“Γεντί Κουλέ”: Ελάτε να τα πάρετε

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η μοίρα το έφερε έτσι που η Κρήτη θα δώσει την παραμονή στην φετινή, σημαδιακή για το μέλλον του ΟΦΗ, χρονιάΓράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Σε τέτοιου είδους παιχνίδια οι τακτικές πάνε περίπατο. Κάποιοι θεωρούν κλισέ αυτές τις φράσεις, σε άλλους περνούν απαρατήρητες. Όμως και οι δύο φράσεις έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Η ομάδα που έχει το πάθος και την θέληση για τη νίκη, θα κερδίσει. Απομονώστε μερικές από τις φάσεις του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Σε μια εξ’ αυτών, ο Βαρέλα κάνει ένα τάκλιν στο κέντρο (σε μια χαμένη επίθεση του ΟΣΦΠ) και το πανηγυρίζει σαν να έβαλε γκολ. Τα ίδια και στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα μαρκάρισμα του Σάκχοφ στην μεσαία γραμμή.

Σαφώς και ο ΠΑΟΚ είχε την δική του τακτική για να κερδίσει τον Ολυμπιακό όμως και οι παίκτες του γνώριζαν πως δεν υπήρχε αύριο μετά τον αγώνα με τον ΟΣΦΠ.

Την Δευτέρα έρχεται ο πρώτος από τους μεγάλους τελικούς της φετινής περιόδου. Αυτό το γνωρίζουν όλοι μέσα στην ομάδα και φαίνεται από την πίστη που βγάζει ο Βέρα. Γιατί όταν ο προπονητής σου πιστεύει στον στόχο, τότε θα το πιστέψουν και οι υπόλοιποι. Το μάτι των παικτών του ΟΦΗ πρέπει να γυαλίζει την ερχόμενη Δευτέρα, να μπουν μέσα στο γήπεδο σαν να κρίνεται η κατηγορία στις 21.30 το βράδυ της Δευτέρας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Εφόσον η ομάδα δείξει τα θέλω της από τα πρώτα λεπτά τότε θα βάλει στην εξίσωση και τον κόσμο. Ο κόσμος δεν πρέπει να τσιμπήσει σε καμία προκλητική συμπεριφορά που μπορεί να συναντήσει γιατί όλοι γνωρίζουμε (πλέον) το παρασκήνιο που πάει να τους σώσει με το έτσι θέλω. Ένα πέναλτι κόντρα στον Ατρόμητο που γελούσε όλη η Ελλάδα, άλλο ένα με τον Απόλλωνα για το οποίο γελούσαν τα Βαλκάνια. Το παρασκήνιο γύρω από την τοπική ομάδα της Φθιώτιδας, το ζήσαμε και πριν από δύο χρόνια.

Ασφαλώς και η ιστορία με το μέγεθος του ΟΦΗ δεν μπορεί να συγκριθεί με τους πρωτοεμφανιζόμενους στην Σούπερ Λιγκ όμως επειδή πλέον παίζουν μπάλα και άλλα πράγματα, ο κόσμος του ΟΦΗ θα πρέπει να είναι τόσο προσεκτικός, μέχρι εκεί που δεν πάει. Καμία αφορμή για τυχόν αστειότητες, καμία σημασία σε ότι βρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το “Γεντί Κουλέ” θα κρίνει την άνοδο του ΟΦΗ. Τα είπαμε και τα ξαναγράφω. Όλα τα ματς, πλέον, μέσα στο Ηράκλειο είναι στα πόδια των παικτών του ΟΦΗ. Εφόσον κάνει το καθήκον του, δεν χρειάζεται να περιμένει στην τηλεόραση για να δει τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Η μοίρα το έφερε έτσι που η Κρήτη θα δώσει την παραμονή στην φετινή, σημαδιακή για το μέλλον του ΟΦΗ, χρονιά. Όλοι μας γνωρίζουμε πως όταν τελειώσει η σεζόν και έχουν περάσει τα αγωνιστικά ζόρια τότε ο ΟΦΗ δεν θα κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

26 σχόλια

  1. Ομαδα που δεν σκοραρει εχει θεμα φιλαρακο μου.ομαδα με 3νικες στο πρωταθλημα …υπαρχει προβλημα.οι ανταγωνιστες εχουν ξεφυγει.αν δεν παρει νικη την δευτερα εχεις ολυμπιακο μετα.θα χασεις.οι υπολοιποι ξεφευγουν και αλλο.πιαστους μετα .

  2. Ολοι ξερουμε τι δε πηγε καλα απο την αρχη συντηρουσατε κι εσεις οι δημοσιογραφοι αλλα και φιλαθλοι και η διοικηση μια αρρωστη κατασταση και κανενας δε τολμουσε ν αλλαξει στη καταλληλη στιγμη τα πραγματα ν ανασανει η ομαδα να φυγουν τα παλτα που ακομα εχουμε καποια στη ντουλαπα και τα φοραμε κι απο πανω μακαρι να βγω ψευτης αλλα δε νομιζω να σωθουμε ειμαστε ακομα χωρις αξιολογους επιθετικούς και βαθμους χωρις γκολ δε παιρνεις δε ξερω αν προλαβαινουν οι ανθρωποι που ηρθαν ν αλλαξουν τη πορεια του οφη μας δυστυχως

    1. Aαααα γεια σου ρε Νικόλα! Άντε να τα πει κάποιος επιτέλους!!! Σαν πολύ σανό δεν μας έχουν ταϊσει από το καλοκαίρι;

      1. Το σχόλιο 13/2 9:25μμ δεν μου ανήκει παίδες ο άρρωστος από τα χανιά aoxara & alternative έπαθε κρίση πάλι και ξαναχτύπησε με το όνομα μου.Αδερφέ Δένδρωνας δεν γίνεσαι όσο και να χτυπιέσαι θες να κεράσω καφέ να με βγάλεις φώτο;

        1. Επίσης παίδες ξέρετε ε?
          Ο τύπος από τα χάνια που τον πήρα χαμπάρι εδώ και 2,5 χρόνια πληρώνοντας το τίμημα ότι τα έβαλα με ένα άρρωστο αρχίδι γι’αυτό του αρέσει και ηδονίζεται να μπαίνει με το όνομα μου (άσε που εγώ δεν κουράζομαι από 10 σαν και δαυτόν.)μπαίνει πολύ συχνά με τα:ΑΟΞΑΡΑ ALTERNATIVE ROSONERI
          AOXARA REBELS ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑΚΗΣ ΣΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΜARIA PAOLA ΠΑΟΚΤΖΟΥ ΣΟΥΠΕΡΑΣ SUPER3 ΟΥΦ Ο τύπος δεν πιάνεται ούτε με το καλό ούτε με το κακό αλλά ούτε με το αδιάφορο.Έχει ψύχωση και αποθυμένο με τον ΟΦΗ που στο τέλος θα τον οδηγήσει στο να γίνει ΟΦΗ και αυτό το στηρίζω στο ότι έρχονται μεγάλες χαρές στα επόμενα χρόνια με Μπούση Πρόεδρο δλδ σιγά σιγά θα ξαναδούμε κύπελλο ευρώπη ακόμα και πρωτάθλημα σιγά σιγά όμως γιατί ναι παίδες είμαι άκρως αισιόδοξος μην κοιτάτε φέτος που προσπαθούμε να σώσουμε την χρονιά όταν το καλοκαίρι που πέρασε πληρώσαμε για παίχτες Γ εθνικής έτσι και ο φίλος-αρχίδι αοξ για να αντέξει τότε στις χαρές μας όλο το δηλητήριο που του έβαλαν για τον ΟΦΗ μας θα αγαλιάσει όταν συνειδητοποιήση ότι έγινε ΟΦΗ !!!!!!!!!!!!!

  3. Αφήνουμε την γκρίνια.Στηρίζουμε την ομάδα.Ο ΟΦΗ πλέον είναι ένας ζωντανός οργανισμός που δουλεύει ασταμάτητα προς σωστή κατεύθυνση κατά την γνώμη μου, άρα δικαιούται να κάνει λάθη.Σκοπός είναι να σωθεί η χρονιά.Τίποτα άλλο δεν πρέπει να είναι στο μυαλό όσων αγαπάνε την ομάδα…..
    Δεν είναι καιρός για κριτική.Να τελειώσει με το καλό η σεζόν και έχουμε χρόνο για τα υπόλοιπα.
    Την Δευτέρα όποιος μπορεί πάει γήπεδο και στηρίζει την προσπάθεια των παικτών μας.
    Η νίκη είναι μονόδρομος και θα επιτευχθεί, όπως και η παραμονή της ομάδας μας.Αυτά!

  4. Οφείλουμε όλοι να είμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα της Κρήτης που είναι και θα είναι για πάντα μόνο ΟΦΗ***************

  5. Άκουσα τον Μανώλη σαρρη να λέει οτι παίζουμε την καλύτερη μπάλα από τις ομαδες που πάνε για σωτηρία. αυτο που εχω να πω είναι οτι η Λαμία απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από το κύπελλο ,τον κέρδισε στο πρωταθλημα ,έκανε 3 συνεχόμενες νίκες και ανατροπή με τον ατρόμητο,και έφερε ισοπαλία 3-3 με τον Ολυμπιακό ατο γήπεδο τους .ο Λεβαδειακός έχασε δύσκολα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κέρδισε τον ΑΡΗ έφερε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό που έπρεπε να κερδίσει και έχασε από ατρόμητο με 1-0 που θα μπορούσε με την εμφάνιση τους να πάρουν ισοπαλία .τα Γιάννενα έχασαν δύσκολα στο 88 από τον ΠΑΟΚ έχασαν από τον ΑΡΗ δύσκολα στο Χαριλάου και κέρδισαν εύκολα τον Παναθηναϊκό .οι αλλες ομαδες που μας παίζουν άραγε μήπως είναι σε καλύτερο φεγγάρι από έμας μανωλη ; ομάδα μας αποκλείστηκε από τον εργοτελη σε διπλούς αγώνες παρακαλώ με τον δεύτερο αγώνα ατο γήπεδο μας φάγαμε 4 από ΠΑΟΚ που θα μπορούσε να ήταν και πολλά παραπάνω πήραμε ισοπαλία από Ξάνθη και ας μιλάνε κάποιοι για διαιτησία ,χάσαμε από την ΑΕΚ μα 3 τελικές προσπάθειες και ολοι λέμε για την καλή εμφάνιση που κάναμε αρένα τι σε αυτή την ΑΕΚ χωρις 8 παικτες βασικούς .Ε ρε σανό που τρώμε.δεν μπορώ να ακούω για διαιτησιες γιατι στα 20 ματς που εχουμε παίξει άντε να εχουμε αδικηθεί στα 3 όπως και σε μερικά ματς εχουμε ευνοηθεί .

    1. Σάκη όταν θα λες τι είπα στο ραδιόφωνο, θα τα λες όλα και όχι τα μισά. Το είπα επειδή έχω δει όλα τα παιχνίδια των ανταγωνιστών του ΟΦΗ, οπότε έχω άποψη. Εσύ μάλλον δεν έχεις για να αναφέρεις το 1-0 του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ. Και επίσης αφού λες ότι λέω, θα τα λες όλα και όχι τα μισά γιατί επαναλαμβάνω από την Δευτέρα ότι ο ΟΦΗ δεν έχει αδικηθεί σε περισσότερα από 3 παιχνίδια όπως και το έγραψα στο προηγούμενο μου κείμενο. Μην νομίζεις ότι επειδή δεν σχολιάζω εδώ και δεν μιλάω, δεν τα βλέπω κιόλας.

  6. Ένα στατιστικό για τις τελικες φάσεις τα λέει όλα. Προτελευταίος με μόλις 150 τελικες σε 20 αγώνες! Και να φανταστείτε δεν κάνουμε παιχνίδι με αντεπιθέσεις αλλά παιχνίδι κατοχής!
    Ενδεικτικά τα παρακάτω ματς:

    Λεβαδειακός-ΟΦΗ 41% – 59%
    Τελικές 10 – 6

    ΟΦΗ – ΑΡΗΣ 50-50
    Τελικές 4 – 13

    ΠΑΣ – ΟΦΗ 48 – 52
    Τελικές 12 – 5

    Με τελευταίο παράδειγμα τον αγώνα με την ΑΕΚ η οποία εμφανώς δεν είχε διάθεση να παίξει αλλά άφησε τον ΟΦΗ ουσιαστικά να κάνει παιχνίδι και εκείνος έκανε μόλις 3 τελικες!

    Υπάρχει πρόβλημα δημιουργίας προφανώς και όχι αποτελεσματικότητας. Η κατοχή αναλώνεται στο να αλλάζουμε πάσες στο μισό (δικό μας) γήπεδο χωρίς να περνάει στο άλλο μισό ούτως ώστε να μετουσιωθεί σε ευκαιρίες.

    Μου θυμίζει τον αγώνα ταχύτητας μεταξύ λαγού και χελώνας στον οποίο προφανώς ο λαγός έχει την ταχύτητα, αυτός όμως κάνει γύρους γύρω από τον εαυτό του αντί απλώς να πάει μπροστά!

    1. Δεν τρώμε σανό φίλε Σάκη.Ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται και τι παίζεται όλοι μας.
      Το γεγονός ότι η ομάδα αδικείται ενώ οι υπόλοιποι ανταγωνιστές ευνοούνται είναι μια παράμετρος που δεν πρέπει να την παραγνωρίζουμε.Η ομάδα έχει μεγάλα προβλήματα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν παίρνει σφυρίγματα όπως οι άλλοι.Δεν μένουμε σ΄αυτά, πάμε παρακάτω. Δεν γκρινιάζουμε.Στηρίζουμε την ομάδα.Κριτική αργότερα, με όποιο αποτέλεσμα….

      1. Σωστά αυτά που γράφεις Νίκο, όμως η αλήθεια είναι, όπως πάντα, κάπου στη μέση. Σίγουρα, τα στατιστικά που παραθέτει παραπάνω το παλικάρι είναι ενδεικτικά της εικόνας που έχει παρουσιάσει ο ΟΦΗ στα περισσότερα ματς μέχρι τώρα. Οι αριθμοί λένε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή κρύβεται πίσω από σφαγιαστικές διαιτησίες (Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, ΑΕΚ εκτός, Ξάνθη εντός) που έχουν στερήσει από την ομάδα, κατά την άποψή μου, από 4 έως 6 βαθμούς. Αν τους είχαμε αυτούς τους βαθμούς θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση, όχι μόνο από βαθμολογικής πλευράς αλλά γενικότερα.
        Όταν όμως δεν παίζεις μπάλα και δεν δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να νικήσεις, πως να σε παίξει καλά ο διαιτητής; Στις περισσότερες περιπτώσεις (όχι πάντα) πρόκειται για ανθρώπινα λάθη. Όταν δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να σκοράρεις ή, σε αρκετές περιπτώσεις, όταν δεν μπορείς να περάσεις το κέντρο, πως θα δώσεις το πάτημα στο κοράκι να σε σφυρίξει λίγο καλύτερα; Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του ποδοσφαίρου και μάλιστα αφορούν ΚΑΙ τους διαιτητές. Με άλλα λόγια, “όπου φτωχός κι η μοίρα του” που λένε.
        Παρόλα αυτά, όπως πολύ σωστά λες, πάμε παρακάτω, στηρίζουμε την ομάδα και στο τέλος κάνουμε το ταμείο.

  7. Τζαααααααά! Να μαι κι εγωωωωωωωώ!!!!

  8. βλεπω εφερες ως παραδείγματα προς μιμηση παικτες απ’την μητρικη εταιρεια….
    Αν δεν παρεις την Λαμια,εσφιξες παρα πολύ….

    1. Δείξε μου τον ιδιοκτήτη σου, να σου πω ποιος είσαι. Και αν για τον ΟΦΗ, θα σφίξει για φέτος (και μόνο), κοίτα μην σφίξεις εσύ στα επόμενα χρόνια.

  9. Είναι από τις στιγμές που θέλω να ουρλιάξω.
    Είναι από τις στιγμές που θέλω να πώ ζήτω ο Εργοτέλης ή ζήτω ο Ατσαλένιος ή ζήτω η Λαμία.Δεν θυμάμαι ειλικρινά πότε ήταν που έφυγα από το γήπεδο γεμάτος.Σήμερα η αισιοδοξία μου γιαυτόν τον ΟΦΗ πέθανε και ζητώ χίλια συγνώμη σε όλους εσάς που είστε απαισιόδοξοι.Ο Παπαδόπουλος έκανε πολύ μεγαλύτερη ζημιά από όσο πιστεύαμε όλοι μαζί
    Τόσο άχρηστη φουρνιά παιχτών μα άχρηστη λέμε πραγματικά δεν θυμάμαι ποτέ μου.
    Η απόλυτη παρακμή.11 φίλαθλοι να έπαιζαν απόψε θα είχαμε πάει ισοπάλια ρε παιδιά.
    Κρίμα και πάλι κρίμα.Όσο για τον τίτλο ελάτε να τα πάρετε ,θα πω ήρθαν και τα πήραν.

    1. Το σχόλιο 18/2 9:58 μμ δεν μου ανήκει παίδες ο άρρωστος από τα χανιά aoxara & alternative έπαθε κρίση πάλι και ξαναχτύπησε με το όνομα μου.Αδερφέ Δένδρωνας δεν γίνεσαι όσο και να χτυπιέσαι θες να κεράσω καφέ να με βγάλεις φώτο;

      1. Μπράβο ρε αοξ με εκανες και γελασα λιγο ευχαριστω men !!!Κάτι ήξερες εσύ που δεν έγινες ΟΦΗ !!!Είναι βάρια η φανέλα φίλε αρχίδι από τα Χανιά !!!

        1. Επίσης παίδες ξέρετε ε?
          Ο τύπος από τα χάνια που τον πήρα χαμπάρι εδώ και 2,5 χρόνια πληρώνοντας το τίμημα ότι τα έβαλα με ένα άρρωστο αρχίδι γι’αυτό του αρέσει και ηδονίζεται να μπαίνει με το όνομα μου (άσε που εγώ δεν κουράζομαι από 10 σαν και δαυτόν.)μπαίνει πολύ συχνά με τα:ΑΟΞΑΡΑ ALTERNATIVE ROSONERI
          AOXARA REBELS ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑΚΗΣ ΣΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΜARIA PAOLA ΠΑΟΚΤΖΟΥ ΣΟΥΠΕΡΑΣ SUPER3 ΟΥΦ Ο τύπος δεν πιάνεται ούτε με το καλό ούτε με το κακό αλλά ούτε με το αδιάφορο.Έχει ψύχωση και αποθυμένο με τον ΟΦΗ που στο τέλος θα τον οδηγήσει στο να γίνει ΟΦΗ και αυτό το στηρίζω στο ότι έρχονται μεγάλες χαρές στα επόμενα χρόνια με Μπούση Πρόεδρο δλδ σιγά σιγά θα ξαναδούμε κύπελλο ευρώπη ακόμα και πρωτάθλημα σιγά σιγά όμως γιατί ναι παίδες είμαι άκρως αισιόδοξος μην κοιτάτε φέτος που προσπαθούμε να σώσουμε την χρονιά όταν το καλοκαίρι που πέρασε πληρώσαμε για παίχτες Γ εθνικής έτσι και ο φίλος-αρχίδι αοξ για να αντέξει τότε στις χαρές μας όλο το δηλητήριο που του έβαλαν για τον ΟΦΗ μας θα αγαλιάσει όταν συνειδητοποιήση ότι έγινε ΟΦΗ !!!!!!!!!!!!!

  10. Εισαι γελοιος !!!

    1. Γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου ρε ψευτοΔένδρωνα από τα χάνια; Να κεράσω καφέ να με βγάλεις φωτό;

      1. Σε πληροφορώ δεν έχασα καθόλου την ψυχραιμία μου σε τάπωσα σε όλα τα copy paste που έκανες από παλιά μου σχόλια στο ίδιο blog και συ σαν πούστης χανιώτης που είσαι αντι να το βουλώσεις που σε τάπωσα περίμενες να μπείς αργά το βράδυ μπας και έχω κοιμηθεί.Ειμαι περήφανος ηρακλειώτης και οφητζης και ελα εδω να σε κεράσω εγω καφε και φαγητο και εισητηρια για τον επομενο εντος !!!!

  11. Όλη η Ξάνθη περιμένει το νέο σπαρακτικό πόνημα του Σαρρή

    1. Φίλε αοξ,σήμερα ξενέρωσα απίστευτα. Σήμερα, με πόνο ψυχής, πρέπει επιτέλους να το παραδεχτώ. Ναι, ο ΑΟΞ είναι μεγαλύτερη ομάδα από μας.

      1. Κατι 7αρες και 9αρες και 11αρες που ετρωγε στα κωλο ο αοχ στα φιλικα με σισιτς και λεοζινιο ειτε στο ηρακλειο ειτε στο δημ σταδιο χανιων τα ξεχασες αοχάκι και άσε την ξάνθη άφου δεν εχεις καμια σχεση με την αοξ !!!!

  12. Βλέπεις αοχάκι ο γνήσιος Δένδρωνας δεν κουράζεται ποτέ να σε γ@μ@ πάντως αν θες σε κάνω φίλο αν και γενιτσαρος δεν πειραζει μην είσαι το αδεσποτο του σάϊτ !!!!μιρνες σισιτς οε οε οε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 + thirteen =