90 λεπτά από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του, κατενθουσιασμένος για το μεγάλο παιχνίδι προς τιμήν του “Μίστερ” και ανυπομονεί να έρθει η 20η Νοεμβρίου.

Πάντα τέτοιου είδους τιμές σε συναρπάζουν. Ειδικά όταν τα τιμώμενα πρόσωπα είναι του μεγέθους του Ευγένιου Γκέραρντ, νιώθεις όμορφα και καταπληκτικά. Ακόμα και στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΕ (και η οποία ήταν απόλυτα πετυχημένη – παρότι χωρίς κόσμο), μπορεί το σώμα του “Μίστερ” να απουσίαζε αλλά το πνεύμα του ήταν πάνω από το “Γεντί Κουλέ”. Και σίγουρα η οικογένεια του θα του μετέφερε όλα όσα έγιναν εκείνες τις ώρες. Και ο Μανώλης και ο Μηνάς δεν έκρυψαν την συγκίνηση τους και δεν μπορούσαν να την κρύψουν.

Όταν ο Ηλίας Πουρσανίδης αποκάλυψε, μέσω του Athletic Radio 104,2, την πρόθεση του για την διοργάνωση ενός παιχνιδιού αντάξιου του ονόματος και της προσφοράς του Ευγένιου Γκέραρντ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κανένας μας δεν περίμενε (υποθέτω πως ούτε ο ίδιος) ότι θα κατάφερνε να το “κλείσει” μέσα σε ένα 20ημερο!

Μόλις έλαβα στο mail μου την λίστα με τα ονόματα, δεν σας κρύβω (και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας) πως ως οπαδός αυτής της μεγάλης ομάδας, έπαθα παροξυσμό. Και ο λόγος είναι ότι αρκετούς από αυτούς που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα, τους έχω δει να φορούν την φανέλα του ΟΦΗ μόνο μέσα από το youtube!

Η παρουσία όλων αυτών των παικταράδων, ακόμα και εκείνων που θα έρθουν ως “φίλοι του Γκέραρντ” για να τιμήσουν τον μεγάλο Ολλανδό, δείχνει (για ακόμα μια φορά) ότι αυτός ο άνθρωπος άλλαξε το ρουν της ιστορίας, όχι μόνο του ΟΦΗ, αλλά και του ελληνικού ποδόσφαιρου.

Το να είμαστε στο “Γεντί Κουλέ”, είναι από μόνο του ένα ελάχιστο ευχαριστώ προς αυτόν τον Δάσκαλο.

Παρεμπιμπτόντως, αναζητήστε στο youtube το κανάλι omilos1987 και καθίστε με τις ώρες να χαζεύετε σπάνιο αρχειακό υλικό από παιχνίδια του ΟΦΗ των περασμένων δεκαετιών.

Προχωράμε. Οι 51 παίκτες που φόρεσαν την φανέλα του ΟΦΗ και οι οποίοι έχουν κληθεί να τιμήσουν τον δάσκαλο τους, τον ποδοσφαιρικό τους πατέρα είναι ένα σημάδι του τι πρεσβεύει για εκείνους αυτός ο άνθρωπος. Ο Ευγένιος Γκέραρντ.

Όλοι οι οπαδοί του ΟΦΗ που θα γεμίσουν το “Γεντί Κουλέ” θα δουν παιχταράδες που δόξασαν τον ΟΦΗ στις χρυσές εποχές τους. Και ο καθένας από αυτούς πρεσβεύουν και μια διαφορετική χρυσή εποχή για τον σύλλογο. Άλλοι την ομαδάρα των 80s που έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα και έφερε στο Ηράκλειο τον μοναδικό τίτλο του ΟΦΗ, άλλοι την εξαιρετική ομάδα των 90s που απέκλεισε την Ατλέτικο και τόσοι άλλοι παικταράδες.

Ακόμα και η παρουσία του Γιώργου Σαμαρά – ονείρωξη χιλιάδων οπαδών του ΟΦΗ για να τον δουν στα “ασπρόμαυρα” – είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός από μόνο του.

Υ.Γ. H φωτογραφία είναι από το σημερινό πρωτοσέλιδο του αθλητικού τμήματος της “Πατρίδας”.

Κολλάζ αναμνήσεων και μεγάλων επιτυχιών του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Μεγάλη η ιστορία του ΟΦΗ την δεκαετία 80′ και 90′ . Πολύ λίγος – για εμένα – ο αρθρογράφος που μπαίνει στην διαδικασία να κάνει το ρεπορτάζ της Κρητικής ομάδας. Συνδυάστηκε με τους υποβιβασμούς του ΟΦΗ , με τα πιο “απαράδεκτα” ρεπορτάζ για άλλες επαρχιακές ομάδες, όπως αυτό με την Ξάνθη το 2013 που έκανε τα πάντα για να την ρίξει χαρακτηρίζοντας την με χιλιάδες λέξεις και τελικά του γύρισε boomerang.
    Καλή συνέχεια στην Β! Εθνική.

    1. Καλά ότι είναι απαράδεκτος, είναι, αλλά που κολλάει αυτό σε άυτό το άρθρο;

    2. Καλά εσύ εκεί πάνω στην Ξάνθη έχεις τόσο μεγάλο καημό που διαβάζεις Gentikoule; Φαντάσου τι ψύχωση έχεις πάθει με τον ΟΦΗ και το σάιτ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 3 =