Αυτό το πράγμα ομάδα δεν ήταν…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Από την Λιβαδειά γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule για το νέο ναυάγιο του ΟΦΗ.

Είναι εντελώς διαφορετικά να το ζεις από το γήπεδο και όχι από την τηλεόραση. Ένα παιχνίδι το οποίο φαίνεται από το πρώτο λεπτό πως δεν υπάρχει ο απαιτούμενος βαθμός συγκέντρωσης. Τρία αβίαστα λάθη, τρεις ευκαιρίες ο Λεβαδειακός. Λάθος του Παπάζογλου, το βγάζει ο Στρέζος, Λάθος του Πλατέλλα η μπάλα φεύγει άουτ, λάθος του Μπολάκη το βγάζει πάλι ο Στρέζος. Αυτό σημαίνει ότι είσαι πνευματικά ανέτοιμος. Και όταν είσαι πνευματικά ανέτοιμος, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα.

Όταν πας σε ένα τέτοιο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά, δίνει τα δικαιώματα και παρουσιάζεις αυτήν την εικόνα, τότε δεν μπορείς να πεις και τίποτα παραπάνω. Μα τίποτα απολύτως.

Και τι να περιμένεις από μια ομάδα που στην Λιβαδειά την τελευταία της φάση την έκανε στο 54′; Ή ακόμα περισσότερο όταν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο έχει κάνει μόλις δύο ευκαιρίες και αυτές από δύο σουτ από τα 30 μέτρα!

Αυτή η εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ στην Λιβαδειά, ήταν ότι χειρότερο παρουσίασε στο φετινό πρωτάθλημα. Τι γνωρίζετε πολύ καλά, πως από εμένα προσωπικά, ακόμα και στις χειρότερες κρίσεις “αίμα” δεν πρόκειται να δώσω. Και ούτε τώρα θα το κάνω.

Όμως κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν γιατί πάντα η καλοπροαίρετη κριτική μας κάνει όλους καλύτερους. Εμείς άλλωστε ούτε συμφέροντα έχουμε, ούτε σκοπός μου είναι να ασκήσω πολιτική πάνω στον ΟΦΗ.

Ξεκινώντας λοιπόν την κριτική του αγώνα. Το παιχνίδι χωρίζεται σε τρεις τομείς:

Α. Το πρώτο 20λεπτο που ο ΟΦΗ έχει μπει καλά, είναι καλύτερος από τον Λεβαδειακό και απειλείται μόνο από τα δικά του λάθη.

Β. Το διάστημα που δέχεται γκολ μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Ο τρόπος που τρώει το γκολ πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια ως τον μεγαλύτερο τρόπο αποφυγής των γκολ που δέχετια μια ομάδα. Κάνει την ευκαιρία με το Ντίνα και το τρώει καπάκι σε μια φάση όπου ο Λεβαδειακός εκδηλώνει επίθεση με τα χέρια του τερματοφύλακα! Μια απαράδεκτη αμυντική αντίδραση για μια σοβαρή ομάδα.

Γ. Και φτάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Όπου το μοτίβο είναι ίδιο για ολόκληρο το 45λεπτο. Ο Λεβαδειακός οπισθοχωρεί, η κατοχή μπάλας υπέρ του ΟΦΗ φτάνει σε μεγάλα ποσοστά και από εκεί και πέρα το χάος. Γέμισμα, ξανά γέμισμα και πάει λέγοντας. Πρέπει να έπιασα το Νάστο να λέει στους συμπαίκτες του πάνω από 10 φορές την φράση “τι να την κάνω την μπάλα και που να την δώσω”; Ο ΟΦΗ απείλησε με δύο σουτ από τα 30 μέτρα και αυτό ήταν. Μόλις έφτανε έξω από την περιοχή, δεν ήξερε που να πάει την μπάλα και τι να την κάνει. Η είσοδος του Κουτσιανικούλη δεν βοήθησε τον ΟΦΗ να γίνει πιο επιθετικός, ο Πλατέλλας ήταν χαμένος στην μετάφραση κάνοντας την χειρότερη του εμφάνιση και κάπως έτσι ήρθε μια ήττα από μια ομάδα που είναι κακή και χειρότερη από εκείνον.

Εν κατακλείδι, το ζήτημα είναι ότι ο ΟΦΗ ενώ μπόρεσε να κάνει τρία βήματα μπροστά, με τις εμφανίσεις του σήμερα έκανε πέντε πίσω. Ο ΟΦΗ παρουσίασε το χειρότερο του πρόσωπο από το ξεκίνημα της χρονιάς και το χειρότερο είναι πως απέναντι σε τρεις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εκείνον, αυτός έχει πάρει μόλις δύο βαθμούς.

Άναρθρες κραυγές και ουρλιαχτά δεν ταιριάζουν στην παρούσα φάση. Ο ΟΦΗ είναι σε φάση πλήρους αναδιοργάνωσης, η ομάδα έξω από τις τέσσερις γραμμές λειτουργεί άψογα και σε υψηλά επίπεδα όμως αυτό απαιτεί και ανάλογη προσπάθεια και εντός του γηπέδου. Όταν το ένα σκέλος δεν έχει συνάρτηση με το άλλο, τότε μοιραία το πρώτο θάβεται.

Το καλό είναι ότι τώρα του δίνονται δύο εβδομάδες για να μαζέψει τα κομμάτι του και παράλληλα να επιστρέψουν οι τραυματίες των οποίων η χρησιμότητα έχει φανεί αυτό το διάστημα που έχουν λείψει.

Υ.Γ. Μέσα σε όλη την θολούρα της ήττας, ο ΟΦΗ έχει πλέον ψυχραιμία και ψυχρή λογική. Και τι εννοώ; Χάνει με ένα γκολ που δεν έχει μπει ποτέ και από μια παράβαση που την είδε μόνο ο σφαγέας ο Γρατσάνης. Όταν χάνεις με αυτόν τον τρόπο και αυτήν την εικόνα, δεν δικαιούσαι να μιλάς. Και τουλάχιστον αυτό το κατάλαβαν στον ΟΦΗ και κανένας δεν είπε λέξη για την διαιτησία που στο κάτω κάτω έχει δίκιο να φωνάζει. Όμως δεν το κάνεις όταν έχει προηγηθεί αυτή η εμφάνιση. Και ευτυχώς ο ΟΦΗ έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά δείχνοντας την ανάλογη σοβαρότητα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

32 σχόλια

  1. Το ότι χάνουμε και λεει στις δηλώσεις του ο Παπαδόπουλος ότι είμαστε καλή αλλά μας λυπεί το γκολ είναι απαράδεκτο ομάδα δεν υπαρχει προπονητής δεν υπαρχει καλός είναι ο Παπαδόπουλος δεν λέω αλλά για ομάδες τις β δεν λέω και δεν ειμαι αχάριστος ναι το παραδέχομαι και εγώ και τόσος κόσμος του οφη ότι ο Παπαδόπουλος βοήθησε να κρατηθεί η ομάδα τότε στην β και να μην διαλεισεί πήραμε το πρωτάθλημα αλλά μέχρι εκεί η ομάδες τις super leguea δεν είναί β έχουμε λεφτά να πάρουμε έναν ξένο όπως τότε με τον σα πιντο

    1. έχουμε λεφτά να πάρουμε. Πω πω ρε πατριώτη πόσο ωραία ακουστικε αυτό. Σαν μελωδία. Ότι πιο ωραίο έχω διαβάσει για τον ΟΦΗ δεκαετίες τώρα.

  2. Μεγάλο θέμα κ οι μεταγραφές κ οι συνθέσεις σε κάθε αγώνα .. ανύπαρκτοι παίκτες που μονίμως παίζουν, ούτε αλλαγή δε γίνονται κ η ομάδα δε μπορεί να κάνει κάτι άλλο, παρά να « κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι»
    Το πραμα φωνάζει απ τις πρωτες αγωνιστικές κ τις εμφανίσεις σε Αγρίνιο Ξάνθη Λαμία.. αλλά κ στα εντός έδρας κ ας ήταν μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας…ΧΑΟΣ.. Περίεργες επιλογές 11αδας , ανύπαρκτη ψυχολογία, χωρίς αγωνιστικό πλάνο… ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ… Αλλαγές..ΤΩΡΑΑΑΑ!!!

  3. Εκτός τόπου και χρόνου ο προπονητής δηλώνοντας ότι η ομάδα ήταν καλή μετά από αυτή την εμφάνιση…από την αρχή της χρονιάς καμία αγωνιστική βελτίωση ,παράξενες επιλογές,μηδέν πλάνο…

  4. εχει δικιο καθ ενας να ομιλει για τη κατασταση.η νεα διοικηση να παρει σοβαρες αποφασεις τωρα.να αναλαβει πλεον ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

  5. ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ Αποφάσεις ουσίας με καθαρό βλέμμα και το εγώ όλων μας να γίνει ΕΜΕΙΣ σαν ομάδα που αγαπάμε όλοι μας.

  6. Μα ίντα μρε γίνεται; Ο Καναδεζος θα κάμει πράμα γή;

    1. μπρε νικολη απο τση ηπα ειναι ο παρεδρος αχα

  7. Αυτό το πράγμα ομάδα δεν είναι, θα έπρεπε να τιτλοφορηθεί το άρθρο σου Μάνο.Και λέω δεν είναι γιατί πλέον το δείγμα μετά από 10 αγώνες είναι αρκετό!Ομάδα χωρίς αρχή μέση τέλος.Απ΄ όπου και αν το πιάσεις το θέμα άκρη δεν βγάζεις…Έλεγα μέχρι και χθες ότι έχει πολλές κακές ομάδες οπότε θα την γλυτώσουμε.Δεν ξέρω τελικά αν είμαστε η χειρότερη….Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ούτε στο απυρόβλητο…..Εκτιμώ τον Νίκο αλλά η ομάδα χρειάζεται ηλεκτροσόκ.Αν γινόταν θα έπρεπε να φύγουν τουλάχιστον οι 20 απ΄το συγκεκριμένο ρόστερ…..Η διοίκηση πρέπει να πάρει αποφάσεις.Χρόνος δεν υπάρχει….Αυτά!

  8. Ο ΝΠ έπρεπε να είχε παραιτηθεί μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Η εμμονή του καταδεικνύει το γνωστό “οι βλάκες επιμένουν”. (Όπως και πέρυσι που, μέχρι να φύγει ο Κουσκουνάς, είχε τον..Μάνο στον πάγκο.)
    Όσο για τα διαιτητικά λάθη, να τα βλέπουμε όλα. Δεν ξέρω αν πέρασε τη γραμμή η μπάλα στο 2ο του Λεβαδειακού. Δεν ξέρω όμως, πολύ περισσότερο, και αν την πέρασε σε προηγούμενη φάση, που ο Στρέζος φαίνεται να αποκρούει με το πόδι μέσα από τη γραμμή.

  9. ας ψαχνουν απο τωρα προπονητη και παικτες για τον ιανουαριο.ο παπαδοπουλος και οι παικτες περισυ εδωσαν πολλα. αλλα για α εθνικη δεν κανουν .δεν μπορουν.αν αγαπα την ομαδα ο παπαδοπουλος πρεπει να παραιτηθει.δεν επελεξε καλες μεταγραφες δεν εφτιαξε ομαδα.δεν το βλεπει.ακομα κανει πειραματα με την συνθεση.οσο ειναι καιρος αλλαγες. πρωτα προπονητη.και ψαξιμο για παικτες .αν περιμενουμε μετα ειναι αργα.ελπιζουμε στον σαμαρα και στον μπουση.τωρα δεν παει αλλο αυτη η εικονα

  10. Όλα αυτά που θα γράψω παρακάτω είναι μια αντιγραφή του τι είχα σχολιάσει μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο :
    ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΑΘΛΙΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΚΑΔΑ….ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΣ ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ ( που δυστυχώς δεν βγαίνει έξω ούτε σαν αλλαγή )…..Τελοςςςς ρεεεεε
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ 5-6 ΕΝΤΕΚΑΔΑΤΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΈΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ

  11. Τώρα πείτε μου ειλικρινά ο ΟΦΗ κέρδισε τον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να κερδίσει Απόλλωνα και Λεβαδειακό;; καλύτερα να έχανε από Ολυμπιακό και να έπαιρνε αυτά τα δύο παιχνίδια.

  12. αφιστε τον παπαδοπουλο ησυχο,… ο οφη αλλαζε πολυ ωραια τη μπαλλα, και εχασε απο ψευτικο γκολ ..αυτο που χρειαζευαι ο οφη, ειναι αυτο που εχει ο λεβαδειακος και ΟΛΕΣ οι αλλες ομαδες…παικτες σαν τον σαβαντογκο και κανα καλο σεντερ φορ..ο οφη ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Β ΕΘΝΙΚΗΣ, τι περιμενατε? για μενα θαυμα ειναι που εχει κι αυτους τους βαθμους που εχει..τι να κανει κι ο παπαδοπουλος? αν φευγαμε με το βαθμο , τι θα λεγαμε τωρα? τελος παντων, ο οφη χρειαζεται 5 καλους ξενους παικτες , εκτιμω και χαιρομαι που παιζει με ελληνοπουλα αλλα οπως αποδεικνυεται, αυτο δεν φτανει στην σουπερ λιγκ δυστυχως…αν ειχε το μανο τουλαχιστον…ο αραβιδης δεν εχει τελειωματα καθολου…

  13. επισης για μενα ο μεγιαδο ειναι ο μισος οφη..τελος, η αμυνα εχει φτιαξει, ασχετα απο καποιες στραβες…ομως να χανεις με ψευτικο γκολ , ειναι εγκληματικο και πρεπει κατι να γινει, ειναι αλλοιωση αποτελεσματος και ενδιαφερει και τις υπολοιπες ομαδες που θα παλεψουν για να σωθουν…ας μην το παιζουμε υπερανω

  14. Ότι μπορούν παίζουν τα παιδιά… Από ότι φαίνεται δεν μπορούν!!!

  15. Αφού δεν μπορείς να αλλάξεις 11 παίκτες, αλλάζεις κόουτς! Αυτό λέει η λογική! Αυτό εφαρμόζεται παγκοσμίως! Και μάλιστα παίρνεις κόουτς μπαρουτοκαπνισμενο σε τέτοιες καταστάσεις! Π.χ. Αναστο! Και το περσινό με τον Παπ τυχαία έγινε, κατά λάθος έπαιξε ο Μανος, που με τα 28 γκολ και τις 10 ασίστ μας έβγαλε. Ο Παπ τον ειχε 4η επιλογη! 1η Κουσκουνας που εφυγε, 2η Ογκμποε που εφυγε, 3η Περο που τραυματίστηκε και 4η Μανος! Αυτα, για τον προπονηταρα Παπ!

    1. Βγάλε χολή!

    2. Εγω λεω Αλεφαντο ρε φιλε.
      Χαχαχα
      Αναστο λεει ο αλλος…

  16. βρε “ΜΑΙΚ” ..
    Σου αρεσε αυτο που ειδες στη Λειβαδια;; Κ το καλπικο γκολ να μη μετραγε , θα τρωγαμε αλλο η και αλλα… θεωρεις οτι μ αυτους τους παικτες η διαχειριση ,η ψυχολογια κ τελικα, οι εμφανισεις ειναι εστω, ομαδας πρωταθλητριας FL??
    ελεος πια… ουτε για νατη βλεπεις απ τη τηλεοραση δεν ειναι αυτη η ομαδα… στη FL με το ζορι θα ηταν 5αδα..
    αν ερθει αλλος κοουτς κ η ομαδα παιζει το ιδιο, τοτε ολοι εμεις θα ειμαστε λαθος κ εσυ ο δικαιωμενος.. αλλα , η ομαδα ΠΕΦΤΕΙΕΙΕΙΕΙ!!! S O S !!!

  17. Το καλοκαίρι δεν εφαρμόστηκε η χρυσή τομή,δηλαδή δεν καταχρεώνω την ομάδα αλλά δε φτιάχνω και ρόστερ β εθνικής γιατί εκεί θα ξαναβρεθώ.. Δυστυχώς ο μπούσουλας ήταν, φτιάχνω ομάδα με σαπάκια και ο Θεός βοηθός!!! Έλα όμως που ο Θεός δεν είναι βοηθός γιατί μάλλον δεν ασχολείται με μπάλα! Οπότε υπομονή μέχρι το Γενάρη μήπως και πέσει χρήμα για σοβαρές μεταγραφές και πρώτα πρώτα απ όλα τερματοφύλακα, τα παιδιά που έχουμε ΔΕΝ κάνουν για βασικοί, τελεία και παύλα, όποιος έχει μάτια βλέπει.

  18. Μανό 4 :
    Τα παιδιά δεν παίζουν αυτό που μπορούν… αυτό που μπορούν το έδειξαν στο α’ ημίχρονο με τον γαύρο…
    άλλο /άλλού είναι το θέμα…

    1. Που είναι δηλαδή το πρόβλημα φίλε Φραγκίσκο?

