Ο ΟΦΗ του πρώτου μένει – του δευτέρου πέφτει

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο διπρόσωπος ΟΦΗ που είχε να εμφανιστεί καιρό και ένα κάρο δικαιολογίες που υπάρχουν που απλά όμως δεν υφίστανται. Ένα κείμενο μακρυά από δημοσιοσχεσίτες. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ξεκινάω από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου την οποία, το παραδέχομαι δημόσια πως δεν την περίμενα. Όταν πας να παίξεις με μια ομάδα που είναι καλύτερη από εσένα, είναι από τις πιο φορμαρισμένες του τελευταίου μήνα αλλά το σημαντικότερο, πας να παίξεις χωρίς ΕΠΤΑ βασικούς, τότε απλά περιμένεις μια καλή εικόνα και περιμένεις τον τελικό με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Όμως ο ΟΦΗ του πρώτου 45λεπτου μας διέψευσε όλους. Ο Βέρα παρέταξε τον ΟΦΗ με μια πανέξυπνη ενδεκάδα ποντάροντας στην ταχύτητα των Φερέιρα, Κουτσιανικούλη, Βαζ και Σάσι και του “βγήκε” 100%.

Μετά το πρώτο 10λεπτο που ήταν αναμενόμενο για τον Άρη να μπει δυνατά στο γήπεδο, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που ξεχώρισε. Οι παίκτες του Παντελίδη απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ και ο σταθερότατος Σωτηρίου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ο ΟΦΗ ορθολογιστικά προσπαθούσε να πετύχει το γκολ, με σωστή τακτική και στο πρώτο ημίχρονο έκανε μια αγωνιστική υπέρβαση – με δεδομένες και τις απουσίες που υπήρχαν. Ο ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα να “γεμίζει” μέσα στα επόμενα παιχνίδια, συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Επιστρέφουν Νέιρα, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Γιακουμάκης, Ναμπί, Σακόρ και είναι δεδομένο πως όλα περνούν από τα πόδια του ΟΦΗ.

Και η απάντηση είναι απλή: Ο ΟΦΗ υποδέχεται τα Γιάννενα με γεμάτη 18αδα και πάει στο άδειο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει μια ομάδα που είναι χειρότερη από τον Άρη.

Εδώ σταματούν τα καλά και πάμε στα αρνητικά.

Ο ΟΦΗ του δευτέρου ημιχρόνου είναι ο γνωστός λιγόψυχος που έχουμε δει τόσες και τόσες φορές την φετινή χρονιά. Ένας ΟΦΗ που περιμένει στωικά να έρθει η μοίρα του βλέποντας το κακό να έρχεται από μακρυά. Το πάθος και η δυναμική που έβγαλε στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν την θέση τους στην μοιρολατρία, στην αδικαιολόγητη αγωνιστική καθίζηση και σε μια νοοτροπία που είναι και η αποκλειστική ευθύνη όλων όσων έχουν φέρει τον ΟΦΗ σε αυτήν την θέση.

Μπορούμε να πούμε πολλά για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Για το αν έχει ευθύνη ο Στρέζος στο πρώτο γκολ, για το αν βγήκαν ή όχι οι αλλαγές του Βέρα, για την κραυγαλέα ευκαιρία που έχασε ο Φερέιρα και πολλά άλλα.

Όμως όλα μπαίνουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα όταν δεν υπάρχουν οι προσωπικότητες που πρέπει να έχει ο ΟΦΗ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του φετινού ΟΦΗ. Ότι δεν έχει παίκτες με προσωπικότητα που να πάρουν πάνω τους την ομάδα και να την οδηγήσουν στην σωτηρία. Το 0-1 που γίνεται 3-1 μέσα σε 15 λεπτά έχει λογική απάντηση και είναι ξεκάθαρα θέμα λιγοψυχίας.

