“Show me the money”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τους υποψήφιους επενδυτές και τον κόσμο που διψάει για μόνιμη λύση με αποτέλεσμα να του δίνονται υπερβολικές ελπίδες.

Θα ξεκινήσω το κείμενο κάνοντας ένα ξεκαθάρισμα προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν αμφισβητώ ούτε το ρεπορτάζ των συναδέλφων για τους υποψήφιους επενδυτές ούτε θεωρώ πως δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Και ενδιαφέρον υπήρχε και τα ρεπορτάζ ήταν σωστά.

Όμως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ και το οποίο έχει να κάνει με την λέξη “ενδιαφέρον”. Υπάρχει απόσταση χιλιόμετρων από ένα απλό ενδιαφέρον μέχρι να υπάρξει επίσημη πρόταση για την εξαγορά του ΟΦΗ. Αυτό είναι το μοναδικό σίγουρο δεδομένο της υπόθεσης. Εγώ προσωπικά έχω χαράξει μια γραμμή εδώ και αρκετά χρόνια για τέτοιου είδους υποθέσεις. Παρότι είναι λάθος και το παραδέχομαι, δεν πρόκειται να πουλάω ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο του ΟΦΗ, κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιος που εκφράζει το ενδιαφέρον του για τον ΟΦΗ. Και φαίνεται πως στο Ηράκλειο δεν έχουν βάλει μυαλό από τους “αετονύχηδες” που έχουν βρεθεί στον δρόμο πουλώντας, στον κόσμο του ΟΦΗ, φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Τι να πρωτοθυμηθώ; Την περίπτωση Κουκάκη με τον Ρώσο ζάπλουτο επιχειρηματία ή τον Φαγαδάκη που θα έφερνε στον ΟΦΗ δεκάδες εκ. ευρώ και τελικά εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο και γλύτωσε το ξύλο στο παραπέντε. Ή ακόμα και τους Ιταλούς του Γκατούζο και του Μοντεκάλβο που στο Ηράκλειο πουλούσαν με το κιλό ψεύτικες ελπίδες και τελικά δεν τους είδαμε ποτέ μας και για τους Ρώσους από το Ρέθυμνο;

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τέτοιου είδους υποθέσεις απαιτούν πολύ λεπτούς χειρισμούς και τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με εμένα πάντα θα είμαι πρόθυμος να χάσω το θέμα δημοσιογραφικά, κόντρα στο επαγγελματικό μου συμφέρον, παρά να πουλήσω ελπίδα στον κόσμο του ΟΦΗ που έχει ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια επιθυμώντας να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τον σύλλογο.

Όσον αφορά τώρα το ενδιαφέρον του Ισραηλινού επιχειρηματία, πράγματι ήταν αληθινό. Όμως η πλευρά του εξέφρασε ένα φιλολογικό ενδιαφέρον και τίποτα περισσότερο. Δεν κατέθεσε ποτέ πρόταση για εξαγορά των μετόχων του ΟΦΗ, ούτε προχώρησε κάτι παραπάνω. Ακριβώς τα ίδια ίσχυσαν και με τον Κρητικό επιχειρηματία Αντώνη Παπαδάκη που εξέφρασε το ενδιαφέρον, βοήθησε οικονομικά με ένα ποσό της τάξης των 23.000 ευρώ και στην συνέχεια δεν προχώρησε.

Και επειδή στην εποχή των social media ο καθένας μπορεί να γράφει την κάθε παπαριά που του έρχεται στο μυαλό, τα πράγματα στις υποθέσεις των υποψήφιων επενδυτών είναι απλά: Όποιος θέλει και έχει τα χρήματα, μπορεί να βρει τον τρόπο για να επενδύσει στον ΟΦΗ δίχως να δώσει λογαριασμό στους μετόχους της ΠΑΕ.

Οι τρόποι είναι δύο: Αφενός κάποιος που θέλει να επενδύσει στην ομάδα, μπορεί με ένα ελάχιστο ποσό να γίνει μέτοχος και στην συνέχεια να ζητήσει οικονομικό έλεγχο ως έχων το δικαίωμα και να μάθει τι τρέχει στην ομάδα και αφετέρου μπορεί να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να γίνει σοβαρός παίκτης σε μετοχικό επίπεδο. Όλα τα άλλα είναι τρίχες κατσαρές.

Τρόποι υπάρχουν, διάθεση; Το “show me the money”, η περίφημη ατάκ του Τομ Κρουζ στην οσκαρική ταινία με τον Κούμπα Κούντινγκ Τζούνιορ είναι οδηγός για καθένα που θέλει να επενδύσει στον ΟΦΗ.

21 σχόλια

 1. Μανώλη, κι εγώ ενδιαφέρομαι να αγοράσω τον ΟΦΗ, σημαίνει κάτι αυτό; Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, καταθέτει σε τράπεζα 1 εκατομμύριο εγγυητική, την παρουσιάζει και στη συνέχεια συζητάει. Έτσι κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει ούτε και από την ομάδα να παίζουν το κρυφτούλι. Ας μην στέκονται λοιπόν ορισμένοι σε λόγια και να δημιουργούν θέμα εκεί που δεν υπάρχει.

  1. Έτσι ακριβώς Νίκο. Για αυτό και εγώ “απέχω” δημοσιογραφικά γιατί ο κόσμος του ΟΦΗ έχει τραβήξει τόσα που δεν χρειάζεται να του δίνω και εγώ προσωπικά ψεύτικες ελπίδες.

 2. Παιδιά, δηλαδή αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό; Ξέρει κανείς να μου πει;

  1. Τάσο το γράφω μέσα στο κείμενο. Απόλυτως τίποτα πέραν ενός φιλολογικού ενδιαφέροντος.

 3. Με βατσινα τι γίνεται?

  1. Άρη ο Βατσινάς θα συμμετάσχει οικονομικά στην προσπάθεια που γίνεται, πέραν τούτου δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο.

 4. Ρε Μάνο αφού ο Παπαδάκης έδωσε χρήματα στην ομάδα, όπως και εσύ γράφεις. Πιστεύεις ότι το έκανε για την ψυχή της μάνας του; Προφανώς και θα προβεί σε πρόταση είτε συμμετοχής είτε εξαγοράς και το ξέρεις. Ίσως να περιμένει την ΓΣ. Εξάλλου στην ΓΣ κάθε εταιρίας κατατίθενται οι προτάσεις.

  1. Όχι βέβαια δεν το έκανε για την ψυχή της μάνας του, κανένας δεν δίνει λεφτά χωρίς να αποσκοπεί κάπου. Ίσως και να αποσκοπεί και στην αγορά της ομάδας όμως σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

 5. Μανώλη πιστεύω ότι το ενδιαφέρον που λέγεται ότι υπάρχει από πλευράς Ισραήλ καί μόνο ότι είναι γνωστες δυο παιδιά τουΟΦΗ (ΑΓΙΟΜΑΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΖΙΡΑΚΗΣ) είτε έχει αισιο τέλος η`όχι είναι ποιό σοβαρή από πλευράς διαδικασίας. Μακαρι να βρεθεί μία λύση καί να μπορέσει η ομάδα μας να αφήσει πίσω αυτά τα προβλήματα και να προχωρήσει μπροστά καί όλα αυτά να αποτελέσουν παρελθον.

  1. Κύριε Νίκο δεν αμφισβήτησα ούτε τις προθέσεις αυτών των ανθρώπων ούτε το ενδιαφέρον που είναι πραγματικό. Όμως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από ένα απλό ενδιαφέρον.

 6. 1) Άρθρο της ιστοσελίδας που λεει για εξελίξεις πριν τη Γ. Σ. 2) Εσυ δηλαδή λες οτι οι μέτοχοι δεν έχουν πρόταση απο τον Παπαδάκη έτσι; Γιατί δε Ρώτας τους μετόχους κι αν σου πουν οτι δεν έχουν πρόταση να βγουν και να διαψεύδουν τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος ο κ. Παπαδάκης. Πρόταση υπάρχει κι αυτό να το ξέρεις. Τώρα αν γίνει αποδεκτή ή όχι αυτό δεν το γνωρίζουμε.

  1. Εγώ Βασίλη μέσα από το ρεπορτάζ μου δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση, αν εσύ γνωρίζεις κάτι παραπάνω δεν σε αμφισβητώ και πάω πάσο.

   1. Μανο έτσι ειναι. Πρόταση υπάρχει. Μαθαίνω ομως οτι κάποιοι μέτοχοι δε θελουν. Και μάλιστα αρκετοί. Τι θα γίνει δεν ξερω. Μακάρι να βρεθεί μια μονιμη λύση να μην αγωνιουμε όλοι μας.

 7. Μάνο, πολύ σωστά τα γράφεις.
  Να μην παραμυθιαζόμαστε παίδες, άλλο το ενδιαφέρον και άλλο η επίσημη πρόταση. Επίσης, άλλο μια οποιαδήποτε πρόταση (της πλάκας δηλαδή) και άλλο μια σοβαρή πρόταση (με στοιχεία, οικονομική διαφάνεια, κτλ).
  Παράδειγμα: έρχεται ένας, λέει ότι βάζει 100-200 χιλιάρικα και θέλει να λέγεται μεγαλομέτοχος ή ιδιοκτήτης. Είναι σοβαρή πρόταση αυτή??? Μην τρελαθούμε!
  Δε θέλω να κρίνω κανέναν και τίποτα από τώρα. Το ότι δεν τους έχω μπέσα, είναι άλλο πράμα…

 8. Επιτέλους δημοσιογραφία με νόημα και επαγγελματισμό,ενάντια σε συμφέρον και λοιπές φανφάρες..Η πραγματικότητα που έπρεπε καιρό τώρα να ειπωθεί,ή μάλλον να γραφτεί λόγω του ότι ο λαος του ΟΦΗ έχει χορτάσει απ’τα “κάλαντα” που του προσφέρουν εδώ και χρόνια,και αφετέρου για το δικαίωμα που παιρνει ο καθένας να ασελγει πανω στην ομάδα και την ιστορία της..Όποιος θέλει να συμμετεχει στον “αγώνα” νομιζω δεν τον πτοουν τα εμπόδια ουτε και ο λογος των μετόχων, κανει κινηση και εισχωρεί με νόμιμες διαδικασίες ειτε σαν μέτοχος ειτε σαν αγοραστής και ξεκινά την διαδικασία μετάβασης της ομάδας ώστε να ορθοποδήσει και να βρεθεί εκεί που πρέπει…

 9. Μιας και οι ανακοινώσεις της διοικούσας εξαίρουν την βοήθεια των μετόχων* ελπίζω να συνεχίζουν να την στηρίζουν ακόμα και αν στα επόμενα παιχνίδια δεν έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γιατί κάτι μου λέει ότι αν διαφανεί ότι ο στόχος της ανόδου ξεφεύγει θα τους ψάχνουμε πάλι.

  *οι οποίοι οδήγησαν την ομάδα στη σημερινή κατάσταση· το καλοκαίρι την έδωσαν σε κάποιον που παλαιότερα είχαν απορρίψει, τον εγκατέλειψαν αφού βοήθησε η ομάδα να πάει μέχρι το Δεκέμβρη και μόλις είδαν ότι η παρτίδα σώζεται ξαναεμφανίστηκαν..

 10. μπραβο ρε φιλε!!!ετσι ειναι!!!σκεψου να μην ειχαμε 4στα 4!!!θαχαν εξαφανιστει ολοι!!!τελος παντων η ουσια ειναι οτι η ομαδα συσπειρωθηκε και ειναι καλη ομαδα!!μπραβο στον προπονητη μας που μπορει προπονητικα να μην τον εκτιμω τοσο αλλα μου εδειξε οτι ειναι ομιλητης και @ρ..δατος και καταφερε να τους βγαλει τον εγωισμο οτι ειναι καλοι παιχτες και αν το πιστεψουν πολυ καλυτεροι απο τα σαπακια που εφυγαν η τα σαπακια των αλλων διεκδικητων!!!!!τους εβγαλε ψυχη και πεισμα!αυτος τουλαχιστον κατι εμαθε απο τον ολλανδο!η γνωμη μου παντως ειναι και αυτο που ειδα στα δυο παιχνιδια εντος ειναι οτι ας μην ασχοληθουμε αλλο με τους μετοχους και τους σωτηρες και να δυναμωσουμε κι αλλο την εδρα!!!να παμε γηπεδο ολοι και να ζουμε καθε αγωνα αυτο που ζησαμε στους δυο τελευταιους αγωνες….τοτε μαγγες δεν γλυτωνει κανεις απο δω..ουτε ομαδα αλλα ουτε κορακι!!ειδαμε οτι η ομαδα ειναι καλοι και οι παιχτες μας δυνατοι…και στο φιναλε οταν εμεις γεμιζουμε το γηπεδο θα μπουν και καποια εσοδα στα ταμεια που κακα τα ψεματα τα 2 τελευταια χρονια δεν τα ειχαμε….κατι ειναι κι αυτο!!!!και οταν ο οποιοσδηποτε σωτηρας δει οτι το γηπεδο ειναι γεματο και υπαρχει ζωη και παλμος τοτε ισως και να το δει πιο σοβαρα το θεμα…ας αφησουμε λοιπον τις εκτιμησεις και τα ευχολογια και ας δωσουμε ζωη στην ομαδα..η ψυχη καθε ομαδας ειναι η κερκιδα και το γεματο γηπεδο μαγγες…αυτο πιστευω εγω και ισως να κανω λαθος…οι παιχτες μας και ο προπονητης μας,μας εδειξαν το δρομο..αυτο που εγινε στα δυο τελευταια εντος εδρας ειχε χρονια να συμβει!!εγω τουλαχιστον ελαχιστες φορες το εζησα..ας εκμεταλευτουμε λοιπον αυτη τη συσπειρωση ας γεμιζουμε το γεντι κουλε,και οποιος κερατας θελει να επενδυσει στην ομαδα καλως να ορισει..εμεις τη φωτια την αναψαμε!!!

 11. Το 80% + προσπάθεί (μέσω προσκλήσεων ή άλλων οδών) να μπει δωρεάν στο γήπεδο. Οι ίδιοι έχουν την απάιτηση να πηγαίνει καλά οικονομικά ο ΟΦΗ. Αν 5 χιλιάδες κόσμος που μπαίνει πληρώνε το εισιτήριο του τόσα χρόνια, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

  1. Τάσο, νομίζω ότι κάνεις λάθος. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Επειδή τυχαίνει να είμαι στα πέριξ του γηπέδου αρκετή ώρα πριν αρχίσουν τα ματς, όταν υπάρχει κοσμοσυρροή (από 4 χιλιάδες και πάνω), έχω δει ουρές και ουρές στα εκδοτήρια. Χώρια τα διαρκείας…
   Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν είναι λίγο ένα 20% να μπαίνει τσάμπα.

 12. Μέτοχοι τα μάθατε; Χάσαμε. Μπητε στα λαγούμια σας και κλείστε τα τηλέφωνα…. Ξέρετε εσείς…

 13. Πρωτα απο ολα θελω να ζητησω συγνωμη που μπαινω σε ενα ομιλιτικο σαιτ αλλα ρε μαγκες συνχαρητηρια στους παιχτες σας και στον Παπαδοπουλο για την ψυχη πο εχουν βγαλει και η ομαδα διεκδικη ακομα την ανοδο με τοσα προβληματα που εχουν διμιουργησει ολα τα λαμογια που κοιταξαν να εκμεταλευτουΝ το ονομα του ΟΦΗ καινα πληρωσουν ολοι που ηταν στην διοικηση τα χρεη απο την στιγμη που επεσε και να βρεθει ενας αξιοπιστος παραγοντας να παρει την ομαδα μα παιχτες δεν χρειαζεται [πρωσοπικη μοτ γνωμη ειναι ισαξιος αν οχι καλυτερος απο τους αλλους δυο]!! Ελπιζω του χρονου να συναντηθουμε αντιπαλοι και με ντομπρο παραγοντα …φιλια απο ενα Αεκτζη!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *