Το παν είναι να είναι ήρεμος ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει καιρό και το απόλυτο μυστικό είναι να διατηρηθεί η ηρεμία και η αυτογνωσία. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Aφού πλέον έχω τελειώσει και το δεύτερο πακέτο τσιγάρα από τις τρεις παρά πέντε, ήρθε η ώρα να γράψω και το σημερινό editorial του Gentikoule. Με ηρεμία, ψυχραιμία και ανακούφιση. Ο ΟΦΗ έφτασε σε μια νίκη που την ήθελε όσο τίποτα άλλο, όμως κυρίως την ήθελε για την πάρτη του. Γιατί αφού θα είναι ήρεμος και γαλήνιος ο οργανισμός ΟΦΗ, θα είναι ήρεμος και ο κόσμος του.

Ο κόσμος της κάθε ομάδας είναι σαν τον πελάτη μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων. Εφόσον είναι ικανοποιημένος με το αμάξι που θα πάρει, θα εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του και θα το βολτάρει αμέσως. Εάν διαπιστώσει ότι είναι σακαράκα, τότε θα αντιδράσει αλλιώς. Δεν είναι μόνο γνώρισμα του κόσμου του ΟΦΗ αλλά των Ελλήνων. Η χαρά από την στενοχώρια απέχουν ελάχιστα. Το ίδιο και οι αντιδράσεις των οπαδών. Στην ήττα νιώθει ότι τον πνίγουν, στη νίκη όμως θα ξεχάσει αμέσως τι συνέβη λίγα δευτερόλεπτα πριν.

Ο κόσμος σήμερα ήταν ζεστός, χειροκρότησε θερμά πριν την σέντρα, το “πέταλο” έσφυζε από ζωή με συνθήματα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα δίνοντας την έξτρα ώθηση και αφού τον βοήθησε και η ίδια η ομάδα έβγαλε και εκείνος μια πολύ όμορφη εικόνα.

Το παν στην φετινή σεζόν, που επειδή είμαστε ΟΦΗ πάντα θέλουμε το καλύτερο (και είναι απολύτως φυσιολογικό), είναι να υπάρχει ρεαλισμός μέχρι και την τελευταία ημέρα της αγωνιστικής περιόδου. Από τον περασμένο Οκτώβρη, ο ΟΦΗ είναι ένα μωρό που μαθαίνει να κάνει τα βασικά. Αρχικά να μάθει να λειτουργεί σαν σωστός ποδοσφαιρικός οργανισμός. Με σωστά βήματα που θα πηγαίνει από το Α στο Β και πάει λέγοντας μέχρι να φτάσει στο Ω. Είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε όλοι μας, βάζω μέσα και τον εαυτό μου, όμως πρέπει να το αποδεχτούμε.

Ο ΟΦΗ λειτουργεί πλέον με ποδοσφαιρικό ορθολογισμό, μακρυά από ακρότητες και χωρίς να πηγαίνει ανορθόδοξα. Οι μεταγραφές που θα γίνουν, θα περάσουν από μια διαδικασία που θα ξεκινάει από τον εντοπισμό του παίκτη, την αξία του με το ταλέντο του και πάει λέγοντας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προέκυψε και η μεταγραφή του Αντίλ Ναμπί. Ο Άγγλος μπήκε στο γήπεδο, έδειξε ποιος είναι, παρότι υπήρξαν αρκετοί “ειδήμονες” που φρόντισαν να κάνουν προφητείες πριν καν τον δουν, και έκανε αμέσως την διαφορά. Ο Ναμπί από το ξεκίνημα έδειξε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει και τα γκολ που έβαλε, είναι το τελευταίο πράγμα που θα σταθώ.

Θα αφήσω τελευταία τα γκολ που πέτυχε γιατί προέχουν άλλα στοιχεία του παίκτη. Η ηγετική φυσιογνωμία που έβγαλε στο γήπεδο, η σύνδεση του με τον κόσμο καθώς προέρχεται από την πλέον ποδοσφαιρική χώρα του πλανήτη και το γεγονός ότι ενέπνευσε τους υπόλοιπους. Κράτησε την μπάλα με ψυχραιμία, δεν έκανε κατάχρηση της ντρίμπλας, κοντρόλαρε τον ρυθμό όποτε χρειαζόταν και γενικά έδειξε ότι ήταν ένας παίκτης που έλειπε αρκετά από τον ΟΦΗ (αφού ο Νέιρα έχει μείνει στα πιτς λόγω των τραυματισμών του).

Το ακόμα σημαντικότερο είναι ότι οι παίκτες που έρχονται μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία, αρχίζουν να αποδίδουν ΑΜΕΣΩΣ. Ο Ναμπί στο πρώτο του ματς, μπήκε και έκανε την διαφορά, ο Μπράουν από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται καλύτερος και δεν έχουμε δει ακόμα τις τελευταίες κινήσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. Μπράβο στην ομάδα και στο Ναμπι.αΤο Ηρακλειο θα δωσει την παραμονή. Παντως η αποβολή δεν ηταν και κατά συνέπεια ουτε το φαουλ πανω στη γραμμή.

    1. Σωστά, αλλά ούτε το πέναλντυ δεν ήταν. Κάνει θέατρο ο παίκτης του Παναιτωλικού.

    2. Μήν μπερδεύεστε σχετικά με το μέσα η έξω από την περιοχή η μπάλα στην αποβολή του Κυριακίδη…

      Η παράβαση είναι το σταμάτημα της μπάλας με το χέρι στην ντρίμπλα του Βούο από τον Κυριακίδη, ενώ ο τερματοφύλακας βρίσκετε εκτός μεγάλης περιοχής… εκεί είναι το φάουλ… και σωστή η κόκκινη αφού ο Βουό θα ήταν μετά τετ-α-τετ με το τερμα…

      1. Μάλλον εσύ μπερδεύεσαι φίλε. Είδα και ξαναείδα το replay τουλάχιστον 20 φορές και δεν βρίσκω πουθενά το χέρι του τερματοφύλακα να σταματάει τη μπάλα πάνω στην ντρίπλα του Βουό ούτε εντός ούτε εκτός περιοχής. Ξαναδές το κι εσύ: https://www.youtube.com/watch?v=aallYpwl5dU

  2. Πολύ καλή η ομάδα σήμερα και ο κόσμος όπως πάντα στο πλευρό της. Έχουν γίνει και πιο ακραία διαιτητικά λάθη στην Superleague. Ευτυχώς που δεν έκρινε τον αγώνα. Πάμε παρακάτω και να παραμείνουμε αγωνιστικά σε αντίστοιχο επίπεδο όπως το σημερινό.

  3. Τι έγινε ρε παιδιά με τον Παπαδόπουλο; Τι έκανε; Φταίει δε φταίει; Ποιος ξέρει κάτι να μας πει;

  4. Παραδοσιακά εχθρική και αντί παθητική ομάδα σε όλα τα επίπεδα ,προπονητικα διοικητικά και στα συλλογικά όργανα…προκλητικός και ο προπονητής τους…στα τσακιδια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + ten =