Διαχείριση συναισθημάτων

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αν είναι κάτι που ο φετινός ΟΦΗ έχει αποτύχει, αυτό είναι να μπορεί να επιβάλλεται γύρω από τα δικά του αγωνιστικά συναισθήματα. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η υπόθεση του φετινού ΟΦΗ έχει ξεπεράσει κάθε ψυχική αντοχή και κάθε όριο. Δοκιμάζονται οι ψυχικές μας αντοχές, πως θα πάμε στα σπίτια μας, αν θα βγούμε για καφέ και βόλτα και όλα γυρίζουν την κουβέντα ξανά στην ομάδα. Προσωπικό παράδειγμα, πήγα στον Τσουβέλα την προηγούμενη Παρασκευή και μέσα σε γέλια και χαχανητά, η κουβέντα κατά τις 12.00 τα μεσάνυχτα και μετά από 3-4 ποτά, γυρνούσε συνεχώς στην ομάδα.

Σε καθημερινό επίπεδο αυτό συζητάμε και βέβαια αυτό συμβαίνει εντός και εκτός γηπέδου. Όταν η ομάδα κερδίζει, τα ξεχνάμε (πιθανότατα) όλα, όταν δεν κερδίζει φεύγουμε από τα Καμίνια και στον δρόμο σκεφτόμαστε ολοένα και διαφορετικά πράγματα.

Μαζί με εμάς, πάει ασορτί και ο φετινός ΟΦΗ. Την μια Κυριακή θα κερδίσει τον Παναθηναϊκό και την επόμενη θα πάει στην Τρίπολη, θα κερδίζει μέχρι το 60′ και ξαφνικά θα χάσει το παιχνίδι. Το φετινό πρωτάθλημα είναι ξεκάθαρα μια αποτυχημένη διαχείριση συναισθημάτων τόσο για τον ΟΦΗ, όσο και για τον κόσμο του. Την μια Κυριακή είναι έτσι και την επόμενη… γιουβέτσι.

Ένα αποτέλεσμα είναι αρκετό να φτιάξει την διάθεση; Προφανώς και ναι. Όπως συνέβη τον περασμένο Δεκέμβρη όταν πάλι ισοφαρίστηκε στο 80′ στα Γιάννενα, πάλι υπήρχε γκρίνια και μουρμούρα όμως όλα ξεχάστηκαν μια εβδομάδα μετά με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Όμως σε καμία περίπτωση μια νίκη δεν θα κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι εντός του ΟΦΗ αφού τα προβλήματα παραμένουν εδώ και καιρό αλλά δεν έχουν λυθεί και δεν πρόκειται να λυθούν με μια νίκη. Ο ΟΦΗ έχει μπροστά του μια μάχη την ερχόμενη Κυριακή και το μόνο που έχει να κάνει ο κόσμος, όπως το κάνει καιρό τώρα, είναι να πάει στο γήπεδο και να στηρίξει.

Μέση λύση δεν υπάρχει.

Παρά μόνο στήριξη και πηγαίνοντας Κυριακή με Κυριακή…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

20 σχόλια

  1. ΕΓΩ ΜΑΝΩΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 3-4 ΣΟΒΑΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΈΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΤΑ ΈΣΟΔΑ ΤΗΣ ΟΛΟΙ ΞΈΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΝ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΣΤΙΖ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.
    ΤΡΙΤΟΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΣΠΙΣΤΊΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ.
    ΑΝΤΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΩ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΟΜΩΣΣΣΣΣΣΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ ( ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΑΚΟΎΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ-ΜΑΝΑΤΖΕΡ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ) ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ !!!!!!!!
    ΛΥΠΆΜΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΕΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΟΥΝ ΑΛΛΟ.
    ΥΣΤ. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.
    ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΈΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ.

  2. Μανώλη εμένα οι νέοι ιδιοκτήτες μου δίνουν την εντύπωση ότι κοιτάζουν την επόμενη μέρα τής ομάδας και όχι αυτο που συμβαίνει τώρα. Απλά δεν το λένε γιατί ο κόσμος θα εξαγριωθει. Τα προηγούμενα χρόνια, μια πτώση στην Β ηταν οικονομική καταστροφή, τώρα δεν είναι. Έχω την εντύπωση, πώς θέλουν ενα restart απο την Β με τους παίκτες που θέλουν και οι κινήσεις που κάνουν με μεταγραφές σχετικά νέων παικτών(πλην Γιαννουλη) με 2ετη συμβόλαια αυτό δηλώνει. Η ομάδα, σύμφωνα με το πλάνο που έχουν, θα κτισθεί στην Β και οταν ανεβει με 3, 4 σοβαρές προσθήκες θα προσπαθησει να πρωταγωνιστήσει στην Α. Εγω τουλάχιστον αυτό βλέπω, γιατί απλά δεν κατανοώ την απάθεια τους για την άθλια εικόνα που παρουσίαζει η ομαδα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειναι ο ρόλος του Παπ σε αυτό το σκηνικό, αν θέλουν να γίνει ένας νέος Ολλανδός, είναι τουλάχιστον γελοίο. Οι επιδόσεις του Παπ εχουν ταβάνι και φθάνουν το πολύ στο επίπεδο της Φουτμπολ λιγκ, τουλάχιστον αυτό μας εχει δείξει τώρα ενα γύρο στην Σούπερ λιγκ. Μανο σου ευχομαι τα καλυτερα.

    1. Γιώργο γνωρίζει καλά ο ιδιοκτήτης και η νέα διοίκηση τι πρέπει να γίνει. Το ότι δεν βγαίνει τίποτα προς το κόσμο, δεν σημαίνει ότι υπάρχει αδράνεια. Και συν τοις άλλοις, πίστεψε με αυτοί γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα μας για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου η ομάδα να σωθεί. Από το καλοκαίρι έγραφα ότι η χρονιά θα ήταν δύσκολη και κανένας δεν με πίστευε επειδή έχει λυθεί το οικονομικό.

  3. Πρωτος το ειχα πει εδω μεσα οτι απο κει ξεκιναει το πλανο απο τη β εθνικη μαλιστα ειχα πει οτι θα αποτελουμε και παγκοσμια πρωτοτυπια χαμηλες κατηγοριες κι απο πισω ενας προεδρος μσ χρημα ομως δε ξερω ποιος και για ποσο καιρο στα χαμηλσ πατωματα θα δινει μονο χωρις να παιρνει α κι οσο για κατι που ειπε καποιος εδω μεσα οτι δεν ειμαστε μετοχοι για να μας πουν το πλανο εχω να του πω οτι ειμαστε πελατες χωρις πελατες για καιρο το μαγαζι κλεινει αυτα

    1. Νίκο θες να πάρεις και κανένα βραβείο για την παγκόσμια αποκλειστικότητα;

      1. Να παρω εγω το βραβειο μου να παρεις κι εσυ το δικο σου που μας τα ελεγες απο το καλοκαιρι

        1. Εγώ το φώναζα από το καλοκαίρι ότι μοναδικός στόχος για φέτος είναι η παραμονή. Ακόμα και αν χρειαζόταν να σωθεί η ομάδα με 1 βαθμό διαφορά.

        2. Ναι φιλε μου ωραια κι εγω θα ηθελα απο δω και περα να μη χασουμε κανενα παιχνιδι ποιος δε το θελει;ειμαστε πραγματικοι φιλαθλοι της ομαδας και θελουμε να τη βλεπουμε ψηλα η εστω με μια αξιοπρεπη πορεια δε μπορουμε ομως να βλεπουμε τα χαλια της και να μη μιλαμε γιατι αυτο συμβαινει τωρα εδω κσι 5 μηνες δεν ειναι χθεσινο δεν ειναι μια στις τοσες

  4. Οποτε καταλαβαινεται οσοι εχουμε παιδια η εγγονια ας αρχισουμε να τα ενημερωνουμε οτι καπου καποτε σε καποιο μακρινο μελλον θα υπαρχει μια πολυ μεγαλη ομαδα που θα λεγεται ΟΦΗ για συνελθετε ρε ολοι μαζι επισης εχω μια πολυ σοβαρη ερωτηση γιατι κατεβηκαν τα σχολια των φιλαθλων γιατι προσπαθουν να φιμωσουν τους δημοσιογραφους τι καθεστως υπαρχει στην ομαδα ;μηπως αυτο το χουντικο που ολοι ξορκιζουμε;μηπως;

  5. Αν νομιζουνε οτι τα σχολια ξεσηκωνουν το κοσμο ειναι γελασμενοι μη σου πω οτι αποτελουν και αναχωμα ο κοσμος βλεπει κρινει και εκδηλωνει δεν ειμαστε ολοι βλακες.εγω παντως δεν εχω καλη γνωμη για τα πλανα τους και μονο το οτι δε κινηθηκαν για το Μανο δε τους εχω σε εκτιμηση υποκρισια δε θελετε δανεικους μεχρι το τελος του μηνα να φυγουν αμεσα οι δανεικοι αμ δε υποκριτες ειστε κυριοι ασε που ολοι ξερουμε ποιος δεν ηθελε ποτε το μανο

  6. Άλλη μια εβδομάδα χωρίς καινούργιο κεντρικο αμυντικό,χαφ,εξτρεμ και επιθετικό…θα επρέπε οι μεταγραφές να έχουν τελειώσει αρχές Ιανουαρίου..κάθε μέρα που περνάει είναι αργά

  7. αλλη μια παρασκευη εφυγε,χωρις μεταγραφη… καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολη εποχη για μεταγραφες,αλλα αν δεν βαλεις το χερι στην τσεπη!

