Στο τέλος της ημέρας η λέξη – κλειδί είναι “εμπιστοσύνη”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι σοβαρές ομάδες ξεχωρίζουν όταν δεν πνίγονται σε μια κουταλιά νερό και η λέξη εμπιστοσύνη υπάρχει ανάμεσα σε όλους. Η σοβαρότητα στον ΟΦΗ υπάρχει και με το παραπάνω. Ο ΟΦΗ είναι τα πρόσωπα που τον διοικούν και που βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule.

Υπάρχει ο ρεαλισμός και η φιλοδοξία. Η κραυγή και η ψυχραιμία. Τα μεγάλα club όπως ο ΟΦΗ, έχουν τις απαιτήσεις. Και οι απαιτήσεις χτίζονται από το παρελθόν, την φανέλα, τον κόσμο και την ιστορία. Ένα τέτοιο club είναι και ο ΟΦΗ. Όχι, δεν πρόκειται να κάνω μάθημα ιστορίας σε κανέναν. Απλά βάζω τις βάσεις για την κουβέντα.

Ο ΟΦΗ είναι τέτοιο club. Μέσα σε μια πολύβουη κατάσταση, πάσχιζε πάντα να παραμείνει σε τεντωμένο σκοινί. Άλλες φορές το πέτυχε, άλλες πάλι όχι. Μπορώ να θυμηθώ αρκετά παραδείγματα και από τις δύο πλευρές. Το ένα που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό ήταν το Νοέμβρη του 2009 όταν μετά από αγωνιστικές η τότε διοίκηση Κουράκη απολύει τους Νίκι Παπαβασιλείου, Μύρωνα Σηφάκη χωρίς καν να έχει χαθεί εκείνο το χρονικό σημείο η άνοδος. Χάθηκε μετά με τις αλλεπάλληλες αλλαγές προπονητών. Υπάρχει και το άλλο παράδειγμα. Τον Γενάρη του 2011. Ο ΟΦΗ πήγαινε από ήττα σε ήττα αλλά η εμπιστοσύνη στον Αναστόπουλο κράτησε χαλκέντερη την ομάδα μέχρι τα μπαράζ της ντροπής στη Νέα Σμύρνη.

Που θέλω να καταλήξω; Στην εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των κρίκων της αλυσίδας του οργανισμού του ΟΦΗ. Ο ιδιοκτήτης (Μπούσης) φεύγει για την Αμερική όμως οι άνθρωποι του παραμένουν στο Ηράκλειο. Η πρώτη ισχυρή αλυσίδα εμπιστοσύνης. Στην συνέχεια; Υπάρχει σε αγωνιστικό επίπεδο ο Γιάννης Σαμαράς. Η επιτομή της σοβαρότητας σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ο άνθρωπος που σέβεται όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα και τον οποίο ο ΟΦΗ έχει την τιμή να τον έχει ξανά στην σύνθεση του.

Ο ΟΦΗ είναι σύλλογος, club με αρχές ηθικές πάνω από όλα. Διαφέρει από τους υπόλοιπους, αυτό είναι δεδομένο. Τώρα υπάρχει και εμπιστοσύνη. Το ένα κομμάτι έχει ανάγκη το άλλο. Η εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης και των στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι αλληλένδετα κομμάτια.

Όλα τα κομμάτια είναι στις θέσεις τους. Δεν πειράζεται κανένας.. Η γάγγραινα των social media είναι αρκετή να ρίξει κυβερνήσεις, δεν θα κάνει κουμάντο σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο;

Ο ΟΦΗ παλιότερα έχει πέσει θύμα των social media. Τα social media έφαγαν παίκτες μέχρι και διοικήσεις άλλαξαν σε παλιότερα χρόνια. Τότε δεν υπήρχε όμως η λέξη εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των κομματιών.

Τώρα η σειρά είναι αναλλοίωτη. Μπούσης —> Γιάννης Σαμαράς —-> Νίκος Παπαδόπουλος —-> Ποδοσφαιριστές. Ακραίες φωνές και κραυγές δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά. Μόνο μέσα από την δουλειά και τα πολλά λάθη θα έρθουν τα αποτελέσματα.

Όταν στο τέλος της ημέρας, η λέξη εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία και τα κομμάτια του παζλ παραμένουν στην θέση τους τότε τα υπόλοιπα ακολουθούν. Η εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη στον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος και εν συνεχεία σε προπονητή και παίκτες. Η σοβαρότητα στον ΟΦΗ υπάρχει και με το παραπάνω. Κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Ο ΟΦΗ είναι τα πρόσωπα που τον διοικούν και που βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

9 σχόλια

 1. Μάνο εγραψες μια πολύ ωραία έκθεση ιδεων με την οποια, δεν μπορει να διαφωνήσει κανείς. Κριτική κάνουμε, αυτό είναι όλο! Και όλοι συμφωνούμε οτι ο ΟΦΗ έχει προβληματικό ροστερ, με το οποίο θα πορευτούμε τουλάχιστον τους επόμενους δυο μήνες, η κριτική(πάντα καλοπροαίρετη) ειναι ΟΤΙ Η ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΡΟΣΤΕΡ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ, αυτό είναι όλο.

