Το “διπλό” και ο νόμος του “Γεντί Κουλέ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule τον μοναδικό δρόμο που σώζει τον ΟΦΗ.

Καλά τα σενάρια που δημιουργήθηκαν μετά την ισοπαλία της Τρίπολης αλλά και εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Όμως μετά το “Χ” στην Τρίπολη, ο ΟΦΗ όχι μόνο έχει πιθανότητες για την θέση μπαράζ αλλά πλέον και για την απευθείας παραμονή. Ενώ όλα, παραμονές του αγώνα με τον Λεβαδειακό, έμοιαζαν τόσο δύσκολα πλέον αχνοφαίνεται το φως στην άκρη του δρόμου.

Cash Out*, Κλείσε το στοίχημά σου από όλες τις συσκευές όποτε εσύ θέλεις.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Όμως ξαναγράφω: Καλά όλα τα σενάρια και καλώς να κάτσουν για την σωτηρία του ΟΦΗ. Όμως όλα περνούν από έναν δρόμο και θα βάλουν την ομάδα στο τρένο της επίτευξης του στόχου εφόσον καταφέρει να κάνει ένα διπλό. Με δύο παιχνίδια εκτός έδρας, σε ΟΑΚΑ και Περιστέρι και χωρίς νίκη μακρυά από το “Γεντί Κουλέ” ο ΟΦΗ πρέπει να κάνει την δική του υπέρβαση.

Και για να τα λέμε όλα και να είμαστε ειλικρινείς, θεωρείται υπέρβαση να τελειώσει το πρωτάθλημα με μια εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Πάμε όμως να τα βάλουμε σε μια σειρά. Τρία ματς πριν το φινάλε, ο ΟΦΗ για να σωθεί πρέπει να κάνει ένα διπλό σε Μαρούσι ή Περιστέρι και ενδιάμεσα να καταφέρει να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Ακόμα και με τόσες απουσίες που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί για το ματς της Κυριακής. Είναι δεδομένο αυτό.

Ναι, ο Παναθηναϊκός θα παίζει χωρίς μισή ντουζίνα βασικούς παίκτες.

Ναι, ο Παναθηναϊκός θα παίξει σε ένα άδειο γήπεδο.

Όμως δεν παύει να είναι ο Παναιθηναϊκός.

Όπως τα ίδια ισχύουν και για τον ΟΦΗ. Σε ότι κατάσταση και αν βρίσκεται, δεν παύει να είναι ΟΦΗ και το όνομα του να του δίνει πολλούς παραπάνω πόντους από τις διάφορες ομάδες – πλυντήρια της Σούπερ Λιγκ.

Όμως (για τρίτη φορά) αυτό σημαίνει ότι ο ΟΦΗ δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Πάει στο παιχνίδι της Κυριακής έχοντας τις καλύτερες και πιο ευνοϊκές συνθήκες (τις αναφέρουμε παραπάνω) που θα μπορούσε να συναντήσει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Και στο κάτω – κάτω, ναι μεν αντιμετωπίζει έναν μεγάλο σύλλογο που είναι ωστόσο σχεδόν αποδεκατισμένος και έχοντας νοκ άουτ μερικούς από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει αυτός ο Παναθηναϊκός.

Θα πει κάποιος ότι φάσκω και αντιφάσκω όμως αυτό από μόνο του αποτελεί ένα είδος παράνοιας για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΟΦΗ θέλει ένα διπλό. Όπου και αν το κάνει. Είτε κόντρα στον Παναθηναϊκό, είτε κόντρα στον αδιάφορο Ατρόμητο όμως επιβάλλεται να κερδίσει ενδιάμεσα τον Αστέρα Τρίπολης.

Με έξι βαθμούς σώζεται σίγουρα γιατί την ίδια ώρα ο ΠΑΣ μέσα σε τρία παιχνίδια θα πρέπει να πάρει τον ίδιο αριθμό ώστε να τερματίσει πάνω από τον ΟΦΗ αφού ακόμα και στην ισοβαθμία υπερτερεί εκείνος και όχι η ομάδα των Ιωαννίνων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

12 σχόλια

  1. Μανώλη η απόφαση για της έφεσης ποτέ θά βγεί;

  2. θεωρητικα και με μια νικη μπορει να παμε για μπαραζ, εαν ο πας κανει 2 ισοπαλιες και μια ηττα στα τελευταια 3 ματς…επειδη ομως στην ελλαδα και μαλιστα στα τελευταια ματς της σεζον, ΟΛΑ μπορει να τα δει κανεις, πρεπει απαραιτητα να παμε για νικη στο οακα…κυριοτερο οπλο μας?το κινητρο της παραμονης και οτι ο παο αντιθετα δεν εχει κινητρο και παιζει χωρις φιλαθλους……αυτο που πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας ειναι το εξης…..αν κερδισει ο πας, τον αστερα, δεν εχουμε αλλη επιλογη απο 2 νικες…συμπερασματικα, με 2 νικες γλυτωνουμε ακομα και το μπαραζ κατα 80%,,,γενικα η κυριακη που ερχεται θα κρινει πολλα …φυσικα, δεν θα ειναι καθολου ευκολο να κερδισουμε την επομενη τον αστερα …θα πεσουν κορμια…αλλα πιστευω οτι οπως ηρθαν τα πραγματα, ειναι γραφτο να σωθουμε, πρωτον γιατι οι 2 ανταγωνιστες μας παιζουν μεταξυ τους και θα φαγωθουνε, δευτερον γιατι εχουμε τον ενα απ αυτους στο γηπεδο μας και τριτον γιατι ο πας εχει τον παοκ, που δεν θα χαλασει το αητητο του για χαρη του.. και η πλακα θα ειναι, αν φτασουμε τους 31 βαθμους, μπορει να κινδυνεψει και ηλαρισα, που τωρα εχει 30 αλλα στα 3 τελευταια ματς, εχει αεκ, παοκ και οσφπ! τελος, μιλαμε χωρις τον ξενοδοχο, που ειναι η αποφαση επι της εφεσης…

