ΟΦΗ: Ομάδα του προπονητή, παίκτες με ψυχή

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής επέστρεψε από το Καρπενήσι και καταγράφει στο blog του στο Gentikoule τα αισιόδοξα μηνύματα που στέλνει ο φετινός ΟΦΗ.

12 ημέρες γεμάτη ΟΦΗ. 24ωρα ολόκληρα με άρωμα “ασπρόμαυρο”. Ώρες – ώρες το σκέφτομαι και νιώθω πολύ προνομιούχος που ήμουν στο Καρπενήσι και είδα από κοντά τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου ΟΦΗ.

Θα αποφύγω τα μεγάλα λόγια και θα συγκρατήσω όλα όσα συμπεράσματα έβγαλα. Είναι γεγονός ότι (και) ο φετινός ΟΦΗ όπως η προηγούμενη version, θα είναι ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου. Θα είναι ομάδα του προπονητή που θα αποτελεί το Α και το Ω σε αυτό που πρόκειται να δούμε μέσα στο γήπεδο.

Πέραν του ότι ο ΟΦΗ διαθέτει παίκτες με ποιότητα και πολύ μεγάλη αξία, το στοιχείο που συγκράτησα από τα τρία φιλικά παιχνίδια είναι ότι και πάλι θα υπάρχει ψυχή και πάθος. Όταν βλέπεις τους παίκτες του ΟΦΗ να κυνηγούν τις φάσεις μέχρι το τέλος, σε ένα φιλικό παιχνίδι που είναι στην αρχή της χρονιάς (και κακά τα ψέμματα οι παίκτες δύσκολα βάζουν τα πόδια τους στην φωτιά) τότε αυτομάτως βγαίνει το συμπέρασμα ότι κάτι καλό δημιουργείται – από την πλευρά της νοοτροπίας.

Γιατί ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει την άνοδο ως πρωταθλητής, όχι μόνο γιατί είχε καλή ομάδα ή σημαντικές μονάδες αλλά και γιατί οι παίκτες του είχαν σωστή νοοτροπία. Έτσι είδαμε αυτές τις “3αρες” και τα μεγάλα σκορ γιατί κανένας δεν έμπαινε στο γήπεδο απλά για να βγάλει την υποχρέωση.

Η νοοτροπία μιας ομάδας είναι η αρχή και το τέλος της πορείας που θέλει να διαγράψει. Όταν υπάρχει σωστή νοοτροπία, εκείνη προέρχεται από τον κατάλληλο οδηγό που ο ΟΦΗ είναι τυχερός να έχει τον Παπαδόπουλο.

Πέρα όμως από το κομμάτι της νοοτροπίας, ο ΟΦΗ δείχνει ότι θα είναι μια ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της. Στόχος θα είναι να διατηρήσει το μηδέν (δεν δέχτηκε γκολ μετά από 270 λεπτά) και ακόμα πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δέχτηκε ελάχιστες φάσεις και στα τρία φιλικά παιχνίδια. Δεν είναι τυχαία η ισορροπία του περσινού ΟΦΗ ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα όπου ήταν ο καλύτερος στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ έχει μαζέψει πολλούς, σημαντικούς και ποιοτικούς, μεσοεπιθετικά, ποδοσφαιριστές. Μόλις αποκτηθεί και ο φορ, τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα.

Όμως. Η παρουσία παικτών με ικανότητα στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός, αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι, τότε σίγουρα θα υπάρξουν γκολ και θα βγουν αρκετές φάσεις μεσοεπιθετικά. Με το δόγμα “μην φάμε γκολ και μπροστά έχουμε τους παίκτες να σκοράρουμε”, ο ΟΦΗ έδειξε απόλυτη προσήλωση στο παιχνίδι του καθ’ όλη την διάρκεια της περσινής περιόδου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Η μόνη ένσταση ειναι ο Βουω. Αργος στην υποδοχη της πρωτης μπαλλας και δεν ειναι σκορερ, ειδικα για τα εκτος εδρας παιγνιδια χρειαζομαστε καθαροαιμο σεντερ φορ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − six =