  1. Γιώργο δεν αποτελεί καμία μομφή προς τον κόσμο, αυτό το κείμενο. Συμφωνώ και επαυξάνω με την καλοπροαίρετη κριτική.

 2. Παρά το ελλειματικο ροστερ, υπάρχουν εμμονές σε θέσεις κ συμμετοχές απ τον ΠΑΠ από την 1η αγωνιστική…. Έχει δίκιο ο Γιώργος.. Μεγάλα κ χωρις εξηγήσεις λογικής, τα λάθη του ΠΑΠ.. Ο Απόλλωνας άλλαξε προπονητές κ παίζει πλέον καλύτερο ποδόσφαιρο… Πάψτε να χαιδευετε αυτιά..

  1. Κανένα χάιδεμα από την πλευρά μου. Νομίζω ότι το άρθρο που έγραψα την Κυριακή τα λέει όλα.

 3. «Τα social media έφαγαν παίκτες μέχρι και διοικήσεις άλλαξαν σε παλιότερα χρόνια. Τότε δεν υπήρχε όμως η λέξη εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των κομματιών.»

  Τα social media δεν έφαγαν παίκτες. Οι παίκτες φαγώθηκαν για το κακό τους το κεφάλι. Τα social media άπλα ανέδειξαν αυτό το κακό κεφάλι. Το ίδιο ισχύει και για τις έκαστοτε διοικήσεις που άλλαξαν κατά τα λεγόμενα σου. Αν δεν βρομούσαν από παντού δεν θα άλλαζαν. Αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους δεν θα άλλαζαν.

  ΥΓ Και όχι κανένα social media και ότι γράφετε εκεί μέσα δεν μπορεί να απειλήσει μια κυβέρνηση αν αύτη η κυβέρνηση κάνει σωστά τη δουλειά της. Εδικά στης εποχές που ζούμε που είναι τίγκα στα γελοία fake news παραγωγής της αντιπολίτευσης.

 4. Λίγο υπομονή αδέλφια και όλα θα δείτε ότι θα πάνε καλά.Ξερω είναι δύσκολο αυτό που λέω τώρα, αλλά θα το αντιληφθείτε σε λίγο καιρό.Και εγώ “νευρίασα” με το 0-0,που έχω ζήσει και άλλες εποχές της ΟΦΑΡΑΣ μας.Χτιζουμε, δεν γκρεμίζουμε.Το ξέρω και εγώ όπως και εσείς, θέλουμε 4 με 5 παίχτες,σε διάφορες θέσεις.Λες να μην το ξέρει Παπ? Λίγο υπομονή.Οταν ήμουν στη ΜΕΘ, για εγχείρηση καρκίνου, στην μια πλευρά είχα την Παναγία και στην άλλη το κασκόλ της Πατρίδας μου, της ΟΦΑΡΑΣ. Ηράκλειο Κρήτης και ας μεγάλωσα στην Αθήνα.. Όλα θα πάνε καλά, όχι επειδή το λέω εγώ,θα το δείτε σύντομα. Γιώργος Σαριδάκης Γαλάτσι 4

 5. Σαο Πιντο(Αναστοπουλος με την κ19 κέρδιζε) τώρα όχι άλλες αλχημείες από τον μέγα αλχημιστή Παπαδόπουλο που έχει τους παίκτες απροπόνητους. Υποχρέωση νιώθω μόνο στο Μάνο- Ντίνα-κουτσια και στους υπόλοιπους 8 παίκτες που κράτησαν την ομάδα.

 6. Eυτυχως οι δημοσιογραφοι ξυπνησαν και κανουν κριτικη.ο οφη θελει αλλαγες.την αρχη σακος του μποξ ,με τριαρες.τωρα χανει απο τις χειροτερες ομαδες της κατηγοριας.ο παπ επιμενει στις λαθος επιλογες του.απο εγωισμο.δωστε του να καταλαβει δεν εφτιαξε ομαδα.ας δωσει αυτος την λυση να φυγει με καλες αναμνησεις πριν ειναι αργα.

 7. Για όσους θυμούνται μετά το έτος 2000, τα socialimedia, αλλά και οι περισσότεροι φίλαθλοι, χτυπιόντουσαν, με τον Ρεχάγκελ, που δεν παίρνει στην εθνική Ελλάδος τον Ζίκο που έπαιζε στην Μονακό και επιμένει στον άμπαλο Χαριστέα. Τελικά πήρε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2004 και όλοι πανηγύριζαμε. Και αυτοί που είχαν “φάει” την Ε.Π.Ο. να τον διώξει και όσοι δεν εκφέραμε άποψη, γιατί υπήρχαν άνθρωποι στα κατάλληλα πόστα και με τις κατάλληλες γνώσεις και δεν “υπάκουσαν”.αυτά μούρθαν στο μυαλό τώρα και με την περίπτωση Παπαδόπουλου και ΟΦΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *