Το πρώτο πετυχημένο τεστ του νέου ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε κάθε κρίση όλων αυτών των χρόνων, η εκάστοτε διοίκηση του ΟΦΗ προσπαθούσε να αντισταθμίσει την οργή του κόσμου με βιαστικές κινήσεις. Τώρα πλέον, όχι. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Οι ομάδες που έχουν έναν κανονικό ιδιοκτήτη και μια σοβαρή διοίκηση δεν πρόκειται να πάρουν εν θερμώ αποφάσεις ή επειδή θα στηθούν λαϊκά δικαστήρια έξω από το εκάστοτε γήπεδο. Αυτό είναι νόμος και υπάρχουν πολλά παραδείγματα για τα οποία δεν έχω λόγο να τα αναφέρω τώρα.

Ο ΟΦΗ βαθμολογικά τα έχει πάει άσχημα. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα κοινώς αποδεκτό. Ενδεχομένως να μπορούσα να χρησιμοποιήσω και μια πιο βαριά λέξη αλλά δεν είναι της ώρας. Όμως πλέον στην εποχή του 2018 και των social media όπου όλοι γίνονται δικαστές μέσα από ένα πληκτρολόγιο ζητώντας αίμα και κεφάλια, πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ΟΦΗ άλλαξε ρότα.

Στα πρόσφατα χρόνια του ΟΦΗ πάρθηκαν κεφάλια σε μια νύχτα επειδή έβραζε το αίμα του κόσμου. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που μπορώ να θυμηθώ είναι αυτό του Σεροπιάν τον Σεπτέμβρη του 2015. Ο ΟΦΗ παρουσίαζε πολύ κακή εικόνα στα φιλικά, ηττήθηκε και στην πρεμιέρα με τον Εθνικό και ο Σεροπιάν φαγώθηκε εν μια νυχτί αφού ο κόσμος ήταν στα κάγκελα.

Όπως στα κάγκελα είναι και τώρα. Πάλι ζητάει κεφάλια, πάλι αγανακτεί, πάλι ξιφουλκεί κατά δικαίων και αδίκων. Έφτασε η ώρα να το αντιληφθεί όμως. Ο ΟΦΗ έχει έναν ισχυρό ιδιοκτήτη, μια σοβαρή διοίκηση που δεν θα παίρνει αποφάσεις εν θερμώ αλλά μέσα από την δική τους ποδοσφαιρική λογική. Και εγώ, εσείς ή και ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με αυτές τις αποφάσεις. Αυτό είναι άλλο θέμα. Και θα συμφωνήσουμε και θα διαφωνήσουμε. Όμως δεν έχουμε λόγο στις αποφάσεις. Είμαστε εδώ για να τις κριτικάρουμε και να τις ζυγίσουμε – όχι όμως για να συναποφασίσουμε.

Δεν είχα καμία αμφιβολία και δεν αμφέβαλα ποτέ μου για το ότι ο νέος ΟΦΗ θα λειτουργήσει όπως πρέπει, δίχως φωνές και άναρθρες κραυγές. Ούτε θα της επιβάλει ο κάθε δημοσιογράφος την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν στα θέματα του ΟΦΗ.

Έφτασε όμως η ώρα να το αντιληφθεί και ο κόσμος. Ότι ο νέος ΟΦΗ δεν θα πάρει αποφάσεις της στιγμής, ούτε θα κρίνει μέσα σε λίγα λεπτά για το τι είναι σωστό ή λάθος. Μέσα λοιπόν από το κλίμα που υπάρχει στο Ηράκλειο, ήρθε και η απόδειξη των παραπάνω. Το πρώτο τεστ της νέας διοίκησης πέτυχε. Δεν λύγισε στην πίεση του αποτελέσματος, ούτε άλλαξε τις συνήθειες της από την πρώτη ημέρα που έπιασε δουλειά στον ΟΦΗ.

8 σχόλια

 1. Μανώλη, ελπίζω να είσαι έτοιμος να τ’ ακούσεις πάλι ε; Δυστυχώς δε νομίζω ότι θ’ αλλάξει ο κόσμος.

  1. Εντάξει Γιάννη ας μην αλλάξει ο κόσμος. Εγώ πάντα γράφω και λέω αυτό που πιστεύω.

 2. Καλύτερη μου πραγματικά καλύτερη διοίκηση Δεν πιστεύω να έχει ξαναπεράσει δίκαιη ώριμοι δυνατοί ενωμένοι και αυτό θα μας βγάλει νικητές μπράβο στα παιδιά Μπράβο σε όλους αυτούς που πήραν τον ΟΦΗ στις πλάτες τους και θα την οδηγήσουν με αργά και σταθερά βήματα εκεί που πρέπει!

 3. Μανώλη, η γνώμη μου είναι ότι η νέα διοίκηση δεν έχει δείξει ακόμα τίποτε το σημαντικό, με εξαίρεση ίσως την καλύτερη οργάνωση που στο χώρο των multimedia. Είναι νωρίς για να πούμε τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει η νέα διοίκηση. Και αυτό είναι λογικό. Ούτε 2 μήνες δεν έχουν περάσει από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Σίγουρα τους έχουμε εμπιστοσύνη. Περιμένοντας να έρθουν καλύτερες μέρες…

  1. Μπα, μωρέ, τίποτα το σημαντικό.
   Ξεχρέωσε τους πάντες, καθάρισε το μετοχολόγιο από τους μυστήριους, διάφοροι “αφανείς” και εμφανείς δεν περνάνε ούτε απέξω απ την ομάδα, έχει στελεχώσει στο φουλ τις ακαδημίες, έχει ήδη κερδίσει θετική δημοσιότητα με την προβολή του καθαρού της ιδιοκτήτη από τα κεντρικά ΜΜΕ…
   Τίποτα το σημαντικό.
   Μόνο μουλτιμίντια.

   1. Έχεις δίκιο όσο αφορά τον οικονομικό εξορθολογισμό. Παράλειψη δική μου και σημαντική κιόλας.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι να ΄χαμε να λέγαμε. Ειδικά αυτό το “καθάρισε το μετοχολόγιο από τους μυστήριους” είναι αντιφατικό μιας και η πλειοψηφία των μετόχων παρέδωσε ΔΩΡΕΑΝ τις μετοχές της στον κ. Μπούση. Όσο για τη στελέχωση των ακαδημιών, τους αφανείς και τους εμφανείς και την καθαρή εικόνα του ιδιοκτήτη, δε μου λένε και πολλά. Περιμένουμε αποτελέσματα και μετά θα τα κρίνουμε όλα αυτά. Τα ΄χουμε ξανακούσει άλλωστε και στο παρελθόν.
    Οπότε μη βιάζεσαι. Στήριξη μεν, αναμονή για καλύτερες μέρες επί του πρακτέου δε.

 4. ΟΚ αδερφέ. Μόνο η αγωνιστική εικόνα θα μετρήσει προφανώς στην αξιολόγησή σου.

  Δικαίωμά σου φυσικά, δεν αντιλέγω, έχεις και τα δίκια σου. Δεν έχουμε άλλωστε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις και τις ίδιες προσδοκίες από την ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζουμε.

  Το ότι όλη αυτή η κοσμογονία που ξεκίνησε να συντελείται στις ακαδημίες αλλά και στη στελέχωση της εταιρίας και στη δημόσια εικόνα της ομάδας είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για μια σταθερή αγωνιστική βελτίωση, το ότι για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο μόνιμα κι όχι ως πυροτέχνημα αυτά που γίνονται σήμερα είναι προαπαιτούμενα, ας το προσπεράσουμε.

  Είμαι λίγο έντονος γιατί με ενόχλησε λίγο αυτό το “δεν έχει γίνει τίποτα το σημαντικό ακόμα”, την ώρα που έχει έρθει ο κόσμος μας ανάποδα.

  Κατά τη γνώμη μου, στήριξη μόνο. Δίχως προαπαιτούμενα, πρακτέα, αστερίσκους, υποσημειώσεις και διευκρινίσεις.

  Φιλικά

  1. Πάντα φιλικά γράφουμε φίλε μου, δεν υπάρχει λόγος να χαλιόμαστε. Άλλωστε, όταν κάποιος γράφει με επιχειρήματα και χωρίς να γίνεται προσβλητικός, όπως κάνεις εσύ, πάντα είναι καλοδεχούμενες οι απόψεις του. Άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.
   Πάμε παρακάτω…

   Ίσως με παρεξήγησες. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά εγώ. Δεν υπονοώ ότι με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ η αγωνιστική εικόνα. Όλα με ενδιαφέρουν. Από την εργασία των φροντιστών και των συντηρητών του ΒΑΚ μέχρι τη λειτουργία των ακαδημιών και τη στελέχωση της ΠΑΕ. Και μέσα σε όλα αυτά, ναι, με ενδιαφέρει πολύ το αγωνιστικό κομμάτι, τα αποτελέσματα του οποίου αποτελούν τον καθρέπτη της συνολικότερης δουλειάς που γίνεται. Γι΄ αυτό γράφω ότι ακόμα δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτε από την καινούρια διοίκηση. Δε θα μπορούσαν να φανούν τα αποτελέσματα τόσο άμεσα άλλωστε. Οι κινήσεις που γίνονται φαίνονται σωστές, αλλά επειδή έχουμε δει πολλά στο παρελθόν (Κουράκηδες, Μαχλάδες, το πολυμετοχικό σχήμα των τοπικών επιχειρηματιών), προσωπικά, κρατάω μικρό καλάθι. Ο καμένος φυσάει και το γιαούρτι δε λένε; Αυτό ακριβώς!

   Συμφωνούμε όσο αφορά τη στήριξη. Δεν πιστεύω ότι διαφωνεί κανείς με αυτό, είναι το αυτονόητο.
   Ελπίζοντας ότι οι προσδοκίες μας θα δικαιωθούν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *