Ο ΟΦΗ μπαίνει στην λογική του ευρωπαϊκού club

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Λίγα στελέχη αλλά ικανότατα. Μια ομάδα με ποδοσφαιρική δομή και πλέον η μεταγραφική του ενίσχυση περνάει από συγκεκριμένη διαδικασία. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule.

Στο ποδόσφαιρο λειτουργούμε όπως και στην ζωή μας. Η καθημερινότητα μιας ομάδας είναι η μικρογραφία των όσων περνάμε στα σπίτια μας.

Δεν έχεις λεφτά; Μετράς ευρώ – ευρώ για να βγάλεις τα ψώνια σου. Ζεις με άνεση; Κάνεις τον προγραμματισμό σου κατ’ αυτόν τον τρόπο ώστε να ξοδέψεις τα χρήματα σου με τέτοιον τρόπο που και ικανοποίηση θα πάρεις για αυτά που θα ψωνίσεις αλλά και θα αποφασίσεις να είναι πράγματα που θα τα έχεις ανάγκη.

Το ίδιο, σε μέσες – άκρες συμβαίνει και στην μπάλα. Όταν είσαι φτωχός, προσπαθείς να βγάλεις ξύγκι από την μύγα και να κάνεις τις μεταγραφές που πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις αλλά παίρνοντας και το σχετικό ρίσκο αφού είναι γνωστό πως ότι “πληρώνεις παίρνεις”.

Ο ΟΦΗ δεν είναι πλέον ο φτωχός συγγενής που προσπαθούσε να βρει λαβράκια με λίγα λεφτά ή να πάρει παίκτες που τα κασέ τους είχαν πέσει λόγω αγωνιστικής απραξίας και έβλεπαν την ομάδα σαν μια μορφή ανάστασης. Είναι μια ομάδα με οικονομική ευρωστία αλλά κυρίως έχει ανθρώπους που γνωρίζουν πόσα πρέπει να ξοδέψουν για να γίνει καλύτερος ο σύλλογος.

Με την παρουσία του Γιάννη (κυρίως λόγω γνώσης και εμπειριών) και του Γιώργου Σαμαρά, που έχει δημιουργήσει το δικό του μεγάλο όνομα στην Ευρώπη οπότε υπάρχει σεβασμός και διασυνδέσεις σε κάθε χώρα, που ασχολούνται με τα μεταγραφικά ζητήματα, ο ΟΦΗ ξεκινάει να λειτουργεί σαν ένα ευρωπαϊκό club που οι κινήσεις του θα είναι μελετημένες, οι μεταγραφές θα αποτελούν αποτέλεσμα σκάουτινγκ και κυρίως η συνεργασία με τον προπονητή θα προέρχεται μέσω επιλογών σε θέσεις και όχι επιλογών σε ονόματα.

Με την παρουσία του Γιάννη Σαμαρά στον διοικητικό ιστό της ΠΑΕ, πλέον ο ΟΦΗ έχει την πολυτέλεια να διαθέτει στις τάξεις του έναν άνθρωπο που έχει γνωριμίες σε όλη την Ευρώπη, μπορεί να προχωρήσει σε ψαγμένες επιλογές για τις οποίες δεν γνώριζε ο κόσμος τα ονόματα τους αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι.

Στην Ευρώπη, γιατί στην Ελλάδα έχουν μάθει να τα κάνουν όλοι όλα (παίκτη μπορεί να προτείνει ο εκάστοτε πρόεδρος μέχρι και ο ποδοσφαιριστής που έχει κονέ), ο ΟΦΗ πλέον λειτουργεί εντελώς διαφορετικά. Θα πει κάποιος ότι άργησε, ναι άργησε γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε το κατάλληλο background. Μην γράφω τα ίδια, τα έχω γράψει αρκετές φορές και βαριέμαι να το ξανακάνω. Όταν έχεις ιδιοκτήτη που η παρουσία του αποτελεί οικονομικό εχέγγυο και μια σοβαρότητα διοίκηση, τότε όλα τα υπόλοιπα παίρνουν τον δρόμο τους.

Έτσι και ο ΟΦΗ θα ψωνίσει ανάλογα με τις ανάγκες του ρόστερ του – για τις οποίες δεν θα αποφασίσει κανένας φίλαθλος ή τα social media – παρά μόνο εκείνοι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο.

Κυρίως ο ΟΦΗ δεν θα παίξει παιχνίδια των μάνατζερ που σε κάθε μεταγραφική περίοδο προτείνουν μια καραβιά από παίκτες. Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας ανεβαίνει επίπεδο, ο ΟΦΗ γίνεται ένα κανονικό ευρωπαϊκό club που βέβαια θα πάρει χρόνο για να βρεθεί στο level που θέλουν όλοι εντός του οργανισμού.

Όμως η προσπάθεια έχει ξεκινήσει και τα αποτελέσματα της θα φαίνονται από το ερχόμενο καλοκαίρι όταν και θα υπάρχει η άνεση, δίχως την πίεση του χρόνου και το άγχος να βιαστεί για να δημιουργηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα όπως χρειάζεται να δομηθεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. O Mίνος του ΟΦΗ. Σαρρή πραγματικά , ο Μίνος του ΟΦΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 6 =