Σαν κακή επανάληψη παλιάς βιντεοκασέτας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το έργο το έχουμε δει ξανά φέτος και φέτος το είδαμε για ακόμα μια φορά με διαφορετικό τρόπο. Να είσαι καλός για 60 λεπτά και να χάνεις. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Από τον φετινό ΟΦΗ τα έχουμε δει όλα. Να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να κερδίζει τον Παναθηναϊκό ή να κερδίζει τον Ολυμπιακό δεχόμενος ελάχιστες φάσεις. Από την άλλη τον έχουμε δει κάκιστο σε εκτός έδρας ματς όπως αυτά με την Ξάνθη ή τον Παναιτωλικό. Τον έχουμε δει επίσης να αυτοκτονεί με διάφορους τρόπους όπως το σοκαριστικό αποτέλεσμα με τον Άρη.

Άλλα αυτό που είδα από κοντά στην Τρίπολη, δεν το είχαμε δει φέτος. Το κατάφερε και αυτό ο ΟΦΗ. Να είναι εξαιρετικός για 60 λεπτά, να χάνει ένα τσουβάλι ευκαιρίες και τελικά να χάνει. Το είδαμε και αυτό και πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο πρόκειται να δούμε στο φετινό πρωτάθλημα.

Ήταν όμως μια από τα ίδια. Γιατί στην τελική το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Κανένας μας δεν θυμάται ότι προηγήθηκε, ούτε ότι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για να “καθαρίσει” το ματς. Το 2-1 μέτρησε και πόνεσε.

Πόνεσε γιατί ο ΟΦΗ κατάφερε να κάνει μάγκα ακόμα έναν αντίπαλο όπως στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Αστέρας Τρίπολης. Μάγκα τον έκανε ο ΟΦΗ και άντε τώρα τρέχα γύρευε για την τριάδα – φωτιά που ακολουθεί και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν των τριών νικών κόντρα σε Ατρόμητο, Πανιώνιο, Παναιτωλικό.

Τι είδαμε λοιπόν στην Τρίπολη; Είδαμε μια ομάδα που ήταν εξαιρετική για 60 λεπτά και ξαφνικά ο διακόπτης έπεσε με αποτέλεσμα να σβήσουν τα πάντα.

Μια ομάδα που βγαίνει στο δεύτερο ημίχρονο, όπως βγήκε ο ΟΦΗ, δεν περιμένεις να έχει αυτήν την εικόνα. Για την εικόνα του ΟΦΗ στο τελευταίο 30λεπτο έχουν ευθύνη όλοι. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεσαι σαν “μικρή” ομάδα και να μην μπορείς να βγεις από την περιοχή σου. Είναι απαράδεκτη μια τέτοια συμπεριφορά που σε κάνει να ξεχνάς και τη νίκη επί του Παναθηναϊκο ή και του Ολυμπιακού – που στο κάτω – κάτω είναι και τα μοναδικά αποτελέσματα που έχεις να επιδείξεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. Κυριακίδης….. ευχαριστούμε στο καλό
    Κουτσιανικούλης….. Το ίδιο
    Νειρα….. Το ίδιο
    Αραβιδης…. Το ίδιο
    Κομεσιδης…. Το ίδιο
    .και αν δεν κάνουμε 6 μεταγραφές ουσίας…. πάλι στη Β θα παμε

  2. “…δεν υπάρχει”, λέει, “άλλο αποτέλεσμα πέραν των τριών νικών κόντρα σε Ατρόμητο, Πανιώνιο, Παναιτωλικό”. Εκεί εμείς, ανυποχώρητοι! Λες κι είναι ντροπή να πούμε ότι θα ήταν ονειρικό να πάρουμε μία νίκη σε αυτά τα τρία και φυσικά, το ταβάνι μας!..

    1. Μην ρίχνουμε μόνοι μας το ταβάνι μας. Δεν είναι ντροπή αλλά παραμένει ο ΟΦΗ, όπως και να’ χει. Αλίμονο αν ρίχναμε μόνοι μας το όνομα του συλλόγου.

      1. Μάνο μου, ο ρεαλισμός δε δείχνει απαραίτητα ηττοπάθεια ή υποτίμηση. Αντιθέτως, πολλές φορές συνεισφέρει στην αυτοβελτίωση! Το να εθελοτυφλούμε, από την άλλη, μας οδηγεί στη δυνητική απογοήτευση και κατ’ επέκτασιν, το μηδενισμό, αν δεν επιτυγχάνεται το άμεσο αποτέλεσμα. Επομένως, δε νομίζω πως το γεγονός ότι παραδέχομαι ότι μία νίκη θα ήταν καλή συγκομιδή ΒΑΣΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ρίχνει το όνομα κάποιου συλλόγου. Έχουμε κακή ομάδα με στοιχειώδεις αναλαμπές και οφείλουμε να δείξουμε υπομονή. Μέχρι εκεί. Εντελώς ψύχραιμα, όμως, λέω τη φράση “μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας”.

        1. Συμφωνώ. Ήμουν ρεαλιστής με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και το είχα γράψει ότι δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε και όντως αυτό συνέβη. Τώρα με τον Ατρόμητο δεν πιστεύω ότι είναι τόσο χαώδης η διαφορά.