  3. Δεν ανησυχώ για την έφεση. Είναι εξόφθαλμη η αδικία και η έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων. Όλη η ουσία είναι το ματς στο ΟΑΚΑ. Κυριολεκτικά όλη η χρονια!

  4. στον αγωνα πας-αστερας, μας συμφερει νικη του αστερα..ακομα καλυτερα να χασει κι ο πανιωνιος στη λιβαδια, για να μην ειναι εντελως αδιαφορος με τον πας…στη περιπτωση αυτη , δεν θα χρειαστουμε 2 νικες για σωτηρια και .θα εχουμε σιγουρο το μπαραζ τουλαχιστον, με μια νικη οπουδηποτε ….θεωρω απιθανο να παρει ο πας πανω απο 2 ποντους στην καλυτερη, με πανιωνιο εκτος και παοκ μεσα….αν ομως παρει μια νικη εστω, σ αυτα τα δυο ματς,, τοτε χρειαζομαστε 2 νικες οποσδηποτε!οποτε, συμπερασμα,,,φουλ για νικη στο οακα!!!

  5. Μην το συζητάμε πολύ παιδιά, το ματς στο ΟΑΚΑ βρωμάει για ανατροπή. Θα το βάλουμε στο πρώτο 20 λεπτό και μετά το 60 θα χάνουμε. Πάω να το παίξω!
    Επίσης Μάνο κάτι άσχετο, όσον αφορά αυτούς που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο (ΟΦΗ), στην υπόθεση Φερέιρα, να σου θυμίσω πέρυσι την ίδια εποχή συζητούσαμε για τον Μάνο, οι πάνω έλεγαν ότι συζητάει με Οσφπ, ότι κλείνει, ότι υπέγραψε, κι εμείς εδώ κάτω λέγαμε τα δικά μας και κάναμε τα στραβά μάτια και το άσπρο μαύρο. Έπρεπε να βάλει τα κόκκινα και να πάει στην προετοιμασία για να σταματήσουν κάποιοι να εθελοτυφλουν.

  6. Ο ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  7. Και ειναι σιγουρο οτι ο βαζελος θα βαλει στα πλανα του τη γνωστη αδυναμια μας. Πρεπει οπωσδηποτε οι ινδιανοι να βρουν λυση για την κουραση του β’ ημιχρονου. Μονο ετσι εχει ελπιδες ο Ο.Φ.Η να παρει το ματσ.

  8. Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος
    δεν υπάρχει άλλος πιο δυναμικός
    και χιλιάδες φίλοι, μόλις δουν τριφύλλι,
    “ζήτω!”, λένε, “ο Παναθηναϊκός!”

    Κάνε το χρέος σου μεγάλε Παναθηναϊκέ! Ρίξτους!!!!

    Ρίξτο Ηλία! Ρίξτοοοοοοοο!!!!

  9. Φυσικά και πρέπει να κάνουν το χρέος τους κι οι δύο ομάδες αλλιώς δεν θα γινόταν αυτή η συζητηση. Όταν θα λήξει το παιχνίδι όμως θα δούμε ποιός είναι πιο ικανός. Τουλάχιστω ο Ο.Φ.Η είναι μαθημένος να παλεύει για τους στόχους του. Δεν περιμένει τους νομοθέτες να τον σώσουν απο τον υποβηβασμό στη Γ’ εθνική λόγο χρεών σαν κάτι παναθηναικους. Τέτοια σωματία δεν μας φοβίζουν.

  10. Πως καταντησατε τον οφη εσεις οι δημοσιογραφοι που λεγατε το καλοκαιρι ομαδαρα.αν δεν βλεπατε καλυτερα να κανετε μια αλλη δουλεια.μετα ο παπ εφτιαξε ομαδα β εθνικης με τις επιλογες του και τα πειραματα συνθεσης μετα.υστερα ηρθε ο σαμαρας που ειχε τα μεσα αλλα οχι την ικανοτητα να βρει 2 καλες μεταγραφες.και ο βερα καποια στιγμη να παιξουμε ανοικτα καλο ποδοσφαιρο χωρις αμυνα και επιθεση.και τωρα αναγκαζομαστε να ψαχνουμε βαθμους απο παο οταν χασαμε βαθμους απο απολλωνα.κριμα στον προεδρο και τους φιλαθλους .ασχετοι. ανικανοι.

    1. Μπραβο ρε μιχαλη ετσι ακριβως αυτη ειναι η αληθεια

    2. Μιχάλη τι κάνεις; Όλα καλά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × one =