Τα πράγματα είναι απλά για τον ΟΦΗ. Τα δύο πρόσωπα του αγώνα με τον Άρη αναδεικνύουν και την συνέχεια. Οπότε ο ΟΦΗ επιλέγει τον δρόμο που θα πάρει γιατί όλα παραμένουν ανοικτά και δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα.

Ένα υστερόγραφο που δεν συνηθίζω να γράφω. Στα 36 μου, με 24 χρόνια στο γήπεδο και με ένα μικρό παιδί, δύσκολο να κάνω δημόσιες σχέσεις και ειδικά με κόσμο. Δεν έχω κάνει δημόσιες σχέσεις και ούτε θα κάνω ποτέ αλλά θα πω ένα πράγμα. Στο οπαδιλίκι του facebook είναι πολύ εύκολο ορισμένοι να το παίζουν μάγκες και να κατηγορούν (όχι να κριτικάρουν – έχει διαφορά) ανθρώπους που παίζουν με την ζωή τους και να έχουν το θράσος να τους κατηγορούν ότι προσποιούνται τραυματισμούς ή και εγώ δεν ξέρω οτιδήποτε άλλο τους προσφέρει η μαγκιά του facebook. Καλό είναι λοιπόν επειδή αυτό λέγεται τζάμπα μαγκιά για όλους εκείνους που εμφανίζονται μόνο μετά από ήττες, να αλλάξουν και κανένα πλευρό όταν κοιμούνται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. Μάνο παρακολουθώ την ομάδα 15 χρόνια περίπου είτε από τηλεόραση είτε από το γήπεδο και δεν έχω χάσει αγώνα.
    Άλλες ανεβαίναμε κατηγορία, άλλες πέφταμε, άλλες ήμασταν αδιάφοροι, πάντα όμως έβρισκα λόγο να δω μπάλα.
    Ε φέτος μετά από τόσα χρόνια είναι η πρώτη φορά που δεν έχω καμία όρεξη να παρακολουθώ την συγκεκριμένη ομάδα. Όχι γιατί είναι καλή η κακή, ούτως ή άλλως λίγες χρονιές θυμάμαι να είχαμε καλή ομάδα, αλλά γιατί πολύ απλά δεν θέλω να κατσω να δω ένα έργο το οποίο έχω δει 10 φορές και ξέρω το τέλος ρε φίλε, πραγματικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να το κάνω αυτό.

    Όσον αφορά το Facebook, πραγματικά δίνεις σημασία σε αυτά που γράφονται και λέγονται εκεί μέσα;

  2. ΓΙΑΤΗ δε παίρνουν τον Δερμιτζακη δεύτερο τερμα η τον Σηφακη και παίρνουν τον Στρεζο… Το παιδί μας εχει αποδείξει οτι ειναι καλος σε Β και Γ κατηγορία δεν κανει για τον οφη και την super league.. Παιδια να μαζευτούμε λιγο δεν μπορει να πιάσει την μπαλα.. Για εμενα παλι ο Στρεζος φταίει που χασαμε σήμερα οχι τους 3ς βαθμούς αλλα και το Χ αυτος πρεπει να μας πληρώνει κανονικα για να ειναι στην ομάδα… Τωρα θα τρέχουμε σαν τον Βέγγο μπας και σωθούμε

    1. Ακριβώς γι’αυτο μάλλον, γιατί είναι καλός για την Β όπως λες. Θα τον χρειαστούμε όπως όλα δείχνουν..

  3. .Διάβασα στο gazetta το επίμονο προγνωστικό ενός Αρειανού και είπα να τον ακολουθήσω. Όχι άσος και όβερ που έδινα εγώ. Αυτό το βλεπε κι η κουτσή Μαρία. Άσος με -1 στο ασιατικό χάντικαπ, 2,75 στη stoiximan, και βγάλαμε τα έξοδα του μήνα! Και των γιορτών! Τί τεφαρίκι ήταν αυτό;;; Λογικά πρέπει να το παιξαν κι οι Στρέζος, Νάστος, Κούτσια, Μανώλης – Μανωλάκης Παπαστεριανός, Ποτουρίδης (τί ωραίο κεφαλοκλείδωμα στον Ντιγκινί στο 81΄, Lol!!!), το γνωστό δηλαδή παρεάκι. Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά!!!