  3. Το θέμα του προπονητή δεν το θίγει κανείς… οι δημοσιογράφοι για δικούς τους λόγους τον έχουν στο απυρόβλητο και βάζουν με τους παίχτες που δεν τον ακούνε.
    Δεν μπορώ να καταλάβω την στάση σας (τοπικοί δημοσιογράφοι) ποτέ να μην πείτε ότι έστω σε ένα αγώνα φταίει ο προπονητής…? Γιατί..?
    Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό ,είναι μπίζνες, δεν μπορεί η συναισθηματική σύνδεση με τον τωρινό προπονητή να καταστρέψει τον ΟΦΗ και να τον ρίξει στην Β’ ξανά. Ο πρόεδρος και οι παλιοί ποδοσφαιριστές που ανέλαβαν την ομάδα νομίζω ότι το έχουν στην σκέψη τους αυτό.
    Ελπίζω τις μεταγραφές του Γενάρη να τους έχει διαλέξει ο Γιάννης Σαμαράς ή ο νέος προπονητής που έρχεται…

    1. Εγώ προσωπικά έχω ασκήσει κριτική σε αποφάσεις του προπονητή. Και σε προηγούμενα μου άρθρα, όπου μπορείς να τα δεις Γιάννη. Όμως στο παιχνίδι του Σαββάτου, που είναι οι ευθύνες του προπονητή;

      1. Έπρεπε να είχε μελετήσει καλύτερα τον αστέρα, μετά την έλευση του Παράσχου. Έπρεπε να περιμένει την πίεση αυτή στο δεύτερο μέρος ώστε να έχει πάρει τα μέτρα του. Επίσης γιατί έβαλε τον Κουτσιανικούλη (τον οποίο τον έχει αδικήσει σε όλο τον πρώτο γύρο) στο 90 αντί να τον βάλει νωρίτερα , ο οποίος έδειξε στον αγώνα με τον ολυμπιακό ότι τρέχει μαρκάρει και κάνει επιθετικό παιχνίδι… Επίσης μίλησα γενικά για την παρουσία του σαν προπονητής φέτος στην σουπερ λιγκ. Πέρυσι, μπράβο του! θα τον θυμόμαστε όλοι για την επιτυχία με την επιστροφή του ΟΦΗ στην σουπερ λιγκ. Εσυ Μάνο έχεις κριτικάρει κάποιες φορές , σε διαβάζω, δεν το βλέπεις ότι ο ΟΦΗ χρειάζεται ένα προπονητή αντάξιο των προσδοκιών του?

        1. Ο καλός ο καπετάνιος φαίνεται στην φουρτούνα και ο ΠΑΠ έδειξε πόσο καλός είναι. Ας τον αφήσουμε να κάνει την δουλειά του τωρα έχει την άνεση να κάνει κάποια πράγματα όπως θέλει και όχι υπό την πίεση να μην χρεοκοπήσει η ομαδα.

  4. η ευθυνη δηλ του παπ ειναι σε καθε ματς χωριστα;; ή στο οτι επιμενει σε αρνητικους παικτες -επιλογες του κ στη διαχειρηση της ψυχολογιας της ομαδας;; κατι δε παει καλα,,..
    στην ομαδα αλλα κ σε σας τους δημοσιογραφους…

    παμε για φουντο, με τραγικες εμφανισεις κ μιλαμε για καμικαζι κ μαχαιρι στα δοντια κ λπ..

  5. Οταν κερδιζουμε τον Παναθηναικο οι παικτες γινονται ηρωες. Οταν χανουμε μετα απο καλη αποδοση στην Τριπολη οι παικτες και ο προπονητης μεταμορφωνονται σε σκουπιδια. Λοιπον ολοι εσεις οι προπονηταραδες συγκρατηθειτε. Ενισχυστε την ομαδα με την αγαπη σας και τις φωνες σας. Εκει σταματαει η αρμοδιοτητα σας. Και για να εχουνε καλο ερωτημα ποιον προπονητη θελετε; Ποσο καλυτερος προπονητης θα ειναι απο τον Παπαδοπουλο. Κι εγω στενοχωριεμαι αλλα βαζω λιγο το μυαλο μου να δουλεψει

    1. Γιώργο, αν κερδίσουμε τον Ατρόμητο, πάλι ήρωες θα είναι! Σε επόμενη ήττα πάλι σκουπίδια κι άχρηστοι!Το χουμε ξαναδεί το έργο!

  6. Γιώργο,
    αυτός έφερε αυτούς τους παίκτες αυτός επιμένει σε παίκτες με αρνητική απόδοση κ σε άσχετες θέσεις , για ένα ολόκληρο γύρο.. κ πέρσι μαλλον του κάτσε καλα η φυγή του Κουσκουνάς αλλιώς ο Μάνος θα ήταν ακόμα στο πάγκο… έχει θάψει παίκτες απ τη περυσινη ομάδα.. τώρα θάβει κ τον Μιχογιεβιτς.. θες κ αλλα;;;

  7. Εχεις αυτους τους παικτες απο την αρχη της χρονιας.Και καλοι να μην ειναι και να ειναι απλα μετριοι θα επρεπε να εχεις φτιαξει μετα απο τοσους μηνες μια ομαδα με ταυτοτητα επιλεγοντας οσους εχουν εστω κ μια προσωπικοτητα.Αντ’αυτου η ομαδα που βλεπουμε εχει κομπλεξ στο να κερδισει.Και δυο νικες λογικο ειναι να ερθουν αφου και στατιστικα να το δεις δε μπορεις να χανεις συνεχεια.Ας μου πει λοιπον εμενα καποιος μετα απο τοσο καιρο αν δε φταιει ο προπονητης στο να φτιαξει ομαδα με προσωπικοτητα, ποιος φταιει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × two =