Ο “Ινδιάνος” έβαλε τα σωστά κομμάτια του παζλ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μπορεί ο Ναμπί να έχει αναδειχθεί σε παίκτη – κλειδί όμως αποδείχθηκε και χθες πως ο Άγγλος δεν είναι αναντικατάστος. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο Αντίλ Ναμπί βάσει αριθμών έχει αναδειχθεί σε παίκτη – κλειδί του ΟΦΗ από τον Γενάρη και μετά. Και μόνο που ο Άγγλος, μέχρι χθες, είχε πετύχει τα τρία γκολ από τα έξι γκολ του ΟΦΗ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, αναδεικνύεται η παρουσία του στερητικού συνδρόμου που είχε υποστεί η ομάδα.

Ο Ναμπί έπαιξε ανέτοιμος κόντρα στην Λάρισα, οπότε δεν φάνηκε καθόλου, απουσίασε από το παιχνίδι της Ριζούπολης αλλά και από το χθεσινό με τον ΟΦΗ να κάνει συνολικά σε αυτά τα 3 παιχνίδια περισσότερες από 25 τελικές. Ακόμα και στην Ριζούπολη που ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός, δημιούργησε δεκάδες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Και εδώ έρχεται η παρέμβαση του Βέρα. Ο Χιλιανός άφησε στην άκρη τις δοκιμές που δεν του βγήκαν με Λάρισα, Απόλλωνα μεταφέροντας τον Φερέιρα από τα άκρα στην κορυφή της επίθεσης, παρέταξε τον ΟΦΗ με το ορθολογιστικό σχήμα της Λαμίας και του ΟΑΚΑ και η νίκη ήρθε πολύ πιο εύκολα από ότι περιμέναμε όλοι μας.

Τηρουμένων των συνθηκών που επικρατούσαν στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ο χθεσινός ΟΦΗ ήταν από τους ελάχιστους που έχουμε δει με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Γιατί πρέπει να τα λαμβάνουμε όλα υπ’ όψιν μας: Το χθεσινό παιχνίδι είχε πίεση, άγχος αλλά και απαιτήσεις – ειδικά όταν προέρχεσαι από μια πρωτοφανή – βαθμολογικά – γκέλα απέναντι στον πεσμένο Απόλλωνα.

Έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο φετινός ΟΦΗ, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν είχε βάλει τον κόσμο στην εξίσωση. Να κάνει τον κόσμο να σηκωθεί από το καρεκλάκι του, να συμμετάσχει στο παιχνίδι και να γίνει ένα με την ομάδα. Αυτό συνέβη χθες. Με 4 φάσεις στα πρώτα 7 λεπτά, ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση, έγινε ένα με τους παίκτες και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Ο χθεσινός ΟΦΗ έβγαζε σιγουριά και αυτή εμπνέεται από τον προπονητή του. Ο Βέρα, πιστός στις αξίες του επιθετικού ποδοσφαίρου – το είχα αναφέρει και μετά το ματς του Φαλήρου όπου άλλοι θα έβρισκαν χίλιες δικαιολογίες – παρέταξε τον ΟΦΗ όπως με την Λαμία και την ΑΕΚ μόνο που αυτήν την φορά ήταν πιο συμπαγής ανασταλτικά και βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε το δέσιμο των Σακόρ, Μεγιάδο. Ο τελευταίος όταν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι ανεβάζει επίπεδο όλη την ομάδα και βοηθάει τους συμπαίκτες του. Χθες ήταν πανταχού παρών. Έκλεβε μπάλες, κρατούσε μπροστά από τα στόπερ, ανέβαζε την ομάδα όποτε έπρεπε και γενικά ήταν ο παίκτης που έδινε ρυθμό στο παιχνίδι. Όποτε ήθελε ανέβαζε το τέμπο ή κατέβαζε τις μηχανές για να περάσει ο χρόνος.

Η συνδρομή του Βέρα στην ψυχολογία των παικτών ήταν καταλυτική. Επίσης είχα γράψει, όταν έπεσαν να τον φάνε οι κριτές του facebook, ότι παρότι ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός στην Ριζούπολη, εκείνος έσπευσε να υψώσει ασπίδα προστασίας αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού. Τους στήριξε, εξέφρασε δημόσια την εμπιστοσύνη του προς εκείνους και οι τελευταίοι φρόντισαν να του το ανταποδώσουν σε ένα παιχνίδι που είχαν πάθος, “κωλοπαιδισμό” και μεγάλες ψυχικές αντοχές από το 1′ μέχρι το 93′.

Ακόμα και μετά το χαμένο πέναλτι του Γιακουμάκη που θα μπορούσε να τους επηρεάσει ψυχολογικά, εκείνοι δεν έχασαν καθόλου την ψυχραιμία τους. Ακολούθησαν πιστά το πλάνο του Βέρα με πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο με πάθος και θέληση – έτσι προήλθε και το δεύτερο γκολ – και ο ΟΦΗ θα μπορούσε άνετα να βάλει τέσσερα και πέντε γκολ.