    Άντε, καλή ψυχή και καλά 40! Τα λέμε του χρόνου. Εκτός κι αν ανέβουμε μέσω μπαράζ και δεν τα πούμε ούτε του χρόνου.

    Για όποιον αμφιβάλλει, το προγνωστικό εδώ:

    http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1340299/me-polles-apoysies-o-ofi-sti-thessaloniki-gia-mats-me-ton-ari

  4. Όλο τα ίδια γράφετε.. λες κ απευθύνεστε σε βλάκες… δηλ Ντίνας κ Οικονόμου δεν είχαν θέση χθες; Η ομάδα δε μπορεί να κρατήσει τη μπάλα κ βάζει μέσα αμυντικούς ( τέλος πάντων!!).. κ βγαίνουν κ κάποιοι απ τους υπονόμους τους κ σχολιάζουν μια ομάδα που αυτά που έχει πετύχει δε θα τα δουν στις δικές τους ούτε σε 3 ζωές… κομπλεξικοί γελοίοι ..

  5. Και κάτι ακόμη. Γιατί βλέπω κοιμάστε ορθοί και ξενοδοχείο πληρώνετε. Το να σφυριχτεί πέναλτυ σε ματς, οποιοδήποτε ματς, πληρώνει 4 με 5 φορές τα λεφτά σου. Τουλάχιστον. Το να σφυριχτούν 2 ΠΕΝΑΛΤΥ σ’ ένα ματς. πληρώνει ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 15 ΦΟΡΕΣ τα λεφτά σου. Δείτε λοιπόν πώς γίνεται το 1ο πέναλτυ (σαν το Παναιγιάλειος – Απόλλων και Παναιγιάλειος – Λαμία πέρσι), δείτε το τριπλό (!!!) πέναλτυ στο τέλος του ημιχρόνου, δείτε τη φάση του 81΄ στον Ντιγκινί. Κι αυτά γίνονται από την αρχή της χρονιάς, ΙΔΙΩΣ ΕΝΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΝΑΛΤΥ! Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεεε!!!!! Ο Alternative θα σας τα λέει όλα;;;

  6. Και βέβαια, ενώ κάποιοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να κάνουν πέναλτυ και το κοράκι δεν τα δινε, έχεις τον Μανώλη να μιλάει για σφαγή από την διατησία. Σανός βιολογικός.

    1. Τα φάουλ έξω από την περιοχή και στρέζος έκαναν το 3-1.Αλλά και ο φερέιρα είναι καλός αλλά πρέπει να βάζει την μπάλα στα δίκτυα η να κόβει την μπάλα στη δεύτερη ευκαιρία. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

  7. Ρε Alternative , κουραδα…
    Ασχολησου με την ομάδα σου , αν αξίζει το κόπο , κ όσα ματς έχετε πουλήσει τόσα χρόνια τώρα κ άσε την μοναδική ομάδα του νήσιού που παίζει έξω απ το σύστημα κ τις κλίκες μια ζωή…
    Κλείσε θέση για τον επόμενο εντός αγώνα του Εργοτελαρα … γιατί δε θα βρεις ευκολα…

    1. Τσούζουν οι αλήθειες, ε; Τί από τα δύο σε πονάει περισσότερο; Που σου τα λέει ο Alternative ή που συμβαίνουν στην ομάδα σου…;

  8. Ανυπομονούμε για τα άρθρα που θα έχουν πραγματική σημασία, κοντά στον Ιούνη και με τίτλο “Αποδεσμεύτηκε ο τάδε παίχτης”, μπας και βρούμε την υγειά μας. Όλα τα άλλα είναι ανούσια.

