι την είδαν stars στην κοινότητα του Χάνδακα επειδή κέρδισαν στο πόλο τη βαζέλα, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Άντε να μην αρχίσω τα μπινελίκια με τα μουσκάρια που δε μπορέσανε να κάνουν ένα σουτ έξω από την περιοχή με τα… Τρίκαλα. Σιχτίρια. Φιού σας.

  4. Μάνο, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται… Επέτρεψέ μου να σου πω ότι από πολύ νωρίς κερδίζεται ένας στόχος. Αρκεί να υπάρχει θέληση, όρεξη, στόφα του παίκτη “νικητή” και γενικά συνειδητοποιημένη αντίληψη της κατάκτησης, ευθύς εξ αρχής του στόχου, που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Μήπως θα πρέπει να σφίξουν κάποιοι κ@λοι, γιατί δεν είναι η πρώτη στραβή που γίνεται και αν συνεχίσουν έτσι θα ακολουθήσει κι άλλη. Μάλλον “καλόμαθε η γριά στα σύκα”. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα αν συνεχίσει αυτό το βιολί.

  5. Αντιο ανοδος αντιο ζωη. Με αυτους τους αχρηστους θα ανεβουμε. Αυτοι μονο πιτσες και ντονατς ξερουν να τρωνε μια η ωρα τα ξημερωματα στο τσαλικακι και αναφερομαι στα δικα μας παιδια στα
    δικα μας ταλεντα ο Θεος να τα κανει .Ακουω οτι εν οψει μεταγραφικης περιοδου οι λεφταδες μας ετοιμαζονται να φερουν παλι παιχταραδες Πσσσσσσσσσ ή μαλλον να το πουμε καλυτερα να κανουν ποιοτικες προσθηκες σε ενα ηδη εξαιρετικο ροστερ απο τα καλυτερα της κατηγοριας και αλλα τετοια παραμυθια και πιπες.Ε ρε ξυλο που θελετε. Να ποιασει κανεις τη βεργα να σας ε κολα απο το πρωι ισαμε το βραδυ . Ξεφτιλες ε Ξεφτιλες.

  6. ΜΑΝΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ.ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ,ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΓΚΟΛ,ΜΕΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΓΝΙΔΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ,ΟΛΟ ΗΤΑΝ ΞΑΠΛΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ,ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗ Β´ ΣΕΚΟΥΝΤΑ.ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΝΤΟΣ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ!ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΦΗ,ΑΣ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ.

  7. Μανώλη νομίζω ότι με αυτά που γράφεις στο σχόλιο σου,σκιαγραφείς πλήρως τη κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα!
    Δεν είναι μόνο το χθεσινό παιγνίδι που η εικόνα της ομάδας ήταν απαράδεκτη,αλλά αποτελεί συνέχεια ανάλογων προηγούμενων εμφανίσεων, με ομάδες που έχουν πάρει ένα βαθμό και έχουν σκοράρει μόνο με τον Ο.Φ.Η.!!
    Όταν λοιπόν στα 3 από τα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος η ομάδα δεν βλέπεται,δεν είναι κάτι τυχαίο, η ομάδα βγάζει μια παθογένεια και χρειάζεται άμεσα η λήψη δραστικών μέτρων πριν ή κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη!
    Πριν λοιπόν ξενερώσει τελείως ο κόσμος, καλό θα είναι ο προπονητής να αναλάβει τις ευθύνες του και μαζί με τους ανθρώπους της διοίκησης να διορθώσουν άμεσα τα κακώς κείμενα στην ομάδα, πριν είναι αργά και ο στόχος της ανόδου μετατραπεί σε αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα, με ότι συνεπάγεται αυτό για όλο τον οργανισμό που λέγεται Ο.Φ.Η.!

  8. Μεγάαααλο προβλημα τελικά στη δημιουργία παιχνιδιου και στη δημιουργία φάσεων.Δυστυχώς θεωρώ ότι η ομάδα τώρα δε μπορεί να γυρίσει παιχνίδι παρα μόνο αν μας κάνει “δώρο” ο αντίπαλος όπως στο Κύπελλο. Η ψυχή κ η φανέλα δεν νικάνε παρα ελάχιστες φορές. Τις περισσότερες φορες θέλει ικανότητα.Ούτε μια φάση χτες.Και με τα ως τωρα δεδομενα δεν θα αλλαξει αυτό αν δεν αλλάξει η νοοτροπία κ δεν εμφανιστούν 11 ικανοί παίκτες στο γήπεδο να ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ. Η ουσία είναι αυτή έστω κι αν κερδίσει η ομάδα περίπατο τη Κυριακή.Μην παραμυθιαζόμαστε…

  9. Παιδιά ευτυχώς μ΄ολες αυτές τις αναβολες ειμαστε ακόμα στο καλημέρα.
    Ο προπονητής και η διοίκηση να πάρουν γρήγορα μέτρα {όπως πέρσυ)
    και όσοι αποδεικνυονται κατώτεροι των περιστάσεων ή δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της
    της φανέλας να αντικατασταθούν άμμεσα.
    Απαραίτητες προσθηκες στόπερ, αρ.μπακ με επιθετικες αρετές,αμυντικό χαφ να κατεβαζει μπάλα,ακραίοι επιθετικοί.
    Είναι νωρις αλλα δεν υπάρχει και χρόνος γιά χάσιμο!

  10. ΜΑΝΟ Ο ΟΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ, ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ, ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΙΔΕΡΑ, ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ, ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΟΦΗ 8 ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΟΦΗ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΠΑΝΤΟΥ ΘΑΧΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥΡΙ, Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΚΛΗΡΟΣ. ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟ? ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

  11. Δραστική επέμβαση στο ρόστερ και προπονητής με ποδοσφαιρική μαγκιά που δεν διαθέτει ο κοκος

  12. ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ….. ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΜΑΣ ΜΠΑΚ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΚ ΑΠ ΣΤΟΠΕΡ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ… ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΛΕΩ.. ΤΡΩΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΓΚΟΛ, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΥΝΑ!!! ΤΟΝ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΜΠΑΖΕ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ 0-1 ΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΧΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ 0-0 ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ…

  13. Μάγκες χαλαρώστε, ούτε χαφ θέλουμε ούτε δεκάρι ούτε μπακ.Ο ΟΦΗ θέλει έναν… ακούτε? ΕΝΑΝ χρηματοδότη! Τίποτα άλλο. Μήπως η θύρα 4 να προσέγγιζε τον Νίκο Μαχλα για εκείνη την πολύ καλή πρόταση που είχε στα χέρια του και που δεν τον αφήσαμε τελικά να φέρει…με τον τρόπο μας. Μην ξεχνάτε πως αγαπάει τον ΟΦΗ, αλλά πάνω από όλα μην ξεχνάτε ποιος είναι ο Μαχλας .

  14. ΜΑΝΟ να σου πω οτι μετα το ματς με τον παναθηναικο στο ΜΑΝ 2 ΜΑΝ στους παιχτες μας που εκανες…εψαχνα να βρω σε ποιον θα χρεωνες το γκολ που δεχτηκαμε?Με καθολου μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι δεν το χρεωσες σε κανεναν ολοι αλανθαστοι εγραφες…(ο μπεργκ βρεθηκε ξαφνικα αμαρκαριστος ολομοναχος να κανει οτι θελει…) Φυσικα δεν μπαινω καν στον κοπο να διαβασω οτι εγραψες γιατι θα γραφεις οτι εχουμε την καλυτερη ομαδα τις κατηγοριας (Γελανε και οι πετρες) οτι παιξαμε καλη μπαλα και ολα ειναι στην ψυχολογια μας..Και αν θελουμε νικαμε και την Μπαρτσελονα….ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ.! ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 5 =