Σε αυτήν την φάση το ζητούμενο είναι να μην χαθεί η μπάλα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Όλοι κατηγορούν όλους όμως έτσι δουλειά δεν γίνεται. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Βρισκόμαστε σε μια πολύ περίεργη φάση που δεν την περίμενα. Ή μάλλον περίμενα ότι μπορεί να φτάσει όταν η ομάδα δεν θα πήγαινε καλά και θα στράβωναν τα αποτελέσματα. Τι συμβαίνει λοιπόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά; Ανάθεμα στους από’ κει στους από’δω και το ανάποδο. Γενικά έχει χαθεί η ψυχραιμία στις αντιδράσεις όλων.

Βέβαια όλο αυτό δεν δημιουργήθηκε από παρθενογέννηση, ούτε προήλθε ξαφνικά μέσα σε λίγα 24ωρα. Είναι προϊόν απογοήτευσης ολόκληρων εβδομάδων. Και ενώ υπήρξε ένα ήρεμο 20ημερο λόγω των γιορτών, αρκούσαν 90 λεπτά για να φέρουν ξανά τις αντιδράσεις: Αρκούσαν 45 λεπτά στον αγώνα με τον Εργοτέλη και άλλα 45 στο ματς κόντρα στον Πανιώνιο.

Ασφαλώς και υπάρχουν δικαιολογίες και αιτιάσεις για αυτό που συμβαίνει. Όμως πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, όπως έγραφα μετά το ματς με τον Εργοτέλη, που είναι το κύριο συστατικό της γκρίνιας και του εκνευρισμού. Αν δεν είχε συμβεί τόσες πολλές φορές μέσα στην χρονιά, ο κόσμος δεν θα αντιδρούσε.

Και είναι απολύτως φυσιολογικό για τον κόσμο να ψάχνει να βρει τις λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Για τις μεμονωμένες συμπεριφορές τα έγραψα και τις προηγούμενες ημέρες οπότε δεν χρειάζεται λόγος να τα επαναλάβω.

Το θέμα είναι που βρισκόμαστε τώρα. Ευθύνες ασφαλώς και έχουν όλοι. Αυτό δεν το συζητάμε και είναι κάτι που δεν το βάζω καν στην κουβέντα. Τα έγραψα και χθες που κατά την δική μου ταπεινή γνώμη, άλλοι το λένε έλλειψη ικανοτήτων – εγώ το λέω ξεκάθαρα έλλειψη προσωπικοτήτων. Οι παίκτες δεν μας έχουν πείσει για το αντίθετο. Μας έχουν πείσει για το άλλο άκρο. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με τις θεωρίες συνωμοσίας – είναι κάτι που το σιχαίνομαι και δεν πρόκειται να το ακολουθήσω.

Όμως για εμένα το βασικό θέμα αυτήν την χρονική στιγμή είναι να μην χαθεί η μπάλα στην εξέδρα και στον περίγυρο του ΟΦΗ. Τουλάχιστον διοικητικά ο ΟΦΗ είναι τυχερός που έχει αυτούς που βρίσκονται τώρα στην διοίκηση όταν βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, παίκτες να πηγαίνουν και να έρχονται. Αυτά να τα ξεχάσουμε όλοι με τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ξανά ξέφραγο αμπέλι που αποφάσεις παίρνονταν εν θερμώ και μετά έτρεχαν να το συμμαζέψουν και δεν συμμαζευόταν.

Όμως και οι ίδιοι οι παίκτες του ΟΦΗ, μαζί με τον προπονητή, θα πρέπει να κοιτάξουν οι ίδιοι πως θα αντιστρέψουν την κατάσταση. Είναι η εικόνα που βγάζουν και όχι τόσο τα αποτελέσματα. Ο κόσμος ξέρει να αναγνωρίζει αλλά όταν βλέπει συνεχώς το ίδιο φαγητό τότε θα το πετάξει στα σκουπίδια.

Με κατάρες, βρισίδια και μηδενισμούς ο ΟΦΗ δεν μπορεί να οδηγηθεί πουθενά.