  9. Μανώλη, ρε συ, έχουν περάσει ΜΟΛΙΣ 2 24ωρα από το παιχνίδι. Κανά άρθρο θα γράψεις ΚΑΙ σήμερα για τον Άρη; Όχι τίποτ άλλο, έτσι, για να μπούμε λίγο στο facebook να γουστάρουμε μπινελίκι! Κι όχι μόνον από τους Αρειανούς. Aλλά κι από τους δικούς σου. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  10. Μανώλη σαρρη ποιο κωλοτουμπας δεν γίνεται !!!!η ομάδα οταν υπέγραψε με την nova ολοι είπαμε ακομα και εσυ οτι βιάστηκε αλλα επειδή είχε πολλά χρέη και ήθελε τα χρήματα να καλύψει τα έξοδα προς παικτες δημόσιο και αλλα που χρωστούσαν .τότε δεν υπήρχε Μπούσης ;;;;;;;; .τα 800 χιλιάρικα που πήρε από την nova ήταν λίγα ελεγες .για αυτο και η επιλογή αυτών των παικτών που έμειναν από την football league .ηταν η πρώτη ομάδα που υπέγραψε συμφωνία με την nova .εσυ μας ελεγες οτι ο Μπούσης τον Ιανουάριο θα βάλει χρήματα ,θα κάνει μεταγραφες καλες και η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα .μεχρι και Ευρώπη έλεγαν κάποιοι .αφηστε λοιπόν την καραμέλα με την ΕΡΤ και επικεντρώθητε στην πραγματικότητα που αν γίνει η αναδιάρθρωση .μανωλη τι έγινε τωρα παρακαλάμε να μην γίνει η αναδιάρθρωση ;;;;αν ο οφη ήταν ψηλά στην βαθμολογία θα το συζητούσες .φυσικα και όχι .μαθετε ρε να λέτε τα πράγματα όπως είναι .

  11. Μολις μπηκε ο στρεζος, εγω εκανα , ωωωχ….στο δευτερο γκολ, στο φαουλ, ημουν σιγουρος οτι θα το φαμε…συνεπως, εκλεισα τα ματια μου και ακουσα το γκολ, δεν το ειδα ποτε ζωντανα…ειλικρινα το παιδι εφαγε 3 γκολ εξω απ την περιοχη….ουτε απο τετ ατετ, ουτε απο τα 5 μετρα…η ισοφαριση ηρθε απ τα 30 μετρα με συρτο σουτ στη γωνια που φυλαγε…σταματω εδω…οσο για την εμφανιση στο β ημιχρονο, γιατι απορειτε? φυσιολογικα ο αρης που μας περναει 21 ολοκληρους βαθμους, μπηκε αποφασισμενος να αλλαξει το σκορ…οποτε , λογικα γυρισαμε πισω…το μονο λαθος του βερα, ηταν οτι δεν εβαλε εναν στο κεντρο να κραταει τη μπαλα, βγαζοντας συγχρονως τον κουτσια, που απ το 70 και μετα , περπατουσε κυριολεκτικα …τωρα με τα γιαννινα, μονος στοχος η νικη, συμφωνοι…αλλα αν περασει η αναδιερθρωση, θελουμε οποσδηποτε βαθμο η βαθμους καλυτερα, στο οακα….η στο περιστερι αλλα ας μην αφησουμε για την τελευταια αγωνιστικη τετοιο αθλο, γιατι θα παμε με εμφραγμα..ο παο, στην κατασταση που ειναι, μπορει να χτυπηθει….τελος, κατι μου λεει οτι δεν θα γινει αναδιαρθρωση και θα πεσουν μονο 2, οποτε μαλλον θα μεινουμε στην σουπερ λιγκ…οκ αλλα μ αυτα τα χαλια θα παμε για του χρονου?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 1 =