  19. Μέχρι τώρα δεν είχα γράψει κάποιο σχόλιο για τις άθλιες εμφανίσεις της ομάδας και αυτό απο σεβασμό στο προπονητή και αυτά που πρόσφερε πέρυσι στην ομάδα.
    Για όλα όμως υπάρχουν και όρια!
    Δεν μπορείς κ Παπαδόπουλε μετά από αυτό
    παρουσίασε χτες η ομάδα, που οι περισσότεροι βάζαμε κολλύρια για να βλέπουμε αυτό που δεν βλεπόταν να βγαίνεις και να λες οτι κατά τη προσωπική σου άποψη η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο!!!
    Αυτό εκτός που ακούγεται αστείο είναι και επικίνδυνο γιατί δείχνει ότι μάλλον δεν βλέπεις το παιχνίδι με καθαρό μυαλό, με ότι αυτό συνεπάγεται!
    Παπαδόπουλε πριν είναι αργά άλλαξε κάποια πράγματα, κόψε τις εμμονές σου με το να βάζεις συγκεκριμένους παίκτες που σέρνονται κυριολεκτικά χωρίς καν να τους κάνεις αλλαγή, φρόντισε να έχεις καλύτερη επικοινωνία μέσα στο παιγνίδι με τους παίκτες αποφεύγοντας τις γραφικότητες με το να τους στέλνεις σκονάκια και φρόντισε στα επόμενα παιγνίδια να δούμε ένα άλλο ΟΦΗ, πριν είναι αργά και για σένα και για την ομάδα!!

  20. Κατεβάστε την ομάδα αυτή στην FOOTBALL και πέστε μου αν μπορεί να πρωταγωνιστήσει!!!πολλές κακές ομάδες στην SUPER LEAGUE και δεν έφεραν 2 _3 παίκτες να σώσουν την ομάδα!!! ΑΝΕΤΑ!!!ΚΑΙ οι δημοσιογράφοι καμία κριτική αρνητική για τους παίκτες πού ήρθαν το καλοκαίρι όλοι παικταράδες ήταν μέ ΠΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣΙ (η καρότσα του λείπει)η ομάδα δεν πάει πουθενά!!!!!

  21. Ε αφού αρχίσαμε την συνομωσιολογια να πω και εγώ την λαλακια μου. Και εγώ πιστεύω ότι κάτι συμβαίνει με τους παίκτες. Και να πω την αλήθεια υποψιάζομαι ότι από την στιγμή που άρχισαν να πληρώνονται κανονικά δεν μπορούν να το διαχειριστούν με αποτέλεσμα να το έχουν ρίξει στο φαϊ(απωθημένο λέγεται). Ε πολύ θέλει ο άνθρωπος να βαρυστομαχιασει.

  22. Μάνο καλά τα λες.
    ΑΛΛΑ: όχι και ”χειρότερη ομάδα” ο Λεβαδειακός ρε φίλε! Όχι ”χειρότερη ομάδα” ο Απόλλωνας! Δε γίνεται να μας κάνουν γιογιο και να ”πιστεύουμε” ότι είμαστε και καλύτεροι… God damn it δηλαδή.
    Δράμα η ομάδα, δράμα ατελείωτο.

    1. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Για αυτόν τον λόγο, γίνεται μεγαλύτερη η αποτυχία του ΟΦΗ να κερδίσει αυτά τα δύο παιχνίδια.

  23. Mανωλη-Μανωλάκη…ο Παπαδόπουλος φταίει;
    Με ποιον παίκτη θα φτιάξεις φάσεις Μανώλη-Μανωλάκη;
    Με τον Κουτσιανικούλη και τον Ντίνα;
    Και τι είναι η Super League …Μανώλη-Μανωλάκη;
    Η Παναχαϊκή και ο Απόλλων Λάρισας;
    Έχει “ξύλο” εδώ…Μανώλη-Μανωλάκη !
    Στα έλεγα το καλοκαίρι, Μανώλη-Μανωλάκη.

  24. Εγώ θέλω μόνο να βάλω ένα κουίζ…
    Σήμερα, μετά και το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής που τελείωσε πριν λίγες ώρες… Μπορεί κάποιος να μου πει από πια ομάδα πήρε τον έναν και μοναδικό βαθμό του ο Απόλλων;; σε δέκα ολόκληρες αγωνιστικές;;;

  25. Συμπληρώνοντας τον προηγούμενο : και που ο Απολλωνας αδικείται απο το Χ……..

  26. Tι σου είναι όμως το ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ με Κουτσιανικούλη και Ντίνα πήγε 2-2 με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, ενώ η Ξάνθη έχασε στην έδρα της με τον ίδιο αντίπαλο 0-1.
    Α και να μην το ξεχάσω, ενώ ο ΟΦΗ έχει στο ρόστερ του Κουτσιανικούλη , Ντίνα κ.λ.π., η Ξάνθη έχει Μέσι, Ρονάλντο, Κουρτουά, Μαρσέλο, Nευμάρ και δεν συμμαζεύεται . Αυτά για τον φίλο μας τον ΞΑΝΘΑΡΑΜΟΝΟ, προς το παρόν, περισσότερα Μάρτιο-Απρίλιο και όχι τον Νοέμβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen + 10 =