Στην φάση που ζούμε, ο κόσμος ζητάει αίμα. Διψάει για αίμα και αυτό του βγαίνει στο γήπεδο και στα social media. Όμως το μπάχαλο και ο εκνευρισμός δεν οδηγεί πουθενά. Το έγραψα και χθες πως υπάρχει οργή, πίκρα και απογοήτευση. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να βλέπεις τον ΟΦΗ να βολοδέρνει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

31 σχόλια

  1. Όλοι στο γήπεδο την Κυριακή να στηρίξουμε την ομάδα μας και τίποτε άλλο. Σιγά σιγά όλα θα αλλάξουν έχουμε ανθρώπους στην ομάδα που θα τους ήθελαν ομάδες της Ευρώπης γιαυτό ηρεμία και υπομονή να ανάδειξουν το έργο τους και η ομάδα μας να γίνει πάλι μεγαλη

  2. Αφήστε το Παπαδόπουλο να στρώσει τη κατάσταση στα αποδυτήρια. Είμαι γνωστής της κατάστασης εκ των έσω!!! Μανώλη ξέρεις εσύ περισσότερα και καταλαβαίνεις τι εννοώ!!! Έρχονται καλύτερες μέρες για τον ΟΦΗ μας να είστε σίγουροι γι αυτό!!!

  3. Η μπαλα εχει χαθει εδω και καιρο ποδοσφαιριστες 2 τον αριθμο εκαναν σαββατο βραδυ ναργιλεδες στο κεντρο του ηρακλειου ενας αλλος φιλαθλος λεει οτι απο κοντινο προσωπο του παπ βρεθηκαν 4 παιχτες που εχουν σχεση με το στοιχημα η ομαδα πεφτει τρωει μπατσους απο παντου τετοια ρεζιλικια οσα χρονια παιζει ο οφη μπαλλα δε τα θυμαμαι και καποιοι αφελης λενε δε πειραζει ολα θα φτιαξουν φατε σανο η ομαδα επεσε ηδη κι οποιος δε το πιστευει θα το δει

    1. Αφού είναι έτσι όπως τα λες με το στοίχημα, γιατί δεν τους ξαποστελνουν από κει που ήρθαν να τελειώνουμε? Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις δεν μπορείς να κατηγορισεις κανέναν. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η γκρίνια και να βοηθησουν όλοι την ομαδα την Κυριακή. Οποιος δεν γουστάρει καλύτερα μην πάει γηπεδο.

      1. Το γηπεδο φιλε μου το εχουν εγκαταλειψει ολοι οσοι σκεφτονται σοβαρα και σωστα ενα μηνα χωρις μπαλα και το γηπεδο ηταν αδειο τη κυριακη μπορει να ειναι ακομα λιγοτερος κοσμος και σιγα σιγα θα το εγκαταλειψουν κι αλλοι και θα μεινουν ξερεις μονο οσοι λενε δε πειραζει ρε παιδια μας αρεσει που χανεται ετσι και μ αυτο το τροπο γουσταρουμε ταιστε μας κι αλλες ηττες κι αλλες ξεφτυλες παπαδοπουλε εισαι πρωτος εισαι αρχηγος ζητω!!!!!!!οφαρα !!!παμε γερα γιακομα μια ηττα χα χα χα χα χα χα

        1. Δηλαδή ορισμένοι χαίρεστε μόλις κάνει η ομάδα την στραβή? Δεν μπορώ να σας καταλάβω. Κριμα γιατί εγώ πίστευα ότι ήμασταν ΟΦΗ στα εύκολα και ΟΦΑΡΑ στα δύσκολα…

        2. Αυτο καταλαβες εσυ φιλε μου οτι χαιρομαστε οταν χανει η ομαδα;τη μια μονο στραβη που την ειδες; 5 μηνες τωρα που εχει ξεκινησει το πρωταθλημα και η ομαδα μονο στραβες κανει πεντε μηνες με δυο μονο νικες δεν εχει ξανασυμβει αλλοτε να μην αντιδρασουμε δηλαδη εδω ο αρης κερδισε στο βικελιδης και τα γιουχα βροχη ο κοσμος εχει δικιο λενε οι παιχτες του αρη. στη β εθνικη χωρις εσοδα δε βγαινει το πλανο μαγαζι χωρις εσοδα;

  4. Χα…. χα…. Αργιλεδες είχαμε και την…. Δευτέρα στην πλ. του ΟΤΕ! Που βλέπετε το πρόβλημα? Η ομάδα πάει…. σφαίρα, να μην το διασκεδάσουν τα παιδιά?

  5. Αυτο λεω λιγη τσιπα δεν εχουνε κατεβαινουν μετα το παιχνιδι και γελανε οι πραγματικοι φιλαθλοι απογοητευμενοι πικραμενοι με το κεφαλι κατω και τα παιχτακια βγαινουν το βραδυ γλεντανε και ντουμανιαζουν πανηγυριζοντας ετσι τις νικες τους καθε βδομαδα βυθιζουν την ομαδα μας στο πατο μας ταπεινωνουν ξεφτυλα ομαδες κι εμεις λεμε δε πειραζει θα ρθουν καλυτερες μερες ε ξυλο που θελετε ολοι μαζι παιχτες προπονητες αλλα σιγουρα και πολλοι φιλαθλοι

  6. Παιδιά εγώ είμαι ήρεμος γιατι έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στη διοίκηση. Ασφαλώς δεν μ αρέσει η μπάλα που παίζουμε ούτε τα αποτελέσματα που φέρνουμε. Ευθύνη έχει ο Παπ αν ανέχεται στα αποδυτήρια κάποιους και δεν τους ξαποστέλνει. Όμως θέλω να του δωθεί πίστωση χρόνου γιατι του αξίζει γιατι εμείς δεν είμαστε ούτε Ξάνθη ούτε Λεβαδειακός ούτε τιποτα αλλο. Είμαστε ΟΦΗ και είμαστε διαφορετικοί. Μπορει να πέσουμε; Ναι ειναι πιθανόν. Μπορώ εγώ να έχω τη τωρινή διοίκηση εσαει; Είμαι οκ και η ομαδα θα βρει το δρόμο της.

    1. Kαλά λες παλικάρι μου , εσυ δεν είσαι Ξάνθη, είσαι ένα ασανσέρ.

      1. Σου το έχω ξαναπεί, θες πολλά ψωμιά ακόμα για να καταλάβεις την διαφορά. Συνέχισε να διαβάζεις τα site του ΟΦΗ και κάτι θα μάθεις, όσο καθυστερημένος (ποδοσφαιρικά και οπαδικά εννοώ) και αν είσαι.

      2. Τι έχει να ζηλέψει ο ΟΦΗ από την Ξάνθη? Μάλλον τα 30 συνεχόμενα χρόνια στην Α’ άρμα του χοντρού και με ατελείωτες “πορείες” στην Ευρώπη…

  7. .. Ξέρω ότι σε κα δεν αρέσουν και πολύ οι παραλληλισμοι εδώ μέσα..
    Όμως χτες μου έκανε κάτι εντύπωση και θα το πω…
    Στο Χαρίλαου λοιπόν, ο Άρης κέρδισε με γκολ στο 92… Τέτοια γκολ στη λήξη πσνηγυριζονται πάντα έξαλλα από την μεριά των νικητών, ειδικά όταν αυτό γίνεται με τους γηπεδούχους..
    Αντίθετα λοιπόν με ότι θα περίμενε κανείς, όλη η ομάδα του Άρη αποδοκιμαστηκε ΣΥΝΟΛΙΚΆ από ΟΛΟ ΤΟ ΓΉΠΕΔΟ, και παρατεταμένα, και μάλιστα με ΧΟΝΤΡΌ χώσιμο..
    Ξέρετε τι είπαν παίκτες και προπονητής; μετά από νίκη παρακαλώ..
    ΈΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!
    Και εμείς αποδοκιμασαμε και έχουμε εθνικό διχασμό και οι φίλαθλοι του ΟΦΗ έγιναν κάφροι.. Έλεος..
    Όπως οι αρθρογραφουντες λένε “κάτω τα χέρια από τον Παπαδόπουλο”, έτσι κι εγώ λέω “κάτω τα χέρια από τον κόσμο του ΟΦΗ.”
    .. Κι όποιος κατάλαβε τον παραλληλισμό κατάλαβε..

  8. Σύμφωνω με το Βασίλη. Η δουλειά μας εμάς είναι στη κερκίδα και όχι να το παίζουμε προπονητες και ξερολες

  9. Το σαββατο ο παπ.φωναζε του κοτσιανικουλη και του ντινα στους πιο καλους και χαιδευει τις γλαστρες το παληκαρι ειναι λιγος για την κατηγορια το ξερω οτι ειναι οφη τον ποναει αλλα ειναι σαν κουρδιστος δεν κανει μια εσωτερικη αλαγη τον διαβαζουν και τον κτυπουν στο δευτερο ημηχρονο η ομαδα να πεταει να κερδιζει στο 80 θα κανει τις συνηθες αλαγες και περνομε την πικρα

  10. Ακόμη να χαθεί. Εδώ και καιρό έχει χαθεί. Άντε και καλά κρασά….
    Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Φιλε μου δε το καταλαβαινουνε οτι η κατηγορια χαθηκε και μια μεριδα φιλαθλων και η παε καλει το κοσμο στο γηπεδο καθε βδομαδα να στηριξει ποιους;να δει τι;τη ξεφτυλα μπρος στα ματια του;το πλανο ειναι ακυρο στις μικρες κατηγοριες και αυτο θα το δουμε του χρονου στη β εθνικη ο παπ πρεπει να φυγει αμεσα εχει ασχημα κολληματα εχει πραγματικα χασει τη μπαλα και τον ελεγχο παντου γιατι ειναι λιγος γιαυτη τη κατηγορια αν αληθευει οτι η διοικηση και ο παπ δε θελουν το μανο στην ομαδα τοτε πρεπει να πανε στο διαολο ολοι

  11. Εδω μεσα αλλα και στο γηπεδο δε τρωμε ολοι κουτοχορτο οποιος θελει να το τρωει μπορει να το κανει αλλα απαγορευεται να προσπαθει να το ταισει και στους αλλους που δε γουσταρουν να το φανε ειμαστε καφροι επειδη φωναξαμε γιατι δε μπορουμε αλλη ξεφτυλα;τι λετε ρε;για συνελθετε λιγο δυο εισιτηρια διαρκειας απο το υστερημα μας και δε θα φωναξουμε για τα χαλια που βλεπουμε ;χεσμενο το χω το πλανο τους στη β εθνικη ,παπαδοπουλε φυγε τωρα

  12. Δεν απαιτώ να παίξουν την μπάλα που δεν ξέρουν,απαιτώ να μην περπατάνε στο 89 με 5 λεπτά καθυστερήσεις!!! ΤΟ ΑΠΑΙΤΩ !!

    1. Μα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

  13. Ωραια λοιπον αφου η ομαδα θα πεσει σιγουρα οπως λετε μερικοι,μην ξανα ερθετε στο γηπεδο,δωστε τα διαρκειας σας σε ατομα που δεν εχουν και θελουν να ερχονται στο γηπεδο να τελειωνει η υποθεση και να γλυτωσουμε κι εμεις απο την μιζερια σας!!δε σας αρεσει που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εχουμε μια σοβαρη διοικηση,που εχει αναλαβει μολις 3 μηνες και αφοριζετε πλανα,διοικουντες,προεδρους και τα παντα ολα!!Φαινεται εχετε μαθει τοσα χρονια να μας διοικουν ολα τα λαμογια,λες και πηγαιναμε τρενο και παιζαμε μπαλαρα και μας κοροιδευε ο καθε τελειωμενος και αλλαζαμε 3-4 προπονητες το χρονο…αν τα γουσταρετε αυτα λοιπον,καντε μας τη χαρη και οχι απλα μην ξαναρθειτε,αλλαξτε ομαδα να τελειωνει η υποθεση!αντι να εμπιστευθειτε την προσπαθεια που μολις ξεκινησε και που ειναι περα για περα αληθινη και σοβαρη,εσεις θελετε να κανετε κουμαντο ποιος θα παιζει,να αλλαζετε προπονητη καθε τρεις και λιγο κτλ..ποσο γιδια ειστε ρεε???

