Πλέον όχι δάκρυα κόουτς, μόνο χαμόγελα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Είναι μια προσωπική επιστολή που την συγγραφή της την σκέφτηκα όταν είδα τον Παπαδόπουλο χαμογελαστό και ξέγνοιαστο. Σπάνια εικόνα με όσα τράβηξαν στον ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η φωτογραφία του άρθρου δεν μπήκε τυχαία. Είναι από την συνέντευξη τύπου του αγώνα με την Δόξα Δράμας όταν ο ΟΦΗ των 13 παικτών κέρδισε 3-0. Εκείνη την ημέρα ο Παπαδόπουλος, αντιλαμβανόμενος το τι ήταν έτοιμος να πετύχει ο ΟΦΗ, δάκρυσε ως φυσική απόρροια της απόδοσης του ΟΦΗ και των τριών συνεχόμενων νικών στο πρώτο 20ημερο του Γενάρη.

Βλέποντας τον, το βράδυ της Κυριακής να διασκεδάζει με την οικογένεια του και την ομάδα, σκέφτηκα και θυμήθηκα τι έκανε – μαζί με την Διοικούσα Επιτροπή και μια “χούφτα” από μετόχους προκειμένου ο ΟΦΗ να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο. Είναι ένα κείμενο καρδιάς προς τον Παπαδόπουλο γιατί αυτόν τον 1,5 χρόνο τράβηξε αρκετά και είναι απορίας άξιον αν θα άντεχε άλλος στην θέση του.

Τα λόγια του είναι πάντα μετρημένα και όποτε μιλάει, πάντα έχει να πει κάτι. Ποτέ δεν θα πει κάτι που δεν θα το εννοεί ή θα το πει για να θαμπώσει τα πλήθη. Πέρα από τις προπονητικές του ικανότητες που δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ κατά την διάρκεια της θητείας του στον ΟΦΗ, ο Παπαδόπουλος έγινε ένας από εμάς. Έγινε ένας από εκείνους που βρίσκονται στην Θύρα 4 αλλά και στις υπόλοιπες εξέδρες του γηπέδου.

Έγινε ένας από εκείνους που φόρεσαν την φανέλα του ΟΦΗ και τον οδήγησαν στον φυσικό του χώρο. Δεν είναι τυχαία η στιγμή που οι παίκτες του ΟΦΗ φώναξαν το σύνθημα που δημιούργησαν οι οργανωμένοι με το όνομα του. Οι παίκτες το τραγούδησαν γιατί ξέρουν ότι είναι ο ποδοσφαιρικός του πατέρας. Ο Παπαδόπουλος πέτυχε ένα θαύμα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, ακόμα καλύτερα από τον κόσμο της ομάδας, εκείνοι που βρέθηκαν εντός των κόλπων του ΟΦΗ.

Πλέον ο ίδιος πρέπει να χαμογελάει. Το αξίζει!

Όχι άλλα δάκρυα για τον άνθρωπο που πίστεψε στην ιδέα που λέγεται ΟΦΗ όσο ελάχιστοι άνθρωποι. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η σχέση  που έχει αναπτυχθεί με τους ανθρώπους του στενού του κύκλου που βρίσκονται εντός της ομάδας. Κρατήστε αυτήν την λεπτομέρεια γιατί στον ΟΦΗ πολλά μπορούν να ειπωθούν αλλά τις καλύτερες ιστορίες τις γνωρίζουν μόνο οι πρωταγωνιστές και κανένας άλλος.

Κάποια στιγμή, θέλω να πιστεύω, πως θα τις πουν και δημόσια για να μάθουμε όλοι πως έγινε αυτό το θαύμα – εκεί που τον Γενάρη είχαμε αρχίσει να “θάβουμε”, μέσα μας, τον ΟΦΗ…

4 σχόλια

  1. Το είχα γράψει στο παρελθόν σ΄ αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, το ξαναγράφω και τώρα κι αν χρειαστεί θα το ξαναγράψω πολλές φορές ακόμα. Δίπλα στις φωτογραφίες των δύο Μεγάλων Ανδρών του ΟΦΗ μας, του Μεγάλου μας Ευεργέτη Θόδωρα Βαρδινογιάννη και του τεραστίου μεγέθους Προπονητή, Ποδοσφαιροπατέρα και Αναγεννητή της Μεγάλης μας Ομάδας Ευγένιου Γκεραρντάκη, θα πρέπει να μπει κι αυτή του Νίκου Παπαδόπουλου. Κάποιοι ίσως να με θεωρούν, τώρα, υπερβολικό. Ο χρόνος όμως, στο μέλλον, θα δείξει ότι έχω δίκιο.

  2. Ο ΜΕΓΆΛΟΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΘΌΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΆΝΝΗΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΈΧΕΙ ΠΕΘΆΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΉ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΓΚΕΡΑΝΤ, ΑΞΙΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΆΤΗΣ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΎΜΕΝΌΣ ΑΠΌ ΜΙΑ ΑΞΊΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ .
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΆ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΏΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΎΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΈ.ΌΦΗ ΟΛΈ ΟΛΈ Σ ΑΓΑΠΏ ΠΟΛΎ

  3. Συνχαριτηρια για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο και προπονητή. Χρειαζόμαστε πλέον τέτοιους ανθρώπους αληθινούς σε αυτους τους δύσκολους καιρούς Χίλια μπράβο. …..

  4. Ο Παπαδόπουλος είχε δείξει από τα χρόνια που έπαιζε στην ομάδα, ότι είναι πολύ δεμένος με τον ΟΦΗ και την Κρήτη. Δεν θα ξεχάσω πόσο στεναχωρημένος ήταν όταν αναγκάστηκε να πάει στον Άρη, διότι επιθυμία του ήταν να μείνει εδώ, αλλά η ομάδα θα ήθελε να τον δώσει. Αυτό το παιδί άξιζε να γίνει προπονητής στον ΟΦΗ, το ήθελε πολύ και ο ίδιος και χαίρομαι πάρα πολύ που τα κατάφερε και μάλιστα το συνδύασε και με την άνοδο της ομάδας. Εύχομαι να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα γιατί έχει όραμα γι’ αυτήν και το κυριότερο την αγαπάει. Επίσης εύχομαι κάποιοι-πολλοί- οπαδοί μας, να έχουν υπομονή και να τον στηρίξουν στα δύσκολα κι όχι στην πρώτη στραβή από θεός να γίνει μηδενικό. Γιατί έχουμε πάρα πολλούς-δυστυχώς- που με την πρώτη στραβή τα ισοπεδώνουν όλα και κάνουν κακό στην ομάδα. Για πάντα στην ΟΦΑΡΑ Παπαδόπουλε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *