Το θέμα είναι όταν περνάς τον Κούλε…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ κάνει το αυτονόητο στα παιχνίδια του “Γεντί Κουλέ” όμως την διαφορά θα την κάνουν τα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του τo… midseason finale της Football League.

Είμαστε στο πρώτο 10ημερο του Δεκέμβρη και όμως το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις στην πέμπτη αγωνιστική. Μιλάμε για το 1/6 της φετινής περιόδου. Μας μπερδεύει όλους αυτό το στοιχείο αφού επηρεάζεται η κριτική μας γιατί χανόμαστε μέσα σε αυτόν τον “βούρκο” με αποτέλεσμα να μην σκεφτόμαστε καθαρά.

Ο ΟΦΗ κέρδισε εύκολα και χαλαρά τα Χανιά, όπως με τον ίδιο τρόπο κέρδισε την Ελευσίνα, όπως με τον ίδιο τρόπο θα κέρδιζε και την Καλλονή αν δεν της έκανε δώρο τον βαθμό. Το θέμα είναι ότι ο ΟΦΗ μέσα στο “Γεντί Κουλέ” δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Έχει τον τρόπο να πάρει όλα τα παιχνίδια, αρκεί να είναι ΟΦΗ και όχι κάτι άλλο, όπως ήταν με την Καλλονή. Θα το δείτε και στην πορεία ότι η ομάδα μέσα στο “Γεντί Κουλέ” θα τα πάρει τα ματς, όχι γιατί έχει την υπερομάδα αλλά γιατί έχει τον τρόπο να το κάνει. Αλλοίμονο αν αρχίζαμε να αμφιβάλουμε και για τα ματς του “Γεντί Κουλέ”.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι ο ΟΦΗ πρέπει να αρχίζει να παίρνει βαθμούς και νίκες, και στα παιχνίδια μακρυά από την Κρήτη γιατί εκείνα είναι που θα κάνουν την διαφορά στον φετινό μαραθώνιο. Ματς όπως αυτό με την Καλλιθέα την επόμενη Δευτέρα ή και τον Αγροτικό Αστέρα που είναι το πρώτο του 2017, ο ΟΦΗ πρέπει να πάει και να τα κερδίσει. Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο. Ασφαλώς και τίποτα δεν κρίνεται αυτονόητο σε ματς εκτός έδρας όπως επίσης και κανένας δεν μπορεί να πει ότι υπάρχουν ομάδες που θα τελειώσουν το πρωτάθλημα χωρίς ήττα.

Τα παιχνίδια με την Ελευσίνα ή τα Χανιά δεν μπορούν να κριθούν. Και δεν κρίνονται γιατί ο ΟΦΗ δεν σκότωσε και τα θηρία. Την υποχρέωση έβγαλε όπως θα κληθεί να την βγάλει σε πάρα πολλά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος πέρα από τα ντέρμπι που θα χρειαστούν μια διαφορετική προσέγγιση.

Μακρυά από την Κρήτη, ο ΟΦΗ θα πρέπει να μαζέψει όσες περισσότερες νίκες γιατί αυτές είναι που θα κάνουν την διαφορά. Ο Άρης, για παράδειγμα, κέρδισε στα Χανιά, ο ΟΦΗ όχι. Αμέσως προέκυψε διαφορά δύο βαθμών που μπορεί να παίξουν τον δικό τους ρόλο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Με τη λογική του κ. Νιόπλια αφού ο ΟΦΗ και τη προηγούμενη φορά που έπεσε στη β’ εθνική έμεινε για 2 χρόνια, μπορεί και τώρα να ξαναμείνει 2 ή και περισσότερα και μετά να ξανανέβει!
    Εξ άλλου και ο Άρης οπως λέει έμεινε για 2 χρόνια στη γ’ εθνική οπότε ο ΟΦΗ ήδη έκανε την υπέρβαση του πέρυσι, αφού αυτός έμεινε μόνο για 1 χρόνο!!!
    Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος όταν η ομάδα περνά τον Κούλε,να τα δίνει όλα για να παίρνει αποτέλεσμα,αφού οι νίκες στο Ηράκλειο φθάνουν για μια πορεία εύκολης σωτηρίας και του χρόνου βλέπουμε…..
    Πες μου Μανώλη σε παρακαλώ είναι λογική αυτή και προσέγγιση του προπονητή μιας ομάδας,του μεγέθους, της δυναμικής και της ιστορίας του ΟΦΗ???
    Δεν αμφιβάλλει κανείς για τις προπονητικές ικανότητες του Νιόπλια, αλλά όταν μετά από μία άθλια εμφάνιση,όπως αυτή στα Τρίκαλα, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια, βγαίνει μετά την εύκολη νίκη με τα Χανιά και λέει όλα αυτά, τότε ναι υπάρχει πρόβλημα….
    Πέραν όμως της καλοπροαιρετης κριτικής εγώ παραμένω αισιόδοξος και πιστεύω ότι η ομάδα με την ενίσχυση που ήδη ξεκίνησε να έχει, θα αλλάξει πρόσωπο και στα εκτός Κούλε παιχνίδια και η κριτική μας θα έχει μόνο θετικά σχόλια!

    1. Όχι ρε φίλε, η δική σου λογική είναι η σωστή, οτι η ομάδα επιβάλεται να ανεβαίνει τρένο τις κατηγορίες και να πρωταγωνιστεί στη σούπερ λίγκα και να βγαίνει Ευρώπη , μη σου πω να παίρνει και την κούπα αν όχι κάθε χρόνο, χρόνο παρά χρόνο.. Πλάκα μας κάνεις, προσγειωθείτε επιτέλους, η ομάδα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και ότι κάνει το κάνει καθαρά γιατλι είναι μεγάλη ομάδα με ψυχή και ….. Αλλά δε φτάνουν μόνο αυτά, είναι απαραίτητα και τα χρήματα. Γι αυτό και τα λέει έτσι κι ο Νιόπλιας και μια χαρά θα είναι οτι και να πετύχει σ αυτήν την κατάσταση που είναι. Ηρεμίστε στηρίξτε και μη γκρινιάζετε συνέχεια !

  2. Αν η ΠΑΕ ΟΦΗ κρίνει ότι η Β Εθνική επαρκεί για να στήσουν/νοικοκυρέψουν το νεοσύστατο μαγαζί τους, τότε δε μας πέφτει λόγος φίλε Γιώργος. Προτιμώ όταν ανεβούμε να είμαστε μια ομάδα οργανωμένη στο 150% από το να την πατήσουμε όπως με τον Μάνθο Πουλινάκη. Δε μου αρέσει η Β Εθνική αλλά καλύτερα να κάτσουμε εδω 2-3 χρόνια κ όταν ανεβούμε στην Α να είμαστε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα με σταθερότητα κ διάρκεια.

  3. νοπλια κοιταξε να συμαζεψεις τις δηλωσεις σου και να σουλουπωσεις την αμυνα γιατι μπαζει απο παντου. Αν δεν φανηκε χθες με τον ανυπαρκτο αντιπαλο που παιζαμε δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει
    προβλημα .Προβλημα υπαρχει και ειναι εμφανες εντος ή εκτος ακομα και με μετριες ομαδες.Ολοι, μας κανουν φασεις και γκολ με ευκολια και οι τερματοφυλακες μας κοιμουνται τον υπνο του δικαιου .Χρειαζομαστε οποσδηποτε εναν τερματοφυλακα ενα κ. αμυντικο ενα αριστερο μπακ και μετα συζηταμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − three =