    1. Μπραβο ρε Μανώλη Αγιασμό ήπιες;
      Μπράβο αγορίνα.

      1. Τα αυτονοητα ειπα αδερφε..Αλλα μερικοι δεν θα τα καταλαβουν και παλι δυστυχως…Η διοικηση αλλαξε καθολικα,τροπο σκεψης,λειτουργια,πρακτικες και πολλοι απο εμας πρεπει να αλλαξουν νοοτροπια αλλα φευ…

    2. Σωστότατος. Θυμάστε τον καημένο το Μαχλά που κουβαλούσε τους φαγαδάκηδες; τον Πουλινάκη; Για ρωτήστε τον Κουτσιανικούλη για εκείνη τη περίοδο. Θυμάστε πόσοι πέρασαν από τον προεδρικό θώκο και μας δούλευαν; Ένας με εταιρία security, ο Κορωνάκης, ο Μιχαλόπουλος κλπ μόνο εγώ δεν είχα γίνει πρόεδρος στον ΟΦΗ. Τα θυμάστε αυτά ή όχι; Θυμάστε που κατεβάζαμε τον ΠΑΟΚ για φιλικό για να μαζευτούν λεφτά να πληρωθούν παίκτες κλπ; για ρωτήστε τι έχουν περάσει οι υπάλληλοι τόσα χρόνια. Σας άρεσε ο Τσάλος; Σιωπή λοιπόν ενισχύστε όσοι θέλετε την ομάδα με τη παρουσία σας στο γήπεδο και τέλος. Καφριλίκια στον ΟΦΗ δεν ταιριάζουν.

  14. Πάει ο Μάνος πέταξε. Να ΄ταν κι άλλος…….. Άντε και του χρόνου να ΄μαστε καλά!

    1. Ναι γιατι εμεις εχουμε αλλαξει νοοτροπια παιχτες σα το μανο τι να τους κανουμε ε ρε μουτζες που θελουνε τα πλανα σας

    2. Και εσύ είσαι σωστότατος Αρμίτη, βλέπεις το δάσος και όχι το δέντρο που βλέπουν μερικοί και μας κοροΪδεύουν όλους εμάς που επί τέλους δείχνει να ξεφεύγουμε από την αβεβαιότητα χρόνων. δε βαριέσαι όμως θα το δουν, αιγά-σιγά.

  15. Με πρόλαβες G4, δεν πειράζει εμείς έχουμε τον ξυλοκοπο και scouting σε όλη την Ευρώπη….

    1. Δηλαδή περίμενες ο γαυρος να μας δώσει δανεικο τον Μάνο? Σε καποιο παράλληλο σύμπαν μπορεί. Και εγώ γούσταρα τον Μάνο αλλά δεν γουστάρω πια να είμαι τσατσος κανενός πρασινοκοκκινου χαλιφη. Πρώτη φορά έχουμε σοβαρή διοίκηση και ιδιοκτήτη και θα ζητάμε δανεικους για να γίνονται οι ομάδες τους μάγκες… Φτάνει πια

    2. Ρε συ Παναγιιώτη, δεν αφήνεις παληκάρι μου το τόπι γιατί δεν τόχεις και να ασχοληθείς με κανένα άλλο άθλημα. Π.χ. Μπόουλιγκ, που ξέρεις μπορεί να τα πας καλύτερα.Εκτίθεσαι μαυτά που γράφεις. Τώρα που γράφω έχει γίνει το παιχνίδι με τον Πανατωλικό και σου αφιερώνω την εμφάνιση των Μπράουν, Γιαννούλη, και Ναμπί. όσον αφορά τον ξυλοκόπο, όπως τον λες, έχει παίξει μόνο σε δυο δεκάλεπτα.΄Ομως το τεράστιο ποδοσφαιρικό σου μάτι, είδε ότι είναι ξυλοκόπος. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να είδε και κάποιος σαν και σένα όταν ο Παναθηναϊκός έφερε τον Μπέργκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − 6 =