  8. Κ. Σαρρη… Οταν τιμωρήθηκε με – 6 ο παο και μετά ο πανιωνιος είχες πει… – 2 στην μάχη για την Ευρώπη…έτσι δεν είναι;… Τι λες τώρα παραμονή έστω και με 1 βαθμό;.. Βγες και πες κύριοι πήγα Καρπενήσι, έβλεπα τις. Προπονήσεις τις ομάδας και τα φιλικά, δεν το χω από μπάλα και πίστευα θα σαρωσουμε, ενώ αποδείχτηκε ότι ούτε κατηγορία δεν μένουμε με το αρχικό μας ροστερ.. Ο λαός. Του ΟΦΗ θέλει αντρικειες κουβέντες… Όχι σάλια…

  9. Έλεγες κ. Σαρρη στην προετοιμασία ότι με το – 6 του παο και την ενδεχόμενη τιμωρία του Πανιωνίου, είναι – 2 οι μνηστήρες της Ευρώπης για τον ΟΦΗ…Στην πράξη είδαμε όλοι, ότι με το αρχικό ροστερ θα. Πεφάμε σουμπιτοι… Θα μπορούσες να πεις κύριοι πήγα Καρπενήσι, είδα τις προπονήσεις και τα φιλικά της ομάδας,αλλά επειδή δεν το πολύ έχω με την μπάλα, έγραφα εντελώς άστοχα ότι θα βγαίναμε Ευρώπη… Όχι να μας λες ότι έλεγες παραμονή έστω και. Με 1 βαθμό.. Εδώ έγραφες εν ψυχρώ ότι χτυπάμε Ευρώπη… Αυτό λέγεται σανο αν το κάνεις κακοπροαιρετα, η αμπαλοσυνη αν το κάνεις χωρίς κακή πρόθεση.. Σε κάθε περίπτωση δεν βγήκες να πεις έστω ένα συγγνώμη έκανα λάθος…

  10. Εχω την εντυπωση οτι τη κυριακη θα δουμε εναν αλλο οφη πιστευω και θελω να κερδισουμε γιατι αυριο παιζονται κεφαλια κατα τα αλλα μια νικη δε φτανει και αν η κυριακη ειναι μια αλλη καλη μερα κανεις δε ξερει αν ακολουθησουν κι αλλες τετοιες

  11. μια που εχεις τον πλατελα φωτο κανεις ενα λαθος σε ενα σου αρθρο γραφεις οτι”Η υπόθεση φαίνεται να είναι στην τελική ευθεία ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Αζέροι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και τον ΟΦΗ για να κάνουν δικό τους τον παίκτη”ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!! ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΤΙΡΙΤΕ.!!!

  12. Πλατελα αντε στο καλο παιδι μου να παιζεις κι εκει το στοιχηματακι σου να παιρνει σειρα ο επομενος παρακαλω απο τη τετραδα ρε που τους βρηκαμε ρε;ποιος ασχετος τους εφερε εδω περα

  13. Σαρρη μη μιλας .μη γελας κινδυνευει η ελλας κι ολοι παρακαλω σιωπη μοκο μην ακουσω τιποτα απο κανενα σσσσ σκασμος αυτη ειναι η οδηγια

  14. Για αλλο ενα παιχνιδι,ο οφη δεν ηταν καλος…ασχετα οτι κερδισαμε.τα γκολ κ καποιες ατομικες ενεργειες,μπορεις να κρατησεις απο αυτο το παιχνιδι.

  15. για το ροστερ που εχει ο οφη, παει αρκετα καλα στη σουπερ λιγκ…ολες οι αλλες ομαδες εχουν 10 ξενους και βαλε, ο παοκ εχει στην ενδεκαδα 10 ξενους….ολες οι ομαδες πια ειναι υπολογισιμες..ακομα κι ο απολλωνας παλευει με νυχια και με δοντια…ενα γκολτζη σεντερ φορ να ειχαμε ακομα και ισως ενα πολυ καλο σεντερ μπακ…αλλα και παλι με τον ερχομο του βερα, πιστευω οτι η ομαδα θα κανει στην εδρα της τουλαχιστον 5-6 νικες , ισως παρουμε και κανα βαθμο εξω με απολλωνα και αρη και θα σωθουμε ανετα..πιστευω με 32 βαθμους σωνεσαι , νομιζω θα φτασουμε τους 35 εμεις..τα γιαννινα δεν τα βλεπω πανω απο 28-30, η λαμια μεταξυ 30-32, ακομα κι η λαρισα κινδυνευει κι ο αστερας κι ο πανιωνιος..κλειδι λοιπον τα ματς στο ηρακλειο..πρεπει να τα δωσουμε ΟΛΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven − five =