Η πίστη και η ψυχραιμία των παικτών του ΟΦΗ στα “θέλω” του Βέρα έστειλαν το πρώτο μήνυμα για την συνέχεια. Πλέον όλα περνούν από αυτούς και κανέναν άλλο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ με Βέρα παίζει καλύτερα και αυτό οφείλεται τόσο στις μεταγραφές όσο και στη φιλοσοφία του προπονητή που όπως είναι φυσικό χρειάζεται και λίγος χρόνος για να γίνει κατανοητή από την ομάδα.
    Αν σωθούμε φέτος θα δούμε στο επόμενο πρωτάθλημα μια ομάδα που θα τρίβουμε τα μάτια μας.
    Και κάτι για το ακατέργαστο διαμάντι που μας έλαχε, χθες, έβγαλε το πρώτο γκολ, κέρδισε το πέναλτι και έβαλε το δεύτερο γκολ! Σε ότι καλό έγινε ήταν πρωταγωνιστής. Θέλει δουλειά στα τελειώματα και στο να γίνει πιο ομαδικός, αν του τα διορθώσει αυτά ο Βέρα τότε πιάσαμε Τζόκερ.

  2. Άλλη ομάδα βλέπετε.ο Λεβαδειακός δεν μπήκε καν στο παιχνίδι.αρκετα έχουμε ακούσει από αμπαλους.οι παλιότεροι που ξέρουμε τι σημαίνει οφη είμαστε ικανοποιημένοι μόνο από το αποτέλεσμα.θελει δουλειά και το έμπειρο μάτι κόβει ποιος παίζει μπάλα ή όχι για την ομάδα.σακορ ένα ημίχρονο τρέχω το άλλο περπατώ.μεγιαδο το ίδιο.ισοπαλια στο Χαριλάου με φουλ άμυνα γιατί αν πάμε ηρωικά όπως με Ολυμπιακό με πέντε θα γυρίσουμε.

    1. Έχεις δίκιο, χάλια παίξανε χτες, κατά τύχη κερδίσαμε.

    2. Φίλε, είσαι άδικος. Σίγουρα δε γίναμε ξαφνικά Μπαρτσελόνα και σίγουρα ο αντίπαλος δεν ήταν καθόλου καλός. Επίσης κι εγώ διακρίνω ότι κάποιοι παίζουν για την πάρτη τους περισσότερο απ’ ότι για την ομάδα. Αλλά το να λες ότι “βλέπουμε άλλη ομάδα” είναι ισοπεδωτικό. Στρωτό ποδόσφαιρο παίξαμε, είχαμε αρχή, μέση και τέλος. Μην ξεχνάς ότι η ομάδα κουβαλούσε και αρκετό άγχος λόγω της γενικότερης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Οπότε δεν πανηγυρίζουμε, πάμε το ίδιο (ή και καλύτερα) στα επόμενα κι… έχει ο Θεός!

  3. θα σας πω εγω που βρισκομαστε…..η αληθεια ειναι οτι αλλαζουμε πια δυο μπαλιες της προκοπης, παιζουμε γρηγορα, και ορθολογιστικο ποδοσφαιρο…αυτο το αναγνωριζω στο βερα…επισης η αμυνα εχει στρωσει και επιτελους χωρις το στρεζο, αισθανομαι μεγαλυτερη σιγουρια…οχι οτι αποκτησαμε αμυναρα, αλλα υπαρχει μια αλληλοκαλυψη, που δεν επιτρεπει ευκολες φασεις στον αντιπαλο οπως 4 παιγνιδια πριν….αυτο που αποκτησαμε μετα την απολυτα δικαια νικη μας χτες, ειναι αυτοπεποιθηση…και αποκτησαμε νομιζω και ενα παικτη, που θα γινει φοβητρο απο δω και περα για καθε αμυνα..τον σοουζα..λιγο προσοχη στα τελειωματα θελει μονο…κι ο γιακουμακης νομιζω οτι απεκτησε αυτοπεποιθηση και μου δειχνει φορ με γερο πατημα …αν βελτιωθει κι ο σακορ και ο βαζ, που ακομα ψαχνονται, πιστευω θα σωθουμε…χρειαζομαστε ενα θετικο αποτελεσμα στο χαριλαου….ηδη τη στιγμη που γραφω, προηγειται 5-0 του απολλωνα….εκει πρεπει να μασησουμε σιδερα…με ισοπαλια στο χαριλαου, πιστευω σωνομαστε(και 2 νικες εντος εδρας μην ξεχνιομαστε!)..εχουμε και τον παο στο οακα που θα τον βρουμε σε κακη κατασταση…θα ειναι εγκλημα να πεσουμε τωρα που ανεβαινουμε σαν ομαδα!

  4. Είναι ιδέα μου το ότι από τη στιγμή που άρχισαν οι μεταγραφες η ενδεκάδα της ομάδας έχει μετατραπεί σε λεγεώνα των ξένων? Δεν το λέω για κακό, μακάρι να σωθεί η ομάδα. Μια παρατήρηση κάνω.

    1. οπως ολοι οι υπολοιποι…μονο ετσι φαινεται οτι εχει καποιος μελλον στη σουπερ λιγκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 1 =