Το ξέσπασμα, ο Παπαδόπουλος και ο ΟΦΗ της νέας εποχής

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ έπαιξε μπάλα και κέρδισε. Ο προπονητής του έβγαλε ψυχισμό και η νέα εποχή του ΟΦΗ ξεκίνησε με το κερασάκι στην τούρτα.

Με το κείμενο αυτό βάζω τέλος σε όλα όσα έχουν να κάνουν με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Άλλωστε, αν ο ΟΦΗ χάσει στην Λάρισα, κανένας δεν θα θυμάται πως μια εβδομάδα νωρίτερα είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό. Το έχουμε πει και το ξέρει όλη η πλάση. Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες ενώ η ήττα είναι ορφανή. Θα βάλω τέλος μόνος μου, τουλάχιστον από την πλευρά μου, στη νίκη επί του Ολυμπιακού γιατί αν το δούμε καθαρά βαθμοθηρικά, είτε κερδίσεις τον Ολυμπιακό, είτε τον Απόλλωνα, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Τρεις βαθμοί με τον έναν, τρεις βαθμοί και με τον άλλον.

Το θέμα είναι όμως πως τον κερδίζεις τον αντίπαλο σου. Τον κερδίζεις μίζερα, με κακομοιριά ή περήφανα και γενναία. Ο ΟΦΗ το έκανε με τον δεύτερο και καλύτερο τρόπο. Αγωνιστικά ο Νίκος Παπαδόπουλος, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεν έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Λαμία. Ξεκίνησε με τους 9/11 σε σχέση με το ματς της Λαμίας. Ο “Παπ” κέρδισε κατά κράτος τον Μάρτινς όμως κυρίες μετέδωσε τον ψυχισμό του ΟΦΗ – στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή: Ο ΟΦΗ επιβαλλόταν να ξεκινήσει τη νέα εποχή με το δεξί. Όχι για τις εντυπώσεις, ούτε για να φανούν καλοί μπροστά στο νέο αφεντικό. Εκείνος είχε κάνει όλη την προεργασία χαλαρώνοντας τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επιβαλλόταν να ξεκινήσει με το δεξί για να σταλθεί το μήνυμα προς όλη την Ελλάδα.

Ο Παπαδόπουλος μετέδωσε στους παίκτες του ολόκληρο τον ψυχισμό που έπρεπε να τους βγάλει σαν προπονητής τους. Είπαμε, στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο ηγέτης είναι πάντα – σε κάθε σύλλογο –  ο προπονητής. Εκείνος που εμπνέει τους παίκτες του σαν άλλος στρατηγός προκειμένου εκείνοι να βγουν στην μάχη ψυχωμένοι και θαρραλέοι.

Το ξέσπασμα του στην φάση του γκολ τα λέει όλα. Πόσο πολύ το ήθελε ο ίδιος και πόσο πολύ το έψαχνε το γκολ, όπως την εποχή που τα φάουλ του άφηναν εποχή στις εστίες του “Γεντί Κουλέ”. Είναι ένα ξέσπασμα ανθρώπινο αλλά και ντόμπρο. Αλλά πάνω από όλα ένα συναισθηματικό ξέσπασμα γιατί και εκείνος, όσο και οι παίκτες του (αλλά υπερβολικά – άλλα όχι – όπως είπε και ο ίδιος) άκουσαν πολλά στις πρώτες αγωνιστικές.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει ανθρώπους εντός αυτού που έδειχναν βέβαια για την αντεπίθεση. Το έλεγε ο Ηλίας Πουρσανίδης στους στενούς του συνεργάτες, το έλεγε και ο Γιάννης Σαμαράς στην συνέντευξη τύπου της προηγούμενης Πέμπτης: “Η ομάδα θα σωθεί και άνετα”. Η σπίθα του Διευθυντή Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΟΦΗ ήταν μια άλλη σπίθα που έλειπε από το ποδοσφαιρικό τμήμα και απέμενε απλά να φανεί και μέσα στο γήπεδο.

Και ο Μπούσης… Ο Μιχάλης Μπούσης και νέος ιδιοκτήτης του ΟΦΗ έδειξε από τις πρώτες ώρες της παρουσίας του στο Ηράκλειο τον ψυχισμό που απαιτούνταν να μεταδοθεί σε όλο τον οργανισμό. Από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ μέχρι και τον απλό κόσμο. Το ζούσε μέχρι τέλους, στην Θύρα 9 έδειχνε το τι γινόταν στο Γεντί Κουλέ στα δικά του πρόσωπα που είχαν μείνει στο Σικάγο. Μετέδωσε και εκείνος την σπίθα της νέας εποχής που εκτυλίσσεται εδώ και λίγα 24ωρα και που, κανένας από αυτούς που γράφουν και λένε τα δικά τους παραμύθια, δεν έχουν αντιληφθεί το τι έρχεται στον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Eγω μετα τα 3 της ξανθης εγραφα οτι οι πεκτες μερικοι δεν ειναι για α εθνικη.τωρα ξερω οτι μπορουν.αν συνεχισουν οπως πριν σημενει δεν θελουν δεν εχουν παθος.το κλημα ειναι τελειο.ο νεος ιδιοκτητης απιθανος.ας παιξουν ετσι για αυτους για τον κοσμο για τον απιθανο επενδυτη που ειναι ετοιμος να τα δωσει ολα.δεν θα εχουν δικαιολογιες περιμενουμε.ειμαι αισιοδοξος.επιτελους

  2. Μάνο, άσχετο, αφού τραβάς φωτογραφίες με το κινητό σου, κρίμα είναι να βγαίνουν μάπα. Πάρε ένα κινητό με καλή κάμερα να κάνεις την δουλειά σου.
    (Εννοείται πως δεν στο λέω με αφορμή την φωτογραφία του αρθρου η οποία δεν είναι τραβηγμένη από εσένα).

    1. Λευτέρη έχεις ένα δίκιο! